HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 21:27

Başkan Kayalar o soruya yanıt verdi: Menderes'e katı atık tesisini istiyoruz!

Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisi ile ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Ödemiş'e katı atık bertaraf tesis yapılıyor. Mısır tarlalarının ortasında, patates tarlalarının ortasında ÇED olumlu rapor vermiş… Şu an Bergama'ya da yapılıyor. Orada da AK Partili bir belediye var. Oraya da bir zararı yokmuş… Göreceğiz bakalım buraya da zararı yoksa, buraya da yapılacak. Bu kadar basit" diye konuştu. AK Partili Meclis Üyesi Cemil Az'ın 'Siz istiyorsunuz o zaman' sorusuna da yanıt veren Kayalar, 'Evet istiyoruz' dedi.

Başkan Kayalar o soruya yanıt verdi: Menderes e katı atık tesisini istiyoruz!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarını meclisten geçirdiği tesis ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ilçe belediye meclis toplantısında “ÇED süreci olumlu çıkarsa tesisi istiyorum” demiş ve açıklamalar sonrası birçok kesim tepki gösterirken AK Parti ve CHP tesis için sık sık karşı karşıya gelmişti.

Yaşanan süreçte Menderes'te bulunan 23 mahalle muhtarı hazırladıkları ortak bildiri ile katı atık tesisine karşı olduklarını belirtirken, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçesinde bulunan katı atık tesisini örnek göstererek tepkilere karşı çıkmış ve Büyükşehir Meclisi'nde tesise karşı olanlara seslenmişti.

Tesis için ÇED süreci başlatılırken, tartışmalara neden olan katı atık tesisi için ise Büyükşehir 21 Haziran'da tesis için 1 aylık ÇED sürecini başlattığını duyurmuştu.

İlçede tesise AK Parti'den tepkiler gelirken, Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda katı atık tesisi yeniden gündeme geldi.

KATI ATIK TESİSİ FABRİKADIR
Menderes Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda Menderes'e yapılması planlanan çöp tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Çöp tesisi, katı atık tesisi bir fabrikadır. Çevreye bir zararı olmadığını iddia ediyoruz. Zaten zararı varsa ÇED raporundan geçemez, zararı yoksa da bu tesis Menderes'e yapılacaktır" dedi.

BERGAMA'YA ZARARI YOKSA BURAYADA YAPILACAK
Bir AK Partili Meclis Üyesi'nin 'isterseniz ÇED'e ve Büyükşehir'e itiraz edebiliriz' söylemleri sonrası konuşmasına devam eden Başkan Kayalar, " Siz itiraz edebilirsiniz sıkıntı yok. Biz diyoruz ki bu tesisin zararı yoksa bu tesis yapılacak. Zaten ÇED raporunda belli olacaktır. Ödemiş'e katı atık bertaraf tesis yapılıyor. Mısır tarlalarının ortasında, patates tarlalarının ortasında ÇED olumlu rapor vermiş… Şu an Bergama'ya da yapılıyor. Orada da AK Partili bir belediye var,  oraya da bir zararı yokmuş, göreceğiz bakalım buraya da zararı yoksa buraya da yapılacak. Bu kadar basit" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN MODERN TESİSİ OLACAK
Ödemiş'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile açılan tesisi de gördüğünü belirten Kayalar, "Biz Büyükşehir olarak çöp tesisinin zararı olmadığını düşüyoruz. Çünkü dünyada hiçbir yerde, gelişmiş ülkelerde bile çöpler tamamen bertaraf edilmiyor. Ben Ödemişte tesisi gördüm, gayet modern bir tesisi. Zaten buradaki Türkiye'deki en modern tesis olacak.

 KAYALAR'DAN ÇÖP TESİSİ İÇİN NET YANIT: EVET İSTİYORUZ
AK Partili Meclis Üyesi Cemil Az'ın " Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Orman Bakanlığı'na sizin liderliğinizde gidelim ve hep birlikte itiraz edelim" ifadelerini kullandı. Az'ın söylemlerinin üzerine "Biz itiraz edeceğiz demiyoruz ki" cevabının gelmesi üzerine yeniden konuşan AK Partili Az, "Siz istiyorsunuz o zaman?" dedi. Az'ın sorusu üzerine yanıt veren Başkan Kayalar ise " Evet istiyoruz" dedi.

 
Kemalpaşa’da gergin meclis… Başkan Karakayalı: Bana saygılı olun!
 
Okulların açılacağı tarih belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lannn bırak! 6 Temmuz 2021 Salı 12:32

Menderes'de turizm varmış. Peki bundan turistlerin haberi var mı? Viyana'da turistler için katı atık bertaraf tesislerine tur düzenlendiğinden haberiniz var mı? Tarım varmış; OSB yok mu? Her yer OSB olmuş, bunlar da tarım var diyorlar. Kafa mı buluyorsunuz?

Yorumu oyla      2      4  
“ Zararı yok “ 6 Temmuz 2021 Salı 12:18

Çöp tesisinin zararı yoksa . Narlıdere , Balçova ‘nın çöpü neden Menderes’ gelsin. Tesisi merkezi bir yete yapın hem zamandan hemde yakıttan tasarruf edersiniz. “Zaten zararı varsa ÇED raporundan geçemez . Zararı yoksa da bu tesisi Menderes’e yapılacak “. Vatandaşlar , belediyeler , STK lar zararı olacağını düşündüğü ÇED raporundan geçmiş balık çiftlikleri , taş ocağı , HES , RES gibi yatırımlara mahkemelerde neden dava açarlar . Sayın Başkan Kayalar kararını vermiş “ zaten zararı varsa ÇED raporundan geçemez “ ÇED raporundan geçip de mahkemelerce iptal edilen projeler olmasa insanın sayın başkana hemen inanası geliyor . “ Zaten zararı varsa ÇED raporundan geçemez “ Seferihisarlı hemşerilerimiz ÇED raporundan geçmiş balık çiftliklerine neden itiraz ediyorsunuz . “ Zaten zararı varsa ÇED raporumdan geçemez” Sayın Başkan Kayalar Menderese çöp tesisini istemiyoruz diyebilir mi ? Derse ne olur du ? Menderes mahalle muhtarları istemiyoruz dediler .

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 6 Temmuz 2021 Salı 09:10

Mustafa Kayalar nerenin belediye başkanı olduğunu unutmuş anlaşılan! Ödemiş ile Menderes aynı benzer ilçe mi? Menderes te turizm var tarım var, çöp tesisi uygun değil, Menderes halkı bu tesisi istemiyor, ayrıca bu işi Menderes halkına sorun bakalım kabul ediyor mu halk?

Yorumu oyla      4      4  
menderes li 6 Temmuz 2021 Salı 01:22

MENDERES ÇÖPLÜK OLMAYACAK !

Yorumu oyla      3      4  
Chp li 6 Temmuz 2021 Salı 01:20

MENDERES ilçesindeki ÇÖPLÜKE EVET DİYENLER , NEYİN KARŞILIĞINDA ÇÖPLÜĞE EVET DEDİLER ?

Yorumu oyla      3      4  
evlerde ayrıştırma başlamalı. 6 Temmuz 2021 Salı 01:03

yıl olmuş 2021 ama şu konu hala daha çözülememiş. Aşı karşıtlığı gibi. Hayatında bertaraf tesisi görmemiş, yakınında bulunmamış kişiler, tamamen kulaktan dolma bilgilerle karşı geliyorlar. bu şehir insanı cidden yoruyor. her şeye kafadan karşı insanlar var. Sokaklara çık, pislik içinde. Evlerden ayrıştırma yok; aynı konteynere bütün çöpü tep. Çoktan bu tesislerin tamamı yapılıp, ayrıştırmaya evlerden başlamamız gerekirken, aynı konularda takılıp kalıyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Adınız:Hızır ın Amcasının oğlu 5 Temmuz 2021 Pazartesi 23:48

Sahabe sizi öbür dünyaya kabul etmiyor

Yorumu oyla      2      3  
Herkese muhalif 5 Temmuz 2021 Pazartesi 22:43

Bırakın bu işleri ne akp ne CHP hepiniz aynısınız yukarıda pazarlıklar bitiyor alan aldığını alıyor sonra aşağıda kayıkçı kavgası yapıyorsunuz GİBİsiniz geçin bunları hepiniz kelle paçasısınız ..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da gergin meclis… Başkan Karakayalı: Bana saygılı olun!
Kemalpaşa Belediyesi meclis toplantısında gündem imar planları ve emsal ...
Soyer: İzmir dendiğinde gözlerin parladığını görüyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ekonomiyi Geliştirme ...
Konak'ta gündem 'Ek ödenek'
Ek bütçe tartışmalarında söz alan Konak Belediye Meclisi Başkan Vekili  ...
 
İzmir’den Bozkurt’a destek eli
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Denizli’nin Bozkurt ilçesini ...
İzmir'de açık havada sinema keyfi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Yeniden Sinematek” yaz dönemi gösterimlerine ...
Başkan Selvitopu: İstihdamda hedefimiz popülizm değil hizmet
Karabağlar Belediyesi’nin pandemi koşulları nedeniyle ertelenen bölgesel ...
 
Çiğli'de e-ruhsat uygulaması genişliyor
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan dijital dönüşüm çalışmaları ...
Soyer, Burdur'da atalık tohumu anlattı: Su bile verilmedi, tam bir saman deposu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Burdur ziyaretinin sonunda ...
Büyükşehir ilke imza atıyor... Dünya Pandemi Konferansı yarın başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye ve dünya çapında uzman isimlerin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva