HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2022 Perşembe - 10:44

Batur: Gültepe’de durdurma kararı çıkmasaydı çok yol almış olacaktık!

Başkan Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha vurguladı. Durdurma kararıyla yaşanan gecikmelerin bölgede yaşayanları zaman kaybına uğrattığını belirten Başkan Batur, “Gültepe’de durdurma kararı çıkmasaydı ve çalışmalara devam edebilseydik, bugüne kadar çok yol almış olacaktık. En azından bu dönem, iki bölgeden birinde dönüşüme başlamak istiyoruz. Başlamak, işin yarısıdır” dedi.

Batur: Gültepe’de durdurma kararı çıkmasaydı çok yol almış olacaktık!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu (İZGEP) üyeleriyle bir araya gelerek, Konak’ta belediyenin yaptığı çalışmaları değerlendirdi. İZGEP Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ moderatörlüğünde yürütülen toplantıda Başkan Batur, platform üyelerinin yönelttiği soruları samimiyetle yanıtladı, önerilerini dinledi. Konak Belediye Başkanlığı görevinin ilk aylarında İZGEB üyeleriyle bir araya geldiklerinde dile getirdikleri projelerin yüzde 70’ini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Batur, özellikle kentsel dönüşüme vurgu yaptı. Gültepe imar planlarıyla ilgili durdurma kararının bölge için zaman kaybına sebep olduğunu söyleyen Batur, bu dönem Gültepe ya da Beştepeler olsun, kentsel dönüşümüm başlamasını istediklerini belirterek, “En azından bu dönem, iki bölgeden birinde dönüşüme başlamak istiyoruz. Başlamak, işin yarısıdır” dedi.

Merkezde ne varsa, dönüşüm bölgesinde de olacak

Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgelerde sosyal hayatı zenginleştiren yatırımlara öncelik verdiklerini anlatan Başkan Batur, sosyal tesis ve merkezlerin sayısını artırdıklarını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konak’ta dönüşüm birinci önceliğimizdi. Dönüşüm yapılan mahallelerde, kentin merkezinde ne varsa aynısı orada da olsun diye bir duruşumuz vardı. Bu duruşa uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm yaptığımız Gültepe ve Toros bölgesinde bir sosyal tesis alanını tamamladık. İçinde nikah salonu, düğün salonu, kadınlara yönelik semt merkezleri, okul öncesi eğitim, spor çalışmalarının yapılacağı alanların olduğu kompleksimizi bitirdik. Gültepe Spor Tesislerimiz de tamamlandı. O bölgede özellikle gençlerin spor yapabileceği güzel bir tesis oldu. 1.Kadriye Mahallesinde de Beştepeler bölgesinin ihtiyacını karşılayacak sosyal tesisimizin kaba inşaatı tamamlandı. Aynı Toros’taki gibi semt merkeziyle, pazaryeriyle, nikah salonuyla, amfi tiyatrosuyla bölgenin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis olacak.”

Tarihle iç içe

Başkan Batu, kentsel dönüşümün yanı sıra tarihi ayağa kaldıran ve günümüzle buluşturarak işlevsel kılan projelere dikkat çekti. Batur, Yenişehir ve Hilal’de Roman Kültür Merkezi ve Gençlik Destek Merkezi’nin tarihi binalarında hizmete başladığını, Kemer İstasyonu’nun hangar binasının ise Mimarlık Müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi. Basmane’de Kıllıoğlu Hamamı ve Silahhane binasındaki çalışmaların sürdüğünü, Kestelli’deki Yemişçizade Konağı’nın ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yaptıkları protokolle Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir’e yakışır bir şekilde Kurtuluşumuzun 100. Yılı Anı Evi olarak kapılarını açacağını belirtti. İkiçeşmelik’te tarihi İstiklal Okulu’nun Yenilikçi Öğrenme Merkezi olarak çocukların kullanımına açıldığını da hatırlatan Başkan Batur, “Yenilikçi Öğrenme Merkezimiz Tarkem’le beraber ve valiliğin desteğiyle yaptığımız bir proje. O bina, eski İstiklal Okulu. Bilgi çağındayız ve bu merkezde robotik kodlama gibi yenilikçi bilgiler çocuklara aktarılıyor. İlkokul çağındaki çocuklarımızı, özellikle de merkezin bulunduğu çevredeki çocuklarımızı ve semt merkezlerimize giden kadınların çocuklarını faydalandırıyoruz” dedi.

 
Kabe ziyareti için metaverse projesi
 
Fatma Girik son yolculuğuna uğurlanıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yunus Bayraktar 27 Ocak 2022 Perşembe 14:55

Sn. Başkan Batur''u ilgiyle dinledik ve Konak Belediyesinin 2.5 yılda yaptığı hizmetlerin anlatıldığı videoyu da merak ve gururla izledik.Teşekkür ediyorum Ben Şehir plancıları odasına seslenmek istiyorum. Gültepe Izmir sınırları içinde olmakla birlikte , Altyapı olanakları, sosyal hizmetler ve eğitim durumu itibari ile bir Izmir değil. Kararınızı objektif olarak gözden gecırmeli , projenin beğenmediğiniz kısımlarını Konak Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek çözmelisiniz. Böyle yapmadığınız da Gültepelilerin çağdaşca yaşamalarını engelledığınizi unutmamalı ve böyle bir şeye hakkınız olup olmadığını kendinize sormalısınız. Ben söyleyeyim: Böyle bir hakkınız yok. Lütfen kaş yaparken göz çıkartmayın. Uzlaşma çağdaşlıktır. Yunus Bayraktar inş. ?uk. Müh.

Yorumu oyla      2      3  
27 Ocak 2022 Perşembe 14:28

50 yıla biter mi?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tekin sanayici ile buluştu
Torbalı Yazıbaşı Mahallesi’nde bulunan ve onlarca sanayi kuruluşunu ilgilendiren ...
Bergama'dan SMA hastası Kaan için turnuva
SMA Hastası Kaan Efe adına basketbol turnuvası düzenleyen Bergama Belediyesi ...
Başkan Gümrükçü kupayı Lider'e götürdü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
 
Bornovalı gençler Avrupa'ya gidecek
Bornova Belediyesi ve Sivil Toplumu Kalkındırma Derneği (SITOP), Avrupa ...
Aydın'da büyükşehir ekipleri kar kış dinlemedi
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ve sosyal hizmetler ekipleri Aydın’ın ...
Ödemiş Belediyesi kara savaş açtı!
Tüm yurdu etkisi altına alan karakış Ödemiş’in yüksek kesimlerinde kar ...
 
Aydın Büyükşehir'den 'beton' gibi hamle
Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, ...
Gediz'i yaşatacak proje!
Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve İzmir Ekolojik ...
Aydın'ın Sultanları avantajı kaptı
Aydın’ın Sultanları, CEV Challenge Cup çeyrek final müsabakası ilk maçında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva