HABERLER>GÜNCEL
20 Mayıs 2022 Cuma - 09:49

Belediye Sarayı'nda yıkım başladı... Tarihe veda!

İzmir de ihale süreci tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nda yıkım çalışmaları başladı. Hurda karşılığı yıkım ihalesini 19 milyon TL karşılığı kazanan Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş.'nin çalışmalarını 90 gün içinde tamamlaması bekleniyor.

Belediye Sarayı nda yıkım başladı... Tarihe veda!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir depreminin ardından hasar gördüğü gerekçesiyle boşaltılan ve deprem sonrası gerçekleştirilen olağanüstü meclis oturumunda alınan kararla oybirliğiyle yıkılacağı duyurulan sonrasında ise yıkılıp yıkılmayacağı konusunda çok sayıda tartışma ortaya çıkmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı için geçtiğimiz aylarda yapılan ihaleyi katılımcı 13 firma arasında en yüksek teklifi veren Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş. kazanmıştı.

YIKIM BAŞLADI
Hurda karşılığı yıkım ihalesini 19 milyon TL karşılığı alan firmanın çalışmalarını ne zaman bitireceği merak konusu olurken, simge yapının yıkım çalışmaları dışarıdan da görülmeye başlandı. Atatürk Meydanı'nda yer alan ve İzmir de yapılan yarışma ile mimarisi belli olan İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nda yıkım çalışmaları geçtiğimiz günlerde start aldı.

Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Kanunu, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması yönetmeliğine harfiyen uyuluyor. 

Mimari proje yarışması açılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi yıkımın ardından alanı daha küçük bir yapıyla değerlendirecek. Yeni bina mimari proje yarışması ile belirlenecek. Kamusal, kültürel ve sanatsal işlevlerle desteklenmesi amaçlanan proje, yakın çevreyi içeren kentsel tasarım ölçeğinde, katılımcı bir yöntemle ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları gibi kentli paydaşların katkılarına açık olacak. İki aşamalı yarışmaya ulusal ve uluslararası arenadan katılım sağlanabilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yıkılacak binanın yerine başkanlık ve belediye meclis salonunun bulunacağı, tarihi meydanla uyumlu daha küçük bir yapı planlandığını açıklamıştı.

38 yıl hizmet verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın projelerine 1966 yılında açılan “Mimari Proje Yarışması” ile karar verilmişti. Binanın inşaatı 1968 yılında başlamış ancak açılışı 1982 yılında yapılmıştı.

FİRMA SAHİBİ NE DEMİŞTİ?
Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş. Kurucusu Nursel Nermanoğlu, 90 günlük yasal süreci bulunan çalışmalar için "Hedefimiz yıkım sürecini yasal sürecin en az 10-15 gün erken bitirmeyi planlıyoruz" diye konuşmuştu.

Tarihi bir yapının yıkılması hakkında neler hissettiğinin sorulmasını üzerine konuşan Nursel Nermanoğlu, "Keşke yıkılmasa, çok güzel bir yapı ancak gelinen noktada mecburen yıkacağız" ifadelerini kullandı.

 
Dayaktan kaçmak için çaldığı taksiyle kaza yaptı!
 
Suluboya Festivali 21 Mayıs’ta başlıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 20 Mayıs 2022 Cuma 17:04

Konak meydanı tarihi bir meydan. O arazi meydana dahil olsa harika olur. Belediye'nin bir çok arazisi var. Yapsın bir gökdelen, tüm birimler ve meclis tek binada toplansın iş bitsin.

Yorumu oyla      5      4  
Yazık oluyor 20 Mayıs 2022 Cuma 10:28

Deprem 2020'de oldu; yıkım ise gereksiz itirazlar yüzünden daha yeni oluyor. Gereksiz bir zaman kaybı. Basmane Çukuru yeni yer olarak düşünülüyor, arazi takası karşılığı alınacak gibi duruyor. Süreç kısa sürede sonlanıp, yeni proje bir an önce hazırlanmalı. Bu şehirde her şey çok yavaş ilerliyor. Her şeye itiraz var. İtirazların ortak yapısı daha iyisi nasıl yapılır şeklinde değil, yapılmasın yönünde.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dayaktan kaçmak için çaldığı taksiyle kaza yaptı!
Adana'da motorsikletiyle giderken trafikte tartıştığı iki kişi tarafından ...
Misafirleri müştemilattan aldılar... Mühürlü yalıda kaçak düğün!
İşletme ruhsatı olmadığından ana girişi kapalı olan mekanda mühür fekki ...
Tayfun MARO yazdı... Araf’ta bekleyiş sona yaklaşırken
Tayfun MARO yazdı... Araf’ta bekleyiş sona yaklaşırken
 
İzmirli seyyah hedefi büyüttü... Türk bayrağını 6 bin metrede açacak!
Everest'e tırmanan ve Türkiye’de iki bin kilometreye yakın yol yürüyen ...
Yarım asırlık yaş farkından miras kavgası!
Kendisinden 52 yaş büyük eşinden kalan 2 milyon dolarlık mirasa tedbir ...
Liseli öğrencileri ifşa eden 2 polise uzaklaştırma
Giresun'da görevli 2 polis, sahildeki kumsal alanda biri kız 2 lise öğrencisinin ...
 
Bir belediyeye daha rüşvet operasyonu!
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada aralarında Maltepe ...
7 FETÖ şüphelisi daha tutuklandı
Şanlıurfa merkezli 3 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonda gözaltına ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sayenizde eli kulağında!
Mehmet KARABEL yazdı... Sayenizde eli kulağında!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva