HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2013 Pazartesi - 15:01

Sendikadan flaş karar: İzmir'de hayat duracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 650 kişilik ihale krizi devam ederken işçilerin bağlı bulunduğu Genel İş Sendikası eylem takvimini belirledi. Cuma günü sendikaya bağlı 20 bin kişi iş bırakacak. Otobüslerde çalışan şoförler dahil kimse işe çıkmayacak.

Sendikadan flaş karar: İzmir de hayat duracak!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve sendika yöneticilerinin açıklamaları ile farklı boyut kazanan 650 kişilik ihaledeki kriz sürüyor. 

İhaleyi belediye şirketi İZELMAN’dan daha uygun teklif verdiği için kazanan taşeron şirket Hanoğlu-Zigana Ortak Girişimi açtığı büroda başvuruları kabul etmeye devam ediyor. Cuma gününe kadar başvuruları alacak olan şirket belediyede çalışan İZELMAN kadrosundaki personele “gelin, bünyemizde çalışın” teklifinde ısrar ederken sendika eylem kararlarını resmen aldı. İşçilerin bağlı bulunduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu’ndan onay alan maddeler Çarbaşma günü itibariyle hayata geçecek.

ULAŞIM İPTAL
İlk olarak, toplu halde Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gelecek olan kalabalık Çarşamba günü 15:30’da çadır kuracak. Eylem çadırında nöbet usulü görev yapılacak. Sendikalar daha sonra Perşembe günü ise kitlesel halde CHP İzmir İl Başkanlığı’nın önüne gidecek. Burada basın açıklaması yapılarak sorumlular göreve çağrılacak. Eylemlerde dananın kuyruğu ise Cuma günü kopacak. Hafta içi son mesai gününde sendikaya bağlı olarak farklı birimlerde çalışan işçilerin hiçbirisi iş yapmayacak. 650 kişiye sendikanın örgütlü olduğu İZELMAN’ın diğer birimleri ve ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan şoförler de destek verecek. Tüm şoförler garajlara gidecek ve araçları çıkarmayacak. Eyleme çevre ilçe belediyelerde çalışan personel de destek verecek.
 
Sendika, ilgili yasaların acilen çıkartılması için AK Parti’ye de seslenecek. Haftaya Pazartesi günü AK Parti İl Başkanlığı’nın önünde basın toplantısı düzenlenecek.
 
GERİ DÖNÜŞ YOK!
Sendika genel merkezinin aldığı eylem kararının dönüşünün olmadığını ifade eden Genel İş Sendikası Araştırma Daire Başkanı Cafer Konca, “Bu mesele sadece 650 kişinin değil tüm sendikanın meselesidir. Daha önce işçilerimizin taşeron şirkette çalışmayacağını ifade etmiştik. Bu konuyu yeniden tekrarlıyoruz. Bizim bu eylem listemize bağlı bulunan tüm sendikalı çalışanlar destek verecek. DİSK dışında diğer sendikalardan ve konfederasyonlardan da destek isteyeceğiz” dedi. Konca sorunun halledilememesi halinde 1 Mayıs eylem alanının belediye önü olacağını sözlerine ekledi.

BAŞKAN: SENDİKA YASAL HAKKINI KULLANACAKTIR
Öte yandan krizle ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sendikanın yasal olarak eylem yapma hakkı olduğunu söyleyerek, “Bu konuda yapacak bir şeyimiz yok. Sendika yasal hakkını kullanacaktır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
pınar 23 Nisan 2013 Salı 21:21

BİR HABER ALDIK CADIRDA MEMİŞ KALÇAKMIŞ NEKADAR GÜVENİLİRSE ARTIK

Yorumu oyla      13      5  
gerçek 23 Nisan 2013 Salı 13:15

işte bu yapman gereken bu sendika,silkelen ve şu ölü toprağını üstünden at artık kendine gel,işçi yoksa sende olmazsın eylem böyle olur.şu hat şoförlerini sözleşmesindede garajdan araç çıkartmayın eylem böyle olur.işçide eylem görsün gücünü farketsin kendine gelsin yauu.

Yorumu oyla      17      6  
sibel 23 Nisan 2013 Salı 09:59

başkanın bir ideali yok artık onun için zulme başladı diğer şirketin sözleşmesi ne olacak ah rahmetli çakmur olmalıydı

Yorumu oyla      14      5  
yeni chp ye hayır 23 Nisan 2013 Salı 01:36

önce diyorsun chp taşerona karşı sonra taşeron işçi çalıştırıyorsun aziz kocaoğlu izmiri kaybetmek için elinden geleni yapıyor aynı sorunlar izban işçilerindede yaşanmış ve halk madur olmuştu tabiki burda lafım emekçilere degil onlara hakını vermeyenlere

Yorumu oyla      17      6  
izelmancı kobra 23 Nisan 2013 Salı 00:22

izemanın tek büyük gücü şoförleri hangi bölüm iş bırakma yapsa fazla etki göstermez,şoförler eyleme destek verdimi izmir felç olur,sendikanın devamlı satışa getirdigide şoförler,ama bizler 650 arkadaşımız için topun namlusunda olsak bile destege varız.

Yorumu oyla      18      6  
Mahatma GANDHI 23 Nisan 2013 Salı 00:14

Çok kısa net bir açıklama yapıyorum. AZİZ KOCAOĞLU ADAYSA CHP'YE OY MOY YOK... BUNU HERKES BÖYLE BİLSİN...

Yorumu oyla      18      7  
izelmancı 22 Nisan 2013 Pazartesi 23:49

aziz kocaoğlu size işe alırken haktan adaletten söz etmiyodunuz bugünmü aklınıza galdi adalet binlerce cv beklemede insanlar kapıda işsiz sizler bir tanıdık sayesinde çalışıyorsunuz sizler nasıl işe girdiniz insan biraz utanır ekmek yediği yere ihanet etmez başkanın yapacağı bişey yok gidin hesabınınzı akpden sorun onların çıkardığı yasalarla bu hale geldik

Yorumu oyla      12      13  
taner şanlı 22 Nisan 2013 Pazartesi 23:45

kaybettiklerimizi değil kazanımlarımızı çoçuklarımıza emanet etmeliyiz

Yorumu oyla      13      9  
EXPO 650 22 Nisan 2013 Pazartesi 23:45

Merak etmeyin Expo'yuda alırsınız, Seçimleride... Kapınızın önünde eylem çadırı, alnınızda bu kara leke varken alırsınız belki... Bu kadarmı düşünemez hale geldiniz? Kendi kendini en fazla bu kadar vurabilir bir insan. Akp, sizin sayesinde altın tepside bulacak güzelim İzmir'i. Onların yapamadığını yapıyorsunuz ve bunda çok başarılısınız. TEBRİKLER.

Yorumu oyla      20      6  
İNANILMAZ 22 Nisan 2013 Pazartesi 23:34

AKLA MANTIĞA SIĞACAK ŞEY DEĞİL. HEP İŞİN İŞİNDE BAŞKA ŞEYLER VAR, HALLOLUR, VARDIR Bİ BİLDİKLERİ DEDİK AMA GÖRÜLÜYORKİ TEK BİLDİKLERİ BİNDİKLERİ DALI KESMEKMİŞ. BU OLAY, BU GÜNE KADAR BAŞINIZA GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK OLAY OLACAKTIR BUNUDA MI ANLAMIYORSUNUZ? YILLARDIR SİZİN KILICINIZI SALLAYAN, KENDİSİNİ SİZİN İÇİN MİMLEYEN ASKERLERİNİZİ NASIL BÖYLE HARCAMAYI DÜŞÜNÜRSÜNÜZ? KENDİNİZE GELİN HEMDE HEMEN !!!

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan koltuğunu Kemal Karakuş’a devretti
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
İzmirli Fenerbahçeliler’den anlamlı 23 Nisan etkinliği
İzmir Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cem Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerinin ...
Çiğli’de okullara desteğe devam
Çiğli’de öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabilmesi amacıyla yıllardır ...
 
Gaziemir’de Fettah Can coşkusu
16. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliklerinde sahne alan Fettah ...
Kırımlı çocukların 23 Nisan coşkusu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Güzelbahçeliler’den tarihi mağaraya yolculuk
Güzelbahçe Belediyesi ve Kent Konseyi’nin Turizm Haftası kapsamında düzenlediği ...
 
Engelli bakımında Türkiye'ye örnek merkez
Seferihisar'ın Ömür beldesinde zihinsel özürlü, ruh ve sinir hastalarının ...
Karşıyaka Belediyesi’nde ders: Hijyen
Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ şirketince işletilen restoran, kafeterya ...
Karşıyaka'nın minik misafirleri gönüllerince gezdi
21. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği için 16 ülkeden konuk gelen ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva