HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2023 Cuma - 17:54

Başkan Tugay’dan 'Halk Konut' açıklaması: Büyükşehir istedi, biz mühürledik!

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda çalışmaları yürüyen Halk Konut Projesi’nin Örnekköy’deki inşaatıyla ilgili düzenlenen bir raporun ardından mühürleme işlemini yaptıklarını söyledi. Tugay, “Büyükşehir bize resmi olarak yazı gönderdi. Biz de gereğini yaptık. Tespiti yapıp, bulgularıyla ortaya koyan biz değil, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’dır” dedi.

Başkan Tugay’dan  Halk Konut  açıklaması: Büyükşehir istedi, biz mühürledik!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hızıyla çalışmalarını sürdürdüğü Halk Konut Projesi birçok yerde devam ediyor. İzmir depreminin ardından belediyenin ortaya koyduğu çalışma yöntemine göre; gecekondu ve depreme dayanıksız yapılaşmaların olduğu alanlarda kooperatif modeliyle dönüşümün sağlanması hedeflenmişti. Büyükşehir’in meclis kararıyla yetki verdiği İZBETON Şirketi ise kurulan farklı isimlerdeki kooperatiflere belirlenen alanları tahsis ederek inşaatları başlatmıştı.

Büyükşehir’in Karşıyaka-Örnekköy’de çalışmalarını organize ettiği ve inşaatı devam eden kooperatif inşaatında “hatalı beton ve demir imalatı” tespit edildi. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan’ın gündeme getirdiği olayla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın inşaatlara ilişkin uzman raporu hazırladığı, ayrıntılı değerlendirmenin ardından Karşıyaka Belediyesi’ne resmi yazıyla durumu bildirdiği öğrenildi. Karşıyaka Belediyesi İmar Müdürlüğü ekiplerinin ise inşaatla ilgili mühürleme işlemi yaptığı belirlendi.

“GEREĞİNİ YERİNİ GETİRDİK”
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konunun ilçe belediyesi olarak kendilerinden bağımsız geliştiğini vurguladı. Tugay, “Bizim konut alanında inşaatlara ilişkin bir incelememiz yoktur. Söz konusu kooperatiflerin yaptığı inşaatların bitme seviyesi yüzde 80’e gelmediği için Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün ‘denetleme’ yetkisi henüz oluşmadı. Fakat, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’ndan resmi yazı geldi. Doğrudan İmar Müdürlüğü’müze gelen bu yazı devam eden inşaatın durumuna ilişkindi. Raporda ayrıntılı tespit ve değerlendirmeler bulunuyordu. Biz de Karşıyaka Belediyesi olarak üst kurum olan Büyükşehir’den gelen yazının gereğini yaptık. Ekiplerimiz inşaat alanına giderek kooperatif tarafından yapılan imalatları inceleyerek mühürleme işlemini yaptı. Karşıyaka Belediyesi burada doğrudan bir karar almayıp, Büyükşehir’den gelen yazının gereğini yerine getirmiştir” dedi.

Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’ndan gelen yazının içeriğine ve tespitlere göre mühürleme işleminin zorunlu olduğunun da altını çizen Başkan Tugay, “Konu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kooperatif adına inşaatları yapan yüklenici firma arasındadır. Burada yeniden bir tespit raporu düzenlenir, hatalı durumlar düzeltilir ve bize bildirilirse gereğini yaparız. Biz, ilçe belediyesi olarak resmi evrak kaydına girmiş konuyla ilgili Büyükşehir’in isteklerini yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ İNAN NE DEMİŞTİ?
Ticaret Bakanlığı’nın kontrolünde olan ve yaptıkları çalışmalar nedeniyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da denetleyebildiği yapı kooperatifleri aracılığıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi,  kent genelinde farklı isimler adı altında projeler yürütüyor. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan rapor ve mühürleme işlemlerine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sözde kentsel dönüşüm projesi ile ilgili biraz konuşalım. Proje CHP İzmir İl Başkanının kurucusu olduğu Yapı Kooperatifi aracılığıyla yürüyor. İlk fiyasko burada başlıyor! Yine Tunç Soyer yine kooperatif skandalı! Peki, CHP'nin "güvenli, merak etmeyin" dediği inşaat raporlarında ortaya ne çıktı? Projede demir eksikliği ve hatalı beton imalatı...E vet! Daha yeni büyük bir felaket atlatmışken ortadaki tablo bu! Depremden büyük yaralar almış şehrimizde bu sorumsuzluk da nedir? Siz insanımızın hayatını bu kadar mı önemsiz görüyorsunuz? Hala ders almayacak mısınız?”

 
TCMB Başkanı Erkan, görevi devraldı
 
İzmir Otogarı’nda dehşet… Kalbinden bıçakladı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetli 11 Haziran 2023 Pazar 16:42

marifetmiş gibi açıklama yapıyor birde ;) mühürcü başkan

Yorumu oyla      2      3  
çöp 10 Haziran 2023 Cumartesi 11:21

izmir çöp çukur çamur.....

Yorumu oyla      2      3  
davut kaya 10 Haziran 2023 Cumartesi 06:16

vah cemil vah

Yorumu oyla      3      3  
acemı daha bu 9 Haziran 2023 Cuma 21:26

sen once 20 yıldır akp nın yaptıgı ımar barışına laf et çok konuşma

Yorumu oyla      4      6  
alo 9 Haziran 2023 Cuma 18:12

AH IMAR BARIŞI AH NELER AÇTIN HALKIN BAŞINA AH,DAHASI İLERİDE

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'nın başkanı Gürbüz hakkında şikayet... Dondurmacıya mobbing iddiası!
İzmir’de eşiyle birlikte dondurma imalatı yapan evli iki çocuk annesi ...
Aliağa 2. El Eşya ve Antika Pazarı açılıyor
Aliağa 2.El Eşya ve Antika Pazarı 15 Haziran 2023 Perşembe günü açılıyor.
Karabağlar'da kaldırımlar yenileniyor
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında ...
 
Film ve Müzik Festivali'ne geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. İzmir Uluslararası Film ...
Büyükşehir ve Konak'tan işbirliği... Mimar Kemalettin dünyaya açılacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Mimar Kemalettin Moda Merkezi ...
Çeşme’de Tarla’dan Sofra’ya Üretici Pazarı açılıyor
Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi ...
 
Çiğli Homa Dalyanı’nda temizlik seferberliği
Çiğli Belediyesi, Dünya Çevre Koruma Haftası kapsamında Homa Dalyanı’nda ...
Bayraklı'dan çevreci hamle!
Bayraklı Belediyesi, dünya çevre haftası dolayısıyla geri dönüşüm, sürdürülebilir ...
Başkan Batur'dan gençlere destek: Gurur duyuyoruz!
Konak Belediyesi’nin “Kentte Engelsiz Bir Gün” temasıyla ortaokullar ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva