HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ağustos 2022 Cumartesi - 15:07

Başkan Soyer de sahaya indi... 30 ilçede temizlik var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz” sloganıyla hayata geçirdiği çevre farkındalığı hareketini Basmane’den başlattı. 30 ilçede eş zamanlı yapılan farkındalık etkinliğinde yüzlerce torba çöp toplandı. Başkan Soyer, “Kirletmemeyi öğrenmek zorundayız. Şehrimize de özen göstermek zorundayız. Bu bilincin oluşması için temizlik konusunda herkesi hassas olmaya davet ediyoruz” dedi.

Başkan Soyer de sahaya indi... 30 ilçede temizlik var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentteki çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak için “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz” sloganıyla temizlik seferberliği başlattı. Seferberlik Kültürpark Basmane Kapısı önünden başladı.

30 ilçede eş zamanlı düzenlenen çevre farkındalığı etkinliğinin Konak’taki güzergahına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, genel sekreter yardımcıları Ertuğrul Tugay, Şükran Nurlu, Suphi Şahin, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Belediyesi, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de destek verdi. Kültürpark Basmane Kapısı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar temizlik yapıldı. 30 ilçedeki eş zamanlı temizlikte yüzlerce torba çöp toplandı.

TEMİZ BİR ŞEHİRDE YAŞAMAYA LAYIĞIZ
İzmir’in evimiz olduğunu ve bunu kirletmemek için el birliğiyle özen göstermek gerektiğini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Bu şehrin sokakları parkları, caddeleri bizim evimiz. Burada yaşıyoruz ve temiz bir evde yaşamak ne kadar bizim için önemliyse temiz bir kentte yaşamak da o kadar önemli olmalı. Bu sadece temizlemekle başa çıkılabilecek bir şey değil. Kirletmemek gerek. Kirletmemeyi öğrenmek zorundayız. Şehrimize de özen göstermek zorundayız. Bu bilincin oluşmasını temizlik konusunda hassas olmaya davet ediyoruz. Biz bu harekatı çocuklarla birlikte yaptık. Bu harekata belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız destek verdi. Bugün yüzlerce kişi mahallesini, meydanını bu harekatla birlikte temizliyor. Temiz bir şehirde yaşamaya hepimiz layığız” dedi.

İZMİR İTFAİYESİ’NİN DALGIÇLARI FARKINDALIĞA DENİZDEN DESTEK OLDU
Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan temizlik çalışması sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Dalgıç Ekipleri de Başkan Tunç Soyer’i körfez temizliğinden çıkardıkları malzemelerle karşıladı. Temizlik harekatına denizden destek veren 6 itfaiye eri dalgıç, Cumhuriyet Meydanı önünden yaptıkları dalış sonrasında körfezden sandalye, cep telefonu, cüzdan, kredi kartı gibi gereçler çıkardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Dalgıç Ekipleri her ay düzenli olarak kentin farklı güzergahlarında körfez dip temizliği yapıyor.

TEMİZLİK FARKINDALIĞI İÇİN HER YIL 100 MİLYON LİRALIK KAYNAK
Yetki ve sorumluluğu altındaki ana arter ve bulvarlarda temizlik hizmeti sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer göreve geldiğinden beri kentte kirliliği önlemenin en kalıcı yönteminin kirletmemek olduğunu ve kamusal alanların temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatmak amacıyla temizlik eylemi yapıyor. “Temiz İzmir” hedefi doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçede ve ekipman desteği ile sahadaki temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler sokaklardan günde yaklaşık 60 ton atık topluyor. Sadece bu faaliyet için yıllık yaklaşık 100 milyon TL’lik kaynak ayrılıyor.

 
İzmir'e Midilli piyangosu!
 
İzmir’in yeni mezun şartı Türkiye’ye örnek oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 20 Ağustos 2022 Cumartesi 23:29

Temizlik her zaman olması gerekir,artık bu temizlik bir sene temiz tutar,şişenin dışını yıkamak ile şişenin içindeki bulanık suyu duru yapamazsınız,belediyeye gelmeden yüksek maaş alan danışmanlar ordusu temizlesin en azından bir işe yarasınlar senede bir gün,boş göstermelik işler bunlar inandırıcılığı yoktur yine de hatırlanması temizlik yapıyor gıbı görünmek...

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 20 Ağustos 2022 Cumartesi 17:01

İnsanlar bilinçsiz oldukça maalesef bu temizliğin devamı gelir hep.

Yorumu oyla      2      3  
30 ilçe 20 Ağustos 2022 Cumartesi 16:01

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda İzmir merkez ilçelerdeki belediyeye ait metro , otobüs , vapur tramvaylarda uyguladığı 120 dk. aktarma hakkını ; İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerinde de ( ESHOT ) neden uygulamıyor ? Kırsal ilçelerdeki otobüslerde 120 dk. aktarma hakkı neden yok ? Kırsal ilçelere belediye otobüsü neden yok ? Kırsal ilçelerden belediye otobüslerini tamamen hizmetten çekerek ; İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında kırsal ilçe toplu ulaşımını özelleştirmekte neden ısrar ediliyor ? İşinize geldi mi , İzmir kırsal ilçe . “Başka bir tarım mümkün. Köylü üretmezse karnımızı doyuramayız . . Sizleri milletin efendisi yapacağız “ İşinize gelmedi mi , İzmir BB’si olarak ; İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımında ben ( aktarma hakkı vermiyorum , belediye otobüsü vermiyorum ) yokum . Kayboluyorum . Neden ? Çözüm ; İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattında uygulanan tarife ve ücretlendirmenin geçerli olması .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e Midilli piyangosu!
İzmir, Başkan Tunç Soyer’in girişimleriyle başlatılan İzmir-Midilli seferleriyle ...
Gölcük Yaylası’nda 100. yıla özel yarışma
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. onur yılı etkinliklerine ...
Büyükşehir Belediyesi şehit ve gazi çocuklarını sinemayla buluşturdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi şehit ve gazi yakını 20 çocuğu ve ailelerini ...
 
Dikili’de Kitap Günleri ve festival heyecanı
Kültür ve sanat faaliyetlerinde somut adımlar atan Dikili Belediyesi , ...
Karabağlar'a bir semt merkezi daha yolda!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çalıkuşu, Bahar, Cennetoğlu ...
EXPO 2026 için plan zamanı... Doğa ile uyumlu projelere Soyer övgüsü!
İzmir’in ev sahipliği yapacağı dünyanın en önemli uluslararası bahçe bitkileri ...
 
Dikili’de Yaşam Sokağı kapılarını açtı
İlçeye kazandırdığı yeni sosyal yaşam alanlarıyla vatandaşların takdirini ...
Başkan Gümrükçü'den arıcılara destek sözü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’de arıcılıkla uğraşan vatandaşlarla ...
Alaçatı'da Dünya Sörf Şampiyonası sürüyor
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 14-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva