HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mayıs 2022 Cuma - 11:24

Başkan Soyer duyurdu: Ege'nin iki yakası kavuşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer deniz turizmine ivme kazandıracak İzmir-Midilli seferlerini 17 Haziran'da başlatacaklarını açıkladı. İZDENİZ bünyesinde hizmet veren katamaran tipi İhsan Alyanak Vapuru ile yapılacak ilk sefer öncesinde Midilli Belediye Başkanı Kytelis Stratis, Başkan Tunç Soyer'i ziyaret etti. Başkan Soyer, “Birleştikçe krizlere karşı direncimiz artıyor. Komşuluk bizim kaderimiz. Bunun zenginliğini kullanmak bizim elimizde. O yüzden daha çok şey yapabiliriz” dedi.

Başkan Soyer duyurdu: Ege nin iki yakası kavuşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i turizm alanında dünyanın önde gelen kentlerinden biri haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir- Midilli seferlerini başlatmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in müjdesini Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda verdiği seferler için İZDENİZ çalışmalarını tamamladı. İlk sefer öncesinde Midilli Belediye Başkanı Kytelis Stratis ile bir araya gelen Başkan Tunç Soyer müjdeyi verdi. Alsancak Limanı’ndan ilk vapur seferi 17 Haziran Cuma günü sabah başlayacak.

Soyer: “Daha çok şey yapabiliriz”
Fuar İzmir’de dün bir araya gelen iki başkana Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erşen, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Midilli Belediyesi meclis üyeleri, turizm kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.
Başkan Tunç Soyer, “Bütün dünya bir krizde. Bizim ülkelerimiz de krizde. Yapılacak tek bir şey var yerelde; bu krizi birlikte aşmak için gücümüzü artırmak ve birleştirmek. Birleştikçe krizlere karşı direncimiz artıyor. Atina'da bu nedenle bulunduk, Selanik-İzmir arasına bu yüzden sefer koymaya çalışıyoruz. Midilli-İzmir arasındaki seferleri bu nedenle yapıyoruz. Çünkü en yakın komşuluk ilişkileriyle ilerlenirse yol alınabiliyor. Komşuluk bizim kaderimiz. Bunun zenginliğini kullanmak bizim elimizde. O yüzden daha çok şey yapabiliriz. Sadece turizmde değil, kültür, sanat, ticaret, spor, eğitim, enerji gibi her alanda daha çok yapmak istiyoruz. Atina ile başlattığımız dört maddelik çalışma planı var, bunlarda yol alacağız. Şehirden şehire halklar arasında ilişki kuvvetlenirse, hükümetlerin müdahalesi de daha az olur. Ya da destek olmaya mecbur olurlar” dedi. Midilli hattı için biletlerin Midilli'de de satılmasını isteyen Soyer, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza'dan da kapı vizesi talebinde bulunarak, “Biz kar etmeyi düşünmüyoruz. Sadece bu hattı yaşatmak, bu şehirlerimize yapacağımız en büyük katkıdır. Aynı heyecanı sizden de görmek istiyoruz” dedi.



“İrademiz çok kuvvetli”
Tanıtımlara başlayacaklarını ve başarılı bir sezon geçirmek istediklerini belirten Soyer, “Biz size inanıyoruz, bunu başaracağız. Hepinize teşekkür ediyoruz. Daha iyisini de yapacağız, irademiz çok kuvvetli” dedi.

Stratis: “Midilli ve İzmir'i bağlayan şeyler ayıranlardan fazla”
Midilli Belediye Başkanı Kytelis Stratis, “Deniz yoluyla da birbirimize bağlanalım. Hem sizleri hem hemşerilerinizi görme fırsatı yakalarız. Fikir alışverişi yaparız, ürünlerimizi paylaşırız. İki yıllık pandemi sürecinin ardından da belediyelerimizi kalkındırsın. Midilli ve İzmir halkını birbirine bağlayan şeyler ayırandan daha fazla. Bir halk olduğumuzu hissediyoruz. Yerel bir makam olarak köprüleri kurarak hükümetlere bir mesaj vermek istiyoruz, iki halkın ne kadar yakın olmak istediğini göstermek istiyoruz. Biz iki halkın işbirliğine, dostluğuna, kardeşliğine inanıyoruz. Özellikle iki belediyenin. Midilli halkının da mesajı bu yönde. Bu görüşmenin, iki şehrin kardeş şehir olması yönünde de ileride bir adım olmasını umuyoruz. Sizleri Midilli'ye bekliyoruz” dedi.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza ise kapı vizesi için gerekli taleplerde bulunduklarını ifade etti.



İlk sefer 17 Haziran'da
Alsancak Limanı'ndan ilk vapur seferi 17 Haziran Cuma günü saat 09.30'da olacak. 2 saat 45 dakikalık yolculuğun ardından vapur Midilli'de olacak. Midilli'de iki gün kalacak vapur 19 Haziran Pazar günü öğleden sonra Midilli'den hareket ederek İzmir'e dönecek. Haftada bir yapılması planlanan İzmir-Midilli seferlerinin sayısı gelen taleplere göre artırılabilecek. 85 Euro olarak belirlenen gidiş dönüş ücreti, günlük kur üzerinden hesaplanacak. Tek yön ücreti ise 50 Euro olacak. İZDENİZ bünyesinde hizmet veren katamaran tipi İhsan Alyanak vapuru ile yapılacak seferlerin Türkiye acente işlemleri İZDENİZ tarafından yürütülecek. Bilet satışları online yapılacak ayrıca Alsancak Limanı içerisinde kurulacak ofiste de bilet satış hizmeti verilecek. Yeşil pasaport ve Schengen vizesi olanlar seyahatten yararlanacak.

 
CHP'li Polat'tan dikkat çeken yorum: İzmir Körfezi müsilaja daha açık!
 
İlan sitelerine bilgi verme zorunluluğu getirilecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif Yorum 27 Mayıs 2022 Cuma 13:49

Bir İzmirli olarak çok sevindim. Fakat ulaşım ücreti kişi başı değerlendirildiğinde oldukça yüksek. Örnek üç kişilik bir aile Ayvalık tan giderse 90€ gidiş dönüş yapıyor artı 20€ Ayvalık a gidiş dönüş yol parası toplam 110 € yapıyor. Bu ekonomik şartlarda kabul edilebilir İzmir den Midilli ye gidiş dönüş ücreti 50-55 € bandında olmalıdır. O zaman çok tercih edilir. Yoksa boş gidip gelme maliyetleri de karşılamayabilir. Lütfen önerimi dikkate alınız.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Kolektif’te fikir yarışması!
Hack4Karşıyaka, girişimcilik ruhuna sahip tüm üniversite öğrencilerini ...
1800 yıllık lezzet 75 bin liraya alıcı buldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Usta sanatçılar tiyatro severlerle buluştu
Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği Metropolis Tiyatro Festivali’nde dün ...
 
Menemen'de 'Türk Mutfağı' sergilendi!
Menemen’de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliği renkli görüntülere ...
İZSU talep etti Büyükşehir düğmeye bastı: Liderlik perçinleniyor!
Kemalpaşa'da paket atıksuyu arıtma tesisi yapımı için çalışmalarını sürdüren ...
Başkan Selvitopu yerinde inceledi... Kavacık Meydan Projesi hızla ilerliyor!
Karabağlar Belediyesi'nin kendi ekipleriyle yürüttüğü Kavacık Meydan Projesi ...
 
Bornova'dan üreticiye tam destek!
Tarımsal kalkınma hedefi doğrultusunda üreticilere tohum, fide ve eğitim ...
Konaklı kadınlar, emeğin sergisini açtı
Konaklı kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği Konak Belediyesi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kalplere dokununca bak neler oluyor…
Mehmet KARABEL yazdı... Kalplere dokununca bak neler oluyor…
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva