HABERLER>GÜNCEL
29 Mart 2024 Cuma - 13:48

Belediyelerin hayvan bakım evi karnesi: İzmir'de ilçeler sınıfta kaldı

HAYTAP İzmir Temsilcisi Bünyamin Bıçak, belediye hayvan bakım evlerinde olumsuz koşulların artmasını değerlendirdi. Bıçak, ilçe belediyelerinin bu konuda çalışmadığını belirterek “Büyükşehir çalışıyor ama ilçelere yetişmesi mümkün değil. Mobil kısırlaştırma aracı var, özel ambulansı var. İlçelere de gidiyorlar ama her gün gidemeyecekleri için ilçelerin çalışması gerekiyor. İlçeler çalışmadığı için sorunlar ortaya çıkıyor” dedi.

Belediyelerin hayvan bakım evi karnesi: İzmir de ilçeler sınıfta kaldı

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ  - Son zamanlarda hayvanlara karşı şiddet artmış durumda. Ülkenin çeşitli yerlerinden şiddet görüntüleri ortaya çıkarken belediye hayvan bakım evlerinde de durum farklı değil. 

Geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa Belediyesi’ne ait hayvan bakım evinde köpeklerin suyuna ilaç katılması suretiyle zehirlendikleri katliam görüntüleri yayımlandı. Belediyelerle hayvan hakları konusunda iş birliği yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), 2019-2024 görev süresi boyunca belediyelerin sokak hayvanları çalışmaları ile ilgili karnesini açıklamıştı.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Avukat Bünyamin Bıçak, Kemalpaşa Belediyesi hayvan bakım evi özelinde belediyelerin sokak hayvanları çalışması ile ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

KORKACAK BİR ŞEYLERİ YOK, CESARET ALIYORLAR
Bıçak, hayvana şiddetin artmasındaki nedenin hukuki yaptırımın yeterli olmamasından kaynakladığını ifade ederek “Cezalar çok fazla değil. Onların korkacak bir şeyi yok bundan dolayı cesaret alıyorlar diye hayvanlara şiddet vakaları arttı.  Hayvana şiddet uygulayan herkesin kendisinin özgüvensiz olduğunu, psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum” dedi.

ŞİDDET UYGULAYAN KAMU PERSONELİYSE CEZASI ARTIYOR
Belediye hayvan bakım evlerinde çalışanların hayvana şiddet uygulamasının görevi kötüye kullanma suçu olduğunu belirten Bıçak, “HAYTAP olarak belediyelerle iş birliği yapmaya çalışıyoruz. Hayvansever personellerin alınması için çabalıyoruz. Hayvansever personellerin olduğu belediyelerde böyle sıkıntılar olmuyor. O insan zorla atandıysa, sürgün olarak gönderildiyse yaptığı işten nefret ediyorsa böyle durumlar olabiliyor. Böyle durumlarda bu, görevi kötüye kullanma suçuna giriyor. Kişi kamu personeli olduğu için cezai oranı artırılıyor. Aslında belediye çalışanlarının yaptığı suç, normal vatandaştan daha ağır yaptırıma sahip. Çünkü bu onun görevi aslında. Cezası yarı oranda artırılıyor” diyerek belediye çalışanların hayvansever olmasının önemine dikkat çekti.

KİMSE GÖREVİNİ YAPMADIĞI İÇİN KEMALPAŞA’DA BÖYLE BİR DURUM YAŞANDI
Bıçak, kimsenin görevini tam olarak yapmadığını dile getirdi. Denetim mekanizmasında çalışan herkesin sorumlu olduğunu ifade eden Bıçak, “Orada çalışan herkes sorumlu. Veterinerinden, veteriner teknikerinden, veteriner işleri müdürlüğünden hepsi aynı sorumluluğa sahip. Bakım evini denetleyecek ilgili yer Tarım İlçe Müdürlükleri. Kimse görevini yapmadığı için Kemalpaşa’da böyle bir durum meydana geldi. Hayvanlar hastaydı o yüzden uyuttuk diyorlar ama bize inandırıcı gelmedi” şeklinde konuştu.

HEPSİNİN AYNI ANDA ÖLMÜŞ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL, HASTA OLASALAR BİLE
HAYTAP olarak Kemalpaşa hayvan bakım evinde yaşanan olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirten Bıçak, “O sansürsüz görüntüler gelince görülüyor. İlk önce, o hayvanların hasta olduğunu zaten ölmüş hayvanlar olduğunu söylemişler bunu internetten okudum, emin değilim. Hayvan bakım evinin içinde farklı yerlerde ölü hayvanlar var. Onların hepsinin aynı anda ölmüş olması mümkün değil, hasta olsalar bile” dedi.

İLÇELER ÇALIŞMIYOR
İzmir’in ilçelerinde kötü karneye sahip olan ve 5 üzerinden 1 puan alan belediyelerden bazıları; Kınık, Bayındır, Kiraz, Bergama, Beydağ oldu. Karnesinde 2 yazan belediyeler ise; Kemalpaşa, Çeşme, Selçuk, Balçova, Menderes olarak açıklandı. Bıçak son olarak şunları söyledi:

“Bayındır’da da zamanında böyle olaylar ortaya çıktı. Büyükşehir çalışıyor ama ilçelere yetişmesi mümkün değil. Mobil kısırlaştırma aracı var, özel ambulansı var. İlçelere de gidiyorlar ama her gün gidemeyecekleri için ilçelerin çalışması gerekiyor. İlçeler çalışmadığı için sorunlar ortaya çıkıyor. Bornova Belediyesi güzel çalışıyor.”

 
Cumhur İttifakı adayı Bakıcı'dan Selçuk'ta miting!
 
Araştırmacı Yaldız’dan ‘anket’ değerlendirmesi... Dağ ve Tugay arasındaki fark ne durumda?
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sevgi 31 Mart 2024 Pazar 21:15

agır ceza gelmese bunlar bu katliamı yapar cumhurbaşkanı ne duruyor hayvan haklarını getirsin hapis yüklü para cezası hayvanların aldıgı yeri temizlesinler ceza agır olsun

Yorumu oyla      0      0  
Fatma demir 31 Mart 2024 Pazar 19:12

Bu ulkenin adalet sistemi cani ruhlu insanlarla anlaşmalı çalışıyor Hayvan severler saf dışı bırakıldı olduren kesen biçen mahkemede serbest bırakılıyor hayvan seven sevmeyen diye ayırdılar insanları bir birine duşurduler sonra insanlar bir birlerine zarar hakaret ediyor adalet için adliye koridorları adalet istiyoruz diye bagıra vatandaş sonuç 0 oluyor ben ortaya soyluyorum devlet buyuklerimiz bunun çozumu toplayıp oldurelim diyenlere hop dur orda demiyor bu ulkenin kopegi kedisi biz sevenler için paha biçilemez bir tane soz sahibi karşıma geçip benimle konuşamaz varsa ben burdayım isterlerse canlı yayında bile onlara hem çozum doru olanı anlatırım hadı gelsinler hayvanı sevmeyen insan sevemez hayvanlara işkence oldurenlere ceza verilmedi gi surece bu ulke 2ye ayrıldı bunu bilsinler biliyorlardı işlerine gelmiyor

Yorumu oyla      0      0  
Selma 31 Mart 2024 Pazar 11:05

Sokak hayvanlari tamamda sahipli köpeği olan insanlara ne demeli dışarı cikariyor ozellikle yolun ortasina tuvaletini yaptiriyor acikcasi ben evcil kopek besleyenlere sinir oluyorum neden boyle yaptiryorsunuz dedigimde sokak hayvanida yapiyor diyor cahiller

Yorumu oyla      0      0  
Guloca 31 Mart 2024 Pazar 00:11

Hayvanlara eziyet etmeyin yeter serefli un yazik ne suclari var bu ramazanda gunahkar oldunuz yazik allah sizde bu yavrular gibi olsun allah kahretsin

Yorumu oyla      0      0  
Gulocam 31 Mart 2024 Pazar 00:09

Kopeklere eziyet etmekten yorulmadinizmi onlar canya allah bildigi gibi yapsin

Yorumu oyla      0      0  
Burak 30 Mart 2024 Cumartesi 18:05

Mama lobisi milleti kedi köpek delisi yaptı nerde akrabag nerde eş dost kimsesi kalmadı insanların kediye köpeğe sardı millet barinaklar çok olması lazım kedi köpek kisirlastirlmasi asilanmasi şart

Yorumu oyla      0      0  
Aysel 30 Mart 2024 Cumartesi 17:46

Pandemi de ne özgür ne mutluydu bu hayvanlar.Sokaklar hak ettikleri gibi onlara kalmıştı.Kul azmayınca Allâh belâ yazmazmış.Azgınlıkta sınır tanımıyanlar iç ne mutlu ki Allâh var.

Yorumu oyla      0      0  
Özlem 30 Mart 2024 Cumartesi 08:06

Ya yorumları okudum inanılır gibi değil. Bir canlıyı öldürmüşler resmen iyi oldu der gibisiniz. Sokaklar sadece size ait değil dünyada. Öyle olsaydı bu dünyada ebedi kaldırdınız. Ormanları yok edip her yere ev yapılırken sesiniz çıkmıyor . Ormanlarda hayvanların neden sahip oluyorsunuz ? Allah kopekleri kedileri öldürün siz burda yaşayın mi dedi ? Cozumunuz hiç hoş değil . Onlara yaşam alani oluşturmak zorundasiniz .

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet 30 Mart 2024 Cumartesi 07:28

Bu haytap nedir ne iş yapıyor. Ayrıca ne olduda son birkaç yıldır köpekleri insandan stün varlık olarak görmeye başladık. Bu işin çözümü Avrupa ülkeleri gibi yapmak

Yorumu oyla      0      0  
Gaziemir 29 Mart 2024 Cuma 19:30

Sokak köpeklerinden bıktık. Grup halinde olunca içgüdüsel olarak geceleri ve sabah erken saatlerde dışarda olan insanlar için ciddi tehdit oluşturuyorlar. Kaldırımlar, parklar dışkıdan geçilmiyor ve halk sağlığını tehdit ediyor. EVCİL hayvanların doğal ortamı sokak değildir! Sokaklar medeni ülkelerde insanlar içindir! Sokakta inek, keçi, koyun serbest mi?

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
180 milyon TL'lik 'sazan sarmalı'na 20 tutuklama!
Mersin'de, kopya sitelere ilan vererek ya da internetten araç almak isteyenleri ...
YÖK'ten denklik açıklaması
Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyenleri ...
İzmir'de son yılların en büyük operasyonu... Narko-rekor!
İzmir'in Bornova ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda, kristal ve ...
 
İNGEDER Başkanı Karabulut duyurdu: İnciraltı'nda '18 uygulama' mutluluğu!
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti Büyükşehir ...
Oyların sayımında YSK'dan 'iftar saati' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy ...
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... Yakalandılar!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol kırmızı bülteniyle "Yasa Dışı ...
 
İzmir'de korkunç olay... Misafirlikte küçük çocuğa taciz ve tehdit!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan ...
İzmir açıklarında can pazarı!
İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, ...
Milli sporcu ölmüştü: Sürücü 4 milyon TL'ye tahliye oldu
Kayseri'de Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın (21) TIR'a arkadan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva