HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2016 Perşembe - 09:56

Başkan Şenol: Yeşilimize, geleceğimize sahip çıkalım

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ağaç diken Başkan Şenol, kentteki çevre sorunlarına değindi, “Yeşili yok etmeye çalışanlara direneceğiz. Onlara inat daha çok ağaç dikeceğiz. Gelin yeşilimize, doğamıza, geleceğimize, kentimize hep birlikte sahip çıkalım ” dedi

Başkan Şenol: Yeşilimize, geleceğimize sahip çıkalım

Gaziemir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında ağaç dikim etkinliği düzenlendi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP Gaziemir İlçe Balkanı Umut Tekin, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin başkan ve temsilcilerinin ile vatandaşların katıldığı etkinlikte belediyenin oluşturduğu yeşil alana fidan dikildi. Ağaç dikim etkinliğinde çam ve dut ağaçları toprakla buluşturuldu.

‘Yeşile sahip çıkalım’

Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Şenol, bazı kurum ve kuruluşların hayata geçirdikleri kararlarla Gaziemir’in yeşilini yok ettiklerini söyledi. Başkan Şenol, İzmir’in en büyük rekreasyon projesi için istedikleri alanı parasıyla bile kendilerine tahsis etmeyen Çevre ve Orman Bakanlığı’nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. İki taş ocağının şimdiden on binlerce ağacı katlettiğini, taş ocaklarındaki tozun halk sağlığını, dereleri dolduran toprak ve çakıllarında çevreyi tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Şenol, “Taş ocakları nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

‘Yeşilin yok edilmesi canımı yakıyor’

İlçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını bir kez daha hatırlatan Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65’i orman olan Gaziemir’in geleceğini karartacağını savundu.  Gaziemir’in Çanakkale ile birlikte Türkiye’nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, “Bu kentteki yeşil alan miktarını ikiye katladım. Cinayet gibi bu karar canımı yakıyor. Yeşilimizi yok etmeye çalışanlara inat, daha çok fidanın toprakla buluşmasını sağlayacağız” dedi.

‘Çocuklara yazık değil mi?’

Konut alanlarında ve Ege Serbest Bölgesi’nde kesilmesi gereken 3 binden fazla zeytin ağacını özel yöntemle söktüklerini ve iki ayrı parka dikerek ikinci hayat verdiklerinin altını çizen Şenol, şöyle devam etti: “Ankara’da bu imzayı imara açtığı yeri hiç görmeden atanlara sesleniyorum. Gelip bu yeri görsen utanırsın, belki de benim gibi üzülürsün. Ben bir ağacın bile kesilmesini önlemek için bu mücadeleyi veriyorum, binlerce ağacın kaderi uzaktan atılan bir imzayla çiziliyor. Biz nesil olarak havayı, suyu, toprağı kirlettik. Gelecek nesillere oksijen de bırakmayalım mı? Çocuklarımız, torunlarımız yaşam destek ünitesine bağlı mı yaşasın? Bu konuya benimle birlikte sivil toplum kuruluşlarının, halkın ve medyanın da aynı duyarlılıkla yaklaşmasını bekliyorum.”

 
Satışı durduruldu, piyasadan toplatılıyor!
 
Balbay’dan Kaya’ya ‘Çandarlı’ çıkışı: O kısa pantolonluyken…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de sertifika coşkusu
Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde(AKM), yıl boyunca 12 ayrı ...
Karşıyakalı minikler hem eğlendi, hem öğrendi!
Çocukların okul dışında kalan vakitlerini daha kaliteli ve verimli hale ...
Buca'da minikler eğlenerek bilinçlendi!
Bucalı minikler eğlenerek bilinçlendi. İlçede yaşayan çocuklarda çevre ...
 
Buca'da zam coşkuşu: İşçiler Belediye'ye yürüdü!
Buca Belediyesi temizlik işçilerine yüzde 16’ya varan iyileştirme zammı ...
Başkan Selvitopu iftarda mahalle sakinleriyle buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cennetçeşme Mahallesi’nde ...
Menderes’te ücretsiz spor zamanı
Menderes Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik Yaz Spor Okulları açılıyor. ...
 
Urla'nın semt merkezleri 'meyvelerini' veriyor!
Urla’nın Çeşmealtı ve Zeytinalanı Semt Merkezi öğrencilerinin yılsonu ...
İzmir'in tarihi köşkünün kurtuluş günü belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık ...
Körfez’in 'ilk 11’i' tamamlandı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin isimlerini “İzmirlilerin oylarıyla” belirlediği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva