HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2011 Perşembe - 09:40

Bayraklı’da yeni bir dünya kuruluyor

Son iki hafta içinde 3 büyük tesisin temelini atıp 2 açılış gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumartesi günü de Bayraklı’daki denize hakim arazide kuracağı yaşam parkının temelini atacak.

Bayraklı’da yeni bir dünya kuruluyor

İZMİR - İçinde çok amaçlı salon, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortları, çocuk oyun ve kondisyon alanları ile yürüyüş yollarının bulunacağı parka, Bayraklı (eski Smyrna) antik kentini ortaya çıkaran ünlü arkeolog Ekrem Akurgal’ın adı verildi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun 2014 Mart’ına kadar gerçekleştirilecek proje ve yatırımları açıklamasının ardından peş peşe temel atma ve açılış törenleri gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki hafta sonunu da hareketli geçirecek. Son iki hafta içinde toplam yatırım tutarları 60 milyon lirayı bulan Evka 5 Köprülü Kavşağı ile Özdere ve Doğanbey-Ürkmez arıtmalarının temellerini atan, Gümüldür’deki İtfaiye ve İZSU hizmet binalarının açılış kurdelesini kesen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Ekim Cumartesi günü de Bayraklı’nın denize hakim noktasında kurulacak yaşam parkının temelini atacak. “Hocaların hocası” olarak bilinen, Bayraklı (eski Smyrna) antik kentini ortaya çıkaran ünlü arkeolog Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal’ın adı verilen yaşam parkındaki tören saat 11.00’de gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’nın üst kesimlerinde Cengizhan Mahallesi’ndeki toplam 90 dönümlük bir alanda oluşturulacak dev tesisin projesini hazırlayıp alanın yürüyüş yollarına ait altyapı çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak Ekrem Akurgal Yaşam Parkı, 360 günde tamamlanacak.
 
Bayraklı’da yeni bir dünya kuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beldelerde uyguladığı ve çok beğenilen çok amaçlı salon projesi, metropol alanda bulunan ilçelerden ilk kez Bayraklı’da, bu proje ile yaşama geçirilecek. Cengizhan Mahallesi ve çevresinde oturan vatandaşlar, kültür-sanat ve spor aktiviteleri ile nişan düğün törenlerini de bu salonda gerçekleştirebilecek. 
 
Toplam 90 bin metrekarelik alanda oluşturulacak günü birlik tesiste çok amaçlı salonun yanı sıra basketbol, voleybol ve tenis sahaları, eğitim parkı, çocuk oyun alanları, açık hava kondisyon alanı, kafeterya, seyir terasları, piknik alanı, yürüyüş yolları ve otopark alanları bulunacak.
 
Hocaların hocasıydı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı sırtlarında yapacağı dev yaşam parkına adı verilen Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal, 1911 yılında Hayfa yakınlarındaki bir köyde doğdu. 1931’de İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. Devlet sınavını kazanarak Almanya’da arkeoloji öğrenimi gördü. 1935 yılında Soyadı Kanunu çıkınca, babasının isteği üzerine, bir Sümer kralının adı olan ve Sümerce’de “Büyük ülkenin babası” anlamına gelen Akurgal soyadını aldı.
1957 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesinde ordinaryüs profesör oldu. Ege’de Foça (Phokaia), Çandarlı (Pitane), Çeşme – Ildırı Erytrai ve Bayraklı (eski Smyrna) antik kentlerini ortaya çıkardı. Eski Yunan, Hitit – Hatti ve eski Anadolu uygarlıkları üzerine çeşitli dillerde sayısız eseri yayınlandı.
 
Dünyadaki pek çok bilim kuruluşunun şeref üyesi olan Ekrem Akurgal, Federal Almanya “Büyük Liyakat Nişanı Yıldızlı Rütbesi” (1979), “Goethe Madalyası” (1979), “Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü” (1981), İtalyan “Commandatore Nişanı” (1987) ve Fransız “Légion d’Honneur Officier” ödülünü (1990) kazandı.
Türkiye’de arkeoloji bölümlerinde akademik olarak görev yapmış ve yapmakta olan birçok arkeoloğun hocası olarak “Hocaların Hocası” ünvanıyla anılan Akurgal, 2002 yılında İzmir’de vefat etti. Ekrem Akurgal’ın çalışmaları, kendisi de bir uzman arkeolog olan ve sağlığında en yakın asistanlığını yürüten eşi Meral Akurgal tarafından sürdürülüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 29 Eylül 2011 Perşembe 20:56

yarın temel atma törenine gelin de "gerçek" proje görün.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet k 29 Eylül 2011 Perşembe 20:56

park değil, dev bir rekreaston alanı. bilmeyenler eleştirmeye kalkmasın lütfen komik oluyor. otopark yeri yoksa toplu taşımayı kullanın.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet k 29 Eylül 2011 Perşembe 17:56

aziz kocaoğlu çok iyi çalışıyor. ampüller çatlasın.

Yorumu oyla      12      5  
akif 29 Eylül 2011 Perşembe 17:36

proje diye adlandırdığınız sadece park. yeşil alan. başka bişey bildikleri yok. trafik sorunu git gide artıyor. sokaklarda arabaladan geçecek yer bulunamıyor. otopark sorun. dükkan önleri kaldırım işgallerini aştı artık yolları kapatıyorlar. çözüm yoook. daha onlarca sayarım...belediye önce bu sorunları çözsünde göreyim

Yorumu oyla      11      6  
izmir 29 Eylül 2011 Perşembe 14:25

Kriz ortamında bile sanal değil gerçek proje yapan ve bütçesini ayıran Belediyemizi tebrik ederiz...

Yorumu oyla      16      6  
Ahmet Çiğdem 29 Eylül 2011 Perşembe 12:19

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler dairesini elindeki tek malzeme olan illüstrasyonlarla sürdürdüğü mücadele için tebrik ediyorum. Ellerinde temel atma ve proje resimleri yerine bitmiş açılışı yapılmış hizmet resimleri olsa harikalar yaratacaklar.

Yorumu oyla      14      10  
aziz tekin 29 Eylül 2011 Perşembe 12:17

Ne projesi ya Kocaoğlu kendini kandırsın artık ona ve yaptığı hayal projelere inanmıyorum. Sonuçta hep yapılan ihaleler ya iptal yada yarım kalıyor. yaptığı tüm işler ortada başalayıp bitirdiği doğru düzgün projesi bile yok

Yorumu oyla      14      13  
Aydın Postoğlu 29 Eylül 2011 Perşembe 11:15

AKP’li bakanlar bu projenin yanına bir başka proje yaparsa Sayın Aziz Kocaoğlu kızıp sinirlenip ihaleyi iptal etmesin. “Uçan Yol” gibi bu da "Uçan Park" olmasın

Yorumu oyla      12      9  
bahtiyar 29 Eylül 2011 Perşembe 11:01

aziz başkan belediyelerin borç ödeyerek değil de proje üreterek halkına daha yararlı olacağını sanırım öğrenmeye başladı.

Yorumu oyla      14      5  
REKLAMLAR 29 Eylül 2011 Perşembe 10:24

ŞİMDİ REKLAMLAR.......

Yorumu oyla      11      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman Kulesi Evleri yenileniyor
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan verdiği sözü tuttu; Alman Evleri ...
Bucalı Namık Amca sıcak yuvasında
Buca’da bir kahvehanede barınan 64 yaşındaki Namık Kemal Çelebik, Buca ...
400 milyon kişi Türkçe konuşuyor
Karabağlar Belediyesi’nin Dil Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlediği, ...
 
Sındır, Türk belediyelerini Avrupa’da temsil ediyor
Türkiye Belediyeler Birliği’nin önerisi ile Avrupa Belediyeler ve Bölgeler ...
İzmir’de Hatay Günleri başladı
Hatay kentini her yönüyle özellikle de kültürüyle anlatmaya yönelik “İzmir’de ...
‘Perşembe Sinemaları’ başladı
Konak Belediyesi Melahat Yılmayan Öğrenme Evi Perşembe günleri ücretsiz ...
 
Bakırçay'da korkutan balık ölümleri
Balıkesir'in güneyindeki Ömer Dağı'ndan doğup Çandarlı Körfezi'ne Dökülen ...
Bucalı taraftarlardan Tatı'ya destek
Bucaspor’un tekrar Süper Lig’e çıkması için çabalayacağını söyleyen Buca ...
Karşıyaka doğaya yatırım yapıyor
Karşıyaka Belediyesi daha sağlıklı bir çevreye sahip olmak, insanoğlu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva