HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2024 Pazartesi - 17:59

Başkan Mutlu’dan Dünya Romanlar Günü mesajı!

Dünya Romanlar Günü’nde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum törenine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Her çocuğumuzun hem eğitimden hem kentin olanaklarından eşit yararlanarak büyüdüğü, yetiştiği ve ileride istihdam dahil pek çok konuda dezavantajlarından kurtulduğu bir Konak hedefliyoruz. Roman komşularımızın eşit yurttaş olduğunu, herkesle aynı olduğunu bu beş yılda mutlaka benimseteceğiz” dedi.

Başkan Mutlu’dan Dünya Romanlar Günü mesajı!

8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni düzenlendi. Roman vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’yla birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl ve Konak İlçe yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Roman kanaat önderleri, Roman sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileriile muhtarlar yer aldı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Adil kent, eşit yurttaşlık” sözünü hatırlatarak, “Seçim çalışmalarımızda bir sloganımız vardı; adil kent, eşit yurttaşlık. Bir kentte daha doğrusu bir ülkede bütün yaşayanların kendini eşit yurttaş olarak hissetmesi olmazsa olmazımız. Roman dostlarımızın istihdamda, kent hakkında, kenti kullanmada, kentin bir parçası olmada,  kendilerini eşit hissetme, eşit olma talepleri kuşkusuz çok saygıdeğer. Önümüzdeki beş yılda Konak’ta bu talebin yerine getirilmesi için biz olanca gücümüzle çalışacağız. Bu beş yılda yetmiş bin Roman komşumuz, bizden biri olduğunu hissedecek” dedi.

Mutlu: Roman komşularımızın eşit yurttaş olduğunu benimsenecek
Eğitimde fırsat eşitliğine ve istihdama dikkat çeken Başkan Mutlu, her çocuğun eşit fırsatlardan yararlanması için çalışacaklarını dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İstihdamda her alanda Romanlar olmalı. Sadece bazı iş kollarıyla anılıyor olmaları hem onlar için hem ülke için aslında çok acı. Bu istihdam çeşitliliğini yaratmak için de eğitimde fırsat eşitliğini yaratmak gerekiyor. Eğitimde fırsat eşitliğini bu dönem biz Konak ve Büyükşehir’de hayata geçireceğiz. Her çocuğumuzun hem eğitimden hem kentin olanaklarından eşit yararlanarak büyüdüğü, yetiştiği ve ileride istihdam dahil pek çok konuda dezavantajlarından kurtulduğu bir Konak hedefliyoruz. Roman komşularımızın eşit yurttaş olduğunu, herkesle aynı olduğunu bu beş yılda mutlaka benimseteceğiz.”

Tugay: Geleceği birlikte kuracağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay konuşmasında, adaletsizliği ve eşitsizliği birlikte gidereceklerini ifade etti. Roman meclis üyeleri, il yöneticileri olduğunu, gelecekte ülkenin yönetiminde çok daha fazla Roman temsilcinin olacağını belirten Başkan Tugay, şöyle konuştu:

“Roman toplumu, Roman vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bu yaşam içerisinde bazı adaletsizliklere maruz kalmış durumdalar. Doğumlarından itibaren içinde bulundukları ortam belki onların yetişmeleri, kendilerini geliştirmeleri için yeterli olanaklar sağlamıyor. Bu adaletsizliği gidermek adına belediyeler olarak yapacağımız çok şey var. En çok bebekler, çocuklarımız, gençlerimiz masum. Onlar dünyaya geldiği andan itibaren adeta bize emanetler ve bizim görevimiz onları daha iyi yaşama hazırlamak için eğitimleriyle, sağlıklarıyla ilgilenmek, kendilerini yetiştirmeleriyle geliştirmeleri için üzerimize düşeni yapmak. Bunu yapacağız. Sizlerin yanında olmak bizim için bir onur. Geleceği birlikte kuracağız. Sizler mücadelelerinizde yalnız olmayacaksınız.”

Karemeşe: Bu beş yıl Romanların milat yılı olacak
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Emin Karameşe de Romanlar olarak yıllarca 8 Nisan’ı az kişiyle kutladıklarını ancak bugün hem İzmir Büyükşehir hem de Konak belediye başkanlarını yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.  Karameşe, önümüzdeki beş yılın Romanların milat yılı olacağını belirterek, “Geldiğimiz süreç bizim için çok değerli. Genel Başkanımızın takdirine layık olacak bir seçim geçirdik. Sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her yerinde, her ilçesinde Romanlar şu ana kadar çektikleri ekonomik zorlukların faturasını iktidara kesip Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanında olduğunun kanıtını gösterdiler. Hem Konak’ta hem Büyükşehir’de, hem de diğer tüm ilçelerimizde bu beş yılın Romanların milat yılı olacağına canlı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Küleş: Kendimize özgü bir tarzımız ve kültürümüz var
Konak Belediyesi Meclis Üyesi Tolga Küleş ise 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün tarihçesini anlattığı konuşmasında, “Biz Romanlar dünyanın birçok ülkesinde varız. Kendimize özgü bir tarzımız ve kültürümüz var. Dünyadaki romanların sorunları dikkate alındığında ülkemizde de aynı sorunlar olduğunu görüyoruz” dedi.

 
Fenerbahçe Kulübü'nden dünya kamuoyuna açıklama
 
Başkan Sengel'den çağrı: Selçuk için çalışma zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası ve Didim'de hazırlıklarını tamamladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı.
Menemen’de yeni dönemin ilk oturumu yapıldı: Faaliyet raporu Meclis'ten geçti
Menemen Belediyesi’nin 31 Mart seçimleri sonrası ilk toplantısı, Belediye ...
Karabağlar’da ilk meclis tamam… Komisyonlarda görev alacaklar isimler belli oldu
Karabağlar Belediye Meclisi Emine Helil İnay Kınay başkanlığında ilk oturumunu ...
 
Başkan Tugay'dan gazilere sürpriz ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Türkiye Muharip Gaziler ...
Buca’da Görkem Duman dönemi!
31 Mart Yerel Seçimleri’nden zaferle çıkan Buca Belediye Başkanı Görkem ...
Bornova’da ilk meclis... Belediyede görev dağılımı belli oldu!
Seçimlerin ardından yeni dönemin ilk meclis toplantıları yapıldı. Bornova ...
 
Başkan Demir belediye personelleri ile bayramlaştı
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Ramazan Bayramı öncesinde belediye ...
‘Muhtar başkan’ mazbatasını aldı
Yerel seçimlerde Menderes Belediye Başkanı seçilen İlkay Çiçek mazbatasını alarak görevine başladı.
İZSU'dan bayram öncesi yoğun mesai
Ramazan Bayramı tatili ve yaz sezonuna yönelik hazırlıklarını sürdüren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva