HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2015 Cuma - 13:01

Başkan Soylu’dan ‘Gazipaşa’ patlaması: Leş kargaları!

Menderes Belediyesi’nin ilçede ruhsatsız binaların bulunduğu yerlerde seçim sonrası ceza yazmaya başlaması ile başlayan kriz devam ediyor. Yapılan işlemi ‘cadı avı’ olarak nitelendiren CHP Milletvekili Musa Çam ve partililere tepki gösteren AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Leş kargaları gibi hava da uçup nerde ne var takip edip üstüne konmayın” dedi.

Başkan Soylu’dan ‘Gazipaşa’ patlaması: Leş kargaları!

EGEDESONSÖZ - Genel seçim sonrasında Menderes Belediyesi’nin ilçede başlattığı kaçak ve ruhsatsız yapılara yönelik denetimi Gazipaşa Mahallesi’nde krizi neden oldu. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı, CHP’nin sandık sonuçlarına göre yüksek oranda oy aldığı bölgedeki denetimlerin ardından “AK Partili belediye başkanı halkı cezalandırıyor” yorumları yapıldı. Belediye ile halk karşı karşıya gelirken birçok kişi belediye binasına yürüyerek duruma tepki gösterdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı olaylar AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun mahalle sakinleriyle görüşmesinin ardından son bulmuştu.
 
Durumun ardından CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptığı açıklamada olayı “cadı avı” olarak nitelendirirken Başkan Soylu’nun halkı cezalandırdığını, sandık sonuçlarına göre karar alarak zabıtaya talimat verdiğini ifade etmişti.
 
AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu konuyla ilgili geniş bir açıklama yaptı. Sosyal medyadan yaptığı değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaşan Başkan Soylu, kendisini eleştirenlere “leş kargaları” ifadesini kullandı.


 
İŞTE O AÇIKLAMALAR…
 
Kardeşlerim Gazipaşa mahallesinde yaşanan ve daha sonra fırsat düşkünü insanların (milletvekili, adaylıktan gazi) siyasi rant çıkarmak gayesiyle gidip şov yaptıkları meselenin açıklığa kavuşturulması gerektiği ve sizlerin özellikle Gazipaşa Mahallesinde yaşayan kardeşlerimin aydınlatılması gerektiği inancındayım.
 
1) 14 Aylık Başkanlık Dönemimde GAZİPAŞA mahallesinde bir tek eve ceza yazılmamıştır.
 
2)Gazipaşa mahallesi yerel seçimlerde bana ne kadar destek verdiyse şimdide o kadar destek verdi.
 
3) Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman vatandaşlarımızın siyasi tercihlerine göre onlara yaklaşmadık ve yaklaşmayız. Menderesli kardeşlerimde buna şahittir.
 
 4) Ben sağ olduğum sürece Gazipaşa Mahallesindeki bir evin ve insanın kılına hiç kimse zarar veremez ancak benim ölümü çiğnemeleri gerekir.
 
5) Gazipaşa Mahallesinde o gün yapılan işlem şikayet üzerine yapılan rutin bir denetimdir (şikayet edip belediyeyi tetikçi olarak kullanmaya çalışanların yaptıkları da manidardır)
 
6) Son 10 yılda CHP iktidarı döneminde Gazipaşa Mahallesindeki 850 vatandaşımızın evine idari para cezası uygulanmıştır, kayıtlarda mevcuttur. 50 vatandaşımızın evi yıkılmıştır. Hem zihinlerde hem kayıtlarda mevcuttur. O mahallede yapılan parselasyonlarda ve tapu işlemlerinde vatandaşlarımızdan alınan paralar ortadadır.
 
BEN ŞİMDİ SORUYORUM:
 
1) Asgari ücretle çalışıp dişinden tırnağından arttırıp başını sokacak bir ev yapan benim hemşerilerime, kardeşlerime o cezalar acımasızca kesilirken o insanlar sindirilirken siz neredeydiniz? CHP şovmeni Sayın Musa Çam sen o dönem de milletvekiliydin. Neredeydin? Buralara gelip şov yapma... Benim Gazipaşa’da yaşayan göçmen kardeşim bu vesile ile sizin nasıl adam olduğunuzu gördü ve öğrendi. Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz . Fırsat düşkünlerine, vatandaş cezaları yerken, evi yıkılırken kafasını deve kuşu gibi kuma gömenlere o dönemde sessizce zulmü seyredenlere benim kardeşlerim prim vermez.
 
 2) Birde o yanında getirdiğin kişi oda o evlere cezalar yazılırken evler yıkılırken Menderes'te yaşıyordu ne yapıyormuş o zaman ona da sorarım. Gerçi o insanlara selam vermekten aciz.
 
3) Şunu çok iyi bilin bugüne kadar KÜNER Köyüne bana yüzde 90 oy veren köye 13 evde ceza uyguladık, bana yüzde 90 oy veren Altıntepe Mahallesinde 5 eve ceza uyguladık, meclis üyeme ceza uyguladık ama Gazipaşa mahallesine bir tek ceza uygulamadık. Kısacası biz sizin gibi adamsendecilik yapmadık, insanları ayrıştıran da, ötekileştiren de, siyasi tercihlerine göre muamele yapanda hep siz oldunuz.
 
4) Bu konular ile ilgili bilgi almak isteyen tüm kardeşlerime belediye kayıtları da açıktır.
 
5) Tatlı su kurnazı, kendi partisi döneminde sesi çıkmayan, fırsat düşkünü, yere düştüğünde bir avuç toprak almadan kalkmayan, baraj kıyısında ineğini otlatırken İZSU tarafından her ay 200 TL ceza kesilen benim köylümün sorununa 3 maymunu oynayan gözünü, kulağını, ağzını kapayan sözde siyasetçilere ve siyaset yapmayı düşünen sizin gibilere bir tavsiyem olacak. Her şeyden önce insan olacaksınız. Mevki, makam bunların hepsi geçicidir. En büyük mevki insanlıktır .Önce dürüst olun ,yanlışı kim yapıyorsa sessiz kalmayın. Kalmayın ki inandırıcı olun. Leş kargaları gibi hava da uçup nerde ne var takip edip üstüne konmayın.
 
6) Biz hiçbir zaman sizin gibi olmadık ve olmayacağız. 81 bin vatandaşımıza hiç ayrım yapmadan hizmet etmeye, onları kucaklamaya, dertleri ile dertlenmeye, yaralarına merhem olmaya bıkmadan, yorulmadan devam edeceğiz. Ayrıca o gün orada zabıta memurlarına karşı dik duruş sergileyen, basında benim muhalifim olarak zikredilen meclis üyem değerli Kardeşim Levent Mutlu’yu da tebrik ediyorum. Bizimle sizin farkımız bu işte . Bu vesile tüm kardeşlerime, hemşerilerime hayırlı Cumalar ve hayırlı geceler diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

 
Kaf-Kaf haftaya imzayla başlayacak
 
87 ruhu canlandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 13 Haziran 2015 Cumartesi 00:27

Bravo başkan her şey doğrudur.Ama sahillerde Ahmetbeylide,Maydanozda,Yonca köyde imar yolsuzlukları çığ gibi gidiyor.Onlara ne zaman dur diyeceksiniz?

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakin Şehir'de sahne sadece kadınların
Seferihisar Belediyesi Ürkmez Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Kadın ...
Buca'nın sokakları yenileniyor: 68 bin metre kare parke taşı
Buca Belediyesi yaza hızlı girdi. Sokak yenileme çalışmaları kapsamında ...
Bergama’da Kubat rüzgarı
Türk halk müziğinin ünlü ismi Kubat, 79. Uluslararası Bergama Kermesi ...
 
Konak İzmir'i tarihi izlerine not düşüyor
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta tarihi ve tescilli yapıların daha görülür ...
Karabağlar'da iş barışına plaketli teşekkür
Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya ve Yönetim Kurulu ...
İzmir’deki sistem krizinde flaş gelişme: O şirkete ceza!
Kentkart sistem ihalesi sonrası yaşanan büyük krizde Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Bornova’da büyük kiraz şöleni
Bornova Belediyesi’nin kiraz yetiştiriciliğini teşvik etmek, doğa ve köy ...
İzmir'de belediyeden kahvaltı servisi: Hedef 100 bin kişi
Halka dokunan hizmetlerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, otobüs ...
İzmir'in yeni çevre rekoru: 37.6 ton atık pil
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TAP işbirliğiyle bu yıl 18. kez düzenlendiği ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva