HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Nisan 2012 Perşembe - 14:05

Başkan Şenol'dan 'mobil' 3 yıl değerlendirmesi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, göreve geldiği günden bu yana geçen üç yıllık süreçte yaptıklarını anlattı. Şenol turistik otobüsle yapılan basın turunda, "Gaziemir İzmir'in parlayan yıldızı" dedi.

Başkan Şenol dan  mobil  3 yıl değerlendirmesi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından geçen süre içerisinde belediye başkanları ilçelerde hayata geçirdikleri ve geçirilmesi planlanan hizmetleri anlatmaya devam ediyor.

Birçok belediye başkanı projelerini, çalışmalarını, görevde olduğu süre içinde yaşadıklarını açıklamayı sürdürürken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol farklı bir yöntemi tercih etti. Belediyenin Sarnıç'ta bulunan tesislerinde basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Başkan Şenol daha sonra, turistlerin kullandığı araçla ilçeyi gezdirdi. İzmir'e kruvaziyer turizmi için gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen üstü açık aracı kiralayan Başkan Şenol, projeleri ve tesislerde yapılan çalışmaları yerinde anlattı.

Mobil tanıtımdan kareler için tıklayınız

Gaziemir Belediyesi olarak yaptıklarını 'reklamı sevmemekten' dolayı anlatamadıklarını ifade eden Başkan Şenol, "İlçemiz, İzmir'en hızlı ve çok çabuk gelişen ilçesidir. Yatırım, kültür, fiziksel anlamda çok iyi bir yerlerdeyiz.Bu kentte belediye başkanı olmak benim için onur ve gurur meselesidir. Gaziemir İzmir'in parlayan yıldızı. Her yıl nüfusumuz 8-10 bin kişi artıyor. Gaziemir'de şu anda 1.2 milyon TL'ye satılan daireler var. Hiçbir banka yatırdığınız paranın iki katını bir sene sonra vermez ama Gaziemir'e yapılan yatırımlar katlanarak kar ettiriyor. İlçemizde Havaalanı, Serbest Bölge gibi çok önemli yatırım alanları var. Yeni fuar alanı yapılıyor. İnşallah KİK'e takılmazsa o yatırım da hayata geçer. Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden birisi olan fuar alanını merakla bekliyoruz" dedi.



ŞİMDİ UTANMIYORLAR

Üç yıllık süreçte çok ciddi altyapı yatırımları yaptıklarını anlatan Şenol, "Bundan sonra gelecek belediye başkanları 20 yıl alt yapıya yatırım yapmayacak. Belediyenin 30 yıllık araç gereç ve ekipman ihtiyacını karşılayacak malzeme aldık. Artık şiddetli yağmurlarda sorun yaşamıyoruz. Dün yağan yağmurda bir evi bile su basmadı. Ben de kendi kendime 'Gaziemir Avrupa Birliğine girmiş' dedim. Büyükşehir Belediyesi Gaziemir'in altyapı yatırımlarına 14 milyon TL kaynak aktardı. Daha önceden Sarnıç başta olmak üzere dışarı açılan şirketlerin bulunduğu yerlerde ihracat yapan şirketler yurt dışı bağlantılarında misafir ağırlarken 'utanıyoruz' diyordu. Şimdi yerleri düzenli, yollar güzel, her şey Avrupa standartlarında olduğu için gurur duyarak iş yaptıkları şirketlere çağrıda bulunuyorlar" diye konuştu.

ÜLKEYİ Mİ SATTIM?

Diğer belediye başkanlarının yaşadığı baskı ve sıkıntılardan bahseden Başkan Şenol, Gaziemir olarak bu anlamda dertli olduklarını da anlattı.Devletin resmi kurumu Devlet Malzeme Ofisi'nden bile malzeme aldığı için polisin dosyaları istediğini ifade eden Şenol, "Her gün mali polis, dosya geliyor. Ama her gün olur mu?. Malesef belediyelerde işler artık bu duruma geldi. Yapılanlara baktığımda kendi kendime düşünüyorum. Sanki üç yılda ben ülkeyi sattım. Bir binanın çatısının biraz yüksek olmuş gerekçesiyle eğiminden dolayı yargılandım. Ülkenin yüzde 60'ı kaçak yapılardan oluşuyor. Bereket konudan beraat ettim" dedi.

ARSA SATMIYORUM

Göreve geldiğinde borçlu bir belediye devraldığını anlatan Başkan Şenol, işçiye borçlarının olmadığını söyledi. Daha önce belediyenin 4 ay maaş veremez hale geldiğini anlatan Şenol, "Özkaynaklarımız yüzde 641 oranında arttı. Ben belediye olara bir metre arsa, bina satmıyorum. Belediyenin kat karşılığı kendisine ait daireleri oluyor. Sayıları sürekli artacak" diye konuştu. Bu zamana kadar söz verip de yapamadığı çalışmaları yapamasının kendisinden değil siyasi nedenleden dolayı yapamadığını anlattı. Şenol, arazi tahsisleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelmeyen izinleri de örnek gösterdi.

ÇOK SAVAŞTIM

Sarnıç'ta bulunan orman arazilerinin ve tesislerin geçmişte 'üçüncü kişilere kiralanamaz' maddesi olmasına rağmen birilerine kiralandığını anlatan Başkan Şenol, "Şimdi tesisler ve arazileri belediye bünyesine aldık. Bu konuda kesin karar vererek ormandan alınan araziler için çok mücadele ettim ve savaştım. Zaten ilk mahkemede hepsini geri aldım. Daha önce saati 80 TL'den kiralanan halı saha şimdi bedelsiz olarak gençlerimizin hizmetine sunuldu. Ayrıca belediyeye ait restoranı da burada yeniledik. Yine iki adet kır düğün salonu projemiz var. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi. Başkan Şenol ilçe sınırlarında bulunan "Şahin Tepesi"nin tahsisisi istediklerini ama Ankara'dan siyasi olarak meseleyi aşamadıklarını anlattı.

YERİM OLSA BÜYÜKŞEHİR'E TAHSİS EDERİM

İlçede toplanan çöplerin geri dönüşüm tesisleri vasıtasıyla tekrar kazandırıldığını anlatan Başkan Şenol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisans alan tesisin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü söyledi. Alanda çalışmaları inceleyen ve basın mensuplarını uygulamanın yapıldığı yere gezdiren Başkan Şenol, "İlçemizde günün belli saatlerinde toplanan çöpler burada ayrıştırılıyor. Harmandalı'na gitmek yerine dönüşüm sağlanarak geri kazanım yapıyoruz. Daha önce İzmir'de 11 firma vardı ve konsersiyum halinde keyiflerine göre geliyorlardı. Ben bunu bozarak sürekli alım yapacak bir şirket ile anlaştık. İlçede günde 8-10 ton çöp geri kazandırılıyor. Ben belediye olarak 4-5 araç kaldırmıyorum ama doğa daha çok kar ediyor. Atıklar doğaya bırakılmıyor. Çevre kirlenmiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin geri dönüşüm tesisi projesi var. .Torbalı ve Menemen ayağa kalkıyor. Keşke  benim yerim olsa da tesise yer tahsis etsem. İnsanlar bu tesisi çöp tesisi olarak algıladıkları için sıkıntı yaşanıyor" diye konuştu.

TENEKEMİZ BİLE YOKTU

Göreve geldiği günden bu yana belediye tesislerinin bir araya gelmesi için çalışmalar yaptığını anlatan Başkan Şenol, "Fen İşleri Müdürlüğü bünyeside bulunan tüm şantiyeleri bir araya topladık. Daha önce tesislerimde problem vardı. Şimdi ise her şeye düzen geldi. Birçok kullandığımız malzemeyi kendimiz üretiyoruz. Belediye başkanlığımın ilk zamanlarında bir baktım hiçbir taşınır taşınmaz malımız kayıtlı değil. Öncelikli olarak hepsi ni kayıt altına aldık. Şantiyelerde bir tenekemiz bile yoktu. Her şeyimizi tamamladık." dedi. Başkan Şenol, park bahçeler müdürlüğü bünyesinde 10 bin çiçek ürettiklerini ifade ederken 5 dönüm alan üzerine kurdukları seralarda çalışmalar yaptıklarını anlattı.

TEHDİT ALIYORUM

Belediye bünyesinde sosyal yatırımların yanında eğitime de çok ciddi kaynaklar aktardıkları anlatan Başkan Şenol, okullara altyapı yatırımlarında destek veririrken malzeme yardımında da bulunduklanını anlattı. Belediyenin kurduğu dersanede 2 bin 58 öğrenciyi sınavlara hazırladıklarını ifade eden Şenol, "Özel dersaneneler bana ciddi anlamda tepki gösteriyor. Hatta 'bu işi yapma, bırak' diye tehdit edenler bile oldu. Tabi ki belediye başkanı olarak kafama silah dayayan yok ama tatlı bir şekilde üstü kapalı tehditler var. Ben de tehditlere aldırmadan yoluma devam ediyorum. Dersanenelere para veremeyen muhtaç çocuklarımızı sınavlara hazırlıyoru. Dersanemizin başarısı da oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.

TÜZÜĞÜMÜZ ÖRNEK OLDU

Başkan Şenol, belediye bünyesinde kurulan "cv bank" sayesinde bu zamana kadar 3 bine yakın kişiye iş bulduklarını söyledi. Şenol, ilçe genelinde park bahçeler olmak üzere birçok yere heykeller  ve anıtlar yaptıklarını da dile getirdi. Şenol, yardımların yapıldığı gıda bankası aracılığıyla birçok aileye ulaşıldığını anlattı. Gıda Bankası'nın tüzüğünün birçok il ve belediyeden talep gördüğünü anlatan Şenol, "Yaptığımız yardımları kimse görmüyor. Gece evlerine götürüp ihtiyaç sahiplerine yardımları yapıyoruz. Kimse de rencide olmuyor" dedi.


YENİ BİNA YENİ HİZMET ŞEKLİ
Gaziemirlilerin yıllardır hizmet aldığı eski belediye binasını yıkarak yerine çevre ile uyumlu  hizmet binası yapma çalışmalarına başladıklarını anlatan Başkan Şenol yeni hizmet binasının 20 milyon TL'ye ihale edildiğini anlattı. Geçici süre ile Akçay Caddesi'nde kiralana belediye hizmet binasında işlemleri yaptıklarını anlatan Başkan Şenol, "En son teknoloji ile inşa edilecek bina, enerji tasarruflu ve gün ışığından en fazla yararlanacak biçimde tasarlandı. Eski binanın olduğu yerde tek bir ağaç kesmeden inşa edilecek yeni hizmet binasının inşaat alanı 14 bin metrekare olacak. Bu alanın 5 bin 700 metrekaresi 2 kat yeraltı otoparkından oluşuyor. Toplamda 175 araç kapasiteli otopark belediye personelinin yanı sıra halkın kullanımına sunulacak. 19 adet müdürlük ile 3 adet rezerv müdürlüğün yer aldığı hizmet birimleri toplam 8 bin 300 metrekare alana yayılıyor. Modern çağın gereklilikleri doğrultusunda tasarlanmış olan müdürlükler vatandaşa daha kaliteli, daha çağdaş bir hizmet verebilmek adına açık ofis düzeninde düşünüldü. Yeni bina 250 bin nüfusa hizmet verecek şekilde biçimlendirildi. Yeşil binada daha az doğalgaz kullanarak ısınmanın yanında, daha az su, daha az elektrik, daha fazla güneş enerjisi kullanımı ve etkin havalandırma yapılacak. Kısa zamanda çalışmalarına başlayacağız. Artık ilçe halkı daha iyi yerlerde daha iyi şartlarda hizmet alacak" diye konuştu. Başkan Şenol, tekliflerin sorgulamasının yapıldığını sözlerine eklerken ihalenin kimde kalacağının haftasonunda belli olacağını söyledi. Şenol, üç yıldır belediye ihalelerini kameraya aldıklarını emniyetten de gelen polisler ile bu işi koordineli olarak yürüttüklerini ifade etti.

KOCAOĞLU'NA TAM DESTEK

Geçtiğimiz gün belediye başkan adaylığı için 'yüzde 90 adayım' diyen Başkan Kocaoğlu'na ilçe belediye başkanlarından destek gelirken Başkan Şenol da konunun önemine dikkat çekti. Kocaoğlu'nun arkasında olduklarını anlatan Şenol, "Aziz Kocaoğlu yatalak bile olsa bastonları koltuk altına verip onu belediye başkanı seçeceğiz. Hemde yüzde 50 değil yüzde 70 ile seçeceğiz.  Türkiye'nin en çalışkan belediye başkanına ihtiyacmız var. Yatırımlar duruşu, dürüstlüğü ile örnek olacaktık. O beş yıl daha kalmak zorunda. Zaten kendisi savaşan bir insan. Devam kararı alması herkesi rahatlattı" dedi. 

Şenol'un "Kocaoğlu bu açıklamayla benim önümü de kesti. Ben de Büyükşehir'i düşünüyordum" esprisi toplantıda gülüşmelere neden oldu. 

Kendi ilçesindeki durumunu da değerlendiren Şenol, "Ben belediye başkanı olarak anket yaptırmıyorum. Benim anketim yoldan geçen vatandaşlardır. Onlara sorup kendimi değerlendiriyorum. Ankete verecek param yok" ifadelerini kullandı.

YENİ BAŞKANI TANITTI

Başkan Şenol'a toplantı boyunca ve ilçe turunda CHP İlçe Başkanı Umut Tekin de eşlik etti. Şenol, Tekin'i 'genç ve dinamik' ilçe başkanı diyerek tanıtırken gençlerin partide önünün açılması gerektiğini de söyledi. Şenol, "Bazıları 'aman gençler olmasın, Önümüzü keser. Hep biz olalım' diye düşünebilir. Bizim böyle bir çekincemiz yok. Gençler ve kadınlarımız bu partinin her şeyi. Daha önce metropol ilçeler arasında tek bayan ilçe başkanımız ile ilkler ilçesi olduğumuzu göstermiştik. Şimdi de İzmir'in en genç ilçe başkanına sahibiz. Yolu açık olsun" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ersin 20 Nisan 2012 Cuma 14:52

O ÇÖP AYIKLAMA YERİ MECLİS ÜYENİZİN OLABİLİRMİ. NEDEN İHALESİZ VE SÖZLEME KARŞILIĞI VERİLDİ. ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR...

Yorumu oyla      11      5  
BİR YOLU ASFALT ATAMADILAR.. 20 Nisan 2012 Cuma 09:21

BAŞKANIM KUSURA BAKMASIN FATİH MAHALLESİNDE FABRİKALARIN BULUNDUĞU YERLERDE HALEN ASFALT ATILMAMIŞ YOLLAR VAR BU GAZETECİ ARKADAŞLARA ACABA BU YOLLARIN NEDEN ASFALT ATILMADIĞINI SÖYLEDİMİ MERAK EDERİM BU FABRİKALAR GAZİEMİRE İZMİRE GELİR KAZAN DIRAN FABRİKALAR YURT DIŞINDAN GELEN MİSAFİRLERİ OLAN FABRİKALAR KUSURA BAKMASIN AMA ANA ALTERLERDE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YAPTIKLARINI GÖSTEREREK ÖVÜNECEĞİNE BU FABRİKALARIN OLDUĞU YERLERE BİRAZ HİZMET GÖTÜRSÜN ADNAN BAŞKAN NE YAPTIYSA AYNISI DURU

Yorumu oyla      13      6  
anadolu 20 Nisan 2012 Cuma 00:13

peki mustafa kardeşim, chp izmirde iktidarda diye 10 yıldan beri tüm projelerini engelleyen, metroya bi kuruş yardım etmeyen, ama seçim yaklaşırken yok şu proje diye yok bu diye ortaya çıkan, her seçim yenilgisinden sonra son bir yılakadar sesini çıkarmayan son yıl projeleri havada uçuran iktidara ne denir. bence sen partizan ne demek bi daha oku. adnan yüksel neyin projesini yapmış, meydan mı yapmış destek olmamışlar, üniversite mi yapmış, festival alanı mı , şantiye mi yapmış, araç mı almış..

Yorumu oyla      12      7  
ayık yorumcu 19 Nisan 2012 Perşembe 17:54

Uydu başkana kim önümüzü tıkar der..?Sıkıysa sen desteklemediğin bir ilçe başkanı kazansın da o zaman gençlere destek de..

Yorumu oyla      14      10  
Mustafa ÖZDEMİR 19 Nisan 2012 Perşembe 17:18

Bir önceki Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel(Akp'li)zamanında Gaziemir'e tek kuruş yatırım yapmayan Kocaoğlu,kendi partilisi H.İbrahim Şenol seçildiği gün bütün büyükşehir imkanlarını Gaziemir'e yağdırdı,resmen Gaziemir'de şantiye kurdu,bütün ana yolları yeniledi,Gaziemir'e güzel bir makyaj yaptı.(Bunun adı PARTİZANLIKdır).Gaziemir Belediyesi'nin kendi imkanları ile yaptığı yatırımlar çok azdır.Zaten bu yüzden Başkan Şenol, Kocaoğlu'nu öve öve bitiremiyor.

Yorumu oyla      27      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Başkanlar TÜYAP'ta anılarını anlattı
17. İzmir Tüyap Kitap Fuarı'nda eski belediye başkanları yaşadıklarını ...
İzmir’in yeni fuar merkezine 9 teklif
Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de 26 milyon liraya kamulaştırılan ...
Başkan Tartan'dan doktor isyanına destek
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sağlık çalışanlarını acılı gününde yalnız bırakmadı.
 
Köy Enstitüleri mezunları Karşıyaka'da buluştu
Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 72. Yılı nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’nde ...
Ülkenin otopark zengini İzmir!
TBMM Dilekçe Komisyonunun belediyelere yönelik araştırması otopark hesabında ...
Bornova Barışgücü için süper lige engel kalmadı
Bornova Belediyesi’nin de desteğiyle Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol ...
 
İzmir'in MOBESE'sinde görüntü hala net değil!
2007 yılında start alan çalışmalar toplamda 22.5 milyon lira harcanmasına ...
Bergama Çocuk Şenliği 16 yaşında
Bergama Belediyesi’nin bu yıl 16. sını düzenlediği Bergama Çocuk Şenliği ...
Aliağa Helvacı'nın derelerini ıslah ediyor
Aliağa’nın Helvacı mahallesinin önemli bir altyapı sorunu daha çözülüyor. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva