HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2022 Salı - 14:31

Başkanvekili Erkan Özkan’dan ilk mesaj: Ben emanetçiyim!

Menderes Belediye Başkanvekili seçilen Erkan Özkan, Mustafa Kayalar’ın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve kısa zamanda işinin başına döneceğine inandığını söyledi. Özkan, “Ben emanetçiyim; çünkü bizim seçilmiş bir belediye başkanımız var. Bu emaneti en iyi şekilde taşıyacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasında bulundu

Başkanvekili Erkan Özkan’dan ilk mesaj: Ben emanetçiyim!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında geçici süreyle görevden uzaklaştırılmasının ardından, dün yapılan Meclis toplantısında başkanvekili seçildi. CHP’li Meclis Üyesi Erkan Özkan, CHP’den istifa eden Mustafa Akın dahil olmak üzere gruptaki tüm arkadaşlarının oylarıyla Menderes Belediye Başkanvekili oldu. Özkan, göreve başladıktan sonra ilk demecini, Egedesonsöz’e verdi. Başkanvekili Özkan, seçim öncesi yaşananlardan, bundan sonra işlerin nasıl yürüyeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

GRUP KARARI UYGULANDI, ARKADAŞLAR BENİ ADAY GÖSTERDİ
Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasından sonra başkan olmak düşüncesiyle hareket etmediğini, ancak grupta kesin bir karar aldıklarını anlatan Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, “15 kişilik meclis grubumuzda en çok hangi arkadaşın aday olması isteniyorsa, onun aday yapılacağı ve destekleneceği yönünde karar alınmıştı. Tek adayla çıkılması da karara bağlanmıştı. Mustafa Akın arkadaşımız da bu kararı desteklemişti. Arkadaşların teveccühüyle benim adım öne çıktı ve ben aday gösterildim. Sonuçta seçimi kazandık. Esasında önemli olan, kimin seçildiği değil, CHP’nin kazanmış olmasıdır” dedi.

KAYALAR’IN AĞZINDAN ERKAN ÖZKAN’I DESTEKLEYİN DİYE BİR CÜMLE ÇIKMADI
Mustafa Kayalar’ın, Erkan Özkan’ın desteklenmesi konusunda meclis üyelerine talimat verdiği iddialarını da yalanlayan Özkan, bu konuda şunları söyledi:

“Mustafa Kayalar’ın ağzından, Erkan Özkan’ı destekleyin diye tek cümle çıkmadı. Şunu destekleyin, bunu desteklemeyin, gibi bir yaklaşım içinde olmadı. O da grup kararına uyulmasını istedi. Mustafa Akın, neden böyle bir tavır sergiledi, anlamadım. Sonuçta Mustafa Akın’ın kendi tercihiydi. Saygı duyarım. Emin olun ki, Mustafa Kayalar, o sürece hiç karışmadı.”

SEÇİLMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR BİZİM
Menderes’te Mustafa Kayalar’ın görevden geçici süreyle uzaklaştırılmasının ardından çeşitli dedikodular yapılmaya başlandığının altını çizen Erkan Özkan, “Ben burada sonuçta vekilim, emanetçiyim. Seçilmiş bir belediye başkanımız var bizim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mustafa Kayalar’ın o dava sürecinin bir an önce bitmesi, görevine dönmesi, en büyük arzumuzdur. Ben burada sonuçta vekilim, başkanvekiliyim. Seçilmiş belediye başkanımız var bizim. Geçici olarak görevden alındı Mustafa Kayalar… O görevine dönünceye kadar, aldığım emaneti en iyi şekilde taşıyacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Evet, ortalıkta çeşitli dedikodular var. Adı üstünde, dedikodu. Somut bir şey olsa, dedikodu denmez. Ortada somut bir delil yok, sadece dedikodu var. Mustafa başkanımızın en kısa zamanda aklanarak görevine döneceğine inancım tamdır. Mart başından beri başkan yardımcısı olarak görev yaptığım belediyede, başkanımızın başlattığı projelere hakim olduğumu söyleyebilirim. O projeleri hızlı bir şekilde tamamlamak için çok çalışacağım. Sonuçta burası bir devlet kurumudur. Kurumsal bir yapıdır belediye. Sistemin bir şekilde  işlemesi gerekiyor. Vatandaşın hizmet almasında en küçük bir sıkıntı dahi yaşanmasın diye tüm meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte canla başla çalışacağım.”

MUSTAFA BAŞKANIN BİLGİLERİNDEN FAYDALANACAĞIM
Görevi sırasında, Mustafa Kayalar ile iletişim halinde olacağını özellikle belirten Erkan Özkan, “Görevde olduğum sürece, Mustafa Kayalar başkanımla doğal olarak iletişim halinde olacağım. Projelerin durumuyla ilgili olarak kendilerini bilgilendireceğim. Tıkandığımız bir şey olursa, fikrini alacağım. Onun tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanacağım. Çünkü Mustafa Başkan, geçici olarak görevden alındı. Daha önce de söylediğim gibi, bizim seçilmiş belediye başkanımız” dedi.

AK PARTİ’DE SİYASET YAPMADIM, ÜYE OLDUĞUM TEK PARTİ, CHP’DİR
AK Partili Bülent Soylu’nun 2014 seçim çalışmalarına destek verdiği konuşulan Erkan Özkan, “Benim AK Parti’de siyaset yaptığım konuşuluyor. Ben hayatımda ilk kez bir partiye üye oldum; o parti de Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diye konuştu.

MENDERESLİLERE SESLENDİ: HİZMETTE AKSAMA SÖZ KONUSU DEĞİL
Şu andaki belediye kadrolarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini belirten Erkan Özkan, Mendereslilere şu mesajı verdi:

“Menderesli vatandaşlarımız şundan emin olabilirler; hiçbir hizmette aksama olmayacak. Bunun teminatını veriyorum. Şu anda belediyede hiçbir sıkıntı yok, bundan sonra da olmayacak. Kadrolarda değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Çünkü böyle bir değişikliğe hiç gerek yok. Herkes görevini yapıyor.”

 
Büyükşehir'in planları askıda... Bornova nefes alacak!
 
Bağış kutusu hırsızları yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
acemihısz 19 Temmuz 2022 Salı 21:17

Sezarın hakkı sezara adlı kişi, eleştirmek için illa akpli olmaya gerek yok, zaten büyükşehirde de mendereste de ne kendisini ne ailesini seven kimse yok. Bazı özel durumlar için şu an korunuyor gibi duruyor. Çünkü bu olay Chpyi de etkiler ve iktidara bu kadar yakınken Chp’nin adının kirlenmesi de 2023 seçimlerinden önce hoş olmaz.

Yorumu oyla      5      3  
Cumaovali 19 Temmuz 2022 Salı 19:40

Kaldığı yerden devam edecekler....Helal olsun.Mustafa Kayalar destekledi.Nasil karışmadı diyebiliyorsunuz?

Yorumu oyla      3      3  
direnmenderes 19 Temmuz 2022 Salı 18:45

Kim başkan olursa olsun,belediyede sürekli dedikodu yaparken gördüğüm sözde belediye çalışanı olan evli bir çift var. Umarım belediyeden uzaklaştırılırlar. Belediye”nin kalitesini düşürüyorlar, ellerinde bebek insanlardan sözde şaka yoluyla resmen para dilenen bir çift.Bu dediğim diğer ilçelerin gençlik kolları tarafından bile onaylanacaktır. Mendereste Gençlik kollarında en başından beri bi sıkıntı mevcut. Özenle seçilmiş değiller. Diğer ilçelerin gençlik kolları çok güçlü, menderes en zayıf halka bu konuda.Umarım dediğimi dikkate alırsınız ya da almayın cümle âleme rezil olmaya devam edin. Ne diyebilirim ki…;)

Yorumu oyla      5      3  
Partili 19 Temmuz 2022 Salı 17:36

Sayın Menemen ve Urla belediye başkanlarını partiye davet etsinler tören ile kabul etsinler en azından dışarıdan toplanan üyelerden daha iyidir,Kayalar'da yarın mahkeme sonucunda aklanır,bu günlerde yapılan daha kalabalık bir halk ile koltuğuna oturmasını bir partili olarak istiyoruz,aksini asla bir partili olarak düşünmüyoruz,biz bu partiyi gönülden bağlı ve iktidar olmasını istiyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
sezarın hakkı sezara 19 Temmuz 2022 Salı 16:17

adam suçluysa yargılanır. Suçlu olduğu henüz kanıtlanmış değil. şurada yorum yapan aynı kişileri çok net hatırlıyorum . menemen belediye başkanı içinde suçlu diyordunuz adam 5 ayda berat etti.

Yorumu oyla      4      11  
* 19 Temmuz 2022 Salı 15:19

suçlu olmasına rağmen aklanmayan birisini bu kadar kadr sahiplenmeleri normal değil, kim bilir pastadan kaç kişi payına düşeni aldı? Her şey menderes için değil, çıkar, para veya rant için sanırsam

Yorumu oyla      13      3  
Vatandaş 19 Temmuz 2022 Salı 15:16

İlk emanetçiler arasında Cindoruk,Akbulut vardı şimdi yeni emanetçi başkan olarak tarihe geçtiniz,Kayalar atanmış bir belediye başkanı olarak halk tıpış tıpış oy verdi,bir partide kıdem liyakat nerede ve nasıl geçerlidir? Hiç bir yerde geçerli değildir sadece Ankara'dan atama yapılır,çünkü onlar her şeyi çok iyi bilirler halk bir şey bilmez oy verir,bir çok ilçelerde geçen dönemlerde başka partide siyâset yapanlar yeni dönemde CHP yapıyorlar çünkü onlar muhalefetde kalmazlar hatta bir çoğu delege seçildi umarım ilk il kurultayda il başkanına oy verirler çünkü geçen dönem il kongresinde tüm delegelerin oyunu alamadı atama adayı olduğu için seçildi,ne diyelim ras gele...

Yorumu oyla      9      3  
VfV 19 Temmuz 2022 Salı 15:03

Emanetçiyim ve kadro değişikliği yapmayacağım demiş yeni başkan vekili. Tabi ki emanetçisin ve bu yüzden tabi ki kadro değişikliği yapmayacaksın.Bu bir erdem değildir.

Yorumu oyla      8      4  
ekler 19 Temmuz 2022 Salı 14:54

kukla başkan <3

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'in planları askıda... Bornova nefes alacak!
Bornova’nın Kemalpaşa ve Gürpınar mahallelerinin çehresini değiştirecek ...
Kemalpaşa'da çalışanlara ek zam müjdesi!
Kemalpaşa Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 491 ...
Pamucak Sahili'nde bu yaz iki büyük festival
What A Fest 20- 24 Temmuz tarihleri arasında Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde ...
 
Çiğli'de “Dijital İmar Ruhsatı” Uygulaması hizmete girdi
Çiğli Belediyesi, kurum içi dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Dijital ...
Depremi bir daha yaşadılar... İzmirlileri bu eğitim kurtaracak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ...
Avrupalı gençler Bayraklı'da ‘tarımı’ konuştu
Uluslararası Gençlik Çalıştayı kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ...
 
Bergama'nın incisinde çalışmalar tam gaz devam!
Proje büyüklüğü ve kıymeti ile Bergama sınırlarını çoktan aşan bir Türkiye ...
Menemen'in ekibi sahaya indi!
Menemen Belediye personelinden oluşan Menemen Belediyesi Arama Kurtarma ...
Karşıyaka'dan çocuklara kurs müjdesi!
Karşıyaka Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirebilmesi adına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva