HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2011 Perşembe - 09:37

Alman Kulesi Evleri yenileniyor

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan verdiği sözü tuttu; Alman Evleri olarak bilinen Yenişehir’de Roman vatandaşların yaşadığı 44 konutun tadilatına başlandı.

Alman Kulesi Evleri yenileniyor

İZMİR - Yenişehir semtinde Alman Kulesi Evleri olarak bilinen, Konak Belediyesi’nin mülkiyetindeki 27 metrekarelik 44 konutta yaşamlarını sürdüren roman vatandaşların keyifleri yerine geldi. Konutların yapıldığı tarihten bu yana hiç bakım görmediğini, evlerin döküldüğünü, tavanlarının aktığını söyleyen vatandaşlar rögarlar ve su boruları nedeniyle evlerin içini su bastığından, dış cephelerin çatladığından ve rutubetten şikayetçi olmuş; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da kışa girmeden evlerin bakım ve onarımının yapılacağı müjdesini vermişti. Başkan Tartan sözünde durdu ve çalışmalar geçtiğimiz günlerde başlatıldı. Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kısa sürede tamamlanacak.
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, vatandaşların artık evlerinde huzur içinde oturacaklarını belirterek, “Yapıldığı tarihten bugüne kadar onarım görmeyen içler acısı haldeki evlerin bakımını yaptırıyoruz. Vatandaşların bu koşullarda yaşamalarına kimsenin gönlü razı olmaz. Elimizden gelen tüm olanakları seferber ederek onların çağdaş koşullarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacağız, vatandaşlarımızın cebinden bir kuruş para dahi çıkmayacak” dedi.
         
Konak Belediyesi’nin kısa sürede tadilat başlatması karşısında mutluluklarını gizleyemeyen konut sakinleri, bu günü iple çektiklerini belirterek, “Konak Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan derdimize çare oldu. Allah ondan razı olsun. Artık daha sağlıklı evlerde yaşayacağız. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 29 Eylül 2011 Perşembe 12:50

İZMİR li Kardeşim. Evlerin Dışını Boya Badana ile Geçiştirmenin Sadece Yüzeysel Önlem Olması bize hiç bir şey kazandırmaz.Orada bir çok Arkadaşım oturmakta,evlerin içi içler acısı.Biz kimi bekliyoruzki düğmeye basacakta,şu gürçeşme sırtları ve ege mahallesini Çağdaş hale getirecek.Kurtarıcımız kim olacak acaba.Çok zaman Kaybettik.Hele karşıyaka gelişinden,gaziemir yönüne gidişinizde her iki tarafın manzarası İZMİR e hiç yakışmıyor.Ben Yabancı dostlarıma bunu anlatmakta zorlanıyorum inanın.

Yorumu oyla      13      6  
İZMİRLİ 29 Eylül 2011 Perşembe 11:58

Demokrat kardeşim herşeye muhalefet yapmasak diyorum Yapılan işlerde güzel işlerdir Sizin dediğinizde doğru katılmamak elde değil Fakat zamanla oda olur Roman kardeşlerimizde yapılanlardan oldukça memnun gözüküyor Biraz daha olumlu bakalım derim Saygılar...

Yorumu oyla      14      5  
DEMOKRAT 29 Eylül 2011 Perşembe 10:27

Tamamen Günü Kurtarma Adına Yapılan Etkinliklerden biri daha karşımızda.Yahu Bu İnsanların oturdukları bu alandaki Evleri yıkın,yerine modern konutlar inşaa edin.Sonra da bu insanlarımıza bu konutları taksitle satın,kira öder gibi 50-60 ayda çok cüzi rakamlarla ev sahibi yapın.Bu İnsanlarımızın da insanca yaşamaya hakkı yokmu? Tamamen Reklama dönük,boş işler ile uğraşıyorsunuz Konak Belediyesi Yetkilileri.Gerçi içinizde duyarlı 3-5 kişi varsa bu önerimi ciddiye alır.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı Namık Amca sıcak yuvasında
Buca’da bir kahvehanede barınan 64 yaşındaki Namık Kemal Çelebik, Buca ...
400 milyon kişi Türkçe konuşuyor
Karabağlar Belediyesi’nin Dil Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlediği, ...
Sındır, Türk belediyelerini Avrupa’da temsil ediyor
Türkiye Belediyeler Birliği’nin önerisi ile Avrupa Belediyeler ve Bölgeler ...
 
İzmir’de Hatay Günleri başladı
Hatay kentini her yönüyle özellikle de kültürüyle anlatmaya yönelik “İzmir’de ...
‘Perşembe Sinemaları’ başladı
Konak Belediyesi Melahat Yılmayan Öğrenme Evi Perşembe günleri ücretsiz ...
Bakırçay'da korkutan balık ölümleri
Balıkesir'in güneyindeki Ömer Dağı'ndan doğup Çandarlı Körfezi'ne Dökülen ...
 
Bucalı taraftarlardan Tatı'ya destek
Bucaspor’un tekrar Süper Lig’e çıkması için çabalayacağını söyleyen Buca ...
Karşıyaka doğaya yatırım yapıyor
Karşıyaka Belediyesi daha sağlıklı bir çevreye sahip olmak, insanoğlu ...
Çinliler İzmir'e yatırım için geliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu ay başında mektupla İzmir’e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva