HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2021 Cuma - 20:53

Başkan Soyer'den Menderes'e güvence: Zerre zarar yok, 350 kişi istihdam edilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üç günlük Küçük Menderes Havzası turunu Menderes ilçesiyle sonlandırdı. Menderes'te mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak, onların taleplerini dinleyen Başkan Soyer, Büyükşehir tarafından ilçede kurulması planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne yönelik güvence verdi. Soyer, “Tesisin zerre kadar zararı olmayacağı gibi 350 kişi istihdam edilecek. Hem yaratacağı istihdamla, hem bölgede üreteceğimiz enerjiyle, yapacağımız seralarla size artı değer yaratacağız” dedi.

Başkan Soyer den Menderes e güvence: Zerre zarar yok, 350 kişi istihdam edilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çarşamba günü Torbalı'dan başlayan, Tire'yle devam eden ve üç günlük Küçük Menderes Havzası turunu, bugün Menderes ilçesi ile sonlandırdı. Büyükşehir ve İZSU’nun son iki yılda toplam 98 milyon lira yatırım yaptığı Menderes'te, muhtarlarla bir araya gelen Başkan Tunç Soyer talepleri dinledi. Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey bürokratlarının da katıldığı toplantıda Menderes'teki muhtarlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçede Büyükşehir tarafından yürütülen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
Muhtarların tüm taleplerini kendilerine iletmelerini isteyen Başkan Tunç Soyer, “Bugün söylenecek her şey doğrudan muhatabına ulaşacak. O anlamda rahat olun. Ne derdiniz varsa, ne ihtiyacınız varsa söyleyin. Duyması gerekenler duyacak, yapması gerekenler yapacak. Menderes'in tüm köylerini dinleyeceğiz. Her birinizin söyleyeceklerini ilgili arkadaşlar dinleyecek. Taleplerinizi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.


“Tereddüdü olanlar gidip tesislere baksın”
İlçede katı atıkları geri dönüştürmek ve atıklardan elektrik üretmek için kurulacak Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’ne yönelik de açıklama yapan Soyer, şunları söyledi: “Biz Harmandalı'da elektrik üretimine başladık. Çöpten elektrik elde ediyoruz ve bu memlekete bir gelir getirmeye başladık. Bütün dünya bunu yapıyordu, biz bugüne kadar yapmıyorduk. Şimdi çöpten elektrik üretiyoruz. Buna benzer Bergama ve Ödemiş'te de tesis yaptık. Bir tereddüdü olan arkadaşlarımdan rica ediyorum. Gitsinler baksınlar. Tamamen kapalı, koku bırakmayan, kirlilik bırakmayan iki tane fabrika gibi tesis çıktı ortaya.”

İstihdam olanağı da var
Kurulacak tesiste elektrik üretilmesi bir yana çöpün hammadde olarak kullanıldığını, bunun da o bölgeleri tertemiz yaptığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çünkü fabrika ne kadar çöp varsa almak istiyor. Elektrik üretiminin hammaddesi çöp. O nedenle de o ilçeler, o mahalleler diğerlerine göre çok daha temiz.
Çünkü fabrikalar çöpü toplayarak elektrik üretmek istiyor. Burada yapmayı planladığımız tesis buraya zerre kadar zarar vermeyeceği gibi istihdam yaratacak. Burada 350 kişi istihdam edilecek. Hem yaratacağı istihdamla, hem bölgede üreteceğimiz enerjiyle, yapacağımız seralarla size artı değer yaratacağız. Katma değer yaratacağız” diye konuştu.

“Size zarar verecek bir şey yapar mıyız?”
Başkan Soyer, kurulması planlanan tesise yönelik kimi eleştirilerin olduğunu da anımsatarak, “O popülist söylemlere hiç birinizin inanmamasını rica ediyorum. Biz size zarar verecek bir şey yapar mıyız? Zerre kadar toz kondurur muyuz mahallenize, köyünüze? Kimin niyeti varsa ona engel olmak için elimizden geleni yaparız. Eğer bilsem ki size zerre kadar zararı olacak en başta ben karşı çıkarım. Ama bunlar popülist söylemler. Bunlar sığ siyaset söylemleri. Rica ediyorum bunlara itibar etmeyin. Zerre kadar toz konduracak yanlış bir şey yaptırmayız. Asla izin vermeyiz. Buna inanmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

Köy başvurusu çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mahallelerin yeniden köye dönüşmesi için kanun çıkarıldığını hatırlatarak, daha önceki çağrılarını yineledi. Soyer şunları söyledi: “Köyler kapatılmasın diye biz o zaman ortalığı ayağa kaldırmıştık. Köyler bizim geçmişimizdir, geleneğimizdir demiştik. Bunlara rağmen 16 bin köyü bir gecede mahalleye çevirdiler. Üstelik köy mallarını da köylüye vermediler. Şimdi de geri adım atıyorlar ve diyorlar ki 'Kırsal mahalle olabilirsiniz.' Kırsal mahalle olursanız yine emlak vergisi mükellefi olmayacaksınız. Su tarifeniz indirimli uygulanacak. Vergi, harç istisnası gelecek. Yani köy olduğunuz günlere geri döneceksiniz. Bunun da yolu ilçe belediyesine bir talepte bulunmanız. İlçe belediyesi de o talebi alarak bize getirecek. Bu çok önemli. Mutlaka yapın. Kırsal mahalle olmak için bu talepte bulunun. Kaybınız hiç yok. Ne hizmet alıyorsanız devam edecek. Bu fırsatı kaçırmayın.”
Muhtarlar da hem taleplerini anlattı hem de yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Soyer'e teşekkür etti.
Toplantıya Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay, Yıldız Devran, Suphi Şahin, Eser Atak, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, daire başkanları ve bürokratlar katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantının ardından Menderes Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra İZSU'nun devam eden çalışmalarını inceledi.

 
Menemen Meclisi'nde İstanbul Sözleşmesi tartışması!
 
Bayraklı'da 'kınama' gerginliği
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karacan 3 Nisan 2021 Cumartesi 11:19

içme suyu havzası diyerek çoğu iş yerine işletme ruhsatı vermeyenler bu havzada çöp tesisi kuruyor.gaziemir sarnıç,a kadar bu havza sınırı konulmuş iş yerleri her sene izsuya işletme ile ilgili olarak evrak doldurup veriyor inşaları toplayıp gözlerinin içine baka bak yalan söylüyorlar.Gitsinlre çok sevdikleri seferhisara yapsınlar.

Yorumu oyla      3      4  
Zerre 3 Nisan 2021 Cumartesi 09:34

Çöplüğün Zerre kadar zararı olmayacaksa ; çöplerinin getirileceği söylenen Balçova , Narlıdere ilçeleri Seferihisar ‘a daha yakın değil mi ? Neden Menderes ? 350 kişilik istihdam ne kadar doğru ise ; bu istihdamdan Seferihisar faydalansın .

Yorumu oyla      4      4  
Başkan-2 3 Nisan 2021 Cumartesi 01:10

Boşver çöp tesisini, yapılır nasılsa! Yatak yok dendiği için bir insanımızı kaybettik bugün, ne olur bir duyuru yapın da, yatak yok denen hastaları Eşrafpaşa Hastanesinde tedavi edelim, bu zalimler yüzünden insanlarımız ölmesin!

Yorumu oyla      3      4  
Başkan 3 Nisan 2021 Cumartesi 01:08

Çöp tesisini geçelim, nasıl olsa gidip görmeye üşenecek ama eleştirmeye devam edeceklerdir! Yurtdışında şehrin içinde bu tesisler ve kimse de şikayetçi değil! sığırın biri de buraya istemiyoruz demiş! Çöp atma o zaman!

Yorumu oyla      3      4  
Beyin Bedava 3 Nisan 2021 Cumartesi 00:43

Ankara'nın çöplüğü Mamak'da, şehrin içinde; atıp tutanlar gidip görmüş mü? Kamyon gelip, çöpleri boş arsaya bırakıp gitmeyecek. O kadar sanayi tesisinden rahatsız olmayanlar, atıklardan elektrik üretecek çöp fabrikasından rahatsız oluyorlar. Menderes yeri itibariyle güney ilçelerinin bir bölümünün katı atıklarının bertaraf edilmesi için uygun konumda, Seferihisar ne alaka? Seferihisar uygun konumda olsa oraya yapılır. Benzer tesisler Bergama, Ödemiş için de yapılıyor. Kuzey için de yapılacak. Hatta eski toplama merkezinde elektrik üretimi başladı. Zamanla o bölge rehabilite edilip, orman olacak. İstemezük kafasını bırakmak lazım. Tesisler en kısa sürede yapılıp, evlerde ayrıştırma için yavaş yavaş uygulamaya başlamak gerekiyor. Yiyeyim-içeyim benden çıksın, gerisi umurumda değil anlayışında olanlar neyin kafasını yaşıyor anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş rıza 2 Nisan 2021 Cuma 23:01

Sayın SOYER gezileriniz mutlaka bir yararı olacaktır ama siz bütün Izmirin belediye başkanı olduğunuzu biliyoruz fakat bir çok üst düzey görevlere il dışından hatta yurtdışından yakın arkadaşlarınıza görev verdiğinizde görüyoruz genel başkanın dediği gibi kıdem liyakata ne kadar dikkat ettiğinizi halk biliyor izliyor gelecek zaman diliminde bu sizin önünüze konacaktır biline halk sosyal medyayı seviyor ama sosyal medya basında gösteriş yapanları da fazla sevmiyor dikkate almıyor...

Yorumu oyla      4      6  
Cumaova’lı 2 Nisan 2021 Cuma 22:12

350 kişi nasıl bir yalandır, kimi kandırıyorsunuz 350 kişinin çalıştığı çöplükte onca insan ne iş yapacak .Ayıptır insanların iş AŞ umutlarıyla oynayıp İzmir in pisliğini Menderes’e getirmeye kalkmanız O kadar yaralı ve istihdam alanı varsa biz istemiyoruz hemen yanımızdaki sizin önceki başkanlığını yaptığınız Seferihisar ‘a kurun çöp tesisinizi

Yorumu oyla      4      7  
chp li 2 Nisan 2021 Cuma 22:02

Menderes ÇÖPLÜK olmayacak .Çöplüğü sen SEFERİHİSARA YAP !

Yorumu oyla      4      8  
sezarın hakkı sezara 2 Nisan 2021 Cuma 21:38

350 kişi neye göre istihdam edilecek bilmiyoruz! CV bankanız var ama işe yaradığı şüpheli. mesela biz CV bankasından personel aldığını nereden bilelim? parti farketmeksizin belediyeler çıkıpta şukadar kişi istihdam edilecek dedikleri zaman cidden gülüyorum. İnandırıcı gelmiyor! parti farketmeksizin torpil uyguladınızı biliyoruz. kendi hakkı ile işe giren adam sayısı yani bu müthiş şanslı adam sayısı 10.0000/1 falandır bence.

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Meclisi'nde İstanbul Sözleşmesi tartışması!
Menemen Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumunda ...
Karabağlar'da seçim gecesi
Karabağlar Belediye Meclisi'nde Divan Katipleri, Meclis 1. ve 2. Başkanvekilleri, ...
Buca'da 'peşkeş' gerginliği: Başkan Kılıç'tan 'benzinlik' iddialarına net yanıt
AK Parti Buca Belediyesi Meclis Üyesi İzzet Pilgir'ın FETÖ'cü Emre Usulu'yu ...
 
Bergama’da can dostlar için besleme noktaları kuruluyor
Bergama Belediyesi sokaktaki 'Can Dostlar’ için şehrin birçok yerinde ...
Başkan Soyer: Bu düzeni değiştireceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası'ndaki ...
Batur, Kemeraltı esnafına seslendi: Sorunlarınızı biliyorum, yanınızdayım
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Konak Belediye ...
 
Buca'da otizme sporla dikkat çekildi
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık ...
Başkan Soyer: Başka bir engelli politikası mümkün!
Engelsiz İzmir, Ebeveyn Merkezi: İhtiyaçlar ve Olasılıklar Çalıştayı’nın ...
Dario Moreno’nun 100. yaşı anısına konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir aşığı sanatçı Dario Moreno’nun 100. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva