HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2023 Cuma - 08:17

Başkan Sengel’den ‘adaylık’ yanıtı: Yakıştırılıyor olmak gurur verici

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin anılmasını değerlendiren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Yakıştırılıyor olmak gurur verici. Ancak niyet okuyuculuğu yapmak 'Filiz'in hayali ' gibi cümleler asap bozucu. Ben, Selçuk'ta kalmak istiyorum ve halk istediği sürece oranın yönetimine tabii ki talibim. Önce genel seçime bakalım” dedi

Başkan Sengel’den ‘adaylık’ yanıtı: Yakıştırılıyor olmak gurur verici

EGEDESONSÖZ - Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sengel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, adaylık ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için net konuştu.

BU İŞ DEĞİL, BİR GÖREV
Aday olup olmayacağı yönündeki soruya ‘halka kulak veriyorum’ diyerek sözlerine başlayan Sengel, “Bu iş istemekle alakalı bir durum değil. İş değil bu. Bu bir görev... Görev talep edilmez verilir. Onu da veren halktır. Ben kulaklarımı halka kapatmam. 2019'da aday adayı olduğum zaman da, olmadan önce de birçok kişi gelip sen olursun diyordu. Siyaseti hedefim şudur diye yapamazsınız. Hedefe halk götürür. Şu an çok çok önemli genel seçim varken, yerel seçimi konuşmayı kendime zul görüyorum. Yaptıklarımız halk tarafından takdir gördüğü sürece... Her zaman kulağımı halktan yana verdim. Selçuk'un kıymetli olan ve korunmaya değer bir yer... Yapmamız gereken bir çok iş var. Hlkın sesine kulak veren biri olduğum için çok iyi biliyorum. Bilmesem adaylığımı koymaz ve yüzde 53 oy almazdım” ifadelerini kullandı.

GÖREVİMİ İYİ YAPMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUM
Geçmiş dönem Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın ‘en çekindiğim aday’ diyerek kendisini kastetmesini değerlendiren Sengel, “O da yakıştırıyordu bana. Ben grup başkanvekilliği yapıp grup sözcüsü olup ona muhalefet yaptığım için tedirgin oluyorum demiş… Sağ olsun. Ben görevini iyi yapmak için çaba gösteren biriyim. Mesleğiniz iyi yapınca göze çarpıyorsunuz. Demek ki ben Zeynel Bey’e de kulak vermişim. Sağ olsun. Umarım desteklemiştir” diye konuştu.

SELÇUKTA KALMAK İSTİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını hedeflediği yönündeki iddialara tepki gösteren Sengel, “Niyet okuyuculuğu tez değil. Kahve falı gibi. Büyükşehir belediye bürokrasisi ile Tunç Soyer ile aramızda herhangi bir sıkıntı olması mümkün değil. Ben buna müsaade etmem diye demiştim. Ben yeni belediye başkanı olmuş olabilirim ancak 2009'dan beri süreç içindeyim. Gördüğüm hep şudur. Siyasetin magazin boyu çok sevilir. Öyle bir şeyin söz konusu olması mümkün değil. Her şeyden önce bu kente ilişkin halkımızın hayalleri var. Birileri 'Filiz bir an önce gitsin' demiş olabilir ancak ben Selçuk'tayım. O toprakları çok seviyorum. O kadar kıymetli ki o topraklar herkesin gözü orada. Dünyanın göz bebeği kentinin belediye başkanıyım. Bu kenti terk etmeyi hiç düşünmüyorum.Ben Selçuk'ta yaşlanmaya talibim. Tunç Başkana gelince... Kendisi gerçekten Seferihisar’da harikalar yarattı. Müthiş işler yapmış. Burada da aynı şekilde... İzmir'e gerçekten turizmle ilgili ciddi işler yapıyor. İzmir merkezine gemi geliyor artık. Avrupa kentlerinin içine girdi İzmir. İstanbul var ancak İzmir'de bu söylemlerin içine dahil oldu artık. Ben  Selçuk'ta kalmak istiyorum ve halk istediği sürece oranın yönetimine tabii ki talibim ancak önce yerel seçim” dedi.

ASAP BOZUCU
Büyükşehir koltuğu için anılmanın gurur verici olduğunu dile getiren Sengel, “Yakıştırılıyor olmak gurur verici. Ancak niyet okuyuculuğu yapmak, 'Filizin hayali ' gibi cümleler asap bozucu. Benim tek işim var ve önümdeki ajanda da ne yazıyor. Eskiden herkesin söylediği Efes Selçuk yazıyor. Bunu söylemem istenmese de…” diye konuştu

 
AK Partili Nasır’dan, CHP’li Polat’a ‘yalan’ cevabı
 
Menderes'in lezzetli festivali başladı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuklu 27 Ocak 2023 Cuma 16:04

Başkanımız bu zor kuşullara rağmen elinden geleni yapıyor kendisi başarılı zaten her ortamda büyük şehir ve vekillik düşünmediğini sadece efes selçuk aşkıyla yanıp tutuştuğu söylüyor. Selçuk'ta yapacak daha çok işi var.

Yorumu oyla      6      3  
vatandaş 27 Ocak 2023 Cuma 15:40

Başkan Başarılı. Ama Selçuk'ta Bir dönem daha yapması gerekiyor. Ki Onunda büyükşehir düşündüğünü sanmıyorum kendide diyor zaten istemediğini. Artık bu Büyükşehir mevzusunada sok noktayı kendi koydu zaten.

Yorumu oyla      5      3  
Selçuklu 27 Ocak 2023 Cuma 12:28

Elbette ki Selçuk'lu birininin büyük şehir belediye başkanı olarak atanması gurur vericidir keşke örgüt tarafından ön seçim ile gelse daha iyi olur ama malesef ön seçim CHP de rafa kaldırılmış durumdadır,bu gün Selçuk'ta üç dönem belediye başkanı olarak görev yapan Ülgür,bu süre için de meclis üyelerini kendi tespit etti ve seçime girdi kıdeme ve liyakata bakmadan meclis üyeliğine taşıdı karşılığında ne oldu? Sayın eski belediye başkanı bu yaptıklarının karşılığında partiden ihraç edildiği gibi bu meclis üyeleri tarafından dışlandı,acaba ön seçim olsaydı bu meclis üyeleri seçilecek sırada olur muydu? Bu gün yine ön seçim olmazsa salı günü partiye üye yapılan perşembe günü seçilecek sıraya konur,SELÇUK'ta muhalefet parti içinde vardır,sen ben kavgası örgüt derli toplu olsaydı şimdiye kadar Selçuk'lu bir milletvekili ve büyük şehir belediye başkan adayı çıkabilirdi,ama malesef Selçuk'ta aşiret yok ama dikey ve yatay yapı diyerek partili olma taktiği ile kısır siyaset yapılıyor varsın olsun sosyal medyada şirinlik yarışması olsaydı kesinlikle derceye girer...

Yorumu oyla      13      6  
SOKAK 27 Ocak 2023 Cuma 11:42

" Bayram değil seyran değil, eniştem beni neden öptü." Biraz garip duran bir ifade ama bunu bir çoğumuz duymuşuzdur. Bu yazıyı okuyunca neden aklıma geldi ben de anlayamadım gitti.

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da sahnelerin yıldızları yetişiyor!
Bornova Belediyesi ile İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin ortaklaşa ...
İZSU’dan gece mesaisi!
Kent genelinde etkili olan sağanak yağışa karşı 500'e yakın personelle ...
İzmir İktisat Kongresi için yeni sponsor!
“Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat 2023 tarihlerinde ...
 
İzmir’de suya indirim… Ne zaman geçerli olacak?
İzmir’de son dönemlerde tartışmalara neden olan ve zamlarla gündeme gelen ...
İktisat Kongesi’nde ikinci İstişare Kurulu toplanıyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi etkinlikleri kapsamında ana kongrenin ...
İzmir 2026'da Botanik EXPO'sunun ev sahibi olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Malezya’nın Ankara Büyükelçisi ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Regaip Kandili'nden hayır!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, mübarek üç ayların başlangıcı olarak kabul ...
Yenipazar muhtarlarından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Yenipazar ilçesinin muhtarları Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ...
Başkan Sandal'dan dönüşüm mesajı: Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz
Bayraklı’nın genelinde planlama ve kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva