HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ağustos 2022 Perşembe - 08:18

Başkan Soyer duyurdu... Çankaya'da sona doğru!

Yıkılması planlanan Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Soyer Soyer "Orada esnafı mağdur etmeden çözüm üretiyoruz” ifadelerini kullanırken, Göztepe’deki katlı otopark devri ile ilgili de sona gelindiğini açıkladı.

Başkan Soyer duyurdu... Çankaya da sona doğru!

 Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de yaşanılan koronavirüs pandemisi sürecinde 2 yıl yüz yüze eğitime verilen aranın ardından geçtiğimiz yıl yeniden yüz yüze eğitime başlanmıştı.

Öğrencilerin yeniden kalacak yer arama süreci başlarken başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde birçok öğrenci kalacak yer bulamamış ve memleketine geri dönmek zorunda kalmıştı. Bazı öğrencilerin de parklarda ve bahçelerde yattığı görüntüler medyada yer alırken,  ‘yurtsuzlar’ iktidar ile muhalefet arasında büyük tartışmalara neden olmuştu. Süreç içinde 2022-2023 eğitim sürecinde tercihlerin tamamlanmasıyla ise gözler yeniden krizin patlak verip vermeyeceğine çevrildi.

'GÜCÜMÜZ YETTİĞİNDE DESTEK OLMAK İSTİYORUZ'
Yurt sorunu ile ilgili İzmir’de çalışmalarının devam ettiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Evka’daki yurt için ihaleye çıkılacağını dile getirirken, 2022-2023 eğitim dönemi içinde  çözüm sürecinin olduğunu vurgularken şu ifadeleri kullandı; “Buca’da 600 yataklı yurt kiraladık. Bunu yetiştirmeye çalışacağız. Bu yıl 800 yataklı Evka’daki yurt projesini imalatına başlıyoruz. İhalesine çıkıyoruz ve 2023’te bunu da tamamlayacağız. Ancak geçici olarak ufak ufak birçok yerde yurt kiralıyoruz. Bu ay içinde de buna devam edeceğiz. Çünkü talebin ihtiyacın çok büyük olduğunu biliyoruz. Geçen sene çok çocuğumuzun canı yandı. Ben Diyarbakır’da bizzat yaşadım. Bir baba dedi ki ‘Benim kızım Dokuz Eylül Üniversitesi’ni kazandı ancak kalacak yer bulamadığımız için geri getirmek zorunda kaldım kızımı’ şu anda Diyarbakır’dalar. İnsanın içi parçalanıyor. O kadar büyük başarı elde etsen, Dokuz Eylül Üniversitesi’ni kazan ondan sonra kalacak yer bulamadığın için memleketine geri dön. Bunlar gerçekten çok üzücü. O yüzden gücümüz yettiğince destek olmak istiyoruz.

'ÇARE BULMAK ZORUNDAYIZ'
Her yıl bir sonraki yılın bütçesini hesaplanırken belediyelerin sorumluluğunda olmayan yurt gibi alanlara ayrılan paranın bütçeyi zorlayıp zorlamadığı yönündeki soruya da yanıt veren Soyer, “Elbette zorluyor. Tabii ki bizim yatırım planlarımızı da zorluyor, günlük cari harcamalarımızı da zorluyor. Ancak bir işi yapmanın bir, yapmamanın bin sebebi vardır derler. Biz yapmak istemesek çok sebebimiz var. Ancak biz yapmak istiyoruz. O nedenle çare buluyoruz, bulmak zorundayız. Bu bizim görevimiz değil, paramız yok gibi şeyler söylenebilir ama bu koşullara rağmen biz o imkanı yaratmak zorundayız” dedi.

'AYNI SORUNLARLA TEKRAR YÜZLEŞECEĞİZ'
İzmirli depremzedelerin Uzundere’de konaklama süresinin yıl sonuna kadar uzatılması sonrası geçmiş süreçte kendisinin ifade ettiği ‘Sayıştay sorun çıkarıyor’ yönündeki söylemin ilerleyen süreçte tekrara yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki soruya yanıt veren Soyer, “Tabii ki var. Biz iç içeyiz birlikteyiz. Sayıştay ile birlikteyiz. Elbette ki ilerde bir sorun çıkabilir. O gün hangi sorunları çıkardılarsa önümüze aynı sorunlarla tekrar yüzleşeceğiz ancak dediğim gibi biz çare üretmek zorundayız. Bazen zor olsa da” ifadelerini kullandı.

'POLEMİK YAPMIYORUM, YAPMAM'
Yeniden hayata geçirilmesi planlanan İktisat Kongresi için yaptığı açıklamalar AK Parti cephesinden gelen ‘Yerlilik ve millilik ile alakası yok’ sözleri için de ‘polemik yapmayacağım’ diyen Soyer, “Asla polemik yapmıyorum, yine yapmam. Ancak İktisat Kongresi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Düşünün 3,5 yıl ağır işgal görmüş, yanmış, yıkılmış bir şehirde 5 ay sonra daha kurulmayan bir devletin iktisat politikalarını ortaya çıkarmak için Mustafa Kemal Atatürk bir kongre topluyor. Bu nasıl bir vizyon, nasıl bir öngörü ve liderlik muazzam bir şey. Bence koşulların bir çok benzer yanı var insanlar gelecekten umudunu kaybetmiş durumda. Hayat pahalılığı yüksek enflasyon,  küresel iklim krizi, gıda krizi, savaş, yoksulluk… Hepsi üst üste. İnsanlar gelecek yıllarından çok kaygılılar. Şimdi yine o ortak akılla hep beraber bilimden faydalanarak geleceğin politikalarını oluşturma zamanı. İzmir’in görevi bu. Birileri buna bir şey söylese de, söylemese de İzmir 100 yıl önce bunu yapmış şimdi de bunu yapmak en çok İzmir'e yakışır. Yapacağız” diye konuştu.

Yıkılacağı açıklanan Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Soyer, “Çankaya katlı otoparkını yıkmak için 2 yıldır çalışıyoruz. Orada esnafı mağdur etmeden çözüm üretiyoruz” ifadelerini kullanırken, Göztepe’deki katlı otopark devri ile ilgili ise “Daha kesinleşmediği için bir şey söylemek istemem ancak sona geldik” dedi.

 
Şikayetlerde patlama... Son 10 günde büyük artış!
 
ABD ve Tayvan'dan 'yeni ticaret girişimi' adımı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Ağustos 2022 Perşembe 11:12

Yurt yapacak olan kurum(larda) o zaman metro yapsın. Neden yapmamışlar?

Yorumu oyla      3      6  
“Geleceğin politikalarını oluşturma zamanı “mı ? 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:10

CHP’li İzmir BB’si 18 yıldır 100 kişilik bir öğrenci yurt u yapmamış , şimdi geçici çözüm arayışı içindeler. İzmir BB’si olarak her 5 yıllık dönemlerde 500 ‘er kişilik yurt yapılmış olsaydı , bu yurtlardan faydalanan öğrenciler bugün Anadolu’nun her yerinde İzmir BB’nln yurt hizmetlerini anlatacaklardı. İzmir BB’nln öğrencilere yurt hizmeti Türkiye’ye örnek olarak gösterilecekti . İzmir BB’si sanki yapılması elzemmiş gibi 2 tane stad ( Bornova , Tire ) yaptı. Tren kaçtı. Geç kaldınız .

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer 'bizim için çok değerli' dedi... Kitap Fuarı'nda geri sayım
İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir ...
İzmir’de muhtarlar yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Fark Yaratan Muhtarlar” yarışması düzenliyor. ...
Seferihisar'ın araç filosu güçleniyor!
Seferihisar Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek ...
 
İzmir Konfederasyonu'ndan Başkan Soyer’e ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Konfederasyonu üyesi ...
KARBEM'den YKS'de yüzde 81'lik başarı
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde (KARBEM) YKS'ye hazırlanan ...
Eşit yaşam için Roman eylem planı hazırlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği işbirliğinde ...
 
Huzurevi sakinlerine özel mutfak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’nde huzurevi sakinleri ...
Buca Metrosu adım adım... İzmir'e sıcak para akışı başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük ulaşım projesi Buca ...
Başkan Oran, 3’üncü Masal Evi’ni Germiyan’da açıyor
Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri tek tek gerçekleştiren Başkan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva