HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2023 Pazar - 11:53

Başkan Sandal'dan deprem konutu çıkışı: 5 bin daire kim verilecek belli değil!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Dilber Apartmanı temel atma töreninde yaptığı konuşmada “Rezerv alan var ve burada kalan 5 bin konutun kimlere verileceğini bilmiyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Rezerv alandaki konutlar depremzedelerindir, depremzedeler haricinde birinin oraya taşınması kabul etmiyoruz” dedi.

Başkan Sandal dan deprem konutu çıkışı: 5 bin daire kim verilecek belli değil!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim depreminden etkilenen ve evleri ağır hasarlı olmadığı için devlet desteği alamayan vatandaşlara destek olmak amacıyla Bayraklı'da geliştirilen Halk Konut Projesi’nin ilk adımı olan Dilber Apartmanı’nın temel atma töreninde açıklama yaptı.

Başkan Sandal açıklamasında şunları söyledi:

“Depremde 117 canımızı yitirdik, 20 bin yurttaşımız sokakta kaldı. Enkaz sürecinde, çadır sürecinde ve geçici konut sürecinde Türkiye’ye örnek olacak çalışmayı hep birlikte gerçekleştirdik. Bu alanlarda yanımızda duran kamuya da teşekkür ederim.

Çadır sürecinde Türkiye’de emsali görülmemiş şekilde 20 bin yurttaşımızın sorunlarını çözdük. Tüm depremzedelerimizi geçici konutlara Büyükşehir öncülüğünde yerleştirdik. Enkaz süreci dışında yalnız başımıza kaldık. Arkamızda tek bir güç vardı o da büyükşehir belediye başkanımız. Kendisinin desteği ile tüm talepleri kısa sürede çözdük. Anadolu’nun bir çok yerinde bir çok afeti yaşadık. Ancak kamusal duyarlılığı Bayraklı’da göremedik. Türkiye’nin en büyük afetlerinden birinde 117 canımız yitirmişken, diğer alanlarda afet bölgesi ilan edenler söz konusu Bayraklı olunca görmez, işitmez, durmaz oldular. Diğer bölgelerin neden afet bölgesi olarak ilan edildiği yönünde sorunumuz yok. Oradaki sorunların çözülmesi bizi mutlu eder ancak, Bayraklı’da bunların yapılmaması bizim üzüntümüz olmuştur.

Gerek sosyal medyada gerek gerçek hayatta Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir’i eleştirenlere verilecek cevaplarımız var. Biz Türkiye’de ilk defa ‘K’ sınırlarını hayata geçirdik. Vatandaşların yüzde 35’lik hak kayıplarını engelledik. Ada bazında yüzde 30, parsel bazında yüzde 20 emsal ile vatandaşların imkanını arttırdık. 100 metrekarelik evleri olan vatandaşlara bunları yapmasaydık evleri 60 metrekareye düşecekti. Yani her vatandaşımıza 1 konutu fazladan vermiş olduk. Depremzedelerimizin dertleri bitmek bilmiyor. Biz defalarca dillendirdik, ancak bir çözüm bulamadık. 2 yıl ödemesiz 18 yıl sıfır faizli kredi istiyoruz depremzedelerimiz. Evlerinin miktarı kadar kredi verilmesini söyledik. Ancak bu taleplerin hiçbirine depremzede derneğimizin talebine rağmen merkezi hükümet bir tek adım atmadı. 0,87’lik kredi bu gün için depremzedelerimizin sorununu çözecek kredi değil. Depremzedelere reva görülen 0,87 ancak beton projesine öngörülen kredi 0,69… Depremde hasar durumu ile risk durumu bizim en önemli meselelerimizden bir tanesi. Hasar durumunun ne demek istediğini anlamış değiliz. Orta, az ve ağır hasarlı konusunu anlamış değiliz. İnşaat mühendislerine bir çekiç vererek evin hasarını belirt demek vatandaş bazında kabul edilebilir durum değil.

Burada politik bir durum var. Kamu ağır hasarlılarda sorumluluk alırken, orta ve az hasarlıda bütün sorumluluğu vatandaşa bırakmış durumda. Bütün bunların ortadan kalkması ve evin hasarlı olup olmadığını vatandaşa bırakılması gerekiyor. Bir diğer önemli sorunumuz depremzede yurttaşlarımızın belediyemize olan vergi borçları. Bunların büyük bir kısmı kanuni zorunluluk olduğu için göndermek zorundayız. Biz şu an bunları almıyoruz ancak inşaat başladığında ve yasal süreç başladığında bunları göndermek zorundayız. Defalarca çağrımızı yeniledik ve PM Üyemiz Ednan Arslan meclise taşıdı. 20 milyonluk bakiye Bayraklı Belediyesi’ne aittir ve gerekli yasal düzenlemeler yapıldığı takdirde biz bunlardan vazgeçmeye hazırız.

Rezerv alan var ve burada kalan 5 bin konutun kimlere verileceğini bilmiyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Rezerv alandaki konutlar depremzedelerindir, depremzedeler haricinde birinin oraya taşınması kabul etmiyoruz. Her zaman vatandaşlarımızın, depremzede yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Biz gücümüzü sizden alıyoruz. Çünkü biz ana muhalefet mücadelesini toplumsal mücadeleye dönüştüren bir genel başkana sahibiz. Bayraklı ve İzmir olarak sonuna kadar yanınızda olacağımıza söz veriyoruz.

 
Son çareyi buldular: EYT'liden acil satılık!
 
Yağışların gecikmesi kışlık sebzede rekolteyi düşürmedi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
davut kaya 15 Ocak 2023 Pazar 19:17

tunç soyer önderliğinde büyük işler yapılıyor

Yorumu oyla      2      5  
Bayraklı 15 Ocak 2023 Pazar 14:14

Sayın belediye başkanı,öncellikle,depremzede vatandaşlarımıza hizmet edecektir önemli olan hizmetin kesinlikle hak edenlere verilmesi gerekir bu gün kooperatifler dar gelirli vatandaşlarımız kurarak konut sahibi olmak için yola çıkar ama sonra ödeme sorunları yaşar ve hissesini satmak zorunda kalır bu işten rant kazanan çoktur onun için de bu kooperatif üyelerini belediyeler destek olmak zorundadır...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 ilde 'kumar' ve 'yasa dışı bahis' baskınları!
İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yapılan kumar, tombala ve oyun makineleri ...
Bornova'da yeşil seferberlik!
Bornova Belediyesi ‘Daha Yeşil Bornova’ yaratma hedefiyle imza attığı ...
Zübeyde Hanım’ın anısına sahneye çıktılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Atatürk'ün annesi Zübeyde ...
 
Karşıyaka, Nazım Hikmet'i andı
Karşıyaka Belediyesi, İzmir 68’liler Birliği, Ege 78’liler Derneği ve ...
MARBLE için geri sayım… Sektörün kalbi İzmir’de atacak!
İzmir’de 26 -29 Nisan 2023 tarihleri arasında 28. kez kapılarını açacak ...
Başkan Soyer'den 'cumhuriyete sahip çıkalım' uyarısı: Şimdi yapmazsak çok geç!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İz Bırakmanın Sırları” ...
 
Selçuk Deve Güreşleri Festivali'nde altın havan sahibini buldu
41. Uluslararası Selçuk Deve Güreşleri Festivali İstasyon Meydanı’nda ...
Karşıyaka'da gıda güvenliği söyleşisi: Çocukların yüzde 40'ı yetersiz besleniyor
Daha sağlıklı nesiller için toplumsal bilinci güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini ...
Aydın Tekstil Park'ta Erzurum ve Aydın kültürleri buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi'yle Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva