HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2021 Perşembe - 16:47

Başkan yardımcıları birbirine girdi... Bornova karıştı!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın katıldığı parti örgütü toplantısı sonrasında gündeme gelen Alevi tartışması Bornova Belediyesi’ni karıştırdı. Belediye Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız ve Ercan Kahya’nın küfürleşmeye varan kavgasına diğer Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer de dahil olunca araya meclis üyeleri girerek ayırdı.

Başkan yardımcıları birbirine girdi... Bornova karıştı!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Bornova’da ilçe turu yaptıktan sonra parti örgütüyle buluşması sonrasında yaşanan tartışma sürüyor. Özkan’ın Suriye ve Afganlarla birlikte Kürtler ve Alevi’leri de aynı cümle içinde kullandığı iddiası partide krize neden olurken İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Özkan tarafından durum yalanlanmıştı. Bornova Belediye çalışanı Süleyman Sezer’in ortaya attığı iddialara taraflar sert tepki göstermişti. İlçe Başkanı Çapın ise Milletvekili Özkan’ın toplantıda belediyelerin sosyal projeleri göç ve toplumun demografik yapısına uygun yapması gerektiğini söylediğini ifade etmişti.

GÖZLER DANIŞMA KURULU'NDA... ÜÇ İSMİN KELLESİNİ İSTEDİ

Parti içinde tartışmalara neden olan süreç Bornova Belediyesi’ni karıştırdı. Meclis toplantısı öncesinde bir araya gelen CHP grubunda belediye başkan yardımcıları birbirine girdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının bitmesine kısa bir süre kala meclis toplantısına geçilirken Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya, “arkadaşlar kimse dışarı çıkmasın, bir açıklama yapacağım” diyerek partili meclis üyelerini durdurdu.  Konuşmasına başlamadan gözleri dolan ve ağlamaya başlayan Kahya, “Benim başkanımıza yanlış bilgi verdiğimi ve onu yanlış yönlendirdiğimi söylemişler. Bu olaylarla ilgili değerlendirme yapılmış. Burada başkanı yanlış yönlendiren bellidir. Sorumlusu da nettir” ifadelerini kullandı. Konuşmasında toplantıda bulunan diğer Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız’ı gösteren Kahya Yıldız’ı ahlaksızlıkla ve şerefsizlikle suçladı.

Kahya’nın sözlerine küfürlerle karşılık veren Yıldız sinkaflı sözlerinin ardından asıl operasyonun organizasyon dahilinde kendisine yapıldığını söyledi. İki isim birbirinin üzerine yürürken araya giren meclis üyeleri duruma müdahale etti. Yıldız, “Ben Tuncay Özkan’ın evinde kalmış, onunla bir araya kaç kez gelmiş adamım. Ona niye kötülük yapayım. Siz kendinize bakın. Benim üzerime oynuyorsunuz” dedi.

Tartışmaya giren diğer Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer de Yıldız’a dönerek, “Söz konusu troller senin odandan çıkmıyor. Ne kadar gereksiz ve tartışmalı adam varsa senin yanına geliyor. Elbette bu işin organizasyonu ve işin köpürtülmesi konusu senin üzerine kalır” açıklaması yaptı. Taşer ayrıca, belediyenin koruma güvenlik amiri Alişan Han’ın alevi derneklerini arayarak Tuncay Özkan’ın aleyhine açıklama yapılması için arka planda çalıştığını söyledi.  

Üç belediye başkan yardımcısının birbirine girmesinin ardından Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da araya girerek, “Arkadaşlar kendi iç meselemizi kendimiz hallederiz. Bu konuyu burada tartışmayalım, kapatın” uyarısında bulundu.

 
10 bin liralık bilezik çaldı, tuvalette yakalandı
 
İzmir'in bir değerine daha tescil
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovamıznehalde 4 Eylül 2021 Cumartesi 13:02

bu gün yaşananlar sadece hizmet ve çalışmak zihniyeti olmadığının göstergesidir ilçemizi yönetenlerin kişisel sorunları yapacakları hizmetleri ötelemiş olmasıyla birlikte perojeler gerçekleşmemişdir unutmayın ki bornova her sandıkta ve her sokakta mesajı verir Başkanın tutumu ve kararı yönetimi değiştirmek ve hizmetlerine ciddi anlamada kaldığı yerden devam edip sahaya çıkmalarıdır.Vatandaşın tüm işlerini zorlaştırmadan tüm personlleriyle çözüm üretmelidir.

Yorumu oyla      6      3  
Mükremin 3 Eylül 2021 Cuma 22:05

Kimsenin şaşırmaması gerekir. Bornova Belediye Meclis üyelerinin eğitim ortalaması bornovalıların eğitim ortalamasından düşük. Bornova Belediye Meclisinin eğitim düzeyi ortalaması lise düzeyinden düşük. Başkan yardımcıları da aynı durumda. Belediye şirketleri yönetimleri daha da düşük. Başkan hizmet mi yapsın, bunları mı yönetsin.

Yorumu oyla      6      3  
Çamdibili Pilaçka 3 Eylül 2021 Cuma 11:34

Toplama ekibin olacağı budur daha bu iyi günleri ???????

Yorumu oyla      7      3  
Bornovalı 3 Eylül 2021 Cuma 10:29

Buradan anlaşılan o ki büyük rant var. Menfaat Çıkar çatışması var. Kavganın asıl sebebi de bu. Asıl araştırılması gereken bu rant nedir, vatandaş içki ruhsatı almak istediğinde istenen para miktarı nedir. Eğer belediye başkanı bu duruma el atıp yardımcılarına gerekli işlemi yapmıyorsa demekki işin ucu ona da dokunuyor.

Yorumu oyla      5      3  
Bornovalı 3 Eylül 2021 Cuma 10:29

Buradan anlaşılan o ki büyük rant var. Menfaat Çıkar çatışması var. Kavganın asıl sebebi de bu. Asıl araştırılması gereken bu rant nedir, vatandaş içki ruhsatı almak istediğinde istenen para miktarı nedir. Eğer belediye başkanı bu duruma el atıp yardımcılarına gerekli işlemi yapmıyorsa demekki işin ucu ona da dokunuyor.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli. 3 Eylül 2021 Cuma 08:13

Hiç şaşırmadım :) neden acaba ? klasik CHP zihniyeti !!

Yorumu oyla      4      3  
Bornova 3 Eylül 2021 Cuma 01:27

Bornova danışma kurulunda yöneten ilçe başkanı, belediye başkanı kim varsa bir çatışma içindeler di fakat bir önceki belediye başkanı @olgun atila vardı ki BİRLEŞTİRİCİ,SEVGİ MESAJLARI verdi ki asıl ver yansın etmesi gereken Hakkı yenen birisi halen partide sevgiyle mücadele ediyor

Yorumu oyla      6      4  
Bornovalu. 2 Eylül 2021 Perşembe 22:48

Bu şehre yazık. Şeçilmiş ler ne hale gelmiş. Bornovalılar hizmet beklerken. Bunlar hacıvat Karagöz misali. Piyes cevirmişşşş

Yorumu oyla      7      3  
altan koralttan 2 Eylül 2021 Perşembe 18:31

yiyin birbirinizi ete para vermeyin...

Yorumu oyla      5      6  
Ömer 2 Eylül 2021 Perşembe 17:58

İki akp li birbirine girmiş onlara da diğer mhp li katılmış. Kendilerine yakışanı yapmışlar ne diyelim. Tek dertleri başkana yada milletvekiline yaranmak. Halkın derdi için sağır ve kör olanlar kişisel çıkarları için neler yapıyor. Bu başkan ve bu kadro ile Bornova bir sonraki dönem kaybedilmek için uğraşıyor. Şikayet edelim diyeceğim de kimi kime şikayet edeceğiz.

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Siyasete giren adam zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyordur'
Nevşehir'de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Siyaset, zenginleşme ...
AYM, HDP'nin ek süre talebini kabul etti!
Anayasa Mahkemesi, HDP’nin ek süre talebini kabul etti. HDP’ye savunma için 60 gün ek süre verildi
CHP’li Kılıç'tan üç ilçede mesai: Ekonomi şahlanıyor rüyasından uyanın!
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda ...
 
Ümit YALDIZ yazdı... Kutup buzulu!
Ümit YALDIZ yazdı... Kutup buzulu!
CHP'li Sertel: Vefa Salman derhal görevine iade edilmelidir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yalova ...
Başkan Sürekli'den 'kredi' eleştirisi: Soyer algı operasyonu yapıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül bankeri başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül bankeri başkan!
İzmir'de 'silahla mahalle denetimi' iddiası meclis gündeminde
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan ...
Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın baraj kararını açıkladı
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir" dedi.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva