HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2023 Cuma - 18:12

Başkan Soyer'den Romanlara: Yerelde çözüm üreteceğiz

Roman yurttaşların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Romanların hayatını iyileştirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Soyer, “Bir koordinasyon kurulu kuracağız. Topyekûn bu hikâyeye yerelde çözüm üreteceğiz. İzmir’de bütün Romanları kucaklayarak hayatı iyileştireceğiz” dedi.  

Başkan Soyer den Romanlara: Yerelde çözüm üreteceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Roman yurttaşların temsil edildiği sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerini ağırladı. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Avrasya Roman Akademik Ağı Başkanı Orhan Galjus, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Altan ile belediye meclisi üyeleri ve bürokratlar katıldı. Roman derneklerinin başkanları ile temsilcileri, belediye ile ortak yapılacak projeler konusunda Başkan Tunç Soyer ile görüşlerini paylaştı.



Pozitif ayrımcılık vurgusu
İlgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının içinde olduğu bir koordinasyon kurulu kurulacağını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Müzik akademisini hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Şehir Tiyatrosu yoktu, kurduk. Niye bu şehrin müzik akademisi olmasın? Üstelik Romanların ağırlıklı olduğu müzik akademisi niye olmasın? Çünkü bizim şöyle bir derdimiz var. Romanlar hep dışlanmış, bu toplumda ötekileştirilmiş, mağdur edilmiş. Nasıl kadınlar için pozitif ayrımcılık diyorsak Romanlar için de pozitif ayrımcılık yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“Yerelde çözüm üretmemiz lazım”
Roman Stratejik Eylem Planı hazırladıklarını hatırlatan Başkan Soyer, “Başından beri, göreve geldiğim ilk günden beri bu meseleye özen gösteriyorum. Ama sizin de birbirinize kenetlenmeniz lazım. Aranızdaki dayanışmayı koruyun. Şunu bileceksiniz; İzmir’de Büyükşehir Belediyesi var. Bu hikayeye yerelde çözüm üreteceğiz. İzmir’de bütün Romanları kucaklayarak hayatı iyileştireceğiz” diye konuştu.



“İzmir’in çıtasını hep yüksek tutuyoruz”
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Romanlar açısından birçok ilke ev sahipliği yaptığını söyleyerek “İzmir’in çıtasını hep yüksek tutuyoruz. Siz geldikten sonra daha da yüksek tutmaya başladık. Siz geldikten sonra ilk defa kültür sanat merkezlerine kavuştuk. Hem ulusal hem uluslararası anlamda sizlerin de desteğiyle İzmir’e ve belediyemize yakışır güzel işler yapmak istiyoruz” dedi.   

 
Prefabrik yatakhane alev alev yandı!
 
Otomobil kamyonla çarpıştı... Feci kazada can pazarı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 3 Şubat 2023 Cuma 20:39

Sayın BAŞKAN: (Nezaketen) Aklınız başınıza yenimi geldi. 1 ay sonra göreve geleli 4 yılınızı dolduracaksınız. Kalmış 1 yılınız. İşiniz gücünüz siyasi MANİPÜLASYON. Madem şimdiye kadar aklınız neredeydi. Neden birşeyler yapmadınız. Elinizi tutan mı oldu. Büyükşehir veya ilçe belediyelerine ROMEN vatandaşından 1 tane personel olarak aldınız mı. Kimlere işe aldığınız belli. Hep partilileri doldurdunuz. Ama oy zamanı geldi mi onları hatırlıyorsunuz. Onlarda 1 gülücükle fit olurlar. Neymiş MÜZİK AKADEMİSİ. Neymiş POZİTİF ayrımcılık. Bunlar karın doyurmaz. İzmir ilçe belediyelere ve büyükşehire en az 500 kişi alırsanız. Her aileden 1 er kişi alırsanız, 500 aileye düzenli maaş, para girer. İşte o zaman onlar için hayatı güzelleştirmiş olursunuz. Ama nerede. 20 yıldır İzmir'' e sizler (sizin zihniyet) yönetiyorsunuz.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan Kılıçdaroğlu'na destek: Aslanlar gibi arkasındayız!
Konak Belediyesi’nin Tüm, Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Genel-İş İzmir ...
Aydın'da karla mücadele sürüyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aydın’ın yüksek rakımlı bölgelerinde ...
Başkan Erdoğan’dan ‘mülteci kampı’ iddialarına yanıt: Planlamamız yok!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun Karaburun’daki tek spor merkezi ile ...
 
İZSU'nun çevreci yatırımına onay!
İZSU'nun Foça Gerenköy açmak istediği güneş enerji santrali Çevre, Şehircilik ...
30 milyon euroluk imza... Narlıdere Metrosu'nda sona doğru!
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı projesinde kullanılmak üzere İzmir ...
İktisat Kongresi yolunda son zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında ...
 
Büyükşehir'de 'vizyon' toplantısı: Bu sadece başlangıç!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Akdeniz Akademisi’nin yeni ...
Başkan Gümrükçü teslim etti... Sasalı'nın imar sorunu çözüldü!
Çiğli Belediyesi, Sasalı Mahallesi’nin uzun yıllardır kronikleşmiş imar ...
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Afiş Yarışması sonuçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva