HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2022 Çarşamba - 15:30

Beydağ'ın salebi çocukları sevindirdi!

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılının son haftasında karne sevinci yaşayan öğrenciler Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın dondurma hediyesi ile mutlu oldular.

Beydağ ın salebi çocukları sevindirdi!

Beydağ Atatürk İlkokulu-Ortaokulu, 80.Yıl Aşağı Aktepe İlkokulu-Ortaokulu, Cumhuriyet Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar dondurma sevinci yaşadı. Okula gelen Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın çevresinde çocuklar sevgi yumağı oluşturdu. Yüzlerce çocuğun sevgi çemberine alınan başkan Yılmazlar, karne sevinci yaşayan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Başkan Yılmazlar önümüzdeki günlerde okullar tatile girmeden diğer tüm okullarda da dondurma dağıtımı yapılacağını belirtti.

“Üreten Beydağ Belediyesi” anlayışıyla üretime dayalı tarımın kalkınması ve desteklenmesi için başlattıkları proje kapsamında daha önce ekimi ve hasadı yapılan saleplerden çocuklar için dondurma yapıldı.

Başkan Yılmazlar öğrenciler için Belediyenin salep arazisinden hasat ettikleri salepten dondurma hazırlattı Beydağ Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Ertekin,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerin katıldığı toplantıda,

Başkan Feridun Yılmazlar, “Sizleri geleceğin hakimleri, savcıları, doktorları olarak görüyoruz. Çünkü sizler Türkiye’nin geleceklerisiniz. Hizmetleri yapacağınız dönemde Türkiye’mizin Beydağ’ımızın daha güzel günlere gelmesi lazım. Bugün burada amacımız okulun son haftasında hem karne heyecanınızı paylaşmak hem de kendi arazilerimizde ürettiğimiz salepten sizler için hazırlattığımız “Salep Dondurması” bahanesiyle sizlerle birlikte olmak, bunları paylaşmak. Karneleri aldığınızda güzel bir tatil geçirin, okullar açılınca kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hepinize şimdiden iyi tatiller…” dedi.

Ayrıca Başkan Yılmazlar, 23 Nisan’da Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan çocuk Başkan Eren Selek’in yıl sonu için tüm arkadaşlarına dondurma dağıtılmasını talep ettiğini ve Belediye olarak bu isteğe kayıtsız kalamadıklarını belirtti.

"Salep üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz"
Başkan Yılmazlar bu salebin çok önemli olduğunu belirtti. Mahallelerde yaygınlaştırmak istediklerini belirten Yılmazlar "Salep üretimine yönelinmesiyle birlikte hemşehrilerimiz bahçelerinde normal fidanlarının aralarına salep ekerlerse artı bir toprak ihtiyacı olmadan üretim yapılabilecektir. Özellikle geliri az olan mahallelerde önemli bir girdi sağlayacaktır." diye konuştu.

“Bugün 1 sene önce ektiğimiz ve Mayıs ayında hasat ettiğimiz saleplerimizden dondurma yaptık. Çünkü üretmek  ve üreticiye destek olmak paha biçilemez bir şey. Tarımı ve üretimi daima destekleyip arttırmak en büyük amaçlarımızdan biridir.” dedi.

Görevli belediye personelleri Beydağ’da bulunan Adile Şen Anaokulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzelman Anaokulları, Şehit Üsteğmen Mehmet Sakallı Anadolu Lisesi, Adaküre İlkokulu, Palamutçuk İlkokulu, Çamlık İlkokulu, Karaoba İlkokulu ve Kurudere İlkokulu’nda bulunan öğrencilere de dondurma dağıttı. Miniklerin gözlerindeki dondurma sevinci her şeye değer…

 
Türkiye'de bir ilk... 'Halk Konut' imzaları atıldı!
 
Erdoğan'dan kritik NATO görüşmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efsane Başkan'ın heykeli açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ölümünün 18. Yılında unutulmaz başkan Ahmet ...
Başkan Koştu halı sahaların açılışını yaptı
“Hizmet Bereket Getirir” sözü ile göreve geldiği ilk günden Bergama’nın ...
Çiğli Sanat Sergisi Kaklıç’ta kapılarını açtı
Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi’nde eğitim alan yağlı boya resim, ...
 
Aydın Büyükşehir'den Kuşadası'na dev yatırım
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun hizmet odaklı ...
Selvitopu Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti... Ankara çıkarması!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
'Mayors for Peace' yeni üyesi Bayraklı!
Bayraklı Belediyesi, “Barış için Başkanlar” (Mayors for Peace) platformuna ...
 
Bergama’da kurban kesim yerlerine denetim
Kurban Bayramı yaklaşırken Bergama’da bulunan tüm özel kesimhaneler denetlenmeye ...
Büyükşehir'den çocuklara kuş gözlemciliği eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Gediz ...
Sen Ben Lenin, İzmir'de izleyici ile buluştu!
Tufan Taştan’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ilk uzun metraj ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva