HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2022 Pazartesi - 13:32

Başkan Batur yeni il başkanının profilini çizdi: Soyer’le uyumlu olmalı!

CHP İzmir İl Örgütü’nde milletvekilliği adaylığı için İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa etmesi ile birlikte yerine kimin geleceği tartışmaları hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Büyükşehir Belediye Başkanı ile uyumu olması şart diyorum. Kesinlikle, altınız çizerek söylüyorum. Bundan sonrası süreçte 6 ay sonra ve sonrasında 9 ay sonra seçimler var. Bunun için belediye başkanımızın da tasvip ettiği biri olmalı” diye konuştu.

Başkan Batur yeni il başkanının profilini çizdi: Soyer’le uyumlu olmalı!

EGEDESONSÖZ – CHP Genel Merkezi’nin milletvekilliği aday adaylığı konusunda il ve ilçe başkanları ile yöneticilerinin 5-26 Aralık tarihine kadar istifa etmelerine yönelik genelge sonrası parti örgütlerinde hareketlilik yaşanıyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ise istifa ederek milletvekili aday adayı olması bekleniyor.

Yücel’in aday olması durumunda yerine kimin geleceği konusunda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur değerlendirmelerde bulundu.

DENİZ YÜCEL VEKİL OLMAYI HAKETMİŞTİR
Sonsöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Batur konu ile ilgili yaptığı açıklamada “önce olayın gerçekleşmesi gerekiyor. İl Başkanı Deniz Yücel'in önce kararını verip istifa etmesi lazım. Daha istifa etmemiş ve koltukta oturan bir il başkanı varken benim yorum yapmam doğru değil.  Çünkü ne karar vereceğini bilmiyoruz. Ayın 25’sına kadar süre var. Ben Deniz Başkanın milletvekili adayı olması konusunda doğru bir karar olacağına inanıyorum. İlimize, CHP'ye 5 yıl il başkanı olarak hizmet etti. En uzun süreli il başkanlarımızdan bir tanesi. Genç ve dinamik… Siyaseti iyi okuyabilen, sinirleri alınmış, siyasette yoğrulmuş, gelecekte kentimizi milletvekili olarak parlamentoda en iyi temsil edeceklerden bir tanesi. Fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Genel Başkanımız ile görüşür, onun vereceği talimat ile hareket eder diye düşünüyorum” dedi.

YENİ BAŞKAN İLE SOYER UYUMLU OLMALI
Başkan Batur, yeni il başkanı ile Soyer’in uyumlu olmasının önemine dikkat çekerek “Bu işe karar verecek olan genel merkez. Bence Büyükşehir Belediye başkanımız ile uyumlu bir  il başkanı olması lazım. Bundan sonrası süreçte 6 ay sonra ve sonrasında 9 ay sonra seçimler var. Bunun için belediye başkanımızın da tasvip ettiği biri olmalı. İçerden mi olacak, dışarıdan mı olacak diye kamuoyunda da söylemler var. Yarın Tunç Başkanımız da il yöneticileri ile bir araya gelecek. Onlar da bu kente hizmet ettiler. Onların da görüşlerini almak lazım… Bunu hem İl  Başkanı Yücel hem Tunç Başkan yapması lazım. Ki doğru bir süreç yönetiyorlar… Bu süreç içinde partimize en iyi hizmet edecek adayı örgüt içinden çıkarır. En güzel şekilde temsil kabiliyeti olan, partiyi  hem genel hem yerel seçimde en iyi organize edecek bir arkadaşımızı mutlaka seçerler. Ki bu genel seçim çok önemli. Genel seçim her şeyin başı. Şu isim olsun bu olsun, bu olmasın. Şimdiye kadar da böyle bir şey hiç söylemedim. Bu konu hakkında da ilk defa konuşuyorum” açıklamasını yaptı.

HEPSİ YAPABİLECEK NİTELİKTE ARKADAŞLAR
Yeni il başkanının seçiminde sürece bir müdahalesinin olup olmayacağı yönünde gelen soruya yanıt veren Batur, “Bir şey sorarlarsa söylerim.  Sorulursa fikrimizi söylüyoruz.  İsim olarak söylemiyorum, çerçevem belli. Büyükşehir Belediye Başkanı ile uyum içinde olması kadar doğal bir şey yok. Bu uyum şart diyorum. Kesinlikle, altınız çizerek söylüyorum. Konuşuyoruz, görüşüyoruz, istişare yapılıyor, bana da bir şey sorulursa söylüyorum. Başka bir şey yok. Genel Merkez yöneticilerimiz var. Bize belediye başkanlarımıza düşmez bu iş. Büyükşehir belediye başkanımız, mevcut il başkanımız, il yöneticilerimiz oturacak, örgütten sorumlu genel başkan yardımcımız, İzmir'deki PM üyelerimiz de var, milletvekillerimiz var... Onların fikirleri alınarak ortak paydada bir arkadaşımızı oraya getirecekler. Çok da fazla yıpratmaya, isimleri yıpratmaya gerek yok. Kamuoyunda duyduğum tüm arkadaşlar da birbirinden değerli, hepsi yapabilecek nitelikte arkadaşlar” dedi.

KİMİ DESTEKLERSEM ÇIKAR SÖYLERİM
İsimlerin şekillenmesi ile birlikte kendisinin kimi destekleyeceğini de söyleyeceğini belirten Batur, “Benim bir huyum vardır. Siyasette kimi destekliyorsam çıkar  söylerim. Geçmişten beri böyle. O noktaya gelince söylerim. İl Başkanında Abdül Batur’un kimi desteklediği bellidir. İsimler şekillendiğinde söyleriz. Uyumlu bir il yönetimi var. Uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar büyük uyumu yakaladık. Sağ olsun Deniz Başkan’ın sayesinde. Bir sıkıntı olmaz ve iyi birisi çıkar” diye konuştu.

 
Erdoğan, Akşener'den kazandığı tazminatı bağışladı
 
Türkiye yarışmalarda 5 bin 279 madalya kazandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KONAK EMRE 13 Aralık 2022 Salı 09:02

batur çok politiksin bunu öğrendik de il başkanı ne yaptı allah aşkına en kötü zamanı yaşadıh yerelde gösterilen adaylar hatalı idi seçim süreçleri iyi yönetilmedi masaya yumruğunu vuramadı doğru adayları önerip.menemen urla menderres kimin döneminde gitti?daha bir çok ilçe karışık.yapma allah aşkına.ankaraya projeci vekil lazım başkan enerji tarım turizm konularında uzman vekiller gerekli kardeşim yoksa nal toplarız.

Yorumu oyla      5      3  
vatandaş 12 Aralık 2022 Pazartesi 16:59

Tabi Tabi...EEE başka kimle uyumlu olmalı?

Yorumu oyla      14      3  
12 Aralık 2022 Pazartesi 15:27

soyerle uyumlu olmalı demek yani hiçbir iş yapmayacak bir başkan demektir

Yorumu oyla      15      3  
Düz Partili 12 Aralık 2022 Pazartesi 15:26

Bu gün izmir il başkanı genel merkezde tespit edilmiş durumda,bu konuda boş tahminler yürütmeyi bırakın ne zaman izmir'e seçme hakkı verildi? Izmır halkı tıpış tıpış oy verir başka bir şeye karıştırmazlar,kendi illerinde CHP belediyeciliğini kazandırmayanların hepsi CHP MYKK görev yapıyor,izmir'e gelerek kürsüden parmak sallayıp ahkâm keserek yüzde doksanbeş oy toplayınız diyerek talimat veriyorlar, bu yöneticiler olduğu sürece yüzde 0,1 olan partilere payanda olurlar,artık öyle kolay değil oy almak herkes biliyor izliyor gelecek zaman diliminde halkın sapmaz terazisi sandıkta verecektir,sizler tahmini bırakın ganyan oynayın...

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Akşener'den kazandığı tazminatı bağışladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarının ihlal edildiği ...
'Düşük faizin enflasyondaki etkisini göreceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnovalig Ödül Töreni'nde konuştu. Hayat pahalılığı ...
'1915 Çanakkale Köprüsü, tarihe geçti'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ...
 
CHP'li Beko'dan atama çıkışı: Liyakat gözetilmeli
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, sosyal hizmet uzmanları ...
CHP'li Sertel zabıtalarla buluştu... Ek gösterge ve meslek çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Zabıta ...
CHP’li Bakan ses kaydı paylaştı: Soylu iyi dinle!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir il emniyet müdürüne ait olduğunu ...
 
Bozdağ: Kılıçdaroğlu, randevu isteseydi verirdim
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet ...
CHP'den Adalet Bakanlığı'na protesto yürüyüşü
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partililer '6 yaşında gelin' skandalında ...
Şengül transferinde son durum ne?
AK Parti’den ihraç edilmesinin ardından İYİ Parti’ye transfer olacağı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva