HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2022 Perşembe - 19:23

Bayraklı’da ‘plan’ tartışması! CHP'li Apaydın: Büyükşehir’in yapamadığını biz yaptık!

Bayraklı Belediyesi’nin Kasım ayı olağan Meclisi’nin ikinci oturumunda ‘plan’ tartışması yaşanırken, eleştirilere yanıt vermek adına söz alan CHP Grup Sözcüsü Şentürk Apaydın, “Burada 3 yıl boyunca Abdullah Bey’de diğer meclis üyesi arkadaşlarımız da Adalet Mahallesi ve Manavkuyu için planlar ne oldu diye sorup durdular. Büyükşehir'in yapamadığını Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal elini taşın altına koyarak yaptı” diye konuştu.

Bayraklı’da ‘plan’ tartışması! CHP li Apaydın: Büyükşehir’in yapamadığını biz yaptık!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi'nin Kasım ayı olağan meclisinin 2’nci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen oturuma Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yokluğunda Başkan Vekili İrfan önel Başkanlık yaptı.  

Mecliste ise Bayraklı Belediyesi’nin Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarının da tamamlanmasının ardından askıya çıkarılan planlar tartışmalara neden oldu.

DEMİR: KENDİ CEBİNDEN VERMEYEREK PLANLARI YAPTIRTMADI
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Emre Demir, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi tanıtım toplantısı hakkında eleştirirken, “Serdar Bey’le konuşacaktık aslında. Dün de bir mesaj geldi bir kanalın haberini yollamış bir numara. Mahallelerimiz ile ilgili yapılan planlar bir kentsel dönüşüm çalışması değil. Yerel yönetimlerin zaten yapması gereken bir plan. Bunu başkan kahramanlık öyküsü gibi anlatmaya başladı. Bir şehir plancısına ücreti karşılığında plan yaptırılıyor ve bunlar meclisten geçiyor. Bunlar bir kentsel dönüşüm projesi değildir. Başkan ‘kimsenin cesaret edemediğini ben yaptım’ diyor. Ücreti ile ki bunu da kendi cebinden vermeyerek planları yaptırttın. Ortada kimsenin cesaret edemeyeceği bir çalışma yok. Kentsel dönüşümü yapacağını da düşünmüyoruz. Baktığımız zaman belediye meclis salonumuzdaki iki kolonunda da çatlaklar olduğunu ve hala giderilmediğini görüyoruz. Kendi belediyesinin duvarını bile boyatamayan belediye başkanı tabii ki kentsel dönüşüm çalışması yapamaz. Bunlar kentsel dönüşüm değil, bir plan çalışması” dedi.

KAFALI:  TOPLANTIYA KENDİ DE KATILMIŞTI VE COŞKUYU GÖRDÜ
CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Kafalı ise AK Partili Demir’in eleştirilerine karşı çıkarken, “Meclis duvarımıza bakıp çatlakları görmüş. Mecliste çatlak yok ama bütün kararları oy birliği ile alıyoruz. Vatandaşın sağlığını güvenliğini daha fazla önemsediğimiz için kendi kozmetiğimizi biraz ihmal ettik. Burayı çok güzel tadilata sokabilirdik. Ancak önceliğimiz Bayraklılı hemşehirlilerimiz olduğu için kendimizi biraz ihmal ettiğimiz doğru. Sanki kendi cebinizden veriyorsunuz demişti… 60 hektarlık alanla ilgili yapılan toplantıya kendi de katılmıştı ve coşkuyu gördü. Başkanımız kendi cebinden yaptırmadı. Ancak kendi hükümetlerinin kendi cebinden yaptırmış gibi özel sektörün açtığı fabrikaları, köprüleri otoyolları kendileri yaptırdığı gibi gösterdiğini gördük” ifadelerini kullandı.

AKTAŞ: 12 YILDIR BÜYÜKŞEHİR’İN YAPAMADIĞINI
Kafalı’nın ardından söz alarak yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Vatandaşın derdiyle dertlenmekten boya yapmadık dedi. Sende inanamıyorsun da atma. Bir şey konuşmak için konuşma. Kolonun çatlağına öncelik vermiyorsanız yazık yani. Bizde sende farkındasın. Sadece cevap vermek için söz aldın.  İmar planı toplantısı ile ilgili. O videoda sanki öyle bir atılmış ki bu bir imar planı değişikliği kentsel dönüşüm değil. Kentsel dönüşüm zaten belirlenmişti. Kentsel dönüşüm farklı, imar planı farklı. 12 yıldır Büyükşehir’in yapamadığını Bayraklı Belediyesi kendi bütçesinden yapmaya çalışıyoruz. Umarım başarılı olur tabii ki. Şu anki oradaki parseller 65-70 ortalamalı. Bir de miras kaldığını düşünün kişi sayısı ortalama 100 kişi. Adalet Mahallesi de aynı. Burası dönüşemeyecek. Biz belki bunu göremeyeceğiz bile. Gönderilen video da sanki o toplantıda hiç soru sorulmammış vatandaş bilgi almak için bir şey dememiş ve sadece alkışlamış. Ancak vatandaşın bağırıp çağırdığı hiç yer almamış. Bir sürü vatandaş ilk baştan bağırdı çağırdı biz bunu istemiyoruz diye. Soru soranlar cevabını alamadı. Gelin belediyeye orda cevap verelim denildi. Başkanı tebrik etmek lazım Adalet Mahallesi’ndeki toplantıdan ders almış ve moderatörlüğü bu sefer başkasına bırakmadı” dedi.

DEMİR: SÖYLEDİKLERİMİN ARASINDAN CIMBIZLA ÇEKEREK…
Yeniden söz alan AK Partili Emre Demir, “Gökhan bey iyi bir radyocu olduğu için… Gökhan Bey burada benim konuştuklarımın arasından öyle bir şeyi cımbızlamış ki burada bir algı yaratmaya çalışıyor. Ancak benim değindiğim konu planlar zaten yapılması gereken planlar. Muhalefet olarak iktidardakilere tavsiyem belediye başkanının buradan kahramanlık öyküsü çıkarmaması gerektiği yönündeki sözlerim” ifadelerini kullandı.

APAYDIN: BELKİ SİZİN ÖMRÜNÜZ GÖRMEYEBİLİR AMA...
CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın ise alkışların protesto için olmadığını belirtirken, “Plan değişiklikleri ile ilgili arkadaşlar yorumlarını dile getirdi. Burada 3 yıl boyunca Abdullah Bey’de diğer meclis üyesi arkadaşlarımız da Adalet Mahallesi ve Manavkuyu için planlar ne oldu diye sorup durdular. Büyükşehir'in yapamadığını Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal elini taşın altına koyarak yaptı. Belki sizin ömrünüz görmeyebilir ama biz bir sonraki sene görürüz. Toplantıyı izledim, yapılan alkışlar memnuniyet alkışlarıydı” dedi.

ÖNAL: EMEK VERİLEREK YAPILMIŞ BİR PLAN
Son olarak söz alan Başkan Vekili İrfan Önal, tüm eleştirilere yanıt verirken, “Kentsel dönüşüm ile ilgili, süreç bir bütündür. Mevzuatta belirlendiği gibi bir alan belirle ve ilan ettim demek değildir. Sadece demogojisinde değilsek, bunun en başından planından  yapımına kadar bir bütün olarak görmek lazım. Belediye başkanımız göreve geldiğinden bu yana planlama  çalışmalarını başlattı. 3 yıllık çalışma sonucunda daha önce bize de sunumlar yapıldı. Birliktelik içinde plan kararı alındı ve askıya çıkacak. Beğenenler olur beğenmeyenler olur. Ancak totalde herkesin memnuniyetini sağlayacak bir plan önerisi planlar bizden de İBB’den de oy birliği ile geçti. Daha iyisini yapmak için 2 ay gündemimizde kaldı. 3 yıllık sürecin takdirini bekliyoruz. Emek verilerek yapılmış bir plan. Keşke daha iyisi varsa gelip burada söyleseydiniz” diye konuştu.

 
Vahşet: Durakta kadını öldürüp, intihar etti
 
Kasapoğlu: Yurtlar Türkiye'nin gurur tablosudur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de sanat hak ettiği değeri bulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezleri ...
4 ayrı nokta önerildi... İzmir'de karavan parklarına düzenleme!
İnciraltı Kent Ormanı’nda uzun süredir park halinde bulunan, güvenlik ...
17'nci kez kapılarını açtı... Ödemiş'te mis gibi festival!
Üreticiyle alıcıyı doğrudan buluşturan Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık ...
 
Kardeş belediyelerden Balçova’ya ziyaret
Balçova Belediyesi’nin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehirleri ...
İzmir’in 9 Eylül’üne 'Oscar' ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluşunun 100. yılı şerefine ...
Depremde yitirilen canlar Narlıdere'de anıldı
İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden ...
 
Menderes'te Efemçukuru Üzümü görücüye çıktı
Menderes Belediyesi, ilçeye özgü değerlerden olan Efemçukuru Üzümü’ne ...
Bisiklet tutkunları Çeşme'de buluşacak
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 6’ncısı düzenlenecek olan Velotürk Gran ...
Kınıklı çiftçinin yüzü bu yıl karakılçıkla gülecek
Ata tohumu karakılçık buğdayının üretimini arttıran İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva