HABERLER>EKONOMİ
7 Ocak 2021 Perşembe - 12:49

Başkan Mevlüt Kaya: Önce aşı, sonra Mermer Fuarı!

Pandemi nedeniyle geçen yıl düzenlenemeyen İzmir Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nı 2021'de mutlaka yapılacağını açıklayan Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "Mart ayında yapacağımız Danışma Kurulu toplantısında kesin tarihi belirleyeceğiz. Sonra da dünyaya, Covid 19 aşısını yaptırmayan ziyaretçi, katılımcı, çalışan, kim olursa olsun, fuara giremeyeceğini ilan edeceğiz" açıklamasında bulundu. Marble Trend dergisinin yayıncısı Çağlayan Sueli, Mermer Fuarı'nın dijital ortamda yapılamayacağını, daha önceki denemelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Başkan Mevlüt Kaya: Önce aşı, sonra Mermer Fuarı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  -  Dünyanın en büyük üç mermer fuarından biri olan, pandemi nedeniyle 2020 yılında gerçekleştirilemeyen İzmir Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 2021 yılında yapılacak mı? Sektör, pandemi nedeniyle önünü göremezken, İZFAŞ Marble Fuarı Danışma Kurulu'nun "Yaz aylarında yapalım" kararı, geçerliliğini koruyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "Fuarı yüzde 100 yapacağız. Her türlü sağlık önlemini alacağız. Sonra da dünyaya, 'Önce aşı, sonra Mermer Fuarı!' diye sesleneceğiz" dedi.

KAYA: DÜNYAYA BÖYLE BİR GÜVENCEYLE SESLENECEĞİZ
Bu konuda ayrıntılı bilgiler veren Birlik Başkanı Mevlüt Kaya, "Covid 19 aşını yaptırmayan hiç kimse, fuara giremeyecek. Ziyaretçiler, katılımcılar, çalışanlar, yani fuarda yer alacak herkese, aşıyı yaptırmış olma şartı getireceğiz" açıklamasında bulundu. Başkan Kaya, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz haftalarda Danışma Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik ve bilindiği gibi Marble Fuarı'nın yaz aylarında yapılması, ucu açık bir şekilde belirlendi. İZFAŞ, haziran ayı olarak ilan etti. Pandemi şartlarına göre fuar Haziran'da olmazsa, Temmuz'da, Ağustos'ta olabilir. Kesin tarihi, Mart ayında yapacağımız Danışma Kurulu toplantısında belirleyeceğiz. Fuarı bu kez yüzde 100 yapmayı planlıyoruz. O tarihe kadar aşı operasyonunun bitmiş olması, en büyük temennimiz. Tarih netleştiğinde, dünya genelindeki tüm katılımcılarımızdan, ziyaretçilerimizden, fuarda çalışacak, hizmet verecek herkesten Covid 19 aşısını yaptırmış olmasını isteyeceğiz, bunu şart koşacağız. Fuarın olmazsa olmazı, aşıdır. Aşı olmayan her kimse, kesinlikle fuara alınmayacak. Bunu, tüm dünya genelindeki katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize duyuracağız. Fuara girecek herkes, aşı olduğuna dair belgesini gösterecek. Yani, fuara davet ederken, aşı olmayan fuara giremez, diyeceğiz. Böyle bir güvenceyle sesleneceğiz."

SUELİ: MERMER FUARI DİJİTAL ORTAMDA VERİMLİ OLMAZ
Marble Trend dergisinin yayıncısı Çağlayan Sueli ile de korona salgını nedeniyle önümüzdeki yaz fuarın yine yapılmama durumu olma ihtimalini konuştuk, "Dijital ortamda fuar gerçekleştirilebilir mi?" sorusuna yanıt aradık. Sueli, uzun yıllardır dünyanın pek çok kentinde yapılan mermer fuarlarına katıldığını belirterek, şu bilgiyi verdi:

"Mermer, çok farklı bir şey. Dokunmadan, çıplak gözle görmeden, hissetmeden olmuyor. Amerika'da bir firma, mermer fuarını dijital ortamda düzenledi, verim alınamadı. İtalya'nın Verona, Çin'in Xiamen fuarları dijital olarak denendi, yine başarısızlıkla sonuçlandı. Bizim bu fuarı, eskiden olduğu gibi yüz yüze yapmamız lazım. Dijital fuarcılık, bazı sektörler için uygun olabilir ancak mermer için uygun değil."

 
AB'den Türkiye'de üretilen bazı ürünlere ek vergi
 
Büyükşehir’den o eylemle ilgili açıklama: Kimseye istihdam sözü vermedik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB'den Türkiye'de üretilen bazı ürünlere ek vergi
Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere ...
Başkan Girgin ‘böylesini yaşamadık’ dedi… Kemeraltı’nda kepenkler bir bir iniyor!
Kemeraltı'ndaki son durumu değerlendiren Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf ...
Koç Holding, Sek’i 240 milyon liraya sattı
Tat Gıda, Sek markası dahil süt ve süt ürünleri iş kolundaki tüm varlıkların ...
 
Araç muayene ihalesinde düzenleme
Araç muayene ihalesi için imtiyaz sözleşme süresi bitimi tarihinden en ...
Bitcoin rekor tazeledi!
2021 yılına hızlı giriş yapıp 34 bin dolar sınırını aşarak tarihindeki ...
Merkez Bankası'ndan yeni repo ihalesi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),bugün miktar yöntemiyle düzenlediği ...
 
Ocak ayı burs ve kredi ödemeleri başladı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin ...
Bitcoin rekor üstüne rekor kırıyor
Kripto para piyasalarına artan yönelimin etkisiyle yeni yılın ilk saatlerinden ...
Araç muayene zammına İzmir'in şoför başkanlarından tepki!
Ülkemizde araç muayene istasyonlarını işleten TÜVTÜRK'ün, 2021 yılı ücretlerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva