HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2024 Pazartesi - 17:04

Menemen’de yeni dönemin ilk oturumu yapıldı: Faaliyet raporu Meclis'ten geçti

Menemen Belediyesi’nin 31 Mart seçimleri sonrası ilk toplantısı, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis’te başkan vekilleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri, oybirliğiyle seçildi. Faaliyet raporu, oy çokluğunda meclisten geçti. Dilek ve temenniler bölümünde ortaya atılan personele mobbing uygulandığı iddiaları Başkan Pehlivan ve Grup Sözcüsü Kişili tarafından reddedildi. Pehlivan, “İşine sahip çıkan herkesle yola devam edeceğiz” dedi

Menemen’de yeni dönemin ilk oturumu yapıldı: Faaliyet raporu Meclis ten geçti

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi’nin, 31 Mart seçimleri sonrası ilk oturumu, AK Partili Belediye Başkanı Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda meclis Başkanlık başkan vekilliği, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi. Başkan vekilleri, encümen ve komisyon üyeleri, Cumhur İttifakı ve CHP’li meclis üyelerince oybirliğiyle seçildi. Ancak bazı birliklere yapılan temsilcilik seçimleri, oyçokluğuyla gerçekleştirildi. META-SU ve MENAŞ şirketlerinde Yönetim Kurulunda Belediyeyi temsilen Aydın Pehlivan’a yetki verilmesi kararı da oybirliğiyle alındı.

Ayrıca 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü. AK Parti Grup Sözcüsü Dilaver Kişili, AK Parti Grup Başkanvekilliğine Feyzullah Ergin getirildiğini duyurdu. Necati Başar Eryılmaz da CHP Grup Başkanvekili oldu. Dilek ve temenniler bölümünde CHP’li meclis üyesi Şenol Öğütlü’nün ortaya attığı, işçilere mobbing uygulandığı yönündeki iddialar, Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ve AK Parti Grup Sözcüsü Dilaver Kişili tarafından reddedildi.

MECLİS 1. BAŞKANVEKİLİ FEYZULLAH ERGİN OLDU
Meclis Başkan vekilliğine AK Partili Feyzullah Ergin, 2. Başkanvekilliğine ise Ferhat Uysal getirildi. Katip üyeler de AK Partili Safiye İrem İncesu ve Efe Kahvecioğlu oldu. Encümen üyeleri AK Partili Feyzullah Ergin, Mehmet Ali Yıldırım ve Yetkin Yıldız, bir yıllığına encümen üyeliklerine getirildi.

Komisyon üyeliklerinin bir yıllığına seçilmesi ve üç asil, iki de yedek isimlerden oluşması meclis kararıyla belirlenirken, komisyonlara CHP’li hiçbir Meclis üyesi giremedi. Buna göre, komisyonlar AK Parti ve MHP’li şu isimlerden oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Ergun Erkan, Mehmet Ergüneş, Dilaver Kişili.

İmar Komisyonu: Nihat Kaya, Alican Bursalı, Kerim Çandarlı.

Hukuk Komisyonu: Bahadır İnanlı (MHP), Nevin Öztabak Yıldırım, Safiye İrem İncesu

Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu:  Ferhat Uysal, Kerim Çandarlı, Alican Bursalı.

Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonu:  Dilaver Kişili, Fikri Karakurt, Mehmet Ergüneş.

Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu: Safiye İrem İncesu, Münire Türkel, Nevin Öztabak Yıldırım

Eğitim, Kültür, Spor ve Ulaşım Komisyonu:  Mehmet Ali Yıldırım, Efe Kahvecioğlu, Mehmet Sait Büdün

Esnaf, Meslek Odaları Komisyonu: Münire Türkel, Emrah İçmez, Mehmet Said Büdün

Engelsiz Menemen Komisyonu: Emrah İçmez, Nihat Kaya, Fikri Karakurt

BİRLİKLERE TEMSİLCİLER SEÇİLDİ

Kıyı Ege Belediyeler Birliği: Feyzullah Engin. Nevin Öztabak Yıldırım, Bahadır İnanlı.

Ege Belediyeler Birliği: Dilaver Kişili

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği: Kerim Çandarlı, Alican Bursalı, Mehmet Ergüneş

Enerji Kentler Birliği: Emrah İçmez

2023 YILI FAALİYET RAPORU, OY ÇOKLUĞUYLA
Bu arada Menemen Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu, geldiği şekliyle oylandı ve 13 ret oyuna karşılık 19 kabul oyuyla meclisten geçti. Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 2023 yılı faaliyet raporunun meclisten geçmesinden dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti, “2023 yılı bizim için dolu dolu geçti. Tüm yurttaşlarımıza ulaşma anlamında çok büyük gayretimiz vardı. Sonuçta halkımız da takdir etti, 31 Mart’ta bizi seçti. Menemenlilere sonsuz teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Demek ki doğru yoldayız. Menemenlilere layık olmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖĞÜTLÜ’DEN SEÇİM SONRASI PERSONELE MOBBİNG UYGULANDIĞI İDDİASI
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis üyesi Şenol Öğütlü, “Belediye personeline, şef ve müdürleri tarafından mobbing uygulandığı haberi geliyor. Bundan sizin haberiniz olmayabilir. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP olarak Menemen’i kaybettik ancak Türkiye’de birinci parti olduk. Seçimin hemen ardından böyle duyumlar almak hoş bir şey değil. Mobbingin sizin dışınızda olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KİŞİLİ: VARSAYIMLARLA DEĞİL, KANITLARLA KONUŞALIM
AK Parti Grup Sözcüsü Dilaver Kişili, Öğütlü’ye,  şu yanıtı verdi:

“Yeni sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreci sağlıklı yürütebilmek için varsayımlar üzerinden konuşulmamasını talep ediyorum. Kanıt varsa, ortaya koyalım. Biz o işi mesajla yapmadık. Aydın başkan, göreve geldiği gün, 3,5 yıl önce, mevcut personelle yola devam etme kararı almıştı. Bugüne kadar kimseye mobbing uygulanmadı. Seçim sonucundan dolayı sizi tebrik ediyoruz. 22 yılda halkımız 18 defa bizi takdir etti, bir kere sizi takdir gördünüz. Halkımızın 18’de 1 takdirini de saygıyla karşılıyoruz. Hiçbir seçim sonrasında oylar çalındı, ifadesini biz kullanmadık. Burada itham ağırdır, mobbing yoktur. Varsa kanıtınız, ortaya koyun. Lütfen ithamlarla değil, kanıtlarla konuşalım.”

PEHLİVAN: 3,5 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLADIĞIMIZDA 1490 PERSONELLE YOLA DEVAM ETTİK
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, mobbing iddialarının gerçek olmadığının altını çizerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yeni bir döneme başlıyoruz. Bu süreçte bizi destekleyen veya desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Menemen halkı, bizim için beş yıl daha göreve devam dedi. 697 kilometrekarelik alanda yaşayan tüm Menemenli kardeşlerimizin emrinde olduysak, bundan sonra da yanlarında olacağız. Çalışan kardeşlerimizin de yanındayız. Göreve geldiğimizde Türkiye tarihinde olmayan bir işe imza attık. 1490 personelimizin tamamıyla yola devam dedik. Buna hepiniz şahitsiniz. Bürokratlar arasında da çok büyük değişiklikler yapmadık. Biz liyakata önem veren kişileriz. Kimseden gizlediğimiz bir şey de yok. Bundan sonraki politikamız da görev tanımlarına uyar şekilde çalışan herkesle yola devam edeceğiz. Sokaktaki duyumlarla mecliste 3görüş bildirmeyi doğru bulmuyorum. İşine sahip çıkan, dört elle sarılan herkesle yola devam edeceğiz. Bugüne kadar hiçbir kardeşimize iş yasasının 25. Maddesinin ikinci bendine uyanlar dışında kimseye işlem yapmadık, hepsi başımızın tacı oldu. Göreve geldiğimizden bu yana maaşları bir gün bile geçirmedik. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü. Tüm Roman kardreşlerimizin günlerini kutluyoruz. Her platformda yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Onların emrindeyim. Tüm meclis üyelerimizin, tüm yurttaşlarımızın Ramazan bayramını şimdiden kutluyorum. Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyorum. 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, saygıyla anıyorum. İlk meclis toplantımızı yaptık. Çok da kötü geçmedi, geçmiş meclislere baktığımızda. Önümüzdeki beş yılda ağız tadıyla meclis toplantıları yapmayı diliyoruz.”

Menemen Belediye Meclisi, 3 Mayıs 2014 tarihinde toplanacak.

 
Maslak'taki çatışma: Gürcistan'da yakalandılar
 
Bodrum'da son 24 saatte 15 bin araç giriş yaptı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Nisan 2024 Çarşamba 09:50

İktidar partisinin daha önce de İzmir'de belediyeleri vardı; büyük yatırımlar neden yapılmadı? Bergama'ya İZBAN temeli attılar, gerisi yok

Yorumu oyla      0      0  
Menemenli 8 Nisan 2024 Pazartesi 20:41

Iktidar partisinin tek belediyesi onun için büyük yatırımlar gelecektir diğer belediyelerde çiçek böcek pahalı konserler ve festivaller ile oyalasın...

Yorumu oyla      4      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da ilk meclis tamam… Komisyonlarda görev alacaklar isimler belli oldu
Karabağlar Belediye Meclisi Emine Helil İnay Kınay başkanlığında ilk oturumunu ...
Başkan Tugay'dan gazilere sürpriz ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Türkiye Muharip Gaziler ...
Buca’da Görkem Duman dönemi!
31 Mart Yerel Seçimleri’nden zaferle çıkan Buca Belediye Başkanı Görkem ...
 
Bornova’da ilk meclis... Belediyede görev dağılımı belli oldu!
Seçimlerin ardından yeni dönemin ilk meclis toplantıları yapıldı. Bornova ...
Başkan Demir belediye personelleri ile bayramlaştı
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Ramazan Bayramı öncesinde belediye ...
‘Muhtar başkan’ mazbatasını aldı
Yerel seçimlerde Menderes Belediye Başkanı seçilen İlkay Çiçek mazbatasını alarak görevine başladı.
 
İZSU'dan bayram öncesi yoğun mesai
Ramazan Bayramı tatili ve yaz sezonuna yönelik hazırlıklarını sürdüren ...
Teşekkür turunda Pehlivan’a sevgi seli
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçim zaferinin ardından ilçesinde ...
Karaburun'da ilk meclis: Faaliyet raporuna kabul!
İzmir Karaburun Belediyesi’nde 31 Mart Seçimleri ardından mazbatalarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva