HABERLER>GÜNCEL
29 Mart 2024 Cuma - 09:25

İNGEDER Başkanı Karabulut duyurdu: İnciraltı'nda '18 uygulama' mutluluğu!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın, İnciraltı planlarının ardından 18 uygulama sürecinin de başladığını bildirdiğini açıkladı. Karabulut, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve hükümet, İnciraltı ve Bahçelerarası planlarında patronun sermaye değil, halk olduğunu göstermiştir. Hamza Dağ'a teşekkür ediyoruz" dedi.

İNGEDER Başkanı Karabulut duyurdu: İnciraltı nda  18 uygulama  mutluluğu!

EGEDESONSÖZ - İnciraltı planlarıyla ilgili bir gelişme daha yaşandı. İnciraltı ve Bahçelerarası planlarının ardından heyecanla beklenen 18 uygulama  ihalesinin de gerçekleştiği, bu sürecin de başladığı bildirildi. İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, "İmir’in 40 yıldır planlama sorunu olan İnciraltı ve Bahçelerarası için,  2 Mart 2024 tarihinde Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ,  5 nesildir o bölgenin toprak sahibi olup, sabırla müjdeli haber bekleyen İzmirlileri  ziyaret edip, hazırlanan planların  18 uygulama ihalesinin seçim öncesinde tamamlanacağının sözünü vermişti. Seçime sayılı günler kala, verdiği söze sadık kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ; İzmir’i sağlık turizminde başkent yapacak İnciraltı  sürecinde önemli bir  aşama olan “18 uygulama planlamasının”  başladığının müjdesini İzmirli toprak sahiplerine  verdi" dedi.

KARABULUT: SANKİ RÜYADA GİBİYİZ
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün yaşadıklarımız adeta rüya gibi, çok mutluyuz. Bugüne kadar bize çok söz verildi ve birçoğu da tutulmadı. 2019 yerel seçimlerinden 1 gün önce İzmirli toprak sahipleri olarak bizleri toplayıp, söz veren adaylar olmuş ama seçim sonrasında verilen sözler unutulmuştu. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hamza Dağ,  bize 20 gün önce verdiği sözü tutarak, biz İzmirli toprak sahiplerinin hayalini gerçekleştirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, seçim sürecinde şehrin adeta çöküntü alanı haline dönen, birçok adayın oy kaygısı ile İnciraltı’nı konuşmaktan ve bizleri ziyaret etmekten çekindiği,  görmezden gelindiğimiz bir ortamda cesaretle biz İzmirli toprak sahipleri ile bir araya gelip birlikte olma cesaretlerinden dolayı da helal olsun demek istiyoruz."

İZMİR, SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK
"Bugünkü planlar İzmir’in merkezinde yapılmış son 32 yılın en düşük emsalli planları oldu. Biz İzmirli toprak sahipleri olarak hep bugüne kadar ‘İzmir’in yararına ve biz İzmirli toprak sahiplerini mağdur etmeyecek’ plan istemiştik. Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle yapılan İnciraltı planları İzmir’in sağlık turizmi hedefleri ile buluşuyor. Hazırlanan planlara, askı sürecinde sadece 70 civarında itiraz yapılmış olması, planların genel olarak kabul gördüğünün ispatıdır. İnciraltı ve Bahçelerarası’na yapılan planlarla Bakanlığın hedefi İzmir’i sağlık turizminde başkent yapmak. Yüzde 99’u şahıs mülkiyetinden oluşan İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesinin planları için İzmirli vatandaşlar olarak bizler, 18 uygulamasının  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmasını ısrarla istemiştik. Bu isteğimizin kabul görmesinden ve çok hızlı bir şekilde sürecin yönetilerek tamamlanacağını duymaktan çok mutlu ve heyecanlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 18 uygulama süreci de,  planlama sürecinde olduğu gibi şeffaf bir şekilde yürütülerek, toprak sahiplerinin kurumsal temsilcisi olan İnciraltı Gelişim Derneği olarak bizzat sürecin içinde olmamızla ilerleyecektir. Mutlulukla söylemek istiyoruz ki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve hükümetimiz İnciraltı ve Bahçelerarası planlarında patronun sermaye değil, halkın olduğunu göstermiştir. Partili partisiz birçok kişinin sevgisini kazanmış İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hamza Dağ, büyükten, küçüğe, 7’den 70’e biz İzmirlilerin yüreğinde unutulmayacak büyük bir saygı ve sevgi kazanmıştır. Kendisine gönülden başarılar diliyoruz.”

 
Çiğli Atıksu'da inşaat sürüyor... 4. fazda sona doğru!
 
Cumhur İttifakı Karabağlar adayı Tunç’tan emeklilere 10 bin TL bayram ikramiyesi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazif Tanzer 1 Nisan 2024 Pazartesi 20:25

Cemil Tugay ve Onur Yiğit Başkanlara hoşgeldiniz diyor başarılar dileriz . İnciraltımızın planının en güzel şekilde hızlan tamamlasındada bakanlımızla da hamz aDağ ilede Elele beraber en iyi seklde katkılarıyla elbirliğiyle içersinde en iyi çalışmaların yapılmasını diliyor ve inanıyor en güzel sonuclarin gelmesiyle halk kazanck İzmir kazanacak. Diyoruz . Sağlun tüm başkanlar tüm mudürler.

Yorumu oyla      0      0  
Nazif Tanzer 29 Mart 2024 Cuma 23:06

Bu seçimde İnciraltı ve Balçova sandıkları patlatacak, Hamza Dağ gelecek. Bastır başkan bastır reis. Bir de bir ricağm8z daha olucak acaba parsalasyon planı ne zaman biticek açıklansbilirse daha iyi olacatır hepimiz için. Sağol başkan.

Yorumu oyla      0      0  
29 Mart 2024 Cuma 17:05

Bizim de köyde tarlalar var, tarım yapmıyoruz; kim imar verirse oyumuz onun. Çünkü biz sadece kendimizi düşünüyoruz.

Yorumu oyla      1      1  
Taner D 29 Mart 2024 Cuma 16:04

Müthiş bir adım İzmirli ve toprak sahipleri adına çok sevindim.İstemüzük tayfasına sağlam kapak olacak inşallah.Büyükşehire DAĞ gibi adam yakışır.

Yorumu oyla      0      3  
Abdullah 29 Mart 2024 Cuma 14:26

Sermayenin yanında değil hakkın yanında olan, başta sayın M. Atilla kaya ile sayın Hamza dağ başkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kazanan İzmir olacak!

Yorumu oyla      0      3  
Vahit 29 Mart 2024 Cuma 13:46

Hamdi gür sen kimsin sanane tapusu var adamın ata malı vergisini veriyor tarım yapılmıyor sana ne oluyor ne beton u bilmeden konuşma sen ne kadar izmirlisin buradaki arsa sahipleri 5 kuşak izmirli haddini bil seni ilgilendirmeyen şahıs tapulu yerler buraları

Yorumu oyla      1      1  
İzmir için!! 29 Mart 2024 Cuma 12:27

3 Adet gökdelen Arasında Kalan Çok Kıymetli Fakat hor Görülen Alan İnciraltı...Ne Mutlu Bugün Ki Artık yüzü Gülüyor İnciraltının !! En Düşük İmar İle En büyük işler Başaracaktır Emenim !! Emeği Geçenlere Teşekkür Ederim...

Yorumu oyla      1      0  
Hamdi Gür 29 Mart 2024 Cuma 12:24

İnciraltı ''nı betona boğdurma derneği başkanı olarak yaptığın çalışmalar sonuç vermeyecek .

Yorumu oyla      4      5  
Aynı hikâye 29 Mart 2024 Cuma 12:19

22 yıllık iktidar bir İnciraltı'nı planlayamadi. Her seçim dönemi arazi planları hakkında resmen siyaset yapılıyor. Bakın AKP'nin adayı çözdü görüntüsü veriliyor. Önceki dönemlerde de Binali Yıldırım' a teşekkür edilmişti. Planlar için "yıldırım adım" başlıkları kullanılmıştı. Aradan geçmiş 10 yıl, aynı senaryo devam ediyor.

Yorumu oyla      3      1  
TC misafir 29 Mart 2024 Cuma 11:39

Talanı seyredin şimdi. 10 yıl sonra o bölge yaşanmaz hale gelecek daha sonra bir şekilde imar artışları da verilecek bunun örneğini çok gördük.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oyların sayımında YSK'dan 'iftar saati' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy ...
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... Yakalandılar!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol kırmızı bülteniyle "Yasa Dışı ...
İzmir'de korkunç olay... Misafirlikte küçük çocuğa taciz ve tehdit!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan ...
 
İzmir açıklarında can pazarı!
İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, ...
Milli sporcu ölmüştü: Sürücü 4 milyon TL'ye tahliye oldu
Kayseri'de Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Buket Kaya'nın (21) TIR'a arkadan ...
Zincirleme kazada can pazarı: 3 ölü, 6 yaralı!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, ...
 
Akkuyu Nükleer Santrali'nde işçiler iş bıraktı
Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ...
Kedi Faruk’u pencereden atmıştı... Gözaltına alındı!
Terakki Vakfı Okulları'nın kedisi Faruk, IELTS sınavı gözetmeni olarak ...
Moldovalı gelin, köye muhtar adayı oldu
Moldova’da 12 yıl önce Bartın’ın Akbaş köyüne gelin gelen Nadejda Aksüt ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva