HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2013 Salı - 12:52

Başkan’dan yeni yıl mesajları: Işık göründü, boyun eğme!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adalet mesajı verdi. Kocaoğlu, “Tünelin ucunda artık ışığın göründüğüne inanıyorum. Güvenirliliğini kaybedenlerin doldurdukları koltuklarda uzun süre daha kalamayacaklarına inanıyorum. Haksızlığa karşı asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizim için kentin rantını eşine, dostuna, akrabasına kaydırmak gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Başkan’dan yeni yıl mesajları: Işık göründü, boyun eğme!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yıl öncesi belediye personeline yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Konuşmasına Gezi Parkı olayları ve yansımalarını anlatarak başlayan Kocaoğlu konuyu son günlerin tartışmalı konuları yolsuzluk operasyonu ve sonrasında yaşananlara getirdi.
 
Kocaoğlu, “2013 yılına önce Gezi olayları damgasını vurdu. Bu Gezi olaylarını yapan, direnen çocukları yetiştiren kuşak 68-69 kuşağıdır. Onlar da sıkıntı çektikleri için ‘biz gezmedik o gezsin, o yesin’ dediler. Sonra da ‘biz bu çocukları yetiştiremedik’ derken bir baktık Gezi olayları çıktı. Bu yıla damgasını vurduğu gibi Türkiye ve Dünya’ya damgasını vurdu. Gezi olaylarında katılımcılığa destek çıkıyordu. Ayrıca ‘sizin yerinize düşünürüm’ diyenlere tepki gösteriyordu. Bu durumu bir kısım doğru okurken bir kısım da kendisine yapılmış başkaldırı olarak nitelendirdi. Gezi olayları denilen demokratik tepkiyi baskı, şiddet ile sindirmeye çalıştılar. Birçok genç yaşamını kaybetti, yaralandı, saldırıya uğradı. Bu durum Türkiye’yi yönetenlerin ayıbıydı. Böyle değerlendiriliyor. Belediye son operasyonlardan sonra telefonla bile konuşmaya korkarken şimdi herkes korkuyor. Normal hayatında milli piyango bileti saati satan bile hanımı ile konuşurken tedirgin oluyor, korkuyor. Çok acı bir durum. 2011 yılında bize 2 Mayıs’ta operasyon yapılırken ‘yargıya müdahale edilmez, polis gerekeni yapar’ diyenler, dava açanlar, 130 arkadaşımızı KOM’da sorgularken başbakan savcıları, polisleri suçluyor. İktidarını sürdürmek için de ötekileştirdiği insanların kitlelerin sayısını, oranını arttırıyor. Her gün biraz daha” dedi.


 
ERDOĞAN’A: HER ŞEYİ SARSTI!
Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın söylemlerine de tepki gösteren Kocaoğlu, “Sadece siyasi partileri değil insanları ötekileştirerek Türkiye’nin neredeyse 3’te ikisini ‘rakip’ olarak görüyor. Toplumun moralini, sinir sistemini, yarına güveni, her şeyini sarstı. Dış politikada ilişkiler zafiyete uğradı. Biz bu ülkenin insanıyız. Siyasette farklı partilerde olup yarışabiliriz. Ama ülkenin iyiye gitmesini, zenginleşmesini, refahın artmasını, itibarlı hale gelmesini kim yaparsa yapsın destekler, alkışlarız. Eğer demokrasi ise iktidar kadar muhalefetin de bu durumun gelişmesinde payı, katkısı vardır. Türkiye farklı bir noktaya, farklı yerlere sürükleniyor. Eğer bırakılırsa, yargı, polis serbest kalırsa, müdahale edilmezse bulacak ve gereken cezayı verecektir. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Yargı ve polis, emniyet gerekeni yapacaktır. Tabi ki özgür bırakılırsa, müdahale edilmezlerse… Biz Mayıs’ın 2’sinde burada açıklama yaptık. Ve ‘adalet istiyoruz’ dedik. Torbalı’da yaptığımız konuşmada da aynı şeyleri söyledik. Adalet bugün bize, yarın herkese lazımdır. Aç susuz yaşayabilirsiniz, yokluk içinde yaşayabilirsiniz ama adaletsiz yaşayamazsınız dedik. Bunu başımıza geldiği için ilk biz söyledik. Şimdi herkes seslendiriyor. İki sene içinde adaletin yönetene de, yönetilene de lazım olmaya başladığını gördük.  Adaletin tecelli etmesi için devlet, hükümet erkini bu yönde kullanacak olanlar bunu kullanmadıklarını da ayan beyan görülüyor” diye konuştu.
 
MORALİNİZİ BOZMAYIN
Kocaoğlu, Türkiye’nin içinden geçtiği zor günlerde morallerin yüksek tutulmasını da istedi. Kocaoğlu, “Bugün en sıkıntılı tabloları yaşıyoruz. Morallerimiz de bozuk. Yeni yıla bu moralle giriyoruz. Tam tersine moralli olmamız gerekiyor. Aslında en güçlü olduğumuz. Halkın, mağdurun, sade vatandaşın en güçlü olduğu gündür bugün. Artık her şey ortaya çıktı. Gizlenebildiği kadar gizlendi ama artık ortalıkta görünüyor.  Demek ki bundan sonra zirveye çıktık yokuş aşağı iniyoruz. Artık sonu geldi. Ötekileştirerek toplumda insan bırakmadılar. 2013 yılında adaletin toplumda tekrar tesis edilmesini, barışın gelmesini diliyoruz. Kalıcı barışı siyasi hırsı olan iktidarların değil halkın yapmasını diliyoruz. Halkın yapacağı barışın kalıcı olacağına inanıyoruz.  Dönüyoruz, dolaşıyoruz Gezi Parkı olaylarının bize öğrettiğini anlıyoruz.  Zaman zaman bizim uygulamaya çalıştığımız ama uygulayamadığımız biz yöntemi, katılımcı yönetimi bize gençler öğretti. Eğer bütün yapacağımız projeleri tüm İzmir ile tartışarak, görüşerek yürürsek kentimizi doğru yönetmiş, kaynakları doğru kullanmış, ülkenin demokrasisinin yerelde kalkınmasına katkıda bulunmuş oluruz. Tünelin ucunda ışığın göründüğüne inanıyorum. Güvenirliliğini kaybedenlerin doldurdukları koltuklarda uzun süre daha kalamayacaklarına inanıyorum. Ne yaparsanız yapın güven esastır. Yönetici güven üstünde güveni tescil etmelidir. Adil olmalı, herkese aynı nazardan bakmalıdır” dedi.
 
YAPILANLARI ANLATTI
Başkan Kocaoğlu konuşmasında belediyenin yaptıklarını da anlattı. Ulaşımdan sosyal projelere kadar birçok konudaki projeyi dile getiren Kocaoğlu, “Ulaşımda kent kart sistemini tüm dağ köylerine kadar götürüp dolmuşları da dahil etmek istiyoruz.  Türkiye’nin en büyük raylı sistemini yaptık. Hat 80 kilometreden 100’e çıkacak. Ayrıca tramvayların da bu ay içinde ihalesini gerçekleştireceğiz. Sosyal belediyecilikte sağlık alanında önemli çalışmalar yapıyor. Eşrefpaşa Belediye Hastanesi Türkiye’de şu anda tek durumda.  Rakipsiz bir numarayız.  Kentsel dönüşümde de önemli işlere imza atıyoruz. Dönüşümü yerinde, rızayla, anlaşarak yapıyoruz. Orada çıkan rantı bölgede yaşayanlara vermek gibi bir politika ile 7-8 yerde çalışıyoruz. Seçim atmosferine girildiği ve siyasi rakiplerimiz tarafından engellendiği için uzlaşmada bir yavaşlama var. Seçimden sonra bu durum daha da hızlanacak. Tarımda kalkınma için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bayındır’dan çiçek, Bademli’den fidan, Tire’den süt alıyoruz. Önümüzdeki süreçte Bakırçay Havzası dahil olmak üzere kırsalda kalkınma için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak borcumuzu da ödedik. Güvenirliliğimiz, kredibilitemiz, itibarımız yükseldi. Sağlıklı projelerimiz için uzun vadeli, ucuz kredi bulabiliyoruz. Türkiye’de bankalardan bile düşük faizli kredi alma imkanımız yoktu, bunu başardık. Şu anda Türkiye’de kredibilitesi en yüksek kurumuz.  Belediye olarak Agora’da, Foça’da kazılara destek veriyor, ören yerlerinin kamulaştırmasını yapıyoruz.  Kalkınmanın geri beslenmesi için Türkiye’nin en nitelikli salonlarını yapıyoruz. Ahmet Adnan Saygun bunlardan birisidir. Karşıyaka’da opera binasının ihalesine çıkacağız. Arıtma tesisleri konusunda Türkiye’de çok öndeyiz. Türkiye’nin farklı yerlerinden İzmir’e gelip de çevre konusunda söz söylemek gibi iş yapanlar ne yaptıklarının sanıyorum farkında değiller. Ama İzmirliler ne yapıldığını biliyorlar. Körfezde tarama ve temizlik çalışmalarını yapıyoruz. Uzun süredir ÇED konusunda Ankara’dan haber bekliyoruz. Trafiği rahatlatacak önemli çalışmalar yapıyoruz. Otopark eksiğimiz var. Ama trafik polisleri çalışmadığı sürece, ikinci, üçüncü sıralara park izni verildiği sürece trafik sorunu çözülemez. Trafik polisinin görev yapmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


 
BOYUN EĞMEDİK!
Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kenti kalkındırmak sizin için dertse, hedef belirliyorsa ancak o şekilde belediye kaynaklarından 400 milyon TL kaynak aktarıp Türkiye’nin en büyük fuar alanını yapar. Dünya’nın hiçbir metropolünde belediye fuar alanı yapmaz. Bizde kimse bir kuruş vermedi. Arsanın kamulaştırılması dahil her şeyi belediye tek başına yapıyor. Niye yapıyor? Bu kenti kalkındırmak için yapıyor. Belediyenin başka işleri, hedefleri yok mu? Bunu da aslında kentin gelişmesi için yapıyoruz.  Haksızlığa karşı asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizim için kentin rantını eşine, dostuna, akrabasına kaydırmak gibi bir durum söz konusu değil. Rant varsa kentin olması gerekir. Adil yönetim bunu gerektirmektedir”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ersin 1 Ocak 2014 Çarşamba 14:27

yorumcu baba, ben sana akıl vereyim, İzmir den gidersen aziz den kurtulursun.Türkiye den gidersen AKP den kurtulursun.Ben, aziz beyi sevdiğim için İzmir den gitmeye niyetim yok.

Yorumu oyla      12      13  
EGE POLAT 1 Ocak 2014 Çarşamba 14:20

Karabağlar yeni yaptınığız Dostluk bulvarı için teşekürler.Yoğunluk kalkmış durumda.Devamını bekliyoruz.

Yorumu oyla      12      13  
YORUMCU BABA 1 Ocak 2014 Çarşamba 13:20

2014 te AKP den Ve Kocaoğlundan Kurtulmak Ümidiyle...

Yorumu oyla      20      7  
TÜRKİYE SEVGİSİ 1 Ocak 2014 Çarşamba 11:31

Çarpık, yanlış uygulamalar gittikçe daha çok açığa çıkıyor. Paralel yapı kuranlar İzmir Belediyesini hedef almıştı. Aynı Paralel yapı şimdi Hükümeti hedef alıyor. Aynı Paralel yapı CHP ile seçim ittifakı içindedir. Hükümeti aşamayacağını anladı, zayıf bir hükümeti daha kolay aşacağını biliyor. O nedenle zayıf halka olarak CHP yi görüyor, ona yönelmesi gelecekte iktidarlaşmayı daha kolay sağlayabilir. Bu işler ince işler, şimdi gericilikle uzlaşan CHP ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor.

Yorumu oyla      11      5  
evet 31 Aralık 2013 Salı 17:49

ağzımızdan dilimizi çaldılar... Demokrasi ile yönetilen ülkeler sınıfından çıktık...

Yorumu oyla      15      8  
İBBelediye İşçisi 31 Aralık 2013 Salı 14:49

Evet, gerçekten telefonla konuşmayı bırakın cep telefonu ile bile konuşmaya çekiniyorum. Hatta kullandığım bilgisayarın sık sık ağırlaşması bile şüphelendiriyor. Diğer yandan öyle abuk sabuk dinlemelerden, mesajlardan bile insanlar sorguya çekildi ki, ister istemez "Büyük Birader"i sürekli ensemizde hissediyoruz. Belki evham ama bu şartlar altında, fire veren personel de çok tabiki.

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu: TOMA’lara su verdik ama…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerel seçim öncesi kendisini ...
Karşıyaka’da bir taşla 8 kuş!
Karşıyaka, yeni yılda yepyeni projelerle buluşmaya hazırlanıyor. 2013 ...
4.5 milyonluk hamle: Karakoç Deresi’nde mutlu son
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 4.5 milyon liralık yatırımla ...
 
Karşıyakalı miniklere en güzel yeni yıl hediyesi
Karşıyaka Örnekköy Kazım Dirik İlkokulu öğrencileri belki de hayatlarının ...
Semtevlerinde yeni yıl coşkusu
Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Semtevi kursiyerleri, belediyenin düzenlediği ...
Ülgür'den yeni yıl mesajı: Yeni yıl dönüm noktası olacak
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, 2014 yılının demokrasimiz ...
 
Bergama'da Küba rüzgarı
Bergama Belediyesi; Eğitimde Sınıf Tavrı, Eğitim Sen Bergama Temsilciliği ...
Geleceğin atletleri Güzelbahçe'de yarıştı
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe'de Atatürk ...
Yaka Otantik Pazarı 4. yılını doldurdu
Güzelbahçe'nin Yaka Mahallesi'nde har hafta pazar günü kurulan Otantik ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva