HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2013 Pazartesi - 19:35

Başkan Şenol’un 12 Eylül zaferi: Gayrimenkulleri kazandı!

Göreve gelir gelmez 1980 darbesi ile kapatılarak Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan Gaziemir Belediyesi’nin mallarının peşine düşen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, zafer kazandı. Yaklaşık 50 milyon TL’lik gayrimenkulleri geri almak için hukuk mücadelesi başlatan Şenol, 20 milyon TL değerindeki taşınmazları geri aldı. Şenol, “Belediye başkanı olarak Gaziemir halkının hakkını, hukukunu savundum” dedi.

Başkan Şenol’un 12 Eylül zaferi: Gayrimenkulleri kazandı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin en önemli süreçlerinden biri olan 12 Eylül 1980 darbesinde kapatılarak İzmir Belediyesi’ne bağlanan Gaziemir Belediyesi’nin yeniden açıldıktan sonra geri gelmeyen taşınmazları için başlatılan yargı sürecinde önemli gelişmeler yaşandı. Bugünkü değeri 50 milyon TL’yi bulan gayrimenkulleri geri almak için dava açan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, büyük zafer kazandı.

Şenol, bir bölümünü uzlaşarak bir bölümünü de mahkeme kararı olmak üzere çok sayıda gayrimenkulü ve arsayı geri aldı. Şenol’un aldığı gayrimenkullerin değeri 20 milyon TL’yi buldu.

 
KİMİNİ SATTI, KİMİNİ KAT KARŞILIĞI VERDİ
Başkan Şenol’un başlattığı hukuk mücadelesi sonrasında Büyükşehir Belediyesi, malların büyük bölümünü geri verdi. Büyükşehir’e ait olan Buca sınırlarındaki dev fidanlık arazisi ve Tansaş’a ait alışveriş merkezinin arazisi için davaları sürdüren Şenol, gelen malları değerlendirdi. Gayrimenkullerin tamamına yakınını satmak yerine kat karşılığı vererek değerini arttırdı. Bu sayede birçok daire ve iş merkezi sahibi olan belediye satış işlemini bu şekilde yaparak kasasına giren parayı artırdı. Şenol, en büyük parayı belediye eski hizmet binasının hemen üst tarafında bulunan araziden kazandı. Normal değeri 2 milyon TL olan arsayı Büyükşehir’den alan Şenol, buraya iş merkezi proje geliştirdi. Kat karşılığı verilen inşaattan yüzde 60 pay alarak üç katın sahibi oldu. Satışa çıkartılması beklenen binadaki katlardan 5 milyon TL gelir bekleniyor.
 
MALLARIN HEPSİ GAZİEMİR’İN
Dava açıp belediyenin unutulan mallarının geri alınmasında belediyecilik deneyiminin etkisinin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Yıllarca Konak Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Bu görevdeyken yetiştiğim, büyüdüğüm ilçemde Gaziemir’deki meseleleri hep yakından takip ettim. 1980 darbesinde kapatılan belediyelerin mallarının sağda solda kaldığını biliyordum. Göreve gelir gelmez hemen hukuki çalışma başlattım. Yaklaşık 50 milyon TL değeri olan farklı yerlerdeki gayrimenkullerin büyük bölümünü geri aldık. Bir bölümü ile ilgili davalar devam ediyor. Bunu yaparken Gaziemir’in hakkını, hukukunu savundum. Bu mallar şahsi malım değil halkın malıdır. Halkın emeğinin olduğu bu taşınmazları görmezden gelemezdim. Malların hepsi hizmet etmekten onur duyduğum Gaziemir’indir” dedi.

 
SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
Gaziemir Belediyesi, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından kurulan Milli Güvenlik Konseyi’nin 11 Aralık 1980 tarihinde 17187 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kararı ile kapatılarak İzmir Belediyesi’ne bağlandı. Belediyenin tüm taşınmazları, gayrimenkulleri ve tüzel kişilikten doğan hakları da merkez belediyeye devredildi. 1980 ve 1984 yılları arasında İzmir Belediyesi’ne bağlı olan Gaziemir, bu tarihten itibaren Konak Belediyesi’nin şubesi olarak hizmet verdi. Gaziemir Belediyesi 1992 yılında yeniden belediye olma hakkını elde ederek seçimlere katıldı ancak darbe sonrası kaybettiği taşınmaz ve gayrimenkullerini geriye alamadı. Aradan geçen zaman içinde göreve gelen belediye başkanlarının hiç birisi giden malların peşine düşmedi. Başkan Şenol, dört yıl önce göreve gelir gelmez konuya el atarak çalışma başlattı. Bir kısmını konuşarak aldığı gayrimenkulleri değerlendirirken diğerleri için dava açtı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
C.K 23 Nisan 2013 Salı 10:10

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN...

Yorumu oyla      14      7  
Muarat Asi 22 Nisan 2013 Pazartesi 22:33

Helal olsun sayın başkan.Tecrübe ve azmin zaferi hizmet kalitesini de birlikte getiriyor.Geleceğe yatırım senin atalarının geleneğidir.Aynı zaferi Sarnıç beldesi içinde bekliyoruz.

Yorumu oyla      15      7  
T.C SEYDİBABA 22 Nisan 2013 Pazartesi 22:11

DUYANLARA DUYMAYANLARA.! İŞTE GAZİEMİR DE ÖZLENEN BELEDİYE BAŞKANI BUDUR.HADİ BAKALIM BUNLARI OKUYAN MUHALEFET NE PİŞKİNLİKLER YAPACAK.VARYA İSMET KILIÇ TAN SONRA GAZİEMİR'E EN YAKIŞAN BAŞKAN HALİL İBRAHİM ŞENOL DUR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.!

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müzik kardeşliği Bornova'da
Bornova Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
Sendikadan flaş karar: İzmir'de hayat duracak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 650 kişilik ihale krizi devam ...
Başkan koltuğunu Kemal Karakuş’a devretti
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
İzmirli Fenerbahçeliler’den anlamlı 23 Nisan etkinliği
İzmir Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cem Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerinin ...
Çiğli’de okullara desteğe devam
Çiğli’de öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabilmesi amacıyla yıllardır ...
Gaziemir’de Fettah Can coşkusu
16. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliklerinde sahne alan Fettah ...
 
Kırımlı çocukların 23 Nisan coşkusu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Güzelbahçeliler’den tarihi mağaraya yolculuk
Güzelbahçe Belediyesi ve Kent Konseyi’nin Turizm Haftası kapsamında düzenlediği ...
Engelli bakımında Türkiye'ye örnek merkez
Seferihisar'ın Ömür beldesinde zihinsel özürlü, ruh ve sinir hastalarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva