HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:19

Başkan Engin'den dolu dolu 3 yıl!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, göreve gelişinin üzerinden geçen 3 yıllık süreci anlatmak amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Kentsel dönüşümden Narlıdere Metrosu'na, liman projesinden yapılan çalışmalara kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Engin, kentsel dönüşümde yüzde 80 uzlaşı olmadığı sürece adım atmayacaklarını söyledi.

Başkan Engin den dolu dolu 3 yıl!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası göreve gelişinin üzerinden geçen 3 yıllık süreci değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi.

'Narlıdere'nin son 3 yılı değerlendirme toplantısı' başlığı ile düzenlenen toplantıda, Belediye Başkanı Ali Engin, hayata geçirdiği projeler ve bundan sonraki süreç ile ilgili bilgi verdi.

AMACIMIZ ŞEHRİMİZİ BÜYÜTMEK
Kürsüye çıkarak sunumunu gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, amaçlarının ilçeyi büyütmek olduğunu belirtirken, "Şehirler, kasabalar, ilçeler önümüzdeki 100 yılı içinde yarışma halinde olacaklar. Sadece devletler özel şirketler rekabet içinde olmayacak. Aynı şehir ve il içindeki ilçeler ve kasabalar birbiriyle yarış halinde olacak. Bunun temelinde ekonomik faydadan pay almak olacak. Bunun için belediyelerin yaptığı altyapı hizmetleri, ulaşım, tanıtım, sanat, turizm ve turizme dayalı olacak. Özellikle turizme dayalı büyük bir ekonomi var dünyada. Son 20 yılda milli gelirin 3-4 katı arttığı söyleniyor. Üniversite sayıları kat ve kat arttı. İzmir'deki ilçelerde bu zenginliklerden ciddi bir pay almaması lazım. Her ilçenin her kurumun buna göre konumlanması lazım. Bizde göreve geldiğimiz günden itibaren, şehrimizin önceliklerini, ,ihtiyaçlarını ortak akılla, sorarak  belirledik. Sonrasında da bunlar için kaynaklarımız belirledik. Vatandaşlardan topladığımız vergiler ve kamu kurumlar ile yaptığımı iş birliklerinden oluştu bu kaynaklarımız. Bunlara dayanarak Narlıdereli vatandaşlara söz verdiğimiz projelerin tamamını en fazla 1 yıl içerisinde bitmiş olacak. CHP belediye başkan adayı olarak halkımızın karşısında demokratik hesabımızı vermeye hazır olacağız. Bunun mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Narlıdere metropol ilçelerimiz içinde 50 binden fazla olan bir ilçe. Önümüzdeki 20-30 yıl içinde yeni imar planlarına geçilmesi sonrası ne fazla nüfusun 120-130 bin olacağı öngörülüyor. Amacımız şehrimizi büyütmek. Kentimizin konumu Narlıdere metrosunun bitmesi ile birlikte cazibe merkezi haline gelecek.  Konut fiyatları giderek artacak. Tabii ki dar gelirli vatandaşlar için iyi bir durum değil bu ancak, şehrimiz refah anlamında giderek yükseliyor" diye konuştu.

MEMLEKET MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Şehri büyütmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Engin, "Bizler bu pastadan pay almak için şehrimizin altyapısını, imajını ve belediye çalışanlarımızın donanımını sağlamaya çalışıyoruz. Belediyeler bir hizmet alanları sonuç olarak. Çocuk senfoni orkestrası… Ben İzmir'in Cumhuriyet ve Atatürk kenti olduğu, Atatürk'ün ortaya koyduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkması için en uygun kentin İzmir olduğunu biliyorum. Bunun gözümüz gibi korumamız lazım. Bu güzelliği dünyaya tanıtmamız lazım. Bu açıdan bine yakın sanat kurslarını hayata geçirdik. ülkemizin en önemli sorunlarından biri gördüğümüz eğitim sorunu var. Bu sadece belediyelerin çözeceği bir sorun değil. İlk  yıl olmak üzere Cumhuriyetimiz bir çok atılım yaptı ancak eğitimde bu başarıları sağladığı söylenemez. Bunu cumhurbaşkanımız da itiraf etti. Eğitim sistemimiz, geleceğimiz, ekonomimizi ve ülkemizin planlamasını da yok ediyor. Biz de Narçiçeği Anaokulu'nda bize verilen görev nedeniyle bunların kapasitesini 500'e çıkarmak istiyoruz. Bunu bir memleket meselesi olarak görüyoruz. Eğitim sorunun bir an önce hallolması lazım. Yaklaşık 100 evin restorasyonu için yürüttüğümüz çalışma önümüzdeki süreçte tamamlanacak" dedi.

GELENLERİN YARISI İZMİR DIŞINDAN
Toplantının yapıldığı alan ile ilgili de bilgi veren Engin, "Park orman projesi  Narlıdere'nin bir orman kenti olduğunu , hem konuklarımıza tanıtmak hem de kullanıma açmak için bisiklet yarışlarının ve konserlerin alanı olarak tanımladık. 1 yıl önce hayata geçirilen alanımızda gelenlerin yarısının İzmir dışından geldiğini tespit ettik. Bu da bizi sevindiren güzel bir ayrıntı oldu" açıklamasında bulundu.

İZMİR'İN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
Sahilevleri'ne yapılacak olan tenis kortları ile ilgili de bilgi veren Engin, "Sahilevleri bölgesinde kentlilerin talep etmesi üzerine  bize ait olan alanda, 4 kortun bulunduğu içinde spor salonun kafenin olduğu bir alan için temel atmayı ve 1 yıl içerisinde kentlilerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu İzmir'in en büyük tenis tesis olacak. Umarız bunun açılışını da hep birlikte yaparız" dedi.

DAVA SONUCUNU BEKLEYECEĞİZ
İzmir'deki en çok tartışma konusu olan kentsel dönüşüm ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Engin ,"Kentsel dönüşüm hem İzmir hem Narlıdere için en önemli konulardan biri. Bir yandan çarpık kentleşme uğraşırken, diğer yandan 30-40 yıl önce yapılan konutlarda dönülme zorunda. Buna dayalı bakarsak şehrin yüz de75'i dönüşmesi lazım. Eğer dönüşmezse şehirde gördüğümüz sıkıntılar olur. 2013 yılında geçmiş dönem belediye başkanımız Abdül Batur döneminde yapılan bir plan değişikliği var. Biz de seçildikten sonra bu süreci hızlandırdık. 2 yıl içinde pandemiye rağmen 43 hektar alanda 1/5000 ve 1/1000'lik planları onayladık. Askı süreci de tamamlanmış durumda. Burada hukuksal haklar kullanıldı ve konu bilirkişi aşamasında. Prensip olarak dava sonucunu bekleyeceğiz. Süreç bitmeden diğer işleyişlere başlamayacağız. Hem seçim dönemlerinde hem vatandaş toplantılarında halkımızın oylarına başvuracağımız söylemiştik. İmar planları onaylansa mahkeme bizim lehimize sonuçlansa bile yapacağımız referandumda vatandaşın yüzde 80'i evet demezse biz herhangi bir girişimde bulunmayacağız. Vatandaş istemiyorsa yetkiyi bakanlığa geri veririz. Bu konuda partimizin görüşü de bellidir. Yüzde 100 uzlaşı üzerinden gitmek istiyoruz. Belediyemize ait 30 bin metrekare tapuyu da hiç arası olmayan vatandaşlarımızın lehine kullanacağız. Biz burada rant elde etmenin ötesinde 300 dairesini vatandaşa vermiş olacak" diye konuştu.

MEMNUNİYET ANKETLERDE GÖZÜKÜYOR
Genel Merkez tarafından her ay rapor istendiğini ifade eden Engin, "Bize oy verenleri mahcup etmeyelim diye parti genel merkezimin bizden her ay rapor istiyor ve bizi denetliyor. Yani bize oy verenler rahat olsun. Bu çalışmalarımızın tamamı vatandaşlarımız için. Partimize yönelik memnuniyet de zaten partimizin yaptığı anketlerde gözüküyor" dedi.

EN GEÇ 2023 NİSAN GİBİ…
Narlıdere Metrosu ile ilgili de konuşan Engin, "Yaklaşık 8-10 yıldır devam eden Narlıdere'nin değerini değiştirecek bir proje. Geçtiğimiz Cuma günü meclis üyelerimi ziyarette de bulundu. Umarız 2023 Nisan'ı gibi en geç İzmirlilerin hizmetine sunulacak metro hattı. Esnafımızı buna göre organize ediyoruz" ifadelerini kullandı.

PARTİMİZİN İTİRAZ ETTİĞİ MODELLE YAPMAYACAĞIZ TABİİ Kİ
Narlıdere sahiline yapılacak limanda uygulanacak olan yap-işlet-devret modelinin hükümetin gerçekleştirdiği ile farklılık izlediğini vurgulayan Engin, "Liman ile ilgili yaptığımız proje ihalesi... Yaklaşık 6 aydır bu devam ediyor. Şartname yapacağız konuyu bilen insanlarla. En korumacı ve şeffaf bir biçimde bunu hazırlayacağız. Partimizin itiraz ettiği yap işlet modeli ile yapmayacağız tabii ki. Biz en korumacı en kamu yararı şekli ile bunu gerçekleştireceğiz" dedi. 

 
CHP'li Sındır'dan 'tarım' vurgusu: Üretici tüccarın insafına bırakılıyor!
 
Havalimanında tören: Türkiye şehitlerini uğurluyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
laf çok, icraat yok 25 Mayıs 2022 Çarşamba 11:54

-cek, -cak ... gelecek seçimlerde değişmesi gereken belediyelerin başında geliyor.

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'in sürprizi yüzleri güldürdü!
Dört farklı noktada öğrencilere sıcak yemek hizmeti sunan İzmir Büyükşehir ...
Tramvayda seferler normale döndü
Enerji kesintisi nedeniyle Karşıyaka Tramvayı’nda seferler durdu.
Planlarda revizyona gidildi... Büyükşehir'den 'çevreci' hamle!
Artan kentleşme nedeniyle baskı altında olan İzmir'deki ekosistemi korumak ...
 
Konak'ın özel çocuklarına 'doğal' terapi!
Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ...
fuarizmir ev sahipliği yapacak... İki dev bir arada!
Türk fuarcılık sektörünün güçlü kuruluşu İZFAŞ’ın düzenleyeceği 10. Olivtech ...
İzmir Kent Konseyi Birliği Karabağlar'da buluştu... Seltivitopu: Belediye gölgesinde çıkılmalı
Karabağlar Kent Konseyi'nin daveti doğrultusunda İzmir Kent Konseyleri ...
 
Başkan Amca sınıfta!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kendisinin de mezunu olduğu ...
Suluboya Festivali İzmir’e renk kattı
7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ...
Büyükşehir harekete geçti... Iskarta balıklar ziyan olmayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi balıkçılıkta ıskarta ürünlerin evcil hayvan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva