HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2022 Pazar - 10:31

Başkan Soyer'den 'sosyal demokrasi' mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi'nin düzenlediği Umut ve Dayanışma Yemeği'ne katıldı. Sosyal demokrasiyi yaymak için vicdan, cesaret ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Buna muktediriz. İnanıyorum ki sadece İzmir için değil Türkiye ve dünyanın tamamı için de buradan baş verecek dayanışma başakları olağanüstü bir bereketli sosyal demokrasi iklimi yaratacak” dedi.

Başkan Soyer den  sosyal demokrasi  mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi'nin düzenlediği Umut ve Dayanışma Yemeği'ne katıldı. Programda CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Parti Meclisi Üyeleri Devrim Barış Çelik, Rıfat Nalbantoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve dernek üyeleri de yer aldı.

Demokrasi en büyük inovasyon
Demokrasinin insanlığın bu gezegendeki en büyük inovasyonu olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Sosyal demokrasiyi topraklarımızda ve bütün dünyada egemen kılmak için bu coğrafyada, İzmir'de ekolojik ve ekonomik demokrasi ile buluşturmaya gayret ediyoruz. Ekonomi ve ekoloji arasındaki ses uyumundan öte bir anlam olduğunu düşünüyoruz. Eğer doğaya sahip çıkmıyorsanız sürdürülebilir bir ekonomi inşa etmeniz mümkün değildir. Eğer halkın gücünü örgütleyerek üretim öznesi haline getiremiyorsanız sosyal demokrasiyi yaymak da mümkün değil. Ekonomik demokrasiyi bir adıyla ekolojik demokrasiyi sosyal demokrasi ile buluşturmaya gayret ediyoruz. Üç şeye ihtiyacımız var; vicdan cesaret ve dayanışma. Biliyorum ki bunlara muktediriz. Bu coğrafyanın geleceğinde sosyal demokrasiye hakim kılacak vicdanımız da cesaretimiz de dayanışmamız da var. Bunu güçlendirmeliyiz. Bu topraklarda yaşayan kadim kültürün taşıyıcısı olan bizler eğer çocuklar yataklarına aç girmesin istiyorsak, vicdanımız buna el vermiyorsa, vicdanımızı, cesaretimizi ve dayanışmamızı artırmak zorundayız. İnanıyorum ki sadece İzmir için değil Türkiye ve dünyanın tamamı için de buradan baş verecek dayanışma başakları olağanüstü bir bereketli sosyal demokrasi iklimi yaratacak” dedi.



Salıcı: Bu tablodan çok memnunum
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “İzmir'de belediye meclis üyelerimizle çalıştay vardı. İl başkanımız ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmir'de yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göçle gelmiş hemşeri dernek başkanlarıyla bir araya geldik. 'Kimseyi ayırmadan herkese hizmet edeceğiz' dedik. 'Ayrımcılıkla karşı karşıya mısınız?' diye sorduk. 'Hizmetten memnun musunuz' diye sorduk. Hem ilçe belediye başkanlarımızdan hem Tunç Soyer'den gayet memnun olduklarını söylediler. Ben de bundan çok mutlu oldum. İstanbul, Adana, Mersin, Antalya'da da yeni kazanmış olduğumuz belediyeler. Yerel seçimlerde gösterdiğimiz başarıyı genel seçimlerde de göstereceğiz” dedi.

Onur: “Karamsar değiliz”
Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur ise, “Korkularımız değil hayallerimiz ve umudumuzu büyüteceğiz. Hiç karamsar değiliz. İlk seçimde güneş doğacak ve aydınlık karanlığı yenecek. Bu ülkeye özgürlük, eşitlik, adalet, barış ve demokrasiyi getirecek, bu ülkeden açlığı yoksulluğu ortadan kaldıracak, ekonomik çöküşü durduracak bir ideoloji var. Onun adı sosyal demokrasi” dedi. 

 
Egeli sanayi devine 2,3 milyarlık teşvik!
 
İzmir'de Yaşar Kemal Sempozyumu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 20 Kasım 2022 Pazar 21:00

Bir partili olarak hiç memnun değiliz siz mutlu olun yeterki,halk içinde değilsiniz,varsa yoksa Ankara ziyaretleri genel merkez yöneticileri de Izmiri ziyaret ederek vakit geçiriyor,anadolu 'da bazı ilçelerde parti örgütü yoktur izmir hazır oy ambarıdır ama ambarın altını deldiniz güven duymuyorlar sizlere...

Yorumu oyla      6      3  
Soruyu kimlere sordunuz ? 20 Kasım 2022 Pazar 14:36

Evet toplu ulaşımda ayrımcılık ile karşı karşıyayız . İzmir BB ‘si belediyenin tüm kaynaklarını kullanarak , merkez ilçelerde metro , otobüs , vapur ve tramvaylarla toplu ulaşım hizmeti verirken ; İzmir kırsal ilçelerdeki belediye ( ESHOT ) otobüslerini hizmetten çekerek , kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmeye ( Seferihisar , Kiraz , Menemen ) devam ediyor . Aynı İzmir BB’si merkez ilçelerde toplu ulaşımda uyguladığı 120 dk. aktarma hakkını , İzmir kırsal ilçe otobüslerinde 13.02.2016 tarihinden itibaren UYGULAMIYOR . Sebep ? Kırsal ilçe ulaşımını Özelleştirme olabilir mi ? Gerçi zamanın İzmir BB Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu “ onların kirası ucuz “ demişti . Ucuz evlerde , gelir düzeyi hangi durumda olanlar oturur ? ? ? Çözüm : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN da uygulanan tarife ve ücretlendirmenin uygulanması . Amerika kıtasını tekrar keşfetmeye gerek yok . İzmir BB’nln toplu ulaşımdaki bugünkü İzmir merkez ilçe , İzmir kırsal ilçe uygulaması , CHP iktidarında da Türkiye’nin nasıl yönetileceğine dair bir işarettir İzmir merkez ilçe 120 dk. Aktarma hakkı vardır . İzmir kırsal ilçe ( İZBAN hariç ) Aktarma hakkı yoktur . İzmir merkez ilçe : Belediye ait metro , otobüs , vapur ve tramvay vardır . İzmir kırsal ilçe : Belediyeye ait otobüs bile yoktur. .CHP’si olarak İstediğiniz kadar 500 kişilik rozet şov töreni yapmaya devam edin .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaftan Başkan İduğ'a tam not.... Büyük Çarşı geceleri ışıl ışıl!
Bornova Belediyesi ilçenin en hareketli bölgelerinden biri olan Tarihi ...
Başkan Soyer’den 'İzmir İktisat Kongresi' yorumu: 'Bu devletin işi, bize ne' demedik!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye tarafından 100’ncü ...
Efesli Herakleitos Felsefe Günleri son erdi
17 Kasım Dünya Felsefe Günü’nde Selçuk Efes Kent Belleği’nde başlayan ...
 
Torbalı’ya kardeş şehirden ziyaret
1985 yılından bu yana Türk-Alman ilişkilerine önemli katkılar sağlayan ...
Karabağlar'da satranç turnuvası başladı!
Karabağlar Belediyesi tarafından 9. su düzenlenen Karabağlar Belediyesi ...
Tarım ve suyun geleceği Ödemiş’te konuşulacak
Ege Bölgesi’nde tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ödemiş, ...
 
Başvuru noktası oluşturuldu... Engellilere indirimli otopark hizmeti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi engelli yurttaşların İZELMAN otoparklarından ...
Akdeniz Sürdürülebilir Kent ve Bölgeleri Ajansı semineri İzmir’de yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi 21-25 Kasım tarihleri arasında Akdeniz'de ...
Bayraklı’da çocuklardan 'birlik' kararı!
Bayraklı Belediyesinin ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonu kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva