HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2021 Cuma - 15:32

Başkan Soyer’den Marble İzmir’e tam destek!

Dünya doğal taş sektörünün en önemli fuarlarından biri olan 26. Marble İzmir Fuarı, 25-28 Ağustos 2021 tarihlerinde fuarizmir’de kapılarını açması üzerine sektör temsilcileri adına Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer taleplerini iletti. Başkan Soyer’le yapılan toplantı sonrası paydaşlara yapılan açıklamada, Soyer’in sektörün tüm taleplerine olumlu yanıt verdiği bilgisi paylaşıldı.

Başkan Soyer’den Marble İzmir’e tam destek!

Menduha Ceylan/ EGEDESONSÖZ- Marble İzmir Fuarı, 2020 yılında pandemi dolayısıyla 2 defa ertelenmesinin üzerine bu yıl 25-28 Ağustos tarihlerinde sektör temsilcilerine kapılarını açacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Karaosmanoğlu bugün sektör temsilcileri adına, sektörün taleplerini dinlemek amacıyla Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ile 2021 Marble İzmir Fuarı hakkında toplantı yaptı.  

Toplantının ardından; Karaosmanoğlu ve Kaya birlikte gerçekleştirdikleri çevrimiçi Zoom görüşmesiyle sektör temsilcilerine toplantıda alınan kararlar doğrultusunda bilgi verdi ve sektörün taleplerine Başkan Soyer’in olumlu yanıt verdiği belirtildi.

Karaosmanoğlu, fuara bu yıl katılım sağlayamayan paydaşların mevcut hakları korunarak bir sonraki yıl devam edebileceklerini ancak bu yıl gerçekleşecek fuara katılımın yüksek olmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. “Biz bu fuara çok hazırız” diyen Karaosmanoğlu, “Sektörden paydaşlarımız bu sene pandemiden dolayı katılamayacaklarını belirttikleri doğrultusunda 2022’de haklarının korunacak. Ancak biz çok hazırız. Fuar konusunda hazırlıklarımız tam. Bu sene katılmayıp sonraki senelerde katılma taahhüttü verirlerse hakları korunacak” dedi.

2021 yılında 26’ncısı düzenlenecek olan ve düzenlenmeye başladığı günden bu yana 4 bin ziyaretçiden 77 bin ziyaretçi sayısına çıkan Marble İzmir Fuarı hakkında yapılan görüşmede, fuarın detayları konuşuldu. Karaosmanoğlu, fuar hakkında detayları paylaşırken, yapılan toplantının detayları konusunda konuşan Kaya, “Çünkü sayın genel müdürüm Canan Hanım taleplerimizi çok güzel anlatmış. Taleplerimizin tamamını başkanımız onayladı. Değerli Başkanımla birlikte ‘ben değil bizi önceleyen’ bir çalışmayı hedefliyoruz. Bu sektörün bir emeği var. Bu emeği ayakta tutan da İzmir Büyükşehir Belediyesi… Büyükşehir fuarın yapılması konusunda da sonuna kadar direndi” diye konuştu.

EMİROĞLU: SEKTÖRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Türk Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, fuarsız geçen 1 yılın ardından yaşanan zorlu süreçlere dikkat çekerek, “Sektörün talepleri vardı, yerlerini kaybetmeme konusunda… Biz Mevlüt Başkanımıza vekaletimizi verdik. Sektör olarak dünyanın en büyük 3 fuarından biri olan bu fuara yine sektör olarak hepimizin sahip çıkarak daha iyi seviyelere taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Zor süreçler olacaktır, bu zorlu süreçlerde de bizler fuarımızı ayakta tutmak için çalışmalıyız. Bu fuarın sektöre ışık tutmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

DİNÇER: FUARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
İstanbul Maden  İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer ise, “İki gün önce gerçekleştirdiğimiz toplantıda açıkça görüşlerimizi iletmiştik. İZFAŞ İzmir’in bu yıl 26’ıncısını gerçekleştireceği fuar, en önemli fuarımız... Günümüzde dünya ülkelerinin ancak bir fuarı kaldırabildiği döneme geçtik. İzmir fuarı sektörümüzün en iyi dünyanın ise en iyi 3’üncü fuarı. Pandemiden çıkış sebebiyle özel bir yıl yaşıyoruz. Bu özel yılda sektör bileşenlerimizin hiçbirinin mağdur edilmeyecek olması sektörümüzün daha da iyiye gideceğinin göstergesi. Bu da bizi gerçekten memnun ediyor. Fuarın yapılması gerekiyor. Bizler de fuarımıza sahip çıkmak, katılım göstermek durumundayız” dedi.

KAYA: BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Dinçer’in ardından söz alarak, “Biz zaten bu konuda başkanlarımla beraber Ticaret bakanlığını ziyaret edip, pozitif ayrımcılık talep etmiştik. Çünkü bu fuara ciddi profesyonellerin gelmesini sağlayacağız… Sayın Bakanım da yanımızda olacağının sözünü verdi. Hepimiz elimizden geleni yapacağız. Birlikten güç doğar, bu bir süreç değil, bu bir eylem” diye konuştu. 

 
Pınar Karşıyaka'da Morgan da gitti
 
'Faile değil, fiile bakarak karar verin'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınyol’da sel baskınlarını önleyecek çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 Şubat’taki sel felaketinde sular altında ...
Torbalı Belediyesi öğrencilere rehber olacak
Türkiye’de bir milyonu aşkın öğrencinin girdiği LGS sonuçlarının açıklanmasının ...
Kütahya Porselen'den Bornova'da büyük yatırım
Porselen sektörünün öncü markalarından Kütahya Porselen, İzmir’in en büyük ...
 
Karabağlar'da Madımak karanfillerle anıldı
Sivas Madımak Oteli’nde 28 yıl önce diri diri yakılan aydınlar, Karabağlar ...
Başkan Engin, İl Yönetimi ile zirve ve iki yıl raporu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Narlıdere Belediye Meclis Üyeleri, ...
Büyükşehir Hasret Gültekin müzikaline ev sahipliği yapıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas'ta katledilen ozan Hasret Gültekin’i ...
 
Buca Belediyesi'nden personele rekor promosyon
Buca Belediyesi, maaş ödemesi yapacak banka ile promosyon anlaşmasını, ...
Adım adım Karşıyaka Stadı... Görüşmenin detaylarını Başkan Tugay anlattı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Sivas Katliamı 28’inci yılında Bayraklı’da anıldı
Sivas katliamı 28’inci yılında Bayraklı’da düzenlenen söyleşi ve dinletiyle ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva