HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2021 Perşembe - 19:00

Bayraklı'da 'yardım' tartışmaları büyüyor! AK Partili Aktaş: Söylenen rakamlar doğru değil

Mecliste geçtiğimiz hafta Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın ifade ettiği yardım iddiaları ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "Bayraklıya AFAD'tan 1 milyon lira ve İller Bankası'nda 1 milyon olmak üzere toplam 2 milyon yardım gelmiştir. Başkanımız Elazığ ve Giresun'u örnek göstererek 15-13 milyon gibi rakamlar söylemişti. Ancak biz o rakamları aldık ve söylenen rakamlar doğru değil. Resmi rakamları isterse kendisi de alabilir" ifadelerini kullandı.

Bayraklı da  yardım  tartışmaları büyüyor! AK Partili Aktaş: Söylenen rakamlar doğru değil

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Ocak ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yokluğunda meclise İrfan Önal başkanlık yaparken, meclise Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündemine ise geçtiğimiz hafta Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın açıklamaları sonrası başlayan deprem sonrası Bayraklı'ya yardım tartışmaları ve 10 işçinin işten çıkarıldığı iddiaları damga vurdu.

Sandal'ın açıkladığı rakamlar ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, Sandal'ın açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mecliste ayrıca Cumhuriyet Halk Partili kadın Meclis üyelerinin kadına şiddete karşı yaptıkları protesto yer aldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE ÖNLÜKLÜ TEPKİ
Kadına şiddete yönelik düzenlenen protesto eylemi ile ilgili konuşan CHP'Lİ Gönül Güngör, "Her gün eşimiz, çocuklarımız, sevgililerimiz, akrabalarımız tarafından öldürülüyoruz. Yaşamak istiyoruz dedik ve yaşamak istiyoruz yazılı önlüklerimiz giydik. Bizler kadınlar olarak yaşamak istiyoruz dedik. Biz kadınlar olarak bu ülkede özgürce, çağdaşça yaşamak istiyoruz. O nedenle farkındalık eylemini yapalım dedik, hepinize çok teşekkür ediyoruz.

Güngör'ün ardından söz alan CHP'li Emel Arslan Hür de kadına yönelik şiddeti kınadı. Hür, "Ülkemizde her gün kadın cinayetleri artarak çoğalmaktadır. Bu sadece evde gördüğü şiddet değil, dışarıda gördüğü psikolojik şiddet, iş yerindeki şiddete maruz kalıyorlar. Bizde buna dikkat çekmek için 'Biz ölmezden gelmiyoruz, sizde görmezden gelmeyin' yazılı önlüklerimiz ile buraya geldik" dedi.

AK PARTİLİ AKTAŞ: SÖYLENEN RAKAMLAR DOĞRU DEĞİL
Kadına yönelik şiddeti kınayan AK Parti Abdullah Aktaş, aynı zamanda geçtiğimiz Mecliste Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın açıkladığı yardım paralarını yalanladı. Sandal, "Bizde kadına yönelik şiddet ile ilgili arkadaşlarımızın temenni ve önerilerine katılıyoruz. Maalesef evimizde kadınlarımıza şiddet ululandığını görüyoruz. Sözlü ya da fiziki olan tüm şiddete bizde karşı çıkıyoruz. Geçiştiğimiz mecliste 30 Ekim'deki depremden sonra belediyemize devletimiz tarafından yapılan yardımlara dikkat çekmiştim. Ancak bu konu başkanımız tarafından farklı bir yöne çekildi. Biz o an konu uzamasın diye cevap vermemiştik. Bayraklıya AFAD'tan 1 milyon lira ve İller Bankası'nda 1 milyon olmak üzere toplam 2 milyon yardım gelmiştir. Başkanımız Elazığ ve Giresun'u örnek göstererek 15-13 milyon gibi rakamlar söylemişti.  Ancak biz o rakamları aldık ve söylenen rakamlar doğru değil. Resmi rakamları isterse kendisi de alabilir. Elazığ'a depremden 2-3 gün sonra 3 milyon iller bankası yardımı sonra 4 milyon yardım yapılmış ve aradan 2 ay geçtikten sonra 2 milyon yardım yapılmış.  Dikkat çekmek istediğim 1 konu daha var. Bahsettiğimiz alanlar il, dolayısıyla yardımların bir çoğu iller bankasından nüfusa dayalı yapılmaktadır. Bunun bir polemik değil de yaraları sarma olarak bakılması gerekir. Bu nedenle başkanımızın konuşmasını da hiç uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz ay bir sözleşme imzalandı çalışanlarla birlikte. Başkanımızı kimseyi işten çıkarmayacağız dedi. Ancak bize gelen bilgileri kendilerine de ilettik, 10 kişinin işten çıkartıldığı ve 120 kişinin de sözleşmesinin daha imzalanmadığını biliyoruz. Sosyal belediyecilik diye CHP'ye bu yakışmamıştır. Bunların işlerine geri döneceğini umuyoruz. Bunun kötü bir niyet olmadığın düşünmek istiyoruz. Yani bir takım insanları Bayraklı Belediyesi çatısı altında çalıştırmak için bu kişilerin işten çıkartılmadığını düşünmek istiyoruz. Bunun buradaki kadroları boşaltıp başka yerlerden insanları getirmek için yapılan bir hareket değildir umarım. Ayrıca Bayraklı Belediyesi'nin 140 kişinin işe alınması konusunda bakanlığı başvuru yaptığını biliyorum. Hatta bu konuya yardımcı olabilmek için bende müdahil oldum. Şu an zaten bakanlığın belediyeye vermiş olduğu ilave çalışan bir sayı var. Bunun belli bir kısmı onaylandı. Bunun dışında 60 kişilik kontenjan açılıyor, 10 kişi işten çıkartılıyor ve 120 kişinin durumu henüz belli değil. Biz çalışanların haklarının verilmesi gerektiğini ve bu işçilerin işlerine geri dönmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

MHP'Lİ ŞAHİN: BU ARKADAŞLARIN SÖZLEŞMELERİ NEDEN YAPILMIYOR?
MHP'li Meclis Üyesi Muhammet Şahin, işçilerin sözleşmelerinin neden yapılmadığını sordu. Şahin, "Bizde her türlü kadına uzanan şiddeti şiddetle kınıyoruz. Tüm Türk kadınlarının yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.  Abdullah ağabeyin dediği gibi bize de ulaşan bilgiler var bizde konunun takipçiyiz, bu sözleşme ile ilgili başkana bizde ifade ettik. Sözleşme yapılırken birkaç hususun belediye tarafından istenmesiyle ilgili. Bu arkadaşlarımız issiz ve yılbaşına issiz girdiler. Bu arkadaşlarımızın çıkarılma nedeni nedir? Hukuka aykırı bir durum varsa çıkarılmalarına bir şey demiyoruz ancak keyfi olarak çıkarılıp çıkarılmadığını bilmek istiyoruz. Sözleşme konusunda da bu arkadaşların sözleşmeleri neden yapılmıyor? Biz MHP olarak Bayraklı Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarımızın her sorunun da yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz.  Pandemi döneminde esnaf arkadaşlarımız zor zamanlar geçiriyor. Pazarcı esnafımızdan ücretlerin pandemi döneminde alınmamasını alınacaksa da pandemi sonrasın alınmasını rica ediyorum" dedi.

AK PARTİLİ AKTAŞ: BAYRAKLI BELEDİYESİ DEPREMZEDELERE BİR BÜTÇE AYIRMADI
AK Parti Abdullah Aktaş, depremden sonra Bayraklı Belediyesi tarafından depremzedelere ne kadar bütçe ayrıldığını sordu. Aktaş, "Depremden hemen sonra birçok kurum il ve kuruluştan belediyemize yardımlar geldi. Biz gece gündüz sahada üstümüze düşen görevi yapmaya çalıştık Belediye Meclis Üyeleri olarak. İlk başlarda Bayraklı Belediyesi'nin organizasyonunun düşük olduğunu gördük. Birçok kurum, şahıs ve firmadan Bayraklıya yardım yapıldı, devlete yapıldı ancak nedense Bayraklı Belediyesi depremzedelere bir bütçe ayırmadı. Bir sonraki mecliste bunun bilgisini sunulmasını isteriz" dedi.

ÖNAL: BAYRAKLI'YI BİR YERLE KIYASLAMAK DOĞRU DEĞİL
İddialara cevap veren İrfan Önal ise, "Başkanımız yokluğunda onun yetisinde olan konular hakkında çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ancak belirtmemde fayda var. Bizlerde emekçinin yanında olduk. Personelin sözleşmeli mi yoksa şirketlerde mi devam edeceği konusunda başkanımızın bir tasarrufu olmuş, olacaktır da. İş konusunda işin ehli olan kişiler emeğinin karşılığını elbette alacak. Ancak işini yapmayan kişiler hakkında bir değişim olacak. Personelin sözleşmeli olup olmaması tamamen başkanımızın sorumluluğunda.  Evet devlet tarafından yardımlar yapılıyor. Bayraklı'yı bir yerle kıyaslamak doğru değil. Bayraklı'da kendi içinde yaşadığı ayrı bir acı var. Deprem biraz daha sürseydi daha acı durum oluşabilecekken devletten daha fazla yardım beklememiz gayet normal. Yardımların yeterli olmadığını sizde biliyorsun. Bayraklı Belediyesi sizin söylediğiniz rakamın 3 katını sigorta ödemesi olarak her ay ödüyor" dedi.

AK PARTİLİ HIZAL: DÖNÜŞÜMÜ NASIL SAĞLARIN DİYE DÜŞÜNMEMİZ LAZIM
AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal ise gündemdeki tartışmaların bir kenara bırakılıp kentsel dönüşüm konusunda konuşulması gerektiğini söyledi. Hızal, "30 Ekim'de yaşadığımız acı deprem hadisesi hepimizi etkiledi. Ancak 30 Ekim sonrasında Bayraklı ve İzmir'de bütün unsurları ile ortaya konan birlikteliği sadece Bayraklı Belediyesi'ne yapılmış ya da yapılacak olan yardımların üzerinden değerlendirmek doğru değil diye düşünüyorum. Ülkemizin çeşitli yerlerinde gerçekleşen felaketlerde hükümetimiz gerekli yardımları yaptı, benzerini İzmir'de de yaptı. Deprem sonrası neredeyse Bakanlar Kurulu İzmir'e geldi. Bugün bakıldığında deprem nedeniyle dışarıda kalan hiçbir vatandaşımız kalmadı. Biz burada bundan sonra Bayraklı Belediye Başkanı olarak Serdar Sandal'ın bize bu yardım geldi onlara bu gitti demek yerine Bayraklı'daki dönüşümü nasıl sağların diye düşünmemiz lazım.  Biz kısa süre önce buradan bir karar çıkardık ve bu şu an Büyükşehir'de bekliyor ve bunun çalışması yapılıyor. Bu kararı oy birliği ile çakardık. Özellikle orta hasarlı binaların değişimi dönüşümü konusu. Ve bir algı oluşmuş oldu. Bayraklı bölgesindeki bütün binaların şu haliyle dönüşeceği gibi bir algı ortaya konuldu sayın Sandal tarafından. Ancak Bayraklı Belediyesi tarafından çıkartılan kararın bir altlığı yoktu. Dolayısıyla buradaki Bayraklılı vatandaşlarımızın beklentilerini çok yukarı çıkarıp sonra beklentilerini karşılamayacak bir karar alırsak orada sorun vardır demektir. Elbette ki Bayraklı'ya da bakanlık nezdinde bir yardım varsa bu konuda AK Parti Grubu olarak elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Yapmak için buradan taaddüt veriyoruz. Ancak tartışmayı bu kadar minimize etmek Bayraklı halkına yarar getirmez" diye konuştu.

CHP'Lİ TOPTAŞ: MERKEZİ HÜKÜMETTEN BİZE DESTEK VERİRLERSE ÇOK İYİ OLACAK
Emeğe saygılı bir belediye başkana sahip olduğunu belirten CHP'li Mehmet Toptaş, AK Partili Meclis üyelerinden destek istedi. Toptaş, "Emeğe saygılı bir belediye başkanına sahibiz. Elbette ki herkesin işi olmasını isteriz. Ben belediye başkanımızla görüştüm ve bütçemiz belli. Bir deprem felaketi yaşadık. Çok sayıda bina hala yıkılmaya devam ediyor. Bu depremde sunu gördük, nerde bu millet nerede bu devlet sözünü hiç kimse söylemedi. Depremde park ve bahçelere verdiğimiz önemin ne kadar yerinde olduğunu ispatlamış olduk. Fakat bir gerçek var ki 2 aylık süreçte oralar darmadağın oldu. Oraları yenilemeye çalışsak 5 milyon TL gibi bir rakam tutar. Gelen rakam yeterli değil. AK Partili meclis üyelerinden rica ediyorum bize maddi desteğin gelmesini sağlamasının önünü açmaları lazım. Merkezi hükümetten bize destek verirlerse çok iyi olacak" diye konuştu.

AK PARTİLİ AKTAŞ: NEDEN BU İŞÇİLERİN YILBAŞINA İŞSİZ GİRMESİNE NEDEN OLUYORSUN?
Bütçenin yetersiz olması halinde bakanlığa 140 kişinin işe alınması konusunda neden başvuru yapıldığını soran AK Partili Aktaş, "Çalışanların istihdamı bütçe ile alakalı ancak neden o zaman bakanlığı 140 işçi için başvuru yapıyorsun?  Neden bu işçilerin yılbaşına işsiz girmesine neden oluyorsun? Park bahçeleri çok doğru söyledi. Deprem bölgelerindeki park bahçeler depremde vatandaşlara kucak açan yerler haline geldi. Peki Cengizhan, Alpaslan ve yukarıdaki diğer mahallerimiz… Oraların ortalarında parklar yok. Peki oralarda deprem olsa ne yapacaktır. Demek ki her şeyi bırakıp imar planlarının bir an önce revizyon yapılması lazım. Bayraklı Belediyesi ne yaptı? İmarı kapattı, ruhsat vermedi. Özellikle bahsettiğimiz mahallelerimiz tamamen tarla pozisyonunda. Dolayısıyla buradaki yeşil alanlarını oraya taşınması için imar revizyonlarının düzenlenmesi lazım" dedi.

 
Köşger’den 'Menemen seçimi' açıklaması: Vali Yardımcısı görevlendirdim!
 
Aliağa'da 159 litre sahte içki ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köşger’den 'Menemen seçimi' açıklaması: Vali Yardımcısı görevlendirdim!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Menemen’de başkanvekili seçiminin yapılamamasının ...
Bergama yeni yıl ilk meclisinden karar: Azerbaycan'dan kardeş şehir
Bergama Belediyesi’nin 2021 yılı ilk olağan meclis toplantısı yapıldı. ...
Başkan Soyer Kızılay’ı ağırladı: Dayanışma masası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremde birlikte saha çalışmaları ...
 
Başkan İduğ'dan dolandırıcılık uyarısı!
Kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bornova Belediye Başkanı ...
Sağlıkçılardan Başkan Soyer'e pandemi teşekkürü
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri ...
Büyükşehir’den o eylemle ilgili açıklama: Kimseye istihdam sözü vermedik
Meslek Fabrikaları’nda sözleşmeleri bitmesi sebebiyle işsiz kalan eğitimcilerin ...
 
İzmir'de yüzlerce can dosta sıcak yuva
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Satın alma sahiplen” sloganıyla yürüttüğü ...
Karşıyaka’da yeşil seferberlik
Karşıyaka Belediyesi kent içerisinde bulunan yeşil alanları koruma altına ...
Kemeraltı esnafına dezenfeksiyon desteği
Pandemi ile mücadele kapsamında Konak Belediyesi’nin esnafa desteği sürüyor. ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva