HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2022 Pazar - 09:12

Başkan Batur: Yatırım değil yardım yılı!

Karakış fonunu çok iyi yönettiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Geçmiş dönemlerde beş yardım yapıyorsak, bu dönem 10 yardım yapıyoruz. Biz bu nedenle 2022 yılını yatırım değil, yardım yılı olarak görüyoruz. Pek çok etken nedeniyle bütçemizin yüzde 30’u uçtu. İnşaat işlerini durdurduk ama söz verdiğimiz çalışmaları sürdürüyoruz” dedi

Başkan Batur: Yatırım değil yardım yılı!

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Batur, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 Geçtiğimiz aylarda Konak Belediye Meclisi'nde belirlenen Konak Belediyesi'nin 2022 tahmini bütçesinin bir bölümünün ekonomik koşullar nedeniyle eksi verdiğini vurgulayan Başkan Batur, şu değerlendirmede bulundu:

"Zaman su gibi akıp geçti. Hele bu dönem… Pandemi, deprem, sel, yangın, en sonunda da savaş çıktı. Bu süreçte yerel yönetimler vatandaşın sıkıntılı süreçte ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Karakış fonunu daha iyi yönetiyoruz. Geçmiş dönemlerde 5 yardım yapıyorsak, bu dönem 10 yardım yapıyoruz. Bu yıla biz, yatırım değil, yardım yılı diyoruz. Söz verdiğimiz çalışmaları da sürdürüyoruz. İnşaat işlerini biraz durdurduk çünkü önümüzü göremiyoruz. Mazota yüzde 30 zam geldi. Biz 625 milyon liralık bütçe yaptık, bunun yüzde 30'u gitti. Kullandığımız mamullerin fiyatları arttı. Hepsi 1'e 5 arttı. Personel maliyetleri arttı. Biz bütçemizi yüzde 19'a göre yaptık ancak enflasyon yüzde 50'lerde. Biz sıkıntılarımız bahane etmeden planladığımız çalışmaları yapıyoruz. Hizmet binamıza Mart sonunda projeleri bitmiş olacak; ihale de Mayıs'ta yapılır. 538 metreydi şimdi 1200 metrekareye oturacak, 9 katlı olacak. Tüm birimler bir arada toplanacak. Maliyeti şu anlık 90 milyon lirayı bulacak. Bunun için kredi bulacağız. Cemevi, kadın sığınma evi projelerimiz var, bunların bu yıl içinde mutlaka temellerini atacağız. Üç yılda 80 milyon TL'yi buldu toplam yatırımlarımız. Sosyal işler, maaşlar haricinde bunlar. İller Bankası payları, Hazinenin topladığı verginin yüzde 4'ü belediyelere aktarılıyor. Ne kadar vergi toplanırsa, oranlar ona göre belirleniyor. Ocak ayında iyi geldi, demek ki vergi iyi toplanmış. Ocak ayında 19 milyon lira gelmişti. Şubat ayında 13 milyon geldi. 6 milyonluk düşüş oldu."

EMSAL ARTIRILMADAN YAPILSIN DİYORLARSA…
Beştepeler kentsel dönüşümleri mutlaka gerçekleştirmeyi istediklerini vurgulayan Batur, "Biz orada kentsel dönüşümü yapmak zorundayız. Vatandaşa söz verdik. Vatandaşı üzmeden, yerinden etmeyerek, yeşil alanları artırarak yapmak zorundayız. Emsal artırılmadan yapılsın diyorlarsa planları yapıp getirsinler, uygulayalım. Emsal olmadan orada 50 yıl da geçse dönüşüm yapılamaz. Ferahlı, Boğaziçi bölgesi içinde hazırlıklar sürüyor. Orada çok problemde yok emsal konusunda belli bir karar var sadece revizyon yapıyoruz" dedi.

SÜREÇ DAHA HIZLI BİTECEK
Gültepe planları için ise meslek odalarını masaya davet eden Başkan Batur, sürecin Beştepeler'den daha hızlı sonuçlanacağını düşündüğünü dile getirirken, “Gültepe mahkeme kararı ile durduruldu. Bunun en önemli gerekçelerinden biri, 25 binlik planla 5 binlik plan arasındaki uyumsuzluk. Bunun yetkili birim Büyükşehir Belediyesi’nden geçmesi lazım. Bununla ilgili birim başkanı ile oturduk ve düzenleme yapıyoruz. Bu dönem şunu yapalım dedik; baştan bu işi mahkemeye taşıyan odamızı da çağıralım, hep birlikte kurulan kooperatiften de temsilcilerle süreci birlikte yürütelim. Süreç, daha hızlı bitecek revizyon olacağı için" diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen 'kaç daire alacağım' sorularına yanıt veren Başkan Batur, vatandaşlara şöyle seslendi: “Size biri gelip sana şunu bunu vereceğim diyene inanmayın. Parselasyon planı bitmeden bunu söylemek zor. Bittikten sonra kimseyi mağdur etmeden hesaplama yapılacak. Şu anda söylenmesi yanlış. Ben bile söylersem inanmayın. Şu an rahat olarak beklesinler. Biz bunları bitireceğiz, sonra masaya çağırıp görüşeceğiz. Kimse yerini satmasın buralar değerlenecek."

CEVAP BİLE VEREMİYORUZ
Basmane Çukuru olarak bilinen Basmane Meydan'da yer alan inşaat alanı için de Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan Batur, şu bilgileri aktardı:

"Basmane Çukuru'nda bir gelişen bir durum yok. Tunç  Başkanım bunu 2022'de çözeceğini söyledi. Ben bu konuda gayretli olduğunu biliyorum. TMSF’ye Büyükşehir belediyesi teklif yapıyor. Bunu çözsek de oraya önünde büyük meydan olan Büyükşehir hizmet binası yapsak! Maliyeti neyse verelim ya da takas yapalım diyor. Bana da soruyor, burası ne olacak diye. Bir cevap veremiyoruz bile."

BÜYÜKŞEHİR'İN ÇÖZMESİ KONUSUNDA ISRARCIYIZ
İzmir'in kalbinde yer alan ve ikinci 'Basmane Çukuru' diye adlandırılmaya başlanan Zorlu binası yeri için ise topun Büyükşehir'de olduğunu vurgulayan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 150 metreden 131 metreye düşürdük. Hilton'un hizasına yani. Bu şekilde gönderdik. Büyükşehir Belediyesi'nde 84 metreye düşürüldü. Biz Büyükşehir kararanının uygulamak zorundayız. Ruhsatı alan firma da itiraz yaptı. Mahkemeye gidecek ve mahkeme çözecek bu durumu. 84 metreyi Büyükşehir verdiği için, Büyükşehir'in çözmesi konusunda ısrarcı olacağız.”

 
Prof. Dr. Alper Şener: Yeni varyant riski hep var!
 
Putin'den ödemelerde 'dost olmayan ülke' kararı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Mart 2022 Pazar 10:27

boşa geçen bir yıl daha

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de robotlardan coşkulu başlangıç
Her yıl 33 ülkeden 95 binin üzerinde öğrenciyi bir araya getirerek dünyanın ...
Başkan Soyer: Türkiye 100 yıl daha beklemeyecek...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ...
Batur’dan maç öncesi Kadınlar Günü kutlaması
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyespor - Trabzonspor maçı ...
 
Seferihisar'dan Ankara çıkarması: Turizm stratejisi tanıtıldı!
Bu yıl 5.si düzenlenen Travel EXPO Ankara’da “Yerel Yönetimler ve Kültür ...
Aydın'da türküler artı 1 farkla duyuldu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Bahara Merhaba konseri ...
Kemalpaşa'da eğitim sorunu çözülüyor... Ruhsatlar tamam!
Kemalpaşa’da, “2. Çevreyolu” olarak bilinen 80 hektar büyüklüğünde Kuzey ...
 
İzmirliler ESHOT'un hizmet kalitesini oylayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü yolcuların geri bildirim ...
Kent ekonomisine 100 milyon dolarlık katkı... İzmir fuara doyacak!
Türk fuarcılığının başkenti İzmir’de 2022’de düzenlenecek 31 fuarın kent ...
Menemen'de halaylı TİS coşkusu! Pehlivan: Emeğin, emekçinin yanındayız!
Menemen Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 3 yılı kapsayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva