HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2023 Pazar - 09:47

Başkan Tekin ilk 5’teyiz dedi, hükümeti eleştirdi: Torbalı verdiğinin karşılığını alamıyor!

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı’nın sanayisinin oldukça gelkişkin olduğunu ve vergi sıralamasında ilk 5’te yer aldığını kaydetti. Başkan Tekin yaptığı açıklamada “Torbalı geçtiğimiz senelerde 5’nci sıradaydı en çok vergi verenler sıralamasında. Aynı karşılığında merkezi hükümetten karşılığını alabiliyor musunuz derseniz alamıyoruz tabii ki. Vergi tahsilatı olarak yüzde 95’lerde olan bir ilçeyiz” dedi.

Başkan Tekin ilk 5’teyiz dedi, hükümeti eleştirdi: Torbalı verdiğinin karşılığını alamıyor!

EGEDESONSÖZ - Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Tekin, Torbalı’da ilçe gündemi ve belediye tarafından yürütülen çalışmalarla ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2021 yılında vefat eden Torbalı Belediyesi merhum Başkanı İsmail Uygur’dan çok şey öğrendiklerini dile getiren Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Rahmetli başkanımız efsane bir başkandı. 3 dönem belediye başkanlığımızı yaptı. İnanılmaz bir karakterdi. Duruşu ve yönetimi ile Torbalı’ya inanılmaz eserler bıraktı. İsmail başkanın yerini doldurmak tabii ki çok zor ancak bizde onla uzun süre çalıştık ve çok şey öğrendik. Onun ‘oy verenlerin başını yere eğdirmeyeceğiz’ sözü vardı. Biz de bu sözü veriyoruz ve devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AÇIK…
Menemen Belediyesi’nde yaşanan parti değişiminin Torbalı’da da yaşanmasından dolayı tedirginlik yaşadıklarını vurgulayan Tekin, “Tedirginlik yaşadık. Ancak burada en büyük etken Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer oldu. Kendisi çok büyük emek verdi. Meclis üyelerimiz ile devamlı toplantılar yaptı. Meclis üyesi arkadaşlarımız da dik durdular, söylentilere meyil vermediler. Bir arkadaşımız ayrıldı bizden ancak diğer arkadaşlarımız dik duruş gösterdi. Bir Menemen olayı olmadı ve nasıl CHP’li olduklarını da gösterdiler. Torbalı’da başımız dik, alnımız açık yürüyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZIN BIRAKTIĞI GİBİ DEVAM EDİYORUZ
Merhum Başkan Uygur’un bıraktığı yerden hizmetlere devam ettiklerini belirten Tekin, “İsmail başkan dik duruşlu, sağlam karakter ve çok bilgiliydi. Belediye yönetmeliğine tam anlamıyla hakimdi. Dürüst biriydi. İsmail Başkanımız geri adım atmazdı. Neyse oydu. Bunun karşılığını da halktan gördü. Bizde onun gibi dik duruşluğumuzu gösteriyoruz. Geri vites olamaması lazım. İsmail başkanımızın  mizacı farklıydı. Biz de geri adım atmamaya çalışıyoruz. Yönetim tarzımızda fark yok. Yönetim kadroları ile devam ediyoruz. Başkanımız nasıl bıraktıysa öyle devam ediyoruz” diye konuştu” dedi.

YÜZDE 90 ASFALTLAMA BİTTİ
Geçmişte suyun 4’ncü kata bile çıkmadığını vurgulayan Tekin, “Torbalı’nın en büyük sorun su ve altyapı sorunuydu. Vatandaşlarımız iyi hatırlar 4’ncü kata su çıkmıyordu. Burada Tunç Başkanımıza teşekkür ederiz, tüm altyapı su tesisatları değişti. Tabii ki öncesinde çok eleştiri aldık, yollardan kaynaklı. Ancak şu anda çok şükür başardık. Yüzde 90 asfaltlama bitti. Artık 8-9’ncü kata rahat su çıkıyor. Ara sokaklarda biraz eksikliğimiz var. En büyük sıkıntı TEİDAŞ’ın müteahhidi… Geçtiğimiz yıl işi yarıda bıraktı gitti ve yollar çok açık kaldı. Mecburen altyapı bitmeden yolları kapattık. Şu an  TEİDAŞ yeni ihalesini yaptı, Şubat ayında kazılmış hiçbir yer kalmayacak ve tüm altyapıyı bitirmiş olacağız” diye konuştu.

YENİ İHALEYE ÇIKACAĞIZ
Sosyal tesis anlamında da önemli projelerin olduğunu belirten Tekin, meydan projesi ile ilgili yeniden ihaleye çıkacaklarını belirtti. Tekin açıklamasında “Torbalı’da çok güzel kır kahvemiz, Beyaz Kafemiz ve Hipodromumuz var. Sosyal olarak kafelerimiz var. Hizmet olarak bundan sonra yapmak istediğimiz çok güzel projelerimiz var. Rahmetli başkanımızın çizdirdiği meydan projelerimiz var. Ekonomik kriz sadece bizde değil ancak en çok biz hissettik. 2 kez ihaleye çıktık ancak ihaleye giren olmadı. Proje ilk hazırlandığında 150 milyon iken şimdi 600 milyon TL. Fiyat artışları çok yüksek. İhaleye çıktık bir kişi girdi yaklaşık maliyet 10 TL ise 20 TL teklif veriyor. İhale kanunu nedeniyle veremiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAMLIĞIN DEVRE YANAŞMAMASI SİYASİ BİR KARAR
Yarım kalan belediye binasını ilk önce kaymakamlığa vereceklerini ancak sonrasında anlaşmazlık çıktığını vurgulayan Tekin, “Yarım kalan belediye hizmet binası var. Biz ilk bunu kaymakamlığa vereceğiz demiştik. Ancak süreç uzadı ve almadılar. Biz bunu siyaseten görüyoruz. O zaman konuşmuştuk, 1 tarla, 1 arsa nitelikli alan vereceklerdi ancak siyaseten olmadı. 6 ay önce Tunç Başkanımız aradı. Buraya kız yurdu yapılmak isteniyor. Karşılığında ise Büyükşehir Meydan Projesi’ni yapacak. Bölgenin çok eksiği olan bir konuydu yurt” dedi.

YARDIM TALEPLERİNDE YÜZDE 50 ARTIŞ
Yardımlar konusunda talebin ciddi oranda arttığını vurgulayan Tekin, “Torbalı belediye olarak sosyal yardım birimimiz var. Nakdi olsun, giyim olsun, kömür, kırtasiye yardımı yapıyoruz. Ekonomik kriz Torbalı’yı da etkiledi. İş sorunu olmadı ilçemizde ancak vatandaş geçinemiyor. Bizde ağırlığı sosyal yardımlara verdik. Hiçbir yardım isteyeni geri çevirdiğimizİ bilmiyoruz. Vatandaşımıza dokunacağız. Göreve geldiğimizden bu yana da yüzde 50’ye varan bir artış var taleplerde. Torbalı Belediyesi olarak bin 200 dönüm buğday ektik. Bu sen 200 dönümü Karakılçık buğdayı. Buradan elde ettiğimiz ürünleri un yaptık, 10 kiloluk halinde 9 bin haneye dağıttık. Zeytin yağımız var. Kendi öz kaynaklarımız ile yapıldı. Kendi zeytinliklerimizden çıkardık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da veriyoruz, satıp gelir de elde ediyoruz. İlk defa geçen sene nohut ektik. Bu sene 100 dönüm ekeceğiz. Bunları da ihtiyaç sahibi vatandaşlarıma veriyoruz. Ceviz reçeli yaptırdık… Tarıma çok önem veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza karakılçık tohumu da dağıttık. Başka neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Çiftçimize destek oluyoruz tabii ki bir yandan da” diye konuştu.

GEÇMİŞ SEÇİMLERE GÖRE DAHA İYİ DURUMDAYIZ
Hedeflerinin ilk olarak genel seçim olduğunu vurgulayan Tekin ,“İlk hedefimiz genel seçim. Torbalı’da da çok iyi durumdayız. Örgütümüz ile gayet iyi çalışıyoruz. 2014’de AK Parti almıştı ancak bir daha bunun gerçekleşeceğini sanmıyoruz. Ancak dediğimizi gibi ilk hedefimiz genel seçim. Gece gündüz demeden vatandaşlarımız arasında seçime çalışıyoruz. Hedefimiz tabii ki Torbalı’da birinci parti çıkmak. CHP, Torbalı’da da ülkemizde de 1’nci parti çıkacak.  Anketler bizde kalsın ancak biz çok daha iyi durumdayız geçmiş genel seçimlere göre” dedi.

SEÇİLEREK GELMEK İSTİYORUM
2024 Yerel Seçimleri’nde yeniden aday olmak istediğini söyleyen Başkan Tekin, “Tabii ki her başkan potansiyel adaydır. Mecliste seçilerek geldik tabii ki gönlümüzden halk tarafından seçilerek gelmek geçiyor. Bunla ilgili çalışıyoruz ancak ilk hedefimiz genel seçim” dedi.

VERDİĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ
Torbalı’nın tercih edilme nedenlerini de sıralayan Tekin, “Torbalı’da kimse aç kalmaz. İzmir’de bir daire çok daha pahalı. Merkezde 8 milyon ise, Torbalı’da 2 daire alabiliyor. 2-3 milyon TL civarında konutlarımız var. Tarım, sanayi ve İZBAN avantajlarımız var. Trafiği merkez gibi değil, Pazar fiyatları daha düşük. Torbalı geçtiğimiz senelerde 5’nci sıradaydı en çok vergi verenler sıralamasında. Aynı karşılığında merkezi hükümetten karşılığını alabiliyor musunuz derseniz alamıyoruz tabii ki. Vergi tahsilatı olarak yüzde 95’lerde olan bir ilçeyiz” diye konuştu.

Göztepe’nin Torbalı’da yapacağı altyapı tesisi için sona gelindiğini belirten Tekin, “Göztepe taraftarları Tunç Başkanımıza teşekkür etsinler. Daha önce alınmıştı yer ve Tunç Başkan gelince tüm işlemler tamamlandı ve arsayı Büyükşehir’e vereceğiz. Büyükşehir’de Göztepe’ye verecek. Böyle bir alanı Torbalı’ya kazandırıldığı için Tunç Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yakın zamanda da çalışmalar başlayacak” ifadelerini kullandı.

 
Ege'nin ihracat raporu: 31 milyarı aştı!
 
Başkan Soyer'den İpek Yolu mesajı: Çin'in ihracatta kalbi olmaya hazırız!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
''Dik Duruş '' 29 Ocak 2023 Pazar 14:08

Merhum Başkan Ramazan İsmail UYGUR Göztepe 'ye arazi tahsisini 2019 Mart seçimlerinde Başkan seçildikten hemen sonra iptal etmişti. Şimdi siz ne yapıyorsunuz . 104 dönüm tarım arazisini İzmir BB'si ile birlikte Göztepe' ye veriyorsunuz . O zaman İsmail Başkan arazi tahsisini neden iptal etti . Zaten bir önceki dönem belediye aynı araziyi Göztepe' ye tahsis etmemiş miydi ? Şimdi ne değişti de İzmir BB Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ediyorsunuz. Zaten arazi Torbalı halkına ait değil miydi. Torbalı Belediyesi'nin buğday , nohut ekeceği alan 100 dönüm azalmadı mı ? İzmir'in diğer profesyonel futbol kulüpleri de arazi isterse ne diyeceksiniz ? Bin 200 dönüm buğday ekilmiş. Daha önce 4 . cü kata su çıkmıyor muş. Tunç Başkan gelince su çıkmaya başlamış. Torbalı ilçesi 2004 yılında büyükşehir sınırlarına dahil olmadı mı ? Bir önceki İzmir BB Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu Torbalı ilçesine hizmet götürmemiş mi oluyor ? Torbalı'nın ödediği vergilerden İzmir BB'si payını alıyor. Ancak İzmir BB'si Torbalı ilçesine ne kadar hizmet götürüyor . Torbalı ilçesindeki belediye otobüslerinde , İzmir merkez ilçelerinde uygulanan 120 dk. aktarma hakkı var mı ?

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ sokak sokak gezdi... Planlamayı vatandaşlarla yaptı!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yeşilçam Mahallesi'nde vatandaşlarla ...
Bayraklı'dan dijital atak!
Kamu hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale getirerek evrakların daha güvenli ...
Bakanlık'tan İzmir Büyükşehir'e 110 milyonluk teşvik!
İZSU’dan İZDOĞA’ya devredilen İzmir’in Menderes ilçesindeki şaşal kaynak ...
 
Aydın’ın Sultanları fırtına gibi esti
Aydın’ın Sultanları 'play-off' mücadelesi için avantaj elde etti.
Yağmur suyu boşa gitmeyecek... 'Sünger Kent' Ödemiş'te yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kuraklık ve yoksullukla ...
Büyükşehir'den vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin isimlerini kullanarak yapılan ...
 
Başkan Soyer çiftçilerle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayındır Ziraat Odası’nı ...
Erzurumlular başkanları bağrına bastı
Erzurum Demokrat Dernekler Federasyonu üyeleri Bayraklı’da dayanışma kahvaltısında ...
Soyer'den Erzurumlulara: El ele vereceğiz, yeni bir ülke doğacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Erzurum Demokrat Dernekler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva