HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:16

Başkan yardımcısı muhtarı dövdü!

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile vatandaşlar arasında mahallede bulunan çocuk oyun parkının kaldırılması ve ağaçların kesilmesi konusu üzerinden tartışma çıktı. Tartışmaya Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık dahil olması üzerine iddiaya Koçer, muhtarı darp etti. Arbede sonrası burnu kırılan Muhtar Işık, darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu.

Başkan yardımcısı muhtarı dövdü!

EGEDESONSÖZ - Çiğli’de sık sık ismi gerilimler ile gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, bu kez de iddialara göre Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık'ı darp etti.

Belediye ekipleri ile birlikte  Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarlığı arkasında bulunan parka gelen Koçer, iddialara göre ağaçların kesilmesi ve oyun parkının kaldırılması talimatı verdi. Ekiplerin bölgede bulunduğu sırada park yanında yer alan kahvehanede oturan vatandaşların olaya müdahale etmesi ile birlikte ise gerginlik tırmandı. Mahalle Muhtarı Hıdır Işık’ın da iddialara göre yaşanan tartışma sonrası vatandaşların yanına gittiği ve burada olayları sakinleştirmeye çalıştığı belirtildi.

ALIN BUNLARI!
Bu esnada Işık’ın Koçer’e ‘En azından bize haber vererek bunları yapsaydınız bizde vatandaşların görüşünü alabilirdik’ dediği belirtildi. Işık’ın sözleri sonrası bölge halkı Koçer’e tepki göstermeye devam ederken Koçer'in itiraz eden vatandaşlardan bazılarını göstererek korumalarına ‘alın bunları’ dediği aktarıldı.

Koçer’in talimatı sonrası korumalarla vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken Muhtar Işık'ın araya girdiği ve Koçer’in ise Işık’a yumruk attığı iddia edildi.

MUHTARI YERLERDE TEKMELEDİ!
Edinilen bilgilere göre Işık yumruk sonrası dengesini kaybederek yere düşerken, Koçer öfkesine hakim olamayıp yerde olan Işık’ı tekmelemeye devam ettiği iddia edildi. Vatandaşların yaşanan arbedeye tepki göstermesi sonrası belediye ekipleri ve Koçer’in arabaya binerek olay yerinden uzaklaştığı kaydedildi.

DARP RAPORU ALINDI
Yaşanan olay sonrası burnu kırılan Mahalle Muhtarı Işık hastaneye giderek darp raporu aldı. İlk olarak ilçe emniyetine giden Işık, sonrasında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

KOÇER'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Koçer’in ise ifadesi ortaya çıktı. İfadede parkın yenilenmesi ile ilgili mahalleden talep geldiğini belirten Koçer, denetimler esnasında muhtar Işık ve yanındakilerin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını belirterek kendilerinden şikayetçi olduğunu söyledi. Koçer’in ifadesi şöyle:

Ben halen Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktayım. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Uğur Mumcu Mahallesi’nde Uğur Mumcu Parkı bulunmaktadır. Bundan önce gerek mahalle sakinleri  gerekse Mahalle Muhtarı Hıdır Işık, birçok kez belediyemize gelerek mahallelerinde bulunan parkın yeniden yapılandırmasını talep ettiler. Bu konu hakkında çok sayıda talep olunca belediye başkanı ile istişare yaparak parkın yenilenmesi, daha modern hale getirilmesi yönünde karar aldık.

Bu karar doğrultusunda işin uzmanlarına proje çizdirdiler. Bu projede park içinde bulunan demir çamı diye tabir edilen ve sağlık açısından faydası olmayan ağaçların yerine daha faydalı ağaçların dikilmesi planlandı. Yine park içinde bulunan çocuk oyun alanlarının ve sağlık aletlerinin yenilenerek daha modern hale getirilmesi planlandı. Belediyenin bu şekilde proje hazırlattığını duyan Muhtar Işık, mahalle sakinlerine cep telefonları üzerinden “değerli mahalle sakinleri, Çiğli Belediyemiz mahallemizdeki tek nefes alacağımız ve gölgesinde oturacağımız Uğur Mumcu Parkı’nı yenilemek istiyor. Bu nedenle parktaki çam ağaçlarının tamamını kesip yerine başka ağaç dikecekmiş. Ben de mahalle halkına duyurmak istedim. Kaldı ki mahallede park yapılacak başka bir alan olmasına rağmen bilginiz olsun selamlar” şeklinde mesaj göndererek mahalle sakinlerini tarafımıza karşı kışkırtmaya çalıştı. 31 Mayıs sabah saatlerinde proje kapsamında Uğur Mumcu Parkı’nda yenileme çalışmalarına başlandı. Ben de aynı gün saat 10: 20 sıralarında yapılan çalışmayı kontrol amacıyla yanımda bulunan polis koruma arkadaşımla beraber parka gittik. Ben park içinde bulunan işçilerin çalışmasını denetlediğim sırada Muhtar Işık, hemen karşı tarafta bulunan muhtarlık binası yanında bekliyordu. Yanında da mahalleli olduğunu tahmin ettiğim 4-5 kişi vardı. Daha sonra muhtar ve yanındakiler yanıma gelerek, “burada ağaç kesemezsiniz, defolup gidin ekibinle beraber, burayı size yedirtmeyiz” tarzında beyanlarda bulundu ve aynı şahıslar ve muhtar “s… gidin, o…. ç….” Şeklinde küfür edip üzerime doğru yürüdüler. Bu esnada yanımda bulunan korumam araya girerek şahısları engelledi. Daha sonra orada çalışan işçiler de araya girdi ve şahısların bana saldırmasını engelledi. Bu esnada bir arbede yaşandı ve bu sırada muhtarın yere düştüğünü gördüm. Muhtarın ne şekilde yere düştüğünü görmedim.

Ben yapmış olduğum kamu görevini engellemeye çalışan, engelleme sırasında bana hakaret edip tehditte bulunan Muhtar Işık ve yanındakilerden şikayetçiyim. Ayrıca olay sırasında benim hiç kimseye müdahalem veya sözlü bir eylemim olmamıştır. Benim can güvenliği tehlikem olmasına rağmen uzaklaştırma ve başka bir talebim yoktur.

 
Şarkıcı Ece Ronay boşandı
 
Karşıyaka yeniden doğacak!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sütçü 1 Haziran 2023 Perşembe 07:48

Hıdır amca nr dıyorsa Dogru dur baskasına ınanmam

Yorumu oyla      4      3  
Serdar 31 Mayıs 2023 Çarşamba 18:48

Bu kamu görevlisini görevden alın

Yorumu oyla      11      3  
davut kaya 31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:00

büyük başkan

Yorumu oyla      5      9  
AlO 31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:54

Hemen hemen görevine son partisinden atılmalı

Yorumu oyla      12      4  
Bülent Can 31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:36

bence başkan yardımcısı yalan söylüyor muhtar mahallesi nin hakkını savunur oldu bittiye getirmek istediler muhtar karşı çıkınca saldırdı.Belediye başkanı o vatandaşı görevden alamaz.suc muhtarda kalır.mahkeme sonucuna kadar al görevden.muhtarlar olarak bu adam görevden alınıncaya kadar belediye ile iletişimi kessin.

Yorumu oyla      12      4  
ali 31 Mayıs 2023 Çarşamba 16:25

ne hikmetse her taşın altında Ali Rıza

Yorumu oyla      10      5  
E.Ç 31 Mayıs 2023 Çarşamba 15:29

Terbiyesizlik. İnsanlar bu haddi kendilerinde nasıl buluyorlar. Zaten toplumdan uzak bir yönetim. İstifa edecek yüzde yok bunlarda hepsi aynı.

Yorumu oyla      12      3  
altan koralttan 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:59

seneye yerel seçimlerde daha çok oy alacaksınız nasılsa ali rıza başkan..kral da sizlersiniz padişah da..

Yorumu oyla      15      3  
AYIPTIR 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:57

Belediye Başkanı UTKU Bey'in derhal gereğini yapması lazım...

Yorumu oyla      15      4  
ST 31 Mayıs 2023 Çarşamba 14:18

Yakışmıyor, özür dilemeli.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa Bağyurdu'nun altyapısı tamam sıra üstyapıda!
Kemalpaşa’nın Bağyurdu Mahallesi’nde içme suyu hatları ile Sarılar Mahallesi’nde ...
Selçuk'ta Ekolojik Yaşam Semineri!
Selçuk Belediyesi ile Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği iş birliği ...
4 yılda 83 bin kişi... Bayraklı'da ücretsiz sağlık hizmeti!
Sağlık alanında yaptığı yatırımlarla ilçede her yıl binlerce kişiye ücretsiz ...
 
'Bir Baba Hindi' heykeli geri döndü
Karşıyaka Belediyesi tarafından Çarşı’da gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının ...
Büyükşehir'in eğlence merkezi sezonu açıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ, Çeşme Belediyesi ve İzmirli ...
Namağlup şampiyon takımdan Başkan İduğ'a ziyaret
Kadınlar Futbol 2. Ligi’nden 1. Lig’e çıkmayı garantileyen namağlup Bornova ...
 
Seferihisar’ın yolları yenileniyor
Seferihisar Belediyesi, ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde ilçe genelindeki ...
Menderes'te yeşil alan bakımı
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelindeki yeşil alanların bakım ...
Turizmde yeni rota: Yukarıköy
Narlıdere Belediyesi, bölgenin ilk yerleşim yeri olan Yukarıköy’de peyzaj ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva