HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2023 Cumartesi - 20:31

Başkan Kılıç iftar yemeğinde konuştu... Adnan Kahveci Caddesi yarın açılıyor!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç belediyenin eski Buca Cezaevi alanında verdiği iftar yemeğinde konuştu. Kılıç, Adnan Kahveci Caddesi'nin yarından itibaren kesintisiz ulaşımda olacağının müjdesini verdi.

Başkan Kılıç iftar yemeğinde konuştu... Adnan Kahveci Caddesi yarın açılıyor!

EGEDESONSÖZ – Tartışmalara neden olan Buca Cezaevi’nin kaldırılmasının ardından ortasından geçen yol olan Adnan Kahveci Caddesi birleştirildi. Caddenin açılış töreni Buca Belediyesi’nin iftar Buca Cezaevi alanında gerçekleştirdiği iftar töreninde yapıldı.

‘BU YOL BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ’
İftar töreninde konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, metro inşaatı bitene kadar caddenin trafiği rahatlatacağını söyleyerek, “2019 yılı genel seçimde aday olduk ve ilk kullandığım kelime Buca Cezaevi’ni kaldıracağız, Bucamızın ana arteli olan Adnan Kahveci Caddesi’ni kesintisiz ulaşıma açacağız dedik ve nihayet bugün bunu başardık tekrardan Bucamıza hayırlı olsun. İnşallah Bucamız’ın trafiğine bir katkısı olur. En azından bir Buca Metrosu başlayacak. Buca Metrosu başladığında en azından 5-6 yıl burada Buca Metrosu’nun yapım sürecinde bir zorluk yaşayacağız. Bu yol bizim için çok önemliydi nihayet bu kutsal günde bu yolu trafiğe açtık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

‘BUCAKUT EKİBİMİZİ KUTLUYORUM’
Başkan Kılıç konuşmasının devamında Kahramanmaraş merkezi yaşanan depremin ardından bölgeye giden BUCAKUT ekibinin ve belediyenin yaptıklarından bahsederek, “Aslında bu mutlulukla beraber bizde bu mutluluk biraz buruk bir mutluluk bizde. Biliyorsunuz deprem felaketin yaşadık. Anadolu fay hatlarının, özellikle 3 tane plakanın kesiştiği bir noktada bulunuyor Anadolu coğrafyası. Sürekli depremlerin olduğu bir coğrafya burası. Burada yine hiç beklemediğimiz bir anda sabaha karşı 11 ilimizde çok büyük bir deprem meydana geldi. Buca’da da 3-4 ay önce yaşamıştık, hala daha yaşıyoruz. Daha evvelsi gün yine küçük depremler yaşadık. Bu deprem çok büyük bir depremdi. Ardına yine bir deprem meydana geldi. BUCAKUT ekibi kurduk. Bu ekip şu anda tüm Türkiye’de AFAD ile akredite olan birkaç belediyeden bir tanesi. Bu ekip bu depremde 11 ilde gerçekten oradaki hemşehrilerimize sonuna kadar elinden ne geliyorsa yaptı biz de belediye olarak elimizden gelen tüm yardımları sonuna kadar yaptık. Siz de burada boş durmadınız, burada yapmış olduğumuz afet yardım toplama merkezinde siz Bucalı hemşehrilerimizin toplamış olduğu yardımları oradaki vatandaşlarımıza ulaştırdık. Buradan BUCAKUT ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

‘BUCA DEPREME DAYANIKLILIK KONUSUNDA İYİ DURUMDA DEĞİL’
Başkan Kılıç, Buca’nın konut stoku hakkında bilgi verdi. Buca’nın konut stoku bakımından depreme karşı dayanıklı olmadığını belirten Kılıç, “Göreve geldik ve burası çok zorlu bir ilçe. Nüfusu her ne kadar resmi olarak 550 binlerde olsa da fiiliyatta 800 binlere ulaşan, belki de gündüz nüfusu milyona ulaşan bir coğrafyada yaşıyoruz. Plansız büyümüş bir kent. 1960’lı yıllarda 40 binlik bir nüfus şu anda milyonlara ulaşmış durumda. Altyapısı çok zayıf, konut stoku deprem dayanıklılık konusunda iyi durumda değil. Bunun için kentsel dönüşümden ziyade kentin yeniden planlarının yapılması için çalıştık. Biz Buca’nın 3’te 2’sinin planlarını bitirdik ve büyükşehir meclisimize sunduk. Gelecek 20 yıllık süreçte geniş bulvarları ve caddeleri olan, bol otoparka sahip, bol yeşil olanı olan, insanların rahatça yaşabildiği bir Buca’da yaşamış olacağız. Bucamız için yapılmış son 50 yıldaki en iyi proje diyebilirim. Buca’nın tamamına yakınının planları bitti. Bu saatten sonra bu dönüşüm kendiliğinden gerçekleşmeye başlayacak” diyerek belediyenin aldığı önlemlerden bahsetti.

‘İZMİR’İN EN BÜYÜK BÜTÇESİNE SAHİP İLÇESİYİZ’
Belediye olarak yaptıkları projelere değinen Başkan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

Birçok önemli projeye imza attık. 200 milyonluk bütçemizi 8 katına çıkardık. 1 milyar 550 milyonluk bütçe ile daha önce İzmir’deki sıralamada altıncı sırada olan Buca şu anda İzmir’in en büyük bütçesine sahip ilçesi haline geldi. Artık Buca Belediyesi kendi mali disiplinini sağlamış, kendi kaynaklarını bulan örnek olabilecek bir noktaya doğru evrilmiş durumda.

‘ARTIK EVİN ÖNÜNDEKİ ÇÖPLERİ BELEDİYENİN ARAÇLARI TAŞIYOR’
Evinizin önünde çöpler var. Zamanında ihale yöntemleri ile kiralı araçlar toplardı. Şu anda evinizin önündeki çöpleri toplayan araçların hepsinde siyah plakalı Buca Belediyesi’nin kendi mülkiyetindeki araçlar var. Bunların tamamını belediyemize kazandırdık. Artık Buca Belediyesi ihalelere para harcamıyor. Kendi içinde halledebileceği sorunları kendisi çözüyor.

‘ŞANTİYEMİZ YOKTU…’
Buca Belediyesi İzmir’in en büyük kentlerinden bir tanesi. Türkiye’deki 57 ilden daha büyük bir ilçe. Bizim bir şantiyemiz yok. Fen, Park Bahçeler, Temizlik İşleri’nin orada rahatça çalışma yapabileceği depolarının bulunduğu bir alanımız yoktu. Şu anda bunların tamamını bir noktaya tamamladık. Yaklaşık 30 dönümlük alanda bunu kurduk. Bir iki ay içerisinde tam olarak hizmete geçecek.

‘YOLLARIMIZIN DURUMU ÇOK İYİ DEĞİL’
Artık belediyemizin asfalt şantiyesi var. Kendi yollarımızın yamalarını, serme asfaltlarını kendi şantiyemizden üretmiş olduğumuz asfaltlar ile yapacağız. Ben de biliyorum yollarımızın durumu çok iyi değil ama çok yakında artık araçlarımızın hasar görmediği hak ettiğimiz güzel yollara kavuşacağız.

BUCA’NIN ‘BERLİN DUVARI’ KALDIRILIYOR
Buca’yı Berlin Duvarı gibi yarıya ayıran bir tren yolumuz vardı. Bunu yakın zamanda TCDD’den aldık ve şu anda oraya çok güzel bir yürüyüş yolu yapacağız. Orada yaşayan vatandaşlarımız sabah yürüyüşlerini yapacaklar. Bisiklet yolları ile karbon emisyonunu azaltacaklar.

‘HİZMETTE SİYASET OLMAZ’
Yaklaşık 60 yıldan beri en büyük problemlerimizden biri şu anda bulunduğumuz nokta. Buca Cezaevi idi. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hizmette siyaset olmaz şiarıyla yola çıktık. Tüm siyasi partilerin desteğiyle el birliğiyle buradan cezaevini kaldırdık ve iftarımızı burada açıyoruz. Yarından itibaren bu yolu trafiğe açacağız. Burada bir pazaryeri toplanıyordu, o pazaryeri için de yukarıda görmüş olduğunuz alanı hazırladık. Siz değerli hemşehrilerimiz pazar alışverişlerinizi daha konforlu bir şekilde yapacaksınız. Üst tarafta bir otopark alanı hazırladık, orada da araçlarınızı park edebileceksiniz. Trafiğe zarar vermeden Buca trafiğinin kesintisiz bir şekilde devam edebileceği bir alana kavuştuk.

Yakın bir zamanda umarım yan tarafta görmüş olduğumuz alanı Bucalı hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda en güzel hale getiririz.

 
İzmir'de öğrenci servislerine zam!
 
Roman dernekleri kime destek verecek?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 2 Nisan 2023 Pazar 22:54

Bugun bucayı gezdim heryer köstebek cukuru

Yorumu oyla      6      3  
Bucalı 1 Nisan 2023 Cumartesi 22:21

Istanbul'dan ithal belediye başkanı artık Bucay'ı tanımaya başlamış,Buca da hiç mi? CHP üye yok gibi dışarıdan belediye başkanı ithal etmek hiç hoş değil,belkide bu başkan CHP oy dahi vermedi...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer müjdeyi verdi... Konteynerler bayrama yetişecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay Büyükşehir Belediye ...
Osmaniyeli üreticiye İzmir’den can suyu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de daha önce ziyaret ...
Başkan Soyer'den Hatay’da İzmir Dayanışma Gönüllüleri'ne ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İskenderun'da depremin dördüncü ...
 
Meksikalı Roberto depremdeki izlenimlerini Karşıyaka’da resmetti
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gönüllü çalıştığı deprem bölgesindeki ...
Üçkuyular ve Bostanlı iskeleleri yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını güçlendirme çalışmaları ...
Torbalı Belediyesi’nden spora dev yatırım
Torbalı Belediyesi ilçeye yatırım kazandırmaya devam ediyor. Bugüne kadar ...
 
İmzalar atıldı... Karabağlar'da hayat kurtaran kurs!
Karabağlar Belediyesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir ...
Büyükşehir'den 615 milyonluk satış... İstanbul'daki arsa da vitrinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi aralarında bir dönem tartışmalara da neden ...
Soyer: Osmaniye'nin yüzü gülene kadar yanınızda olacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye'de düzenlenen iftarda ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva