HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 18:56

Başkan Soyer 'bizim için çok değerli' dedi... Kitap Fuarı'nda geri sayım

İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir, hazır bilgilerin tüketildiği değil, bütün dünyaya yön verecek eserlerin hayat bulduğu bir şehir olmaya layık. Bunun gereğini yerine getirmek ise bizim asli görevlerimizden biri. Bu duruşumuzun teminatlarından biri olan İzKitap işte bu nedenle çok değerli" dedi.

Başkan Soyer  bizim için çok değerli  dedi... Kitap Fuarı nda geri sayım

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bu yıl Gaziemir’de yer alan Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek olan ve 28 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İZFAŞ ve SNS Fuar işbirliğiyle düzenlenecek fuarın tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

SOYER: TOPLADIĞIMIZ KİTAP SAYISI 30 BİNİ AŞTI
Düzenlenen lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün, İzKitap fuarımızın tanıtım toplantısında sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 28 Ekim – 6 Kasım tarihleri arasında Türkiye’nin en yeni ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de gerçekleşecek fuarımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve SNS Fuarcılık ortaklığında düzenleniyor. 8 bin 500 yıldır bir sanat şehri olan İzmir’in ev sahipliği yapacağı fuarımız, yayınevleri ve yazarları doğrudan İzmirlilerle buluşturuyor. Biliyoruz ki, yaşamı dönüştürmek kendimizi ifade etmekle başlar. Kendimizi ifade etmeyi zenginleştirmenin yolu ise kitaplardan geçiyor. İşte bu nedenle, Her Mahalleye Bir Kütüphane Kampanyamız ile İzmir’deki herkesin özgürce kitaba erişimini sağlamaya gayret ediyoruz. Bu yolda, İzmir bir kez daha dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden birini gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi’ni ziyarete gelecek konuklarımıza çiçek getirmeyin kitap getirin dedik. Çünkü her kitap bir tohumdur. Kitaplardaki eşsiz bilgiler, geleceğin dünyasını inşa edecek olan gençlerimiz, çocuklarımız için var. Ve bugün gururla söylüyorum ki bağışçılarımızdan topladığımız kitapların sayısı 30 bini aştı... Biz de vatandaşlarımızdan gelen bu kitapları, yine vatandaşlarımıza ulaştıracağımız 50 kütüphaneyi inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunların 22’si bugüne kadar tamamlandı, diğerleri ise bu yılın sonuna kadar girecek. İzmir’de yürüttüğümüz bu çalışma, dayanışma ruhu ve ortak akıldan aldığımız güçle büyümeye devam ediyor. İzmir, hazır bilgilerin tüketildiği  değil, bütün dünyaya yön verecek eserlerin hayat bulduğu bir şehir olmaya layık. Bunun gereğini yerine getirmek ise bizim asli görevlerimizden biri. Bu duruşumuzun teminatlarından biri olan İzKitap işte bu nedenle çok değerli. Üstelik 28 Ekim 6 Kasım tarihleri İzmir’in ikinci yüzyıl iktisat kongreleri ile de örtüşüyor. Bu nedenle başka bir anlam da taşıyor. İzmir Kitap Fuarı’nın gerçekleşmesinde emek veren bütün mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini  kullandı.

 
İzmir’de muhtarlar yarışacak!
 
Irak'ta tansiyonu düşüren adım: Erken seçim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 17 Ağustos 2022 Çarşamba 23:43

Sayın başkan kitap en değerli bir hazne ve bilgi kaynağıdır ama kim okuyor? Çok az kişi okuyor ama nedense çok bilenler daha çok çoğaldı...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de muhtarlar yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Fark Yaratan Muhtarlar” yarışması düzenliyor. ...
Seferihisar'ın araç filosu güçleniyor!
Seferihisar Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek ...
İzmir Konfederasyonu'ndan Başkan Soyer’e ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Konfederasyonu üyesi ...
 
KARBEM'den YKS'de yüzde 81'lik başarı
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde (KARBEM) YKS'ye hazırlanan ...
Eşit yaşam için Roman eylem planı hazırlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği işbirliğinde ...
Huzurevi sakinlerine özel mutfak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’nde huzurevi sakinleri ...
 
Buca Metrosu adım adım... İzmir'e sıcak para akışı başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük ulaşım projesi Buca ...
Başkan Oran, 3’üncü Masal Evi’ni Germiyan’da açıyor
Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri tek tek gerçekleştiren Başkan ...
Aşure kazanları Narlıdere'de kaynıyor
Narlıdere ‘de 'Muharrem Ayı ve Aşure Etkinlikleri' kapsamında, Ahmet Piriştina ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva