HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2023 Cuma - 08:30

BBP’de sandık hazırlıkları ve mesaj: İzmir’den vekil çıkaracağız!

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, partisinin bu seçimlerde İzmir’den ciddi oy alacaklarını söyledi. Başkan Öksüz, “İzmir’de inanılmaz iddialıyız. İzmir’den bu seçimlerde en az bir tane milletvekili çıkaracağız. Bunun haricinde ise, Karabağlar, Bornova, Bayraklı, Buca ilçelerimizde çok ciddi oy alacağız. Mesela Ödemiş, Tire ilçelerimizde ve Kemalpaşa ilçelerimizde çok ciddi oylar alacağız. Ancak Menderes ilçemizde ise daha önce alınmamış bir oy alacağız” dedi.

BBP’de sandık hazırlıkları ve mesaj: İzmir’den vekil çıkaracağız!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Türkiye, 14 Mayıs seçimlerine yelken açmış durumda… Deprem ve sel felaketlerinin yaşattığı büyük yıkımın ardından oldukça sönük bir havada devam eden seçim sürecinde partilerde hazırlıklar sürüyor.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında rekabetin üst seviyede olduğu süreçte Cumhur İttifakının ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, partisindeki hazırlıklara değindi.

ORTAK ÇALIŞMA KONUSUNDA HENÜZ BİRARAYA GELMEDİK
Başkan Öksüz yaptığı değerlendirmede “Genel başkanlar arasında ve parti lider kurmayları arasında görüşmeler yapılıyor. Genel başkanımız partimiz adına yorumlarda bulunuyor zaten. Ben diğer siyasi partilerin il başkanları ile henüz bir araya gelemedim. Ancak, 2018 seçimlerinde BBP’nin gösterdiği 18 adaydan bir tanesi bendim. AK Parti içerisinde listelerinde milletvekili adayı olarak seçime girmiştim. O dönemde Cumhur İttifakı içerisinde yakın çalışmamamız olmuştu” ifadelerini kullandı.

İZMİR İÇİN İNANILMAZ İDDİALIYIZ, BİR VEKİL GARANTİ!
Büyük Birlik Partisi’nin İzmir’den en az bir vekil çıkaracağına emin olduğunu söyleyen Başkan Öksüz, aynı zamanda İzmir’in belli ilçelerinde oy patlaması yasacaklarını belirtti. Öksüz şunları söyledi:

“Ben partimizin İzmir’de geçmiş dönemlerde aldığı oyun çok daha fazla oy alacağını düşünüyorum, biliyorum ve görüyorum. Partimize oy verecek vatandaşlarımızda ciddi bir artış meydana gelecek. Burada aslında söylenmek isteyen şey şuydu ki, İnsanlar Büyük Birlik Partisi’ne 30 yıl içerisinde bir kez oy vermiş. Sonrasında ise oy vermeyi çok istemiş ancak baraj korkusunda verememiş ve bunlardan dolayı başka partilere oy vermişler. Bu yeni gireceğimiz seçimlerde baraj kaygısı olmayacağı için bizlerin iktidarında hiçbir rahatsızlık duymayacakları gibi asıl bizim iktidarımızda memnuniyet duyacak olan insanalar bu seçimde BBP’ye oy verecekler. Şu partiden, bu partiden oy alırız diyemem ancak, bizim tabanımız milliyetçi, muhafazakâr ve demokrat tabandan ve bu tabana sahip diğer siyasi partilerden ciddi oranda oy alacağız. İzmir’de ise inanılmaz iddialıyız. Ben baştan şunu söyleyeyim ki, İzmir’den bu seçimlerde en az bir tane milletvekili çıkaracağız. Bunun haricinde ise, Karabağlar, Bornova, Bayraklı, Buca ilçelerimizde çok ciddi oy alacağız. Mesela Ödemiş, Tire ilçelerimizde ve Kemalpaşa ilçelerimizde çok ciddi oylar alacağız. Ancak Menderes ilçemizde ise daha önce alınmamış bir oy alacağız”

PARTİMİZE DUYULAN TEVECCÜH ARTTI!
Büyük Birlik Partisi’nin bir siyasi partiden daha çok bir dava hareketi olduğunu söyleyen Başkan Öksüz, partisinin 30 yıldır ilk defa baraj sıkıntısı çekmeden seçimlere gireceğini söyledi. Öksüz, sözlerine şöyle devam etti:

“BBP kurulduğu günden beri bir davanın hareketi gibi görülür.  Biz siyasi partiden daha çok bir dava ve inanmışlığın hareketiyiz. Bu yüzden de ideolojimiz belli. İdealist insanlardan oluşan bir kadromuz var. BBP, 30 yıllık bir geçmişi olan bir siyasi parti. Ancak bu 30 yılda ilk defa barajsız seçime girecek. Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Başkan ve Genel Başkanımız Mustafa Destici’de bu durumu çokça belirtmiştir ki, ‘biz size oy vermek istiyoruz ancak baraj altı kalırsınız da oyumuz boşsa gider diye veremiyoruz’ diyen çok ciddi oranda vatandaşımız var. Bizim kendi etrafımızda ve yakın çevremizde de çokça yaşadığımız bir konu. İlk defa BBP bir seçime giderken böyle bir durum yaşamayacak. Ve bu durumdan vatandaşımızın da bilgisi var. İttifaklardan dolayı partimizin baraja takılmayacağını biliyor. Bu nedenden dolayı partimize gönül rahatlığı ile oy verecekler. Dolayısıyla bu durumda vatandaşlarımız tarafından partimize inanılmaz bir teveccühe neden oluyor”

HÜDA-PAR’IN, HDP GİBİ DEĞERLENDİRİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM
HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakına desteğini yorumlayan Başkan Öksüz, BBP, AK Parti ve MHP’nin olduğu bir ittifakta HÜDA-PAR’ın ittifak çerçevesine uymama şansının olmadığını söylerken sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Cumhur ittifakının şekilleri şartları belli. Milletin istiklal ve istikbalini önceleyen demokratik bir yapıyı önceleyen çerçeve belli. İttifaka sonradan dâhil olan HÜDA-PAR’ın bu çerçeveye uymama gibi bir şansı olamaz. Çünkü ittifakın içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ve Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi var. Bizim olduğumuz bir yerde HÜDA-PAR’ın kendi söylemleri, özellikle vatandaşımızı rahatsız eden söylemleri bir kere boşa düşer. HÜDA- PAR’ın bir önceki seçim vaatlerinde bulunan söylemlerini kabul etmediğimizi zaten beyan etmiştik. Ben HÜDA- PAR’ın, HDP gibi değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Yani, HDP kadar değerlendirilmesi yanlış”

 
Aydınlatma direği sonu oluyordu!
 
Dikili’ye doğal gaz müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MHP CcC 12 Kasım 2023 Pazar 17:39

BBP İYİ PARTİ ZAFER PARTİSİ MHP DE BİRLEŞMELİ

Yorumu oyla      2      3  
Feyzullah Turan 3 Nisan 2023 Pazartesi 12:47

Bana göre, Sayın İl Başkanımızın İzmir''i, Dolayısıyla Teşkilatlarımızı çok iyi tanımadığını gösteren bir basın açıklaması, İzmir, Sadece saydığı 10 ilçeden ibaret değildir...

Yorumu oyla      2      3  
Fıkralarla Türkiye 1 Nisan 2023 Cumartesi 01:16

kıyma 350 lira olmuş, adam "Bülent Tröl" yazıyor.

Yorumu oyla      2      3  
bahadır 31 Mart 2023 Cuma 23:19

bülent ışık trol oldugunu itiraf ettin teşekkürler troleybüs de senin partinin amblemidir millet istanbul izmir yolunu 5 saate düşürür sen troleybüsle hala seyahat edersin bu arada yorumlarım adam gibidir de adam olan anlar

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 31 Mart 2023 Cuma 19:15

Bahadır denen trol bana cevap verip durma adam gibi yorum yap.Tröl değil trol diye yazılır senin gibi trol-eybüs diye okunur.

Yorumu oyla      3      3  
Burak 31 Mart 2023 Cuma 15:59

yaaa niye mütevazi tutuyorsun hedefleri sen. 3 tane çıkaracağım desene çılgın!

Yorumu oyla      3      3  
Abdullah ÇINAR 31 Mart 2023 Cuma 15:46

kadir elibol. Rahmetlinin kemiklerini sızlatıyorsunuz, yapmayın. devlet nerdeydi kaza da onu biliyormusunuz. kaç gün sonra ulaşıldı rahmetliye.

Yorumu oyla      3      4  
kemal 31 Mart 2023 Cuma 14:42

izmirde en az %30 alır bbp ve en az 10 vekil cıkarır

Yorumu oyla      3      3  
bahadır 31 Mart 2023 Cuma 14:41

bülent ısık chp trölü bulent ışık senin partin doneminde kıyma da yok hiçbirsey yok tröl ışık

Yorumu oyla      3      6  
31 Mart 2023 Cuma 14:18

Oyumuz yüzde 25

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bu şarkı burada bitmez!
Mehmet KARABEL yazdı... Bu şarkı burada bitmez!
Balıkçılar için mecliste komisyon kuruldu... İzmir'den 4 vekile görev!
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak ...
Propaganda süreci bugün başlıyor!
Cumhurbaşkanı seçiminde ismi kesinleşen 4 aday için itiraz süreci sona ...
 
Bakan Bilgin'den geçici işçiye kadro açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununun ...
Emekliye maaş artışı yasalaştı
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin ...
Erdoğan’dan sürpriz atama… AK Parti İzmir’de Bilal Saygılı dönemi!
AK Parti İzmir İl Başkanı iken milletvekili aday adayı olmak için istifasını ...
 
MGK toplantısı sona erdi... Seçim güvenliği vurgusu
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı ...
Çevre Kanunu Genel Kurul'da yasalaştı
Çevre Kanunu'nda değişiklik öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda yasalaştı. ...
YSK'dan itirazlara ilişkin açıklama
YSK Başkanı Yener, Kılıçdaroğlu, İnce ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylıklarına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva