HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2022 Cuma - 13:18

Başkan İduğ, selefinin yolculuğunu yorumladı: Genel başkan ağabey istiyor!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, önceki dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın yeni dönemde CHP İzmir İl Başkanlığı için adının geçmesiyle ilgili, “Onun konumunda birinin partinin pozisyonlarına aday olması kadar doğal bir şey olamaz. Genel başkanımızın bir ağabey formülü var. Herkesi kucaklayacak bir yapı-isim istiyor” dedi.

Başkan İduğ, selefinin yolculuğunu yorumladı: Genel başkan ağabey istiyor!

EGEDESONSÖZ- Genel seçim süreci yaklaşırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili adaylığı için istifa edecek olması yerine geçecek isimler konusunu da gündemde tutuyor. Yeni dönemde partinin il başkanlığı koltuğunda oturması beklenen kişiler arasında yer alan Bornova önceki dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla da saha çalışmalarını sürdürüyor. Partiyi ittifak çerçevesinde seçime götürecek ve her kesimi kucaklayacak bir isim arayışının hakım olduğu CHP Genel Merkezi ise henüz istifa takvimine ilişkin bir resmi karar da almadı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ kendisinden önce bu görevde bulunan selefi önceki dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın durumunu yorumladı. Başkan İduğ, Atilla’nın bu görevi yapabilecek isimler arasında olduğunu ifade ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni süreç için “ağabey” formülü düşündüğünü söyledi.

Başkan İduğ, “Olgun Atilla başkanım, Bornova belediye başkanlığı yapmış değerli bir partilimizdir. Yaşı genç ve parti yönetiminde görev yapmak istiyor. Dolayısıyla onun konumunda birinin, bu partinin pozisyonlarına aday olması kadar doğal bir şey olamaz. Karar, genel merkezindir. Yine PM, MYK’nın vereceği karardır. Önemli olan makamdan çok partiye katkı koymaktır. Genel başkanımızın bir ağabey formülü var. Yani milletvekillerini, belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını, herkesi kucaklayacak bir yapı-isim istiyor. Bunu başarabilecek olan kişi aday olacaktır, aday gösterilecektir.. Olgun Atilla, onlardan biridir ve bu talebi son derece doğaldır. Ağabey;  genel başkanımıza göre 60 yaş üstü demek değildir. Ağabeylik herkesi kucaklayabilen, olumlu ilişkiler geliştiren kişidir. Yani partide ağabeylik yapacak kişinin 60 yaşında olması gerekmiyor. Bunların hepsini uzlaşı içinde yönetebilmektir. Başka adaylar çıkacaktır. Olgun Atilla da aday olacak isimlerden biridir. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

İLETİŞİMDE SIKINTI YAŞADIĞIM TEK MİLLETVEKİLİMİZ DAHİ YOK
CHP’nin Bornova kökenli milletvekilleri Mahir Polat, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır ile ilişkilisinin nasıl olduğuna dair soruya da cevap veren Başkan Mustafa İduğ üç isimle ilgili ayrıntılı açıklama yaptı.

Başkan İduğ, “Bornova’dan çıkan üç milletvekili arkadaşımızla ilişkilerimize gelince… Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, üçü de Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Milletvekilidir. Üçü de sandıktan çıkmış isimlerdir. Önce ona saygı duymak lazımdır. Genel Başkanım, Mahir Polat’ı başdanışman olarak görevlendirdi. Çalışkan bir vekilim. Kamil vekilim, bir rahatsızlık geçirdi, çok şükür şimdi son derece sağlıklı. Yine sahada çalışıyor. Atilla Sertel, sandıktan çıktı. Kendisi ‘yine sandık kurulursa adayım’ diyen bir vekilimiz. Üç vekilimizle bizim ortak çalışmamız, şu son bir yılda azaldı. Çünkü genel başkanımız onlara, çeşitli komisyonlardaki görevleri dışında Türkiye genelinde sahada çalışma görevi verdi. Bir duyuyorum Batman’da, bir duyuyorum Siirt’teler. İletişim anlamında sıkıntı yaşadığım tek milletvekilimiz dahi yok” diye konuştu.

HİÇBİR ZAMAN SATMAM
Konuşmasında Milletvekili Mahir Polat’a öze bir alan açan ve ilçe kongresi sürecini hatırlatan Başkan İduğ, şunları söyledi:

“Bornova’da ilçe örgütüyle ilgili taraf olma konusu vardı. Kırılma noktası odur. Sayın vekilimin tercihi başka yöndeydi, benimki başka yöndeydi. Kırılma, farklı bir şekilde yansıtıldı. Mahir Polat ile ilgili benim kişisel sorunum olamaz. Mahir Polat, benim belediye başkanı olmam konusunda Ankara’da katkı koymuştur, onu hiçbir zaman satmam. Mahir Polat, arkadaşımdır, milletvekilimdir, partide yoldaşımdır. Her zaman belediyeye gelir gider, konuşuruz, dertleşiriz. Ama tercihler farklı olabilir, bunu unutmayalım. Buna da saygı duymak lazım. İlçe örgütünün başkanı Ertürk Çapın da arkadaşımdır, aramızda herhangi bir sorun yoktur. Herkes kendi işini yapıyor. Belediye başkanıyla ilçe başkanı arasında zaman zaman sorunlar olabilir. Olmayan ilçe varsa, bana lütfen söyleyin. Siyaset ayrı bir şey, belediyecilik ayrı bir şeydir”

 
Tayfun MARO yazdı... Temsili olmayan bir imkânsızlığın içinden…
 
Faik Öztrak'ın acı günü!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dünyalı 29 Temmuz 2022 Cuma 18:22

siyaset chp nin üzerinden chp li olmayanlar hüküm süremez yeter artık

Yorumu oyla      2      3  
CHP’de Ön seçim yok mu ? 29 Temmuz 2022 Cuma 16:37

CHP İzmir il başkanını İzmir’den CHP milletvekili adayı göstersinler seçilir mi ? İl başkanlığı seçiminde CHP delegesinin oyunu alamamış Sayın Olgun Atilla madem CHP İzmir il başkanı olacaktı da neden bir dönem daha belediye başkanı adayı gösterilmedi ? ? ? CHP Milletvekilliği adaylığı için ön seçim olmayacak mı ? Hani demokrasi ? İzmir’de CHP İzmir milletvekillerini gören var mı ? CHP’nln hangi milletvekilleri İzmir’i tanıyor , biliyor ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan İzmir mesaisi: Aday belli, karar net!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ...
Meclis kulisinde konuşulanları anlattı: Çoğunluğu kaybettiklerini kabullendiler!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2023 Seçimleri ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ecevit’in kaderini değiştirdiği o köy şimdi ne istiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Ecevit’in kaderini değiştirdiği o köy şimdi ne istiyor?
 
Kılıçdaroğlu, Doğubayazıt'ta vatandaşlarla buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı'nın Doğubayazıt ...
'Masumların canına kast eden terör eylemidir'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda ...
Bakan Akar'dan tahıl koridoru açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'da müşterek tahıl sevkiyatı ...
 
CHP’li Polat: Vatandaş CHP iktidarına hazır
Cumhuriyet Halk Partisi YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat Meclis’in ...
CHP'liler ev kadınları ile buluştu: Yoksulluğu bitirme sözü!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının uzun süredir sürdürdüğü ...
Başkan Arda’dan bir hamle daha… Gaziemir’de ‘disiplin’ savaşları!
Gaziemir Belediye Meclisi’ndeki Cumhuriyet Halk Partisi Grubu arasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva