HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2023 Çarşamba - 11:45

Belediye başkanı ‘durum kırmızı alarmın ötesinde’ dedi… Narcos İzmir!

Uyuşturucu kullanımının ilçe sınırları içinde korkutucu bir hale gelmeye başladığını söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Konak şu an uyuşturucu kullanımında kırmızı alarm veriyor. Hatta kırmızı alarmın da ötesinde bir durum var maalesef ki" ifadelerini kullandı. Batur ayrıca 25 mahallede birincil sorunun uyuşturucu olduğunu ve kullanım yaşının bazı mahallelerde 10 yaşa kadar düştüğünü de belirtti.

Belediye başkanı ‘durum kırmızı alarmın ötesinde’ dedi… Narcos İzmir!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında gelen uyuşturucu kullanımı her geçen gün büyümeye devam ediyor. İzmir’de sık sık gündeme gelen konular arasında yer alan ve özellikle Konak’ta büyük boyutlara ulaşan uyuşturucu kullanımı ile ilgili Konak Belediye Başkanı Abdül Batur değerlendirmelerde bulundu.

İZMİR, TÜRKİYE BİRİNCİSİ İSE KONAK DA TÜRKİYE BİRİNCİSİDİR
İzmir’in verilere göre uyuşturucu kullanımında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Başkan Batur, “Ülkedeki son gelişmeler ve ekonomik sıkıntılar ülkedeki uyuşturucu kullanımı daha da arttır seviyeye geldi. İzmir kullanım oranlarında Türkiye’de birinciyse, Konak hemen hemen birinci sıralarda yer alır. Konak şu an uyuşturucu kullanımında kırmızı alarm veriyor. Hatta kırmızı alarmın da ötesinde bir durum var maalesef ki… Buna üzülüyoruz.. Bununla ilgili valilik, belediyeler, aile bakanlığımız hep birlikte toplantılar yapıyoruz. Nereye müdahale etmemiz gerektiğini konuşuyoruz. Ancak bunun girişinin tutulması lazım. Bu maddeler bu kente ülkeye nasıl giriyor diye bakmak lazım. Bununla ilgili emniyetimiz çok sıkı çalışıyor, özellikle uyuşturucuyla yakalanmış, mahkum olmuş gençlerin yeniden bu belaya yakalanmaması adına bizim şu anda TCDD’den aldığımız Kemer Tren İstasyonumuz var, gençlik merkezimiz var. Burada denetimli serbestlik müdürlüğümüz ile birlikte bu gençlerin yeniden topluma kazandırılması, meslek edindirilmesi amacıyla çalışmalar yapıyoruz ancak yeterli değil. Gitgide sıkıntı yaratan, gençlerin belaya yakalandığı noktadayız. Hatta keskin tedbirler alınmalı. Bu sadece yerel yönetimin değil bütün ülkenin genel problemi olmaya başladı” dedi.

SPORA TEŞVİK ÖNEMLİ
Madde bağımlılığı ile mücadelede sporun önemine vurgu yapan Batur, “Şu anda yaz-kış spor okullarında 2 bin 500’e yakın çocuğumuz yararlanıyor. Gültepe’deki spor salonumuzun bitmesi sonrası bu rakam hemen hemen bin kişi daha arttı. Hilal Mahallesi'nde yeni rekreasyon alanı yaptık, hemen yanında halı saha vardı onu düzenliyoruz. Spora teşvik etmek önemli. Biz spor kulüplerine de çok destek oluyoruz. Sporla uğraşan gençler başka  yöne gitmiyor. Uyuşturucunun karşıtı olacak çalışma spor olmalı. Biz de bunu sporla önlemeye çalışıyoruz. Özellikle bu mahallelerdeki spor kulüplerini daha fazla destekleyip, yetişen sporculara sahip çıkıyoruz.  Yapacağımız şimdilik bu. Ancak gerçekten çok sıkıntılı bir süreç” diye konuştu.

10 YAŞA KADAR DÜŞTÜ
Kullanım yaşının ciddi oranda düştüğünün altını çizen Batur, “Kullanım yaşı 10 yaşa kadar düşmüş durumda. Bize ulaşıldığında yaptırım gücümüz olmaması nedeniyle emniyete yönlendiriyoruz. Sağ olsun il emniyet müdürümüz bu tür konularda gerçekten hassaslar. Biz bildirdiğimizde anında müdahale ediliyor. Zaten kendileri de bu konuyu ön plana çıkarmış durumdalar” ifadelerini kullandı. 

25 MAHALLEDE UYUŞTURUCU SORUNU BİRİNCİL SORUN
Mahalle muhtarlarının da uyuşturucu ile mücadele taleplerini sık sık vurguladığını belirten  Batur, “Muhtarlarımız  gerek güvenlik toplantılarında gerek bizlerle yaptığı toplantılarda neredeyse 20-25 mahallede birinci sorunlarının uyuşturucu olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak uyuşturucu ile ilgili mahalledekilerin canı yanıyor ve muhtar da onların temsilcisi, onun da canı yanıyor. Hep beraber çözmeye çalışacağız. Ancak şu an çok da fazla çözüm üretildiğini söyleyemeyiz” dedi.

YENİ İHALE 15 ŞUBAT’TA
Konak Belediyesi’nin hizmet binasındaki süreç hakkında bilgilendirme yapan ve yeni ihale tarihini açıklayan Başkan Batur, “Hizmet binası ile ilgili 9 Aralık'ta ihale yapmıştık ve davet usulü ile gerçekleştirmiştik. Türkiye'deki ekonomik girdiler ve müteahhitlerin yaşadığı belirsizlik ortamı bizi de etkiledi ve gelen rakamlar  bizim keşif ücretimizin çok üstündeydi.  Bu nedenle ihaleyi kamu zararı olmasın düşüncesi ile iptal ettik. 23 Ocak’ta yeni fiyatlar geldi ve buna ilişkin entegrasyon yapıyoruz. Bu rakamlardan sonra yeni rakamlarla tahminimize göre 15 Şubat'ta da yeni ihale yapacağız” dedi.

 
Karşıyaka'da transfer hareketliliği!
 
Bayraklı'da yürekleri ısıtan dayanışma!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 1 Şubat 2023 Çarşamba 13:22

başkan değilmisiniz. çözün...

Yorumu oyla      2      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mübadelenin 100. Yılı Konak’ta sergi ve konserle anıldı
Konak Belediyesi’nin Selçuk Belediyesi’yle birlikte düzenlediği “Mübadele ...
Başkan Çalkaya’dan Lider’e ziyaret
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Başkan Kılıç’tan Lider’e ziyaret!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Çalışmalar aralıksız sürüyor... Yaşam merkezi olacak!
Narlıdere’nin en büyük sosyal donatı alanı olacak Pir Sultan Abdal Yaşam ...
Büyükşehir yayımladı... Tüm detayları ile İktisat Kongresi programı!
15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın ...
Bucalı kadınlar geleceğini kuracak!
Kadınların istihdama ve sosyal yaşama daha fazla katılım sağlamaları için ...
 
Soyer ve 11 başkandan toplantı... Yoksulluğa karşı ortak hareket kararı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 metropol ilçenin belediye ...
İzmir Büyükşehir'de kadro revizyonu: Kimler geldi/kimler gitti?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bürokrasi kadrosunda revizyona ...
Başkan Soyer ‘ok yaydan çıktı’ dedi: Karabağlar-Gaziemir Metrosu start aldı!
Karabağlar Gaziemir Metro hattı tanıtımında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva