HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2023 Cuma - 13:53

Başkan Oran yaşadıklarını anlattı: Ağlatan dayanışma!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası ilçesine gelmek zorunda kalan depremzedeler için yaşanan dayanışmayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşların evinde bulunan erzakları getirdiğini belirten Oran, “Biz çağrıda bulunduk vatandaşlarımıza ve gerçekten göz yaşartıcı bir durum çıktı ortaya. İnsanlar evlerindeki kırma zeytinleri, şişelerindeki zeytin yağlarını, turşuyu, salçayı getiren mi…Çeşme muhteşem yardımlaşma ile bin 900 kişiyi ağırlayan hale geldi” dedi.

Başkan Oran yaşadıklarını anlattı: Ağlatan dayanışma!

EGEDESONSÖZ - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan  Oran, Çeşme’deki yardımlaşmayı anlattığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Sözlerine ilk olarak deprem bölgesindeki izlenimlerini anlatarak başlayan ve çiftçilere destek olacaklarını belirten Oran, “Ben Adıyaman ve Malatya'da gittim, genel merkezimizin görevlendirmesi ile. Sorulduğunda bile insanın sesi titriyor. TV'lerde göründüğünden çok daha zor ve kötü ortam. Malatya'nın merkezi ve çevre ilçeleri ve köylerine gittim. Veli Ağbaba ve eşimle birlikte oraları izlemedik. İnsanları durumu çok kötü, umutları, ışıkları yok. ümitsizlik, boşluk en kötüsü. Bir tarafta kaybettikleri canları var, diğer tarafta kaybettikleri gelecekleri ve malları var. Zor şartlarda yaşıyorlar. Yakınlarınızı kaybetmişsiniz, evinizi kaybetmişsiniz, işinizi kaybetmişsiniz... Mezralarda gördüm, patik nedir bilmiyordum ben. Bir abi 'patiklerim enkaz altında kaldı, ben ne yapıcam?' dedi. Malatya'da patik kayısıya deniliyormuş. Kayısının fiyatının tonu 110 bin TL'lerde. Fırsatçılar 60 bin TL'ye almaya çalışıyor dedi... Bununla ilgili bizde belediye başkanları arkadaşlarımız olarak girişimde bulunduk ve tonu 125 bin TL’den satın alacağız. Biz de 3 ton alacağız Çeşme Belediyesi olarak” diye konuştu.

BÜYÜK BİR DAYANIŞMA VAR
İlçeye gelen depremzedeleri otellere yerleştirdiklerini belirten ve gerekmesi halinde gıda desteği de verdiklerini vurgulayan Oran, “Yerel ürünlerin alınması ile ilgili çalışmalar olacak. İzBB hayvancılık yapan çiftçilere yem gönderdi. Gerçekten zor şartlar var. Bu şartlar çok zor ne yapalım değil, karınca misali ne yapabiliriz e daldık ve depremin ilk gününden itibaren Çeşme Belediyesi olarak vaziyet aldık ve Otelciler Birliği ile bir toplantı yaparak, otellerimiz bedel ve ücret almadan odaları depremzedelere açtığımızı açıkladık. Butik otellerde mutfak yok bunlarda da sabah kahvaltısı  öğle yemeği ve akşam yemeğini gönüllülerimizin bize emanet etti gıdalardan hazırladığımız gıdalardan karşılayacağız. Gerçekten çok büyük bir dayanışma var. Biz çağrıda bulunduk vatandaşlarımıza ve gerçekten göz yaşartıcı bir durum çıktı ortaya. İnsanlar evlerindeki kırma zeytinleri, şişelerindeki zeytin yağlarını, turşuyu, salçayı getiren mi…Çeşme muhteşem yardımlaşma ile bin 900 kişiyi ağırlayan hale geldi” ifadelerini kullandı.

YEMEK VERMEYE DEVAM EDİYOR
Bölgede yaşadığı bir anıyı anlatan ve siyaset yapmak istemediğini belirten Oran, üstü kapalı bir şekilde AK Partili Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a tepki gösterirken, "Biz Çeşme Belediyesi olarak Malatya'da bir aşevi kurduk. Bin kişiye yemek veriyor burada. Orada ayrım yapmadan, şu partili ya da bu partili demeden tüm depremzedelere aşevinden yardım etmeye çalışırken, bölge belediye başkanı geldi ve 'çıkıp gidin buradan, kimden izin aldınız' dedi. Bende çıkıp gitmiyoruz siz alabiliyorsanız atın dedim. Şu an yemek vermeye devam ediyoruz. Her gün bin kişiye yemek veriliyor. Vatandaşlarımız bunu bilmeli" dedi.

 
İduğ'un o sözleri gündem oldu: Kimse devletimize laf atmasın!
 
Hedef 'dirençli ve güvenli kent'... Çiğli'den afet hamlesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İduğ'un o sözleri gündem oldu: Kimse devletimize laf atmasın!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un meclis toplantısında afet bölgesi ...
İzmir İktisat Kongresi için yeni sponsor!
6 Şubat 2023'te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 15-21 Mart tarihlerine ...
Narlıdere'de moloz toplama seferberliği
Narlıdere Belediyesi ekipleri, moloz, çöp ve bahçe atığı temizleme çalışmalarına ...
 
İzmir'den de gözaltılar var... Sahte sigorta tuzağı!
Aralarında İzmir'in de olduğu 4 ilde, kurdukları internet siteleri üzerinden ...
Başkan Selvitopu’ndan ‘Kent suçu’ çıkışı: Para cezası yetmez, yargılanmalı!
Kaçak yapılar ile mücadelede ‘kent suçu’ yasasının çıkması gerektiğini ...
Sınava hazırlanan afetzede öğrenciler geri kalmayacak... Bayraklı’dan eğitim hamlesi!
Bayraklı Belediyesi, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi sonrası bölgeden ...
 
CHP vekilleri Güzelbahçe'nin konteyner kentini ziyaret etti!
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP vekilleri ...
Erdoğan '1 yılda yapacağız' demişti... Soyer: İzmir'de hala yapamıyorsanız...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı televizyon programında ...
İzmir'de depremzedelere ultra lüks otel... Ve Hilton kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzde 23 hissesi kendilerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva