HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2016 Çarşamba - 12:46

Başkan Kocaoğlu’ndan İZSİAD’ta proje raporu

İZSİAD Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısına, katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvay ve yeni metro hatları, kent dönüşümü, yol çalışmaları, Kemeraltı konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Kocaoğlu’ndan İZSİAD’ta proje raporu

İZSİAD Başkanlığı'na yeniden seçilen Hakan Küçükkurt ve yönetim kuruluna başarılar dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'e akvaryum yapılması talebine “İzmir Ticaret Odası'nın Pasaport Mendireği'nde böyle bir projesi var ama çeşitli sıkıntılar nedeniyle beklemede. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların, balıkları ve diğer deniz canlılarını da tanıması için Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda bölümler halinde akvaryumlar oluşturacağız" dedi.

Buca Uçanyol'u İzmir Otogarı'na bağlama çalışmalarının sürdüğünü de kaydeden Kocaoğlu, “Gültepe Mezarlığı'nın bulunduğu bölgeden itibaren 2.5 kilometrelik gidiş-geliş tünel yapacağız. Kamulaştırmalar devam ediyor. Haziran-Temmuz gibi inşaat çalışmaları başlayacak" diye konuştu.

Kentte AVM'lerin yarattığı yaya ve araç trafiğine de değinen Kocaoğlu, “Örneğin Balçova-Üçkuyular bölgesinde ne yazık ki zamanında 2.5 emsal verilmiş. Bu doğru değil. Elimiz kolumuz bağlı; belediyeler kazanılmış hakkı geri alamaz. AVM'ye karşı değiliz. Ancak bunlar şehrin dışında, trafik ve otopark probleminin olmadığı yerlerde kurulmalı" dedi.

İzmir'in turizm potansiyelinin artırılması kapsamında Kemeraltı için yaptığı restorasyon ve ön cephe yenileme çalışmalarını da hatırlatan Kocaoğlu, İzmirli sermaye sahiplerine çağrıda bulundu, “Kemeraltı'na tarihinde en büyük parayı, 450 milyon lira ile ben harcadım. Başka bir babayiğit yok. 10 yıldır söylemekten ağzımda tüy bitti. 50 tane delikanlı çıksa, tescilli yapıları satın alıp restore ettirse, hediyelik eşya gibi işletmeler kursa, bakın Kemeraltı nasıl kabuk değiştiriyor. Ama kimse elini taşın altına sokmuyor. Her şey belediyeden bekleniyor" dedi.

Kocaoğlu, Kadifekale'den Agora'ya teleferik projesi konusundaki sorulara ise, “O bölgeye teleferik uymuyor. Yürüyen yol yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor" yanıtını verdi.

Birinci Kordon'a yönelik eleştirileri de yanıtlayan Kocaoğlu, “Kordon'a zabıtayı sokuyorum, 'Zabıta sert davranıyor' diyorlar. Çekiyorum, bu kez de 'Burası çadır kente döndü' diyorlar. Kuralsızlık, demokrasi gibi algılanıyor. Kuralsızlık, demokrasi değildir. Demokrasinin kuralları vardır" dedi.

Kent dönüşümünde Uzundere'nin örnek olacağını söyleyen Kocaoğlu, “Türkiye'de vatandaşı en çok düşünen belediye biziz. Uzundere'de bütün tapuları aldık. Müteahhit bizimle muhatap olacak. Bitirecek daireleri, dağıtımını biz yapacağız. İzmirli bunu görecek, Türkiye görecek. Sonrasında diğer kent dönüşümü alanlarında işler çok daha kolay yürüyecek" diye konuştu.

İzmir kent merkezinde yaşanan trafik sıkıntısının en büyük nedenlerinden birinin kuralsız parklar ve beklemeler olduğunun altını çizen Kocaoğlu, “Otoparklar bomboş duruyor. Trafik polisi görevini yapmıyor. Araçlar çekilmiyor. 'Yeterli çekici yok' deniyor. Çekici almak zor mu? Nedenini bilemiyorum. Trafiği bana verseler, o otoparkları 1 günde doldururum" dedi.

Kocaoğlu, toplantı sonrası düzenlenen yemekte de yeni yönetimde yer almayan bir önceki dönem yöneticileri Birsen Kayaönü, Nilhan Antitoros, Taner Telcioğlu, Gaffar Akkel, Öztürk Bağcı ve Erdoğan Erdem'e teşekkür plaketlerini verdi.

Bu arada İZSİAD Yönetim Kurulu görev dağılımını yaptı. Hasan Küçükkurt başkanlığındaki yönetimde, Başkan Vekili Mukaddes Çelik, Başkan yardımcıları; Hayati Ertuğrul, Cengiz Yavaş ve Ali Talak, Genel Sekreter Şenol Aslanoğlu, Genel Sekterer Yardımcısı Tuğçe Gülcüler, Sayman Özgür Dökmetaş, Sayman Yardımcısı Yeşim Özbudaklı olurken Ahmet Baştuğ, Adil Özyiğit, Ali Kara, Haydar İnaç, Hayrettin Kayaönü, Hüseyin Cengiz, Metin Sancak, Nurettin Avcı, Sirhan Özen ve Semiha Güneş'den oluştu.

 
HDP İzmir protesto için Nusaybin yolcusu
 
Tüm Bel-Sen’den TİS eleştirisi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Ocak 2016 Cuma 00:47

Doğal yaşam parkına dev bir akvaryum beklerken bölümler halinde akvaryum yapacağız ne demek ? Umarım küçük küçük akvaryumlara balık doldurmazlar 😠😢😡😮

Yorumu oyla      11      5  
28 Ocak 2016 Perşembe 09:48

Kadifekale nin yeşildere kısmına şelale,kordon ve diğer sahile bol ağaç dikimi,vahşi deniz canlılarının olduğu devasal deniz okyanusu vb vizyon gerektiren yatırımlar neden yapılmaz.

Yorumu oyla      11      5  
M.Y. 27 Ocak 2016 Çarşamba 20:06

Sn.felipe melo,eski floransada tüm tarihi binalar belediyeye aittir, restorasyonunu unescodan yardım alarak yapar. ve bu tarihi binalar kullanıcılara kiraya verilir, kullanıcılar bu eski binalarda çivi bile çakmak için izin alırlar. izmire gelirsek, türkiyede yerel yönetimlerin böyle bir şey yapma hakkı varmıdır ona bakmak lazım,önce bu hakkı verecek bir kanun değişikliği yapmak gerekir.beediyelerin işleri arasında gayrımenkulcülük yapmak yoktur.

Yorumu oyla      11      5  
Volkan 27 Ocak 2016 Çarşamba 19:30

Belediyenin sonsuz parasi yok nasil alcak izmirde zengin cok herkes elini tasin altina koycak

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 27 Ocak 2016 Çarşamba 16:52

Şaka gibi İnciraltı'nın adı bile geçmiyor...

Yorumu oyla      11      5  
felipe melo 27 Ocak 2016 Çarşamba 13:24

kemeraltı konusunda; o binaları belediye satın alıp restore etmelidir. restore ettiği binaları müze, kütüphane, sergi salonu, hediyelik eşya dükkanı, kafeterya olarak kullanabilir. hatta bazılarına kendi birimlerini yerleştirir. restore ettiği binaları kirayada verebilir. 50 delikanlıyı beklemektense bunları yapmak daha kolaydır. trafik konusunda haklı olduğu noktalar olmakla birlikte otopark sayısı ciddi anlamda azdır.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 27 Ocak 2016 Çarşamba 12:57

1-sn.başkan, kemeraltı konusunda çok haklı, herşey beledyeden bekleniyor, sermaye sahipleri ise bir şey yapmıyor 2-agora- kadifekale arasına "yürüyen yol yerine finüküler taşıma sistemi düşünülmelidir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasaport İskelesi'ne yeniden yeni gemi ayarı!
İzmir’in yeni gemileri için 4 ay önce bakıma alınarak yenilenen Pasaport ...
Seferihisar’da 3.dalga: Belediyeden taksitle arazi!
Seferihisar Belediyesi’nin geçtiğimiz ay satışa çıkardığı Sığacık Plajı’nın ...
Bornova Belediyesi’nden önemli uyarı!
Sözde yardım bahanesiyle bazı kişilerden para talep ettiklerinin ortaya ...
 
Karşıyaka’da tramvay düzenlemesinde 2.etap başlıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka tramvay çalışmaları nedeniyle Atakent ...
TFF’den Bornova’nın yeni stadına tam not
Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Bornova Belediyesi’nin yapımını ...
Bucalı öğrencilere tatil hediyesi
Buca Belediyesi öğrencilerin yarıyıl tatilini ücretsiz kurslarıyla renklendiriyor.
 
Menderes'te el emeği göz nuru pazar!
Menderes Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın El Emeği ve Köy ...
Konak'ta çocuklar tasarladı, belediye yapacak
Konak Belediyesi, Hatay Semti’ndeki Kılıçreis Parkı’nı Konak Kent Konseyi ...
İzmir arayı açıyor: 10 yeni yatırım yolda!
Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva