HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2015 Cuma - 09:29

Bergama mutlu ol diye seni çağırıyor!

Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası işbirliğinde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve gerek kültür turizmini gerekse ilçe ekonomisini canlandırması bakımından yankı uyandıran “Bergama Seni Çağırıyor” projesinin ikincisi başlıyor.

Bergama mutlu ol diye seni çağırıyor!

İZMİR - İlk sefer 17 Nisan. Çalışmalarda son aşamaya gelinirken, Belediye ve Ticaret Odası projenin verimini arttırmak amacıyla yeni bir çalışmaya imza attı.

Geçtiğimiz yıl gelen ziyaretçilere uygulanan anket sonuçlarını değerlendiren Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası, hem ziyaretçilerin hem de Bergama esnafının memnuniyetini yükseltmek için “Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” sloganıyla yola çıkarak yeni bir eğitim projesi hayata geçirdi.

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu ile geliştirilen ortak çalışma ile turizm işletmelerine “Hizmet Kalitesi Arttırma Eğitimi” verilmesi kararlaştırıldı.
Yaklaşık bir ay süren ön çalışmanın ardından bugün Bergama Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu arasında protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Metin Artukoğlu, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri Serpil Güler ve Mahmut Esat Dülge, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Cebeci ve oda başkanları katıldı.

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bergama Seni Çağırıyor Projesi, Ticaret Odamız ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin başlangıcı oldu. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmanın anket sonuçlarıyla eksikliklerimizi görmüş olduk. Turist ile temas eden esnafımız ile ilgili direkt şikayetler almasak da koşullarımızı iyileştirebileceğimizi düşündük. Ege Üniversitesi de bu projemizi önemsedi. İşletmecilerimize ilk etapta karşılıklı davranış, iletişim, hijyen konularında eğitim verilecek. Belki bir süre sonra bu daha da gelişecek. Attığımız bu adım önemli bir adım, örnek bir işbirliği. Bergama’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için ortaklaşa çalışmalara ağırlık vermekte yarar var” dedi.

Eğitim programının bir aylık çalışma sonucu ortaya çıktığını vurgulayan Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ise “Bergama Seni Çağırıyor Projesi ile eksikliklerimizi tespit ettik. Şimdi projenin ikinci etabına daha hazırlıklı başlıyoruz. Eğitim programımıza özellikle gelen ziyaretçilerin gezdiği rota içinde kalan esnafın katılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Profesör Mehmet Metin Artukoğlu da “Bergama Seni Çağırıyor’un ilçemiz için çok faydalı, güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bergama Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç ve Bergama Ticaret Odası Başkanı Sayın Fikret Ürper ile yaptığımız görüşmede böyle bir eğitim projesine seve seve katılabileceğimizi söyledik. Hepimizi hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Peki “Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” sloganıyla yola çıkılan eğitim programı ne getiriyor?
17 – 27 Mart tarihleri arasında toplam 20 saat olarak verilecek eğitimlerde işletmecilere; genel turizm bilgisi, Bergama’nın turizm potansiyeli, turizm işletmelerinde pazarlama, etik, hijyen, beden dili, hizmet kalitesi ve turist – işletmeci ilişkisi konularında ders verilecek.
Eğitimin sonunda işletmecilere katılım belgesi ve “Turist Dostu İşletme” etiketi verilecek. Etiketler ile gelen ziyaretçilerde hizmetten memnun kalınacağı bilinci oluşması sağlanacak.
5 gün sonra Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde başlayacak eğitime şimdiden 48 başvuru yapıldı. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, en yoğun talebin taksi şoförlerinden geldiğini belirtti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
153 yıllık Havagazı Fabrikası gençlerin yeni adresi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençler için astronomiden yogaya 12 farklı ...
İzmir ulaşımına YGS ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime ...
MEGEM'de ilk ders heyecanı: Başkan yalnız bırakmadı
Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin eğitim yaşantılarına ...
 
Berkin Elvan heykeli hemen onarıldı
Güzelbahçe’de kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilen Berkin Elvan heykeli onarıldı.
Kenti ayağa kaldıran sıkı yönetim gibi kararda flaş gelişme
İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada kent genelinde siyasi partilerin, ...
Dünya mirası Bergama’nın istikameti Moskova
Geçtiğimiz hafta Berlin’de düzenlenen ITB Turizm Fuarı’na katılan Bergama ...
 
Aliağa'da öğrencilerden sosyal markete destek
Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü bünyesinde ...
İstiklal Marşı’nın 94. yılı Urla’da kutlandı
İstiklal Marşının kabul edilişinin 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma ...
Buca Mehmet Akif Ersoy'u andı
Buca’da İstiklal Marşı’nın 94. Yıl önce kabulü ve şairi Mehmet Akif Ersoy’un ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva