HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Haziran 2022 Çarşamba - 14:16

Efsane Başkan'ın heykeli açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ölümünün 18. Yılında unutulmaz başkan Ahmet Piriştina’nın heykelini açtı. Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki törende konuşan Başkan Tunç Soyer, “Piriştina’nın bıraktığı değerli mirasa sahip çıkmaktan hiç vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. Ahmet Piriştina’nın aziz hatırasını yaptığımız çalışmalarla ve İzmir’i dünyada hak ettiği yere taşıyarak yaşatacağız” dedi.

Efsane Başkan ın heykeli açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin unutulmaz belediye başkanı Ahmet Piriştina’yı ölümünün 18. yılında anıyor. Anma etkinlikleri kapsamında  efsane başkanın heykeli Ahmet Piriştina, Kent Arşivi ve Müzesi’nin (APİKAM) bahçesindeki törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki törene Ahmet Piriştina'nın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina, oğlu Levent Piriştina, kardeşi Mergim Piriştina, torunları Arya, Miya ile Damla Piriştina, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Piriştina'nın yakın çalışma arkadaşı ve eski Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak, meclis üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende Başkan Tunç Soyer, Ahmet Piriştina'nın herkesin gönlünde taht kurmuş bir belediye başkanı olduğunu söyleyerek “Piriştina halkın başkanıydı. 2004 yılında görevi başındayken kaybettiğimiz Piriştina'nın danışmanlığını yapmaktan hep büyük gurur duydum. Kendisinin İzmir’e bakışı, İzmirlilerin refahını büyütme ve yaşam kalitesini yükseltme çabası hep yolumu aydınlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatamı, Piriştina’nın doğum günü olan 8 Nisan tarihinde almıştım. O gün belirttiğim gibi Piriştina’nın bıraktığı değerli mirasa sahip çıkmaktan hiç vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalarda, onun vizyonu ve izlerinin her daim yolumuza ışık tuttuğunu belirtmek istiyorum. Kendisinin İzmir’e ve İzmirlilere dair yaptıklarına bir nebze teşekkür etmek amacıyla 2020 yılında Ahmet Piriştina Konuk ve Yazar Evi’ni hizmete sunmuştuk. Bugün de Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğümüzce düzenlenen yarışma neticesinde Ahmet Piriştina heykelini İzmirliler ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

'Yaşatacağız'
Başkan Tunç Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Heykelin buraya konmasındaki temel neden, Ahmet Piriştina’nın kent arşivi ve müzesi konusunu, kentlilik bilinciyle harmanlamış ilk siyasetçilerden biri olması. Zira Piriştina, bugün bulunduğumuz APİKAM’ı açarak Türkiye’ye bu hususta öncülük etti. Türkiye'de açılmış ilk yerel tarih arşivi ve müzelerinden birini İzmir’e kazandırdı. Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki Ahmet Piriştina’nın aziz hatırasını, hem onun adını verdiğimiz bu çalışmalarla, hem de İzmir’i dünyada hak ettiği yere taşımak suretiyle yaşatacağız.”

'Acımız sizin gibi dostlar sayesinde hafifliyor'
Ahmet Piriştina’nın oğlu, Buca eski Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Babamızın heykeli adını taşıyan ve çok önem verdiği Kent Arşivi ve Müzemize çok yakıştı. Piriştina ailesi adına, bizler için 15 Haziran tarihinin ayrı bir hüznü, heyecanı ve burukluğu var. Acımız sizin gibi dostlar sayesinde hafifliyor ” dedi

Heykeltıraş Ahmet Uzun ise, “Benim için bu heykeli yapmak inanılmaz gurur verici. Ahmet Piriştina yaşasaydı Türkiye’de çok güzel şeyler yapacağını düşündüğüm biriydi. Herhangi bir yönetici değildi” ifadesini kullandı.

Ahmet Piriştina heykeli için 2020’de yarışma açılmış, yarışmayı heykeltıraş Ahmet Uzun kazanmıştı.

 
Tam dokuz yıldır kangren olmuştu... Taş ocağı bölgesinde işlem tamam!
 
Masada su kirliliği... Gündem Küçük Menderes
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
galip 15 Haziran 2022 Çarşamba 21:51

soyer trafiğe çözüm bul ulasım zamlarını indir su zamlarına çözüm bul heykel işleri senin işlerin değildir

Yorumu oyla      3      3  
KONAK EMRE 15 Haziran 2022 Çarşamba 21:35

BAŞKANLAR İZMİRİN ASIL KAHRINI ÇEKEN NE ASFALT OSMANIN NE ALYANAĞIN KABRİNİ ZİYARET ETTİĞİNİZ VAR NEDE YILDÖNÜMÜ TÖRENİ İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ŞEKİL İCRAAT SIFIR GÜVENMEYİN GENEL MERKEZDEN BİRKAÇKİŞİYE BU KEZ HALK KARARVERECEK HALK DİREKT GENEL BAŞKANA BİLİN HA

Yorumu oyla      3      3  
Ozan 15 Haziran 2022 Çarşamba 15:05

şu adamı ilah ettiniz ne katkısı olmuş izmire de efsane başkan şovmenin tekiydi başlayıp bitirdiği bir tane proje gösterin yalakalıkta bir yere kadar ben hakkımı da helal etmedim ailesini de sevmem

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu halı sahaların açılışını yaptı
“Hizmet Bereket Getirir” sözü ile göreve geldiği ilk günden Bergama’nın ...
Çiğli Sanat Sergisi Kaklıç’ta kapılarını açtı
Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi’nde eğitim alan yağlı boya resim, ...
Aydın Büyükşehir'den Kuşadası'na dev yatırım
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun hizmet odaklı ...
 
Selvitopu Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti... Ankara çıkarması!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
'Mayors for Peace' yeni üyesi Bayraklı!
Bayraklı Belediyesi, “Barış için Başkanlar” (Mayors for Peace) platformuna ...
Bergama’da kurban kesim yerlerine denetim
Kurban Bayramı yaklaşırken Bergama’da bulunan tüm özel kesimhaneler denetlenmeye ...
 
Büyükşehir'den çocuklara kuş gözlemciliği eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Gediz ...
Sen Ben Lenin, İzmir'de izleyici ile buluştu!
Tufan Taştan’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ilk uzun metraj ...
Dar gelirliye 3 ayda 9 milyon ekmek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in halka sağlıklı ve ucuz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva