HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2022 Perşembe - 11:45

Başkan Eriş’ten Koç Ali Al’a tepki : Özür dilemeli!

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koç Ali Al’ın “Kuvayi Milli hareketi başladığında hiçbir İzmirli yoktu” şeklindeki sözlerini kınadı ve Ödemiş’te Yiğit Ordusu’nun işgale karşı İlkkurşun direnişini hatırlattı. Başkan Eriş, “Kimse gazeteci Hasan Tahsin’i, Kuvayı Milliye’nin ilk kıvılcımı olan İlkkurşun Direnişi’ni yok sayamaz. Koç Ali Al’ın özür dilemesini bekliyoruz” dedi. 

Başkan Eriş’ten Koç Ali Al’a tepki : Özür dilemeli!

İzmir Ticaret Odası Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısında, “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözleri nedeniyle İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’i eleştirmek isteyen İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koç Ali Al, tepkilerin odağı olan bambaşka sözler sarf etti.  

Koç Ali Al’ın “Kuvayi Milli hareketi başladığında hiçbir İzmirli yoktu. Erzurumlular, Mardinliler, Urfalılar vardı. Buradan düşman Akşehir’e kadar ilerlemiş, kimse kurşun sıkmamış” şeklindeki sözleri büyük tepki topladı. 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bir talihsiz açıklamayı eleştirmeye kalkan Koç Ali Al bambaşka bir talihsizliğe yol açmıştır. Hiç kimse ama hiç kimse emperyalist işgale karşı ilk örgütlü halk direnişi olan İlkkurşun Direnişi’ni yok sayamaz. Koç Ali Al’ın İZTO Meclisi’nde sarf ettiği ‘Kuvayi Milli hareketi başladığında hiçbir İzmirli yoktu. Erzurumlular, Mardinliler, Urfalılar vardı. Buradan düşman Akşehir’e kadar ilerlemiş, kimse kurşun sıkmamış’ şeklindeki sözlerini kınıyoruz. 

Tıpkı İzmir’deki yürekli gazeteci Hasan Tahsin’in sergilediği onurlu direniş gibi Ödemiş’te bir avuç vatanseverin fedakarca oluşturduğu Yiğit Ordusu’nun Hacı İlyas Tepelerinde yüreğini ortaya koyarak yazdığı destan Anadolu’ya umut olmuştur, ışık olmuştur.  

Kuvayı Milliye’nin temeli olarak kabul edilen bu direnişin ardından Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Hacı İlyas köyünün adının İlkkurşun olarak değiştirilmesini istemiştir. 

İlkkurşun bizim onurumuzdur, şeref madalyamızdır. Biz her yıl İlkkurşunlu hemşehrilerimizle birlikte İlkkurşun Bayramımızı büyük bir kıvançla ve coşkuyla kutlarız. Ödemiş’e karayolu ve demiryolu ile gelenler, ‘Düşmana ilk kurşunun atıldığı topraklardasın’ sözleri ile karşılaşır ve tarihini bir kez daha minnetle hatırlar. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, işgale karşı bayrağını, toprağını ve namusunu savunan Kuvayı Milliye hareketi Anadolu’nun tüm dünyaya verdiği mesajdır. 

Ödemiş’in İlkkurşun Direnişi gibi Ayvalık’ta, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Erzurum’da, Adana’da sergilenen direniş kurtuluşa giden yolun dev adımları olmuştur. Acıları birlikte yaşamış, kurtuluş için birlikte mücadele etmiş ve Cumhuriyet’e birlikte kavuşmuş bir milletin evlatlarıyız. Hal böyle iken bugün ayrıştırıcı söylemlerde bulunmak büyük bir hatadır.  

Yiğit Ordusu ile Kuvayı Milliye’nin ilk adımını atan Ödemişli kahramanların torunları olarak Koç Ali Al’ın sözlerini geri almasını ve Ödemişlilerden özür dilemesini bekliyoruz. Ulusal kurtuluş mücadelesinin tarihine ışık tutan yayınları var belediyemizin. Kendilerine de bilgilenmeleri için ulaştıracağız. 

Hem Sıtkı Şükürer hem de Koç Ali Al, tarihsel gerçeklerden uzak, yersiz ve anlamsız söylemlerle toplumu germek yerine tarihi çok iyi araştırıp öyle konuşmalıdır. Kent ekonomisine yön veren kurum ve kuruluşlarda görev alan kişilerin taşıdıkları sorumluluğun farkında olmaları gerekmektedir.” dedi. 

 
Menemenspor Kehinde'nin peşinde
 
Altay'da Özbalta'nın ismi ön planda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da okullar dezenfekte ediliyor
Eğitim ve öğretime verilen arayı fırsat bilen Bayraklı Belediyesi. İlçe ...
Batur: Gültepe’de durdurma kararı çıkmasaydı çok yol almış olacaktık!
Başkan Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu üyeleriyle bir ...
Başkan Tekin sanayici ile buluştu
Torbalı Yazıbaşı Mahallesi’nde bulunan ve onlarca sanayi kuruluşunu ilgilendiren ...
 
Bergama'dan SMA hastası Kaan için turnuva
SMA Hastası Kaan Efe adına basketbol turnuvası düzenleyen Bergama Belediyesi ...
Başkan Gümrükçü kupayı Lider'e götürdü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
Bornovalı gençler Avrupa'ya gidecek
Bornova Belediyesi ve Sivil Toplumu Kalkındırma Derneği (SITOP), Avrupa ...
 
Aydın'da büyükşehir ekipleri kar kış dinlemedi
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ve sosyal hizmetler ekipleri Aydın’ın ...
Ödemiş Belediyesi kara savaş açtı!
Tüm yurdu etkisi altına alan karakış Ödemiş’in yüksek kesimlerinde kar ...
Aydın Büyükşehir'den 'beton' gibi hamle
Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva