HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2022 Pazartesi - 08:07

Başkan Tugay'dan rant iddialarına yanıt: Bu tür işlerin içinde olmam!

Cumhuriyet Mahallesi planlarında rant olduğu iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu iddiaların doğru olmadığını dile getirerek, "Birilerine rant sağlamak gibi bir şey söz konusu değil. Ben bu tür işlerin içinde asla olmam. Kim oradan ne sahibi onu da bilmem, ilgilenmem" dedi.

Başkan Tugay dan rant iddialarına yanıt: Bu tür işlerin içinde olmam!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, SONSÖZ TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Tugay, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen faaliyetlerden, yerel muhalefetten aldıkları eleştirilere kadar değerlendirmelerde bulunan Tugay, son dönemlerde tartışmalara neden olan Cumhuriyet Mahallesi planlarının detaylarına indi. Bu konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin 500 milyonluk rant olduğu iddialarını yalanlayan Tugay, bu iddianın bireysel bir çıkış olduğunu söyledi ve öyle bir şeyin söz konusu olamayacağının altını çizdi.

RANT YOK, BİREYSEL BİR ÇIKIŞ VAR!
Bunun yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi planlarında rantın olduğunu iddia eden İzmir Büyük Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin ifadeleri hakkında konuşan Tugay, bunun tüm AK Parti grubunun fikri olmadığını, bireysel bir çıkış olduğunu ifade ederek “Bu ibare doğru değil. Kesinlikle ortada rant falan yok. Orada mevcut olan çevre alanlardaki emsal oranları verildi. Daha yüksek emsal oran verilmedi. İmar komisyonunda Hüsnü Bey’in itirazlarıyla revize edilmiş ama AK Parti’nin tamamının aynı düşündüğünü sanmıyorum. Değişiklik yapıldığı için oy birliğiyle geçti ama itirazlardan sonra tekrar değerlendireceğiz. İnsanlarımız itiraz etmezse bu şekilde uygulanacak. Dediğim gibi bu bireysel bir çıkış oldu. Bu arkadaşımız Büyükşehir’in imar komisyonunda da fazla reaksiyon gösterince oy birliğiyle geçsin diye değiştirilmiş. Birilerine rant sağlamak gibi bir şey söz konusu değil. Ben bu tür işlerin içinde asla olmam. Kim oradan ne sahibi onu da bilmem, ilgilenmem. Bunlar doğru beyanlar değil. Plansız kalmış ve dolayısıyla da kendisini geliştiremeyen, yapılaşamayan bir alandan bahsediyoruz. Bir şeyler yapmak istiyoruz, komisyondan geçmesi gerekiyor vs. Bu gibi plansızlıklar nedeniyle yapılamıyor. Geliyorlar moloz falan döküyorlar. Bir an önce bitsin. Bu Karşıyaka’ya yakışmıyor. İtiraz olmazsa konu bitiyor...” dedi.

AMACIMIZ MAHKEMEDEN GERİ DÖNMEYECEK ÇÖZÜMLER ÜRETMEK
Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm ve planlama çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Tugay, özellikle tartışmalı bir süreçten geçen Cumhuriyet Mahallesi planlarına değinerek şu detayları anlattı:

“Bu alana bir bütün olarak bakıldığında eşit şartlara ait alanlar değil... Farklı özelliklere sahip alanlar... En hızlı çözüme ulaşacağımız yerleri çalışalım istedik. Konak, Gültepe gibi tamamını iptal eden bir karar çıkmasın diye de önlem aldık. Sosyal konutların olduğu alanlar önceliğimizdi. Riskli alan ilan edilenler vs. var. Çözüm talep ediyorlardı... Aynı şey Anadolu Caddesi için de geçerli... Bu nedenle bu alanlardan başlandı. Daha sorunlu olan yerleşim alanlarında tapu problemleri var. Onların çözülmesi gerekiyor. Taş ocağının kenarında manzaralı denilen taraf riskli alan ilan edilmişti. Orada imar izni alınamıyor. O yüzden onu sona bıraktık. Şu anda çalışıyoruz. Nihai halini görelim, itirazlar alınacak, değerlendirmeler yapılacak... Biz vatandaşımızın istediği olsun istiyoruz. Mahalle muhtarımızla da uzlaşıya gittik. Ben her konuda uzlaşmaya hazırım zaten. Amacımız kanuna uygun, mahkemeden dönmeyecek çözümler üretmek... Ben bütün vatandaşlarımızın taleplerini saygıyla karşılıyorum. Sürekli görüşmelerimiz oluyor. Acil olanlara öncelik veriyoruz. Mülkiyet problemlerini çözmek gibi sorunları çözmeye çalışıyoruz. Her şeyin bana bağımlı olmadığını anlamak lazım. Herkesin uygun görmesiyle sonuç alınabiliyor.”

BU MAĞDURİYETİ BAKANLIK ÇÖZER
Bazı vatandaşların arazilerinin kamusal alanda kalması sebebiyle yaşadıkları mağduriyet hakkında gelen sorulara yanıt veren Tugay, bu konunun muhatabının bakanlık olduğunu belirterek, “Bu plan yapılırken arkadaşlarımız kimsenin arazisini alıp da bir okula, yeşil alana çevirmeye çalışmadı. Şöyle bir durum olabiliyor; bazı vatandaşlarımızın binalarının olduğu yerlerde hiçbir hakları yok. Arsanın tapusu onda değil, yapı kayıt belgesi almamış vs. Soranlar da sanıyorum ki böyle olanlar. Bunun çözümünü üretecek merci bakanlık... Karşıyaka Belediyesi bunu yapamaz. Bakanlık sosyal konut tahsis edecek o zaman... Hazine arazilerine de biz karar veremiyoruz. Vatandaşın yanında yer alarak taleplerini iletebiliriz. Ama daha olay buraya gelmedi. Bu söylediğimiz mağduriyette olan vatandaşlarımız var. Dikkate alınmalı, bunu çözecek makam da bakanlık. Hatta direkt olarak TOKİ... Biz kentsel dönüşüm ofisi açmak istiyoruz ama henüz bir ayarlanması gerekiyor” sözlerini kullandı.

KULÜBÜN SAHİBİ HALK, BEN İSE TEKNİK DİREKTÖRÜM
Son dönemde Karşıyaka Belediyesi’nde yapılan görev değişiklikleri hakkında konuşan Tugay, belediye içindeki işleyişi bir spor kulübüne benzeterek “Başkan yardımcısı ataması oldu. Yeni arkadaşımız spor müdürüydü onu bu göreve atadık. Berkan arkadaşımız genç ve sosyal yardım işleri, kadın valiliği işleri vs. müdürlüğünde, bu saha çalışmalarında aktif biri... Umarım Karşıyaka’ya hayırlı olur. Bornova’dan da Nurhan Hanım’ı transfer ettik, kendisi gelmek istedi. Saha deneyimi olan ve başarılı bir bürokrat olduğunu gördük. Kentsel dönüşüm, planlama çalışmalarında bulunuyor. Karşıyaka için bir kazanç olarak değerlendiriyorum. Biz en iyi çalışma sistemini sağlayacak kadro önemlidir. Biz iyinin daha iyisini kovalamak durumundayız. Siyasete bağlantılı bir hareket değil bu değişiklikler... Tamamen teknik fayda amaçlı... Bir futbol takımını kurgulamak gibi düşünebiliriz. Çok iyi oyuncuları yanlış organizasyonlarla konumlandırırsanız, sorun olur. Ya da yerlerini değiştirerek motivasyonlarını artırabilirsiniz. Bu bir planlama işi... Ben teknik direktörüm, kulübün sahibi ise halk...” açıklamalarında bulundu.

DONANIM SAHİBİ OLMALARINI İSTİYORUZ
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla düzenlenen “İleri Yaş Etkinlikleri”ni değerlendiren Tugay, donanım sahibi olmaları için çalışmalar yaptıklarını aktararak “Bizler yaşlanmayı istiyor muyuz? Kafamızda nasıl bir dönem bu? O dönemde yaşayacağımız sıkıntılarla ilgili bilinçli miyiz? Nasıl destek alacağımızı biliyor muyuz? İnsanlar bunları düşünmüyor. Kendisini yaşlılığa hazırlamamış bir nüfusumuz var. Türkiye nüfusu da hızla yaşlanan bir nüfusa sahip. Her geçen gün genç nüfus azalacak, yaşlı nüfus artacak... Bu konuda bir şeyler yapmalıyız. Ben bunu önceden görmüş bir belediye başkanıyım. Yaptığımız araştırmalardan sonra onlara özel politikalar geliştirmek, sosyal destek konusunda da eylem planımız olmalı diye düşündük ve bunu çalıştık. Sağlıklı bireyler olması için hizmet götürmek de var. Bir diğer konu da şu; kuşaklar arasında iletişim kopuyor. Biz onları yaşlı insanlar olarak görüyoruz ve sadece korumalıyız gibi görüyoruz. Ancak onlar öyle hissetmiyor. İstekleri, azimleri halen var. Sadece destek göremiyorlar. Teknolojiyi kullanma konusunda yeterli olmadıkları için zorlanıyorlar. Yaşlı birimimiz var. Talepler olduğunda yardımcı oluyoruz. Kendi kendilerinin başının çaresine bakabilmek adına donanım sahibi olsun istiyoruz” dedi.

ANLAMSIZ ELEŞTİRİLER YAPIYORLAR
Karşıyaka Belediyesi’nin faaliyetlerine yereldeki muhalefetten gelen eleştirilere değinen Tugay, en son yaşanan Çanakkale Anıtı’nın temizliğinin ihmal edilmesi konusunu detaylandırarak “Neticede kente hizmet etmeye çalışıyoruz. Zaman zaman katkılarını sunuyorlar, eleştirileri de oluyor. Haklı oldukları noktaları var. Bazen de anlamsız şeyler yaptıkları da oluyor. Mesela Çanakkale Anıtı çevresindeki o bölge şuanda yeni bir park yapımı için yakında bir inşaat alanına dönüşecek, düzenli temizlik yapılıyor ama aksadığı zamanlar oluyordur. O bölgede deniz kenarında, haliyle vatandaşlar oldukça kullanıyor. Bu nedenle sık sık kirleniyor. Neresi olursa olsun bu gibi kirlilikler gözüküyor. Bunun Çanakkale Anıtı’na özel saygısızlık olarak gösterilmesi çok yanlış. Rüzgar vs. gibi hava koşullarıyla o anıtın arkasındaki havuz kirlenmiş. Biz temizliğini yapıyoruz ama aksamalar olmuş olabilir bu uyarıyı kabul edebiliriz. Zaten ben gerekli talimatları da verdim. İnsanlarımız da çevreye duyarlı olmalı...” şeklinde konuştu.

 
Zirve sonrası açıklama: Umutlarımız daha büyük!
 
Beklenen bahar geldi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ender 28 Mart 2022 Pazartesi 09:40

Hikaye anlatma CEmil Başkan Stad nerde

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SMA kaybetti, Defne kazandı
Bayındırlı SMA Savaşçısı Defne’nin Kampanyası geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı. ...
Çeşme'de en güzel yemekler ve otlar yarıştı
Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 11’inci ...
İzmir'de Dünya Tiyatro Günü coşkuyla kutlandı
İzmir'de 27 Mart Dünya Tiyatro Günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ...
 
Başkan Soyer Alaçatı'dan seslendi: Çok güzel bir bahar bizi bekliyor!
Bu yıl 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'ne katılım ve ilgi büyük ...
Alaçatı Ot Festivali’nde Kenan Doğulu rüzgarı
Bu yıl 11’incisi düzenlenen milyonların katıldığı “Otların Rüzgârlı Öyküsü” ...
İzmir’de birlik cemiyle nevruz kutlaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, ...
 
Karşıyaka’da ödül gecesi
Karşıyaka Belediyesi 2022 Sancar Maruflu Öykü ve Oyun Yazma Yarışması’nda ...
Başkan Karakayalı'dan yeni eğitim merkezi müjdesi!
Kemalpaşa Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliği ...
Roman Eylem Planı sürüyor... İlle de spor olsun
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Roman Eylem ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva