HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2015 Cuma - 09:06

MEGEM'de ilk ders heyecanı: Başkan yalnız bırakmadı

Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin eğitim yaşantılarına katkı amaçlı hayata geçirilen Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi açıldı. Modern tesisteki ilk derse katılan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, öğrencilere başarı diledi.

MEGEM de ilk ders heyecanı: Başkan yalnız bırakmadı

Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki gençlere eğitim desteği veren kurs uygulaması için inşa edilen Menderes Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (MEGEM) açıldı. 14 derslikten oluşan modern tesiste lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler ücretsiz olarak eğitimlere katılıyor. Kemalpaşa Mahallesi’ndeki tesiste, öğrenciler için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Öğrencilerin eğitim alırken keyifli zaman geçirmesi için her türlü düzenlemenin yapıldığı tesisteki ilk derse Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da katıldı.



EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ
Menderes’te eğitime önem verdiklerini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Biz bu millete bir söz vermiştik. Menderes’i geleceğe taşıyacağımızın sözüydü o. Geleceğimizi kurarken önceliğimizin eğitim olması gerektiği inancındayız. Çünkü eğitimli toplumlar geleceklerini inşada başarıyı yakalarlar. Biz de bu inançla hareket ederek gençlerimizin eğitimini önceliğimiz olarak belirledik ve onlar için zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Çeşitli uygulamaları hayata geçirdiğimiz ilçemizde 8. ve 12. sınıf öğrencilerimizin sınava hazırlanmaları için ücretsiz kurslarımızı da başlatmıştık. Geleceğe umutla bakan gençlik için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz.  Bundan sonrada öğrencilerimiz için gereken ne varsa yapmayı sürdüreceğiz ” dedi.

EĞLENİRKEN ÖĞRENECEKLER
MEGEM’deki derslikleri tek tek dolaşarak öğrencilerle de bir araya gelen Başkan Soylu,  “ Amacımız Menderesimiz’den başarılı öğrencilerin yetişmesi. Bu kapsamda öğrencilerimiz için başlattığımız ücretsiz kurs uygulamasının okullarda devam etmesini istemedik. Zaten haftanın her günü okulda eğitim alan genç kardeşlerimizi, farklı bir ortamda eğlenirken öğrenecekleri bir sistemin içine adapte etmek istedik. Bu kapsamda da MEGEM’i hayata geçirdik. Tesisimizde her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük “ diye konuştu.

TEK İSTEĞİMİZ VAR O DA BAŞARI
Başkan Soylu, öğrencilerden derslerinde başarılı olmaları isteğinde bulunarak, “ Bizi tek mutlu edecek şey genç kardeşlerimizin eğitim hayatlarında başarıyı yakalaması olacaktır. Onlardan tek isteğim derslerine iyi konsantre olup önemli başarılara imza atsınlar. Onların alacağı başarılarla Menderes gururlanacak “ ifadelerine kullandı.

MODERN TESİS
Kemalpaşa Mahallesi’nde ki tesis 700 metrekare alan üzerinde hizmet veriyor. 400 metrekaresi öğrenciler için özel olarak tasarlanan bahçeden oluşan tesisin iç kısmında 14 adet derslik yer alıyor. 3 kattan oluşan MEGEM’de bir öğretmenler odası, bir kantin, engelli öğrenciler için bir adet olmak üzere toplam 3 tuvalet yer alıyor.

DİNAMİK LOGO
MEGEM için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan logo da öğrencilerin geleceğe umutla bakmalarını ifade ediyor. Logodaki figürler ise el ele tutuşan gençleri göstermekte olup,  kırmızı, lacivert ve yeşil ile renklendirildi. Kırmızı renk, canlılık ve dinamizmi, azim ve kararlılıkla çalışmayı, lacivert renk, otorite ve verimliliği, yeşil renk ise huzuru ifade ederken, mavi kitap figürleri sonsuz bilgi ile özgür düşünceyi ifade ediyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berkin Elvan heykeli hemen onarıldı
Güzelbahçe’de kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilen Berkin Elvan heykeli onarıldı.
Kenti ayağa kaldıran sıkı yönetim gibi kararda flaş gelişme
İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada kent genelinde siyasi partilerin, ...
Dünya mirası Bergama’nın istikameti Moskova
Geçtiğimiz hafta Berlin’de düzenlenen ITB Turizm Fuarı’na katılan Bergama ...
 
Aliağa'da öğrencilerden sosyal markete destek
Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürlüğü bünyesinde ...
İstiklal Marşı’nın 94. yılı Urla’da kutlandı
İstiklal Marşının kabul edilişinin 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma ...
Buca Mehmet Akif Ersoy'u andı
Buca’da İstiklal Marşı’nın 94. Yıl önce kabulü ve şairi Mehmet Akif Ersoy’un ...
 
Seydiköylülerden Gaziemir'e barış ziyareti
Mübadele döneminde Yunanistan’a göç eden Seydiköylü Rumları ağırlayan, ...
İnce kadınlarla dayanışma kahvaltısında buluştu
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Cumhuriyet Kadınları Derneği ...
Çiğli’de veteriner hekimlerle büyük zirve
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Veteriner Hekimler Odası başkan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva