HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2021 Cuma - 20:37

Menemen Meclisi'nde İstanbul Sözleşmesi tartışması!

Menemen Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumunda İstanbul Sözleşmesi tartışmaları damga vurdu. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Ali Yılmaz "CHP olarak söz veriyoruz, İstanbul Sözleşmesini her yerde anlatacağız. Sözleşmenin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilmesi hukuksuzdur. İktidarı anlamsız inattan vazgeçmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullanırken Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan ise "Sözleşme iptal edilmiş olsa da sözleşmeye dayalı çıkarılan yasalar devam ediyor" dedi.

Menemen Meclisi nde İstanbul Sözleşmesi tartışması!

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Yoğun geçen Mecliste 1'nci ve 2'nci Başkan Vekilleri belirlenirken, katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin de seçimi gerçekleştirildi. Mecliste ayrıca Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında 'İstanbul Sözleşmesi' tartışmaları yaşandı.

BAŞKAN VEKİLLİĞİ GÖREVLERİ CUMHUR İTTİFAKINA GEÇTİ
Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması sonrası Başkan Vekilliği süresi AK Parti'ye geçen Menemen Belediyesi'nde Meclis 1'nci ve 2'nci Başkan Vekilliği görevi de Cumhuriyet Halk Partisi'nden Cumhur İttifakı'na geçti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU
Nisan ayı olağan Meclis oturumunda ayrıca geçtiğimiz günlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kararnamesi sonrası üyeliğinden çıkılan "İstanbul Sözleşmesi" tartışmaları damga vurdu. Millet İttifakı üyeleri sözleşmeden çıkılmamasını gerektiğini vurgularken, Cumhur İttifakı üyeleri ise sözleşmeden çıkma kararını desteklediklerini açıkladı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ HER YERDE ANLATACAĞIZ
Konuyla ilgili Meclis açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Ali Yılmaz, İstanbul Sözleşmesi’nin feshini sert bir dille eleştirdi. Yılmaz, “Sözleşmenin bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından fesh edilmesini kınıyoruz. Bugün sözleşmenin feshini, sözleşmeyle alakası olmayan savunmalarla karşımıza çıkanlar, ‘Sözleşme eşcinselliği teşvik ediyor, toplumu cinsiyetsizleştiriyor, şiddeti artırıyor, kadının beyanıyla delil olmaksızın erkekleri hapse attırıyor ve erkekleri mağdur ediyor, toplumun büyük çoğunluğu sözleşmeden rahatsız, dünyada dahi her yerden sözleşmeye tepki var, boşanmaları artırıyor, dinimize ve kültürümüze aykırı’ gibi gerekçeleri önümüze koyuyorlar Bilinsin ki İstanbul Sözleşmesi yaşartır. Çünkü sözleşme, cinsiyetin cinsiyet gerekçesi olmasını yasaklıyor. Şiddet artmıyor, sadece şiddeti görünür kılıyor. Kadının beyanıyla tedbir kararı alınıyor, erkekler mağdur edilmiyor. Suçlu erkekleri evden uzaklaştırıyor. Toplumun ezici çoğunluğu sözleşmeden yana. Sözleşmede dinimize dair hiçbir madde bulunmuyor, aksine hiç kimseye inancından ötürü ayrımcılık yapılamayacağını söylüyor. İstanbul sözleşmesi temel insan haklarına dayanır ve bu haklar tartışmaya açılamaz. İstanbul Sözleşmesini feshi ile tüm dünyaya TC Anayasasındaki eşitlik ilkesinden şiddeti önlemek ve şiddete maruz bırakılanları korumakla ilgili yasalardan vazgeçildiği, devletin kadına yönelik şiddeti önleme politikasını terk ettiği gösterilmiştir. CHP olarak söz veriyoruz, İstanbul Sözleşmesini her yerde anlatacağız. Sözleşmenin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilmesi hukuksuzdur. İktidarı anlamsız inattan vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GİBİ BİR SÖZLEŞMEYE İHTİYACIMIZ YOK
Yılmaz'ın ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise sözleşmenin feshedilmesinin Türk toplum yapısını koruma amacı güttüğünü söyledi. Demircioğlu, “Böyle bir yetki Cumhurbaşkanımızda vardır. Ben şöyle düşünüyorum: Türk toplumu olarak bizim İstanbul Sözleşmesi gibi bir sözleşmeye ihtiyacımız yok. Biz kadını baş üstünde tutan bir toplumun temsilcileriyiz. Kadına dinimizde ve toplumumuzda ne kadar önem verildiğini de görüyoruz Böyle bir sözleşmeyle Türk kadınını korumaya ihtiyaç duymadığımızı düşünüyoruz. Zaten kendi iç yapımızda kadının haklarını daha da koruyabilecek, onların dezavantaj yaşayacağı durumların hepsini ortadan kaldırabilecek bir çalışma söz konusu. Türk toplumunu bugüne kadar Türk yasaları korudu. Bu sözleşmenin feshiyle beraber bizim toplumumuza uymayan ve bu sözleşmenin içerisinde yer alan açıklıkları kullanan süreçlerin önüne geçilmesi oldu. Gençlerimizin çeşitli yönelimlere özenmemesi adına.. Ben sözleşmenin feshini çok mantıklı buluyorum” ifadelerini kullandı.

Konu üzerine kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Pehlivan ise; “Sözleşme iptal edilmiş olsa da sözleşmeye dayalı çıkarılan yasalar devam ediyor” dedi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ
Oturumda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında Meclis 1'inci ve 2'inci Başkan Vekili, katip üyeleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları üyeleri seçildi.

Meclis 1. ve 2. başkan vekilliği görevine 16 oyla Cumhur İttifakı adayları Selahattin Yeşilkaya ve Murat Ünsal seçildi. Bu şekilde 2 yıldır CHP’de olan meclis başkan vekilliği görevleri Cumhur İttifakı’na geçmiş oldu.

CHP grubu divan katip üyeliği için herhangi bir öneride bulunmazken yapılan kapalı oylamada, divan katip üyeleri ise 18 oyla Rasim Yiğit Özge ce Ali Aydın oldu. Yedek katip üyeleri ise Can Çoban Yılmaz ve Ferhat Uysal oldu.

Oturumda yapılan kapalı oylamada ise encümen üyeliğine; 17 oyla Hasan Ünal, 16 oyla Yetkin Yıldız ve 16 oyla Melih Damar seçildi.

YENİ KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU
Oturumda ayrıca Menemen Belediyesi'nde görev yapacak komisyon üyelerinin de seçimi gerçekleştirildi. Buna göre;

Plan ve Bütçe Komisyonuna
Çağlar Gülez, Murat Ünsal, Ali yılmaz, Selahattin Yeşilkaya ve Rasim Yiğit Özge seçildi.

İmar Komisyonuna
Yüksel Katipoğlu, Erdal Kanmış, Hanifi Can, Can Çobanyılmaz ve Ali Aydın seçildi.

Hukuk Komisyonuna
Koray Yücel, Mehmet Karabiniş, Bahadır İnanlı, Hasan Ünal ve Bahadır İnanlı seçildi.

Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna
Gürkan Develi, Hasan Ünal, Düzgün Küçük, Ferhat Uysal ve Serkan İnceoğlu seçildi.

Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonuna
Gürkan Develi, İhsan Perçin, Mehmet Sait Büdün, Hanifi Can ve Hasan Ünal seçildi. 

Eğitim, Kültür, Spor ve Ulaşım Komisyonuna
Düzgün Küçük, Nursel Katipoğlu, Melih Damar, Selahattin Yeşilkaya ve Ali Aydın seçildi.

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna
İhsan Perçin, Düzgün Küçük, Murat Ünsal, Can Çobanyılmaz ve Hasan Ünal seçildi.

Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonuna
İhsan Perçin, Çağlar Gülez, Ferhat Uysal, Mehmet Sait Büdün,  ve Rasim Yiğit Özge seçildi.

Engelsiz Menemen Komisyonuna
Koray Yücel, İhsan Perçin, Murat Ünsal, Serkan İnceoğlu ve Rasim Yiğit Özge seçildi.

 
Karabağlar'da seçim gecesi
 
Başkan Soyer'den Menderes'e güvence: Zerre zarar yok, 350 kişi istihdam edilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da seçim gecesi
Karabağlar Belediye Meclisi'nde Divan Katipleri, Meclis 1. ve 2. Başkanvekilleri, ...
Buca'da 'peşkeş' gerginliği: Başkan Kılıç'tan 'benzinlik' iddialarına net yanıt
AK Parti Buca Belediyesi Meclis Üyesi İzzet Pilgir'ın FETÖ'cü Emre Usulu'yu ...
Bergama’da can dostlar için besleme noktaları kuruluyor
Bergama Belediyesi sokaktaki 'Can Dostlar’ için şehrin birçok yerinde ...
 
Başkan Soyer: Bu düzeni değiştireceğiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası'ndaki ...
Batur, Kemeraltı esnafına seslendi: Sorunlarınızı biliyorum, yanınızdayım
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Konak Belediye ...
Buca'da otizme sporla dikkat çekildi
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık ...
 
Başkan Soyer: Başka bir engelli politikası mümkün!
Engelsiz İzmir, Ebeveyn Merkezi: İhtiyaçlar ve Olasılıklar Çalıştayı’nın ...
Dario Moreno’nun 100. yaşı anısına konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir aşığı sanatçı Dario Moreno’nun 100. ...
Sıraya girmişlerdi... Belediye cezayı kesti
Buca'nın Kaynaklar ve Kırklar mahallelerinde kaçak yollardan hazine arazilerine ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva