HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2021 Cuma - 18:59

Başkan Batur: Siz siyaset yaparsanız ben en kralını yaparım!

Kahvehanecilere verilecek olan 350 TL'lik nakdi yardım konusunda Meclis toplantısında AK Parti ile CHP arasında gerginlik çıkarken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Bunu başka bir yere atmaya gerek yok. Oy vermeyeceğiz, kahveci grubunu desteklemiyoruz diyorsunuz. Siz siyaset yaparsanız ben en kralını yaparım. İster destekleyin ister desteklemeyin" ifadelerini kullandı.

Başkan Batur: Siz siyaset yaparsanız ben en kralını yaparım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Şubat ayı olağan meclisini gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un başkanlığında gerçekleştirilen meclis oturumuna Eşrefpaşa Dr.Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Meclisin gündeminde ise pandemide uzun süredir kapalı kalan kahvehaneciler esnafına verilecek olan nakdi yardım ile, Konak ilçesi sınırları içerisinde bulunan roman vatandaşların elektriklerinin kesilmesi tartışmaları yer aldı.

İKLİM DEĞİŞİMİNİN OLUMSUZLUKLARINI YAŞAYACAĞIZ

Konak Belediyesi Meclisi'nin açılış konusunu yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sel olaylarında çalışan tüm personele teşekkür ettiklerini belirtti. Batur, "Pazartesi günü meclisimizi gerçekleştirdik o gece İzmir etkili bir sağanak yağış altında kaldı. Gece 1 sularında başlayan yağış 8 saatte sele dönüştü. Kent içindeki derelerin birçoğu taştı. Suyun debisinden dolayı sıkıntılar yaşandı. Konak ilçemizde poligon deresinde taşma oldu. Konak ilçesinde bulunan dere yataklarına yakın olan mahallerde sıkıntı yaşadık. Bu süreç içinde büyükşehir ve İZSU ekipleri konak belediyemizin ekipleriyle çalışmalara başlattık. Sabaha kadar çalışıyoruz. 265 personel, 5 adet kepçe ve birçok ekipmanla görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Sosyal yardımla ilgili de büyükşehir belediyesiyle beraber çalışıyoruz. Lale mahallesi'ndeki 11 ailenin konaklaması büyükşehir belediyesi tarafından sağlandı. 1995 yılındaki yağışın metrekareye 120 kilo olarak düşündüğümüzde, bu pazartesi günü gerçekleşen yağış çok fazlasıydı. Artık yağmur, yağmur gibi yağmıyor, rüzgar rüzgar gibi esmiyor. Küresel iklim değişikliklerinin olumsuzluklarını yaşayacağız. Bir iki gün içinde. Gece yarılarına kadar sokaklarda görevlerini yerine getiren bütün emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Dayanışma günüdür, özellikle yol kotunun altındaki işyerlerinin hepsinde sıkıntı var. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın. Pandemi, deprem, sel felaketi… İzmir’imizin böyle felaketler yaşamaması en büyük temennimiz. Yaraların sarılması noktasında büyükşehir, valiliğimiz çalışma yürütüyor" ifadelerini kullandı.

YAĞMUR SONRASI 'GEÇMİŞ OLSUN' DİLEĞİ

Batur'un ardından söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan, "Önce pandemi, arkasından deprem sonra sel felaketi halkımız için çok büyük bir yük olmuştur. Belediyemiz yaraları sarmak adına çok büyük çalışmalar yapmıştır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen ise, "Sizinde bahsettiğiniz gibi büyük bir sel baskını ile karşı karşıya kaldı İzmir. Burada vefat eden vatandaşlara Allahtan rahmet diliyorum. Yaralanan arkadaşlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

GÖZLE GÖRÜLECEK BİR ŞEYDEN KULLANILMADI

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur borçlanma konusunda yetki verilmesi için meclis gündemine getirilen teklif sonrası söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, öneriye olumsuz oy kullanacaklarını belirtti. Özen, "Belediyenin borçlanmasıyla ilgili 2020 yılında aldığı rakamın Konak’a gözle görülür yatırımların yapılması umudu ve temennisiyle kabul oyu kullandık. Fakat gördük bu rakam Konak’a gözle görülür hizmet için değil, genel giderlerde kullanıldı.  Bu sebeple 2021 yılı borçlanmasının da Konak için gözle görülür bir yerde kullanılmayacağını düşündüğümüz için muhalefet olarak şerh oyu kullandık" dedi.

GEREKİRSE BÜYÜK KREDİ DE TALEP EDECEĞİZ

Özen'in açıklamalarının ardından söz alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur binayı 1,5 yıl içinde tamamlamayı istediklerini söyledi. Batur, "Siz de bilgilendirme eksikliği var. Ben de o açığı kapatmak isterim. Biz aldığımız kredilerin yüzde 80’ini yatırım için kullandık. 38 milyon almıştık, şu an kasamızda 20 milyon var. Toros teftiş işleri için şimdiye kadar harcamamız 1 milyon civarında.  Birinci Kadriye Sosyal Tesis inşaatları için şu ana kadar 2 milyon ödeme yapıldı. Gültepe Spor Tesisleri için 1,5 milyon, Silahane Çakaloğlu İstiklal Okulu, Kıllıoğlu Hamamı için toplamda 2 milyon harcama yapıldı. Kamulaştırma yeni hizmet binası için 18.6 milyon ödeme yapıldı. Bunları topladığınızda 34 milyonu buluyorsunuz. Bizim kasamızda da 20 milyon var. Demek ki bu harcamaları yatırımların karlılığı olarak harcamışız. Bu yetkiyi de şu yüzden istiyoruz. Hizmet binasını yıkmaya başladık. Gerekirse büyük kredi de talep edeceğiz. Çünkü o binayı 1,5 yılda tamamlayıp hizmete almak istiyoruz" diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA YERİNE PARAYI İNŞAATA HARCASAYDIK

Batur'un ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız ise, kamulaştırma ücreti için borçlanmaya gerek olmadığını vurguladı. Yıldız, "Biz Nisan ayında pandemide olağanüstü bir meclis yaparak 34 milyon 500 bin liralık bir borçlanmayı onayladık. Şu an saymış olduğunuz kalemler zaten onayladığımız bütçe kalemleri içerisinde görünen rakamlardı. Çünkü bütçe kalemleri içerisinde bunlar var. Geçtiğimiz mecliste İller Bankası payıyla ilgili Kıyı Belediyeler Birliği sıfatıyla açılama yaptınız diye düşünüyorum. Çünkü Konak Belediyesi zaten geçmiş önemin ortaya koyduğu performansla İzmir’deki tek borçsuz belediyeydi. Doğal olarak İller Bankası’ndan bir kesintimiz yok. Bizim burada durduğumuz nokta şu: Belediye hizmet binası gereklidir. Geçmiş dönemde alınmış bir karar vardı. Tepecik’te bir yeri yapacaktık burasıyla ilgili bir plan tadilatı yapılıp oy birliğiyle geçirdiğimiz konunun eleştirisini de yaptık. Bir yıl önceki yönetimin Tepecik’te hâlihazırda bir binası vardı. Burada koyduğumuz ilke şu: Biz bu parayı kamulaştırmayla ilgili kısımlara harcayacaksak 500 milyon bütçesi olan Konak Belediyesi’nin 11-12 milyonluk bir kamulaştırma yükünü bir borçlanmayla değil kendi bütçesi içerisinde çözebilir kabiliyette olması gerekir. Biz 6 ay önce borçlandık yeniden borçlanıyoruz. Yedi aylık performansımızda ilkesellik bakımında yüzde 10’u geçen bir borçlanma içerisindeyiz. Eğer böyle devam edersek ‘Borçsuz belediye’ övünmelerimiz kaybedeceğiz. Biz, para yönetiminin daha doğru yapılması konusunda bu borçlanmaya karşıyız. Çünkü bizim kamu borçlanmasını kendi içimizde çözebileceğimiz düşünüyoruz. Biz çekincelerimizi dile getirdik. Takdir sizindir. Keşke Tepecek’teki alanı belediye binayı yapsaydık, bu konuyu kamulaştırmaya değil de belediyenin inşasına harcasaydık" diye konuştu.

VATANDAŞLARIN İSTEDİĞİ ÜZERİNE GERÇEKLEŞTİ

Yıldız'ın açıklamalar sonrası yeninden söz alan Başkan Batur, belediye binasının aynı yere yapılması için vatandaşlardan talep geldiğini belirtti. Batur, "Bu tercih vatandaşların isteği üzerine gerçekleşti. Basmane meydanı dendiğinde vatandaşların aklına konak belediyesi gelir. Tepecik'te de gençlerin spor yapacağı bir kapalı spor salonu çalışmaların başladık. Maalesef Konak Belediyesi'nin kendine ait bir kapalı spor alanı yok o da gideceğimiz iş olacak. Bu bir tercih meselesi, vatandaşların fikrini sorarak bu noktaya geldik. Konak Belediyesi'nin fazla yerinin oynatılmaması konusunda vatandaşlardan gelen talebi bizler yerine getirdik. Konak Belediyesi'nin 150 milyon İller Bankası kredisi var. Borçlanmadan çekilmeyeceğiz ve hizmet getireceğiz. Sizlere ve vatandaşlara verdiğimiz sözleri yerine getiren bir belediye olarak 2024 de vatandaşların karşısına çıkmak istiyoruz" dedi.

KONAK BELEDİYEMİZ GEÇMİŞTE DENGELİ BİR BÜTÇE UYGULAMIŞ

Batur'un ardından konuyla ilgili söz alan  CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat  Arslan ise, esnafın durumuna dikkat çekti. Arslan "Konak Belediyemiz geçmişte dengeli bir bütçe uygulamış. Arkadaşlar bazı şeyleri gözden kaçırmış . Pandemide belediye gelirinin nasıl düştüğünü ve gider fazlalığı olduğunu herkes görüyor. Bunlar daha devam ederken önümüze bir felaket daha geldi. Esnafımızın durumu ortada" ifadelerini kullandı.

Meclisin onayına sunulan borçlanma yetkisi CHP'li Meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

KAHVEHANECİLERE 350 TL NAKDİ YARDIM YOLDA

Konak Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yer alan kahvehanecilere verilecek olan 350 TL'lik nakdi yardım konusunun meclis gündemine alınması sonrası Mecliste AK Parti ve CHP'li Meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

ÖNERİ SON DERECE SAĞLIKLI BİR ÖNERİDİR

Meclis maddesinin gündeme gelmesi ile ilgili konuşan CHP Meclis Üyesi Ulvi Puğ, Türkiye'nin içinde bulunduğu salgın sürecinden en çok kahvehanecilerin etkilendiğini belirtti. Puğ, "İçinde bulunduğumuz süreçte, İzmir ve Türkiye'de çok büyük sıkıntılı günler geçirdik. Halende ne kadar süreceği bilmediğimiz bir sürecin içindeyiz. Bunlarda önergede de belirtildiği gibi aktif olarak en çok zarar gören esnaf grubu kahveciler oldu. Zaten normal çalışma süreçlerinde de çok kazanan meslek grubu değildi. Bu yüzden bu öneri son derece sağlıklı bir öneridir" diye konuştu.

ZİMMET ÖRNEKLERİ VAR

Puğ'un açıklamaları üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Öztekin Tosun, yardımın hukuki boyutuna dikkat çekti. Tosun, "Meslek odaları ile ilgili bir hüküm var, beldiler meslek odaları ile bir protokol gerçekleştirip çalışmalar yürütülebilir diyor. Ancak nakdi yardımlar ile ilgili bir madde olmadığı ve Sayıştay'ın geçmiş dönemlerde bu konuda 'zimmet' çıkardığı için çekinen oy kullandım" dedi.

KEŞKE DAHA FAZLA YARDIMCI OLABİLSEK

Öztekin'in 'zimmet' açıklaması ardından söz alarak Meclis üyelerine seslenen Başkan Abdül Batur ise,"Bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bizim pandemi ile ilgili ayrı bir bütçemiz yoktu ancak  dünya kadar farklı alanlara giderimiz oldu. Diğer belediyelerde verdi bu ücreti. Zimmet dendiği konuda bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Biz esnafımıza yardımcı oluyoruz. Gerçekten çok büyük sıkıntıları var. Kahveciler açtı ancak kahvelerine ne giden oldu ne başka bir şey. Bazı şeylerde belediyelerde bazen kendi yetkisi ve kendi meclisin gücünü göstermek zorundadır. Biz bu konuda kararlı bir adım atacağımıza inanıyoruz. 350 TL bir yardım vereceğiz. Bu çok büyük bir yardım değil ancak en azından çorbada tuzumuz olsun diye bir çalışma yapıyoruz. Konak sınırları içerisinde bulunan müzisyen arkadaşlarımıza da evlerine erzak göndererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Keşke daha fazla yardımcı olabilsek" diye konuştu.

OYBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ ANCAK BU MUHTARLARA DA VERİLİRSE

Batur'un açıklamalarının ardından geçen meclis muhtarlara da nakdi yardım verilmesi yönünde verdikleri öneriyi hatırlatan AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız, "Geçen mecliste muhtarlarla ilgili bir önerge sunmuştuk. Siz muhtarlarımıza da nakdi yardımın yasaya aykırı ve zimmet olabileceğini iddia etmiştiniz ama ısrarımız üzerine komisyonlara havale edildi. Taşın altına elimizi koyma noktasında haklısınız. Öztekin Bey çekincesinde haklıdır. Muhtarlarda çıkabilecek zimmetin kıraathanelerde çıkma ihtimali de yüksek olur. Bizim durduğumuz nokta şudur: Bir yardım yapabiliyorsak muhtarlara da yapılabilir. Eğer taşın altına elimiz koyacaksak aynı şekilde muhtarlarla ilgili verdiğimiz önergede de onlara da maddi desteğin sağlanması gerekiyor. Birçok vatandaşımız birçok konuda onlara gidiyor. Bu anlamda onları da ıskalamamamız gerekiyor. Eğer ki bir irada ortaya koyacaksak muhtarlarımıza da aynı desteğin sağlanması koşuluyla kahvehaneciler önergesini kabul ederiz" dedi.

Yıldız'ın sözleri üzerine ise salonda Başkan Batur ile Yıldız arasında gerginlik yaşandı. Yıldız'a yanıt veren Başkan Batur, "Bu pazarlık işi değil. Muhtarlık önergesini aldık, bununla ilgili değerlendirmeyi komisyonlarla yapacak. Siz  muhtarlık yardımını onaylarsanız buna evet diyeceğiz diyorsunuz" ifadelerini kullanırken, yeniden söze giren AK Partili Hakan YIldız ise "Siz muhtarlara yardımda zimmet çıkar diyorsanız, kahvehanecilere yardımda da çıkar" dedi.

MÜHİM OLAN BU KONUDA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALIDIR

Yeniden söz alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Muhtarlar devletten para alıyor. Sizin öneriniz ile muhtarlar her ay belediyeden para alacak. Bu siyasettir. Mühim olan bu konuda samimiyetle yaklaşmalıdır. Kahvehanecilere verdiğimiz yardım tek bir seferlik. Biz Narlıdere'de suyu ücretsiz verdik muhtarlarımıza ardından bize zimmet çıktı" diye konuştu.

Başkan Batur'un 'muhtarlara her ay ücret verilsin öneriside  var' ifadeleri sonrası söz alan AK Parti Meclis Başkanvekili İsmail Özen, "Muhtarlık ve kahveciler ile ilgili konuda yaptığımızın pazarlık ile ilgili bir şey yok. Bizim verdiğimiz önergede her ay verilecek diye bir şey yok. Zaten böyle bir bütçenin olduğunu da düşünmüyoruz" dedi. Özen'in sözlerinin ardından yeniden mikrofonu alan Başkan Batur, "Bizim konumuz kahvecilere bugün destek vermeyecek miyiz vermeyecek miyiz… Muhtarlar konusu ayrı bir önerge o komisyonlarda görüşülecek" dedi.

350 TL ÜCRETİNE İTİRAZ EDİYORSA ÜZÜLÜYORUM

Mecliste söz alan kahvehanecilik yapan CHP Meclis Üyesi Mehmet Şerif ise kahvehanelere yardım şartının muhtarlara yardım yapılmasına bağlamasına karşı çıktı. Şerif, "Ben bir kahveci esnafı olarak, Konak Belediyesi'nin bugünkü jestinden dolayı başta  başkanımıza ve sonra oy veren herkese teşekkür ediyoruz. Ne yazık ki dışarıdaki insanı görmeyip düşünmüyorsa, sen benden değilsin diyorsa, kahveci esnafını mı düşünecekler. 11 aydır ful kiramı ödüyorum. Bunu İzmir Belediyeleri mi bize açmışsınız toksunuz diye soracak yoksa devleti yönetenler mi soracak. Devlet esnafını düşünmüyorsa, ben o ittifakı temsilen kahvecinin 350 TL ücretine itiraz ediyorsa üzülüyorum. Her ay emekli maaşımı dükkan sahibine veriyorum. Ben geçen dönem 5 yıl meclis üyeliği yaptım. Muhtarlar benden fazla özel talepte bulunuyor belediyede. Hakan Yıldız kaç muhtarın yanına gitmiş? Ben her gün muhtarların yanındayım. Bu talep nerden geldi size?" ifadelerini kullandı.

CHP'li Şerif'in sözleri üzerine söze giren AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız, "Sayın Meclis üyemiz sanırım konuşmalı dinlemiyor. Biz konuyu net konuşuyoruz. Muhtarlarla ilgili samimi bir önergeyi vermiştik ret olmuştu. Siz dediniz ki zimmet çıkar. Biz dedik ki Öztekin beyin hukuki açıdan çekincesi var" dedi.

İSTER DESTEKLEYİN İSTER DESTEKLEMEYİN

Hakan Yıldız'ın yeniden söz alması sonrası Başkan Batur ile aralarında yeniden gerginlik  yaşandı. Konuyla ilgili söz alan Başkan Batur, "Bu meclisten sonra tutanakları inceleyin lütfen. İlk söz verdiğimdeki konuşmalarınıza ve ikincisine bakın arada değişiklik olmadığını anlarsın. Aynı şeyleri tekrar ettin. Burada herkes çok akıllı. Ne demek istediğinizi çok iyi anlar. Bizde de hafif tecrübe vardır. Ben kimlere karşı siyaset yaptığınız çok iyi anlıyorum. Muhtarlara, ‘Maddi manevi yanınızdayız’ siyaseti yapıyorsun şu an. Konu gündeme geldiğinde konuşuruz. Siyaset böyle yapılmaz. Bugün konumuz kahveci esnafı. Bu konuda, böyle bir şey yapamayacağınızı söylüyorsunuz. Bunu muhtarlara atmaya gerek yok. ‘Biz kahveci esnafını desteklemiyoruz’ diyin. Eğer siz siyaset yaparsanız ben kralını yaparım. Bizim isteğimiz oy birliği olmasıydı. E şimdi ne yapacaksın? Muhtarlar geldiğinde evet oyu vereceksin. Zimmet çıkmayacak mı o zaman. O zimmete tamam, bu zimmete hayır" diye konuştu.

Başkan Batur'un açıklamalarının ardından gündem maddesi oylamaya geçil. Maddi destek önerisine CHP ve MHP 'evet' oyu verirken, AK Parti ise 'çekimser' oy kullandı.

ELEKTRİK BORÇLARDAN KAYNAKLI OLARAK KESİLDİ

Gündem dışı konuşmalara geçildiği sıradan AK Partili Hakan Yıldız, roman vatandaşların elektriğinin kesilmesi ile ilgili söz aladı. Yıldız, "Siz geçtiğimiz mecliste elektrik kesintileri ile ilgili bir konuşma yaptınız ve bölgede elektrik kesildiğini söylediniz. Demokratik olarak söz verdiğiniz birinin söz verdiğiniz kişinin sözünün kesilmesi siyaset tarzınız yani. Elektrik borçlardan kaynaklı olarak kesildi" diye konuştu. Hakan Yıldız'ın ifadeleri devam ederken söze giren Başkan Abdül Batur ise "Elektiriği biz yada Büyükşehir kesmedi. GEDİZ A.Ş kesti. Koyunu kaybettik, sonra koyunu bulduk" diye konuştu.

Sözlerine devam eden AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız, başkan Batur'a çağrıda bulundu;

"Bir kesinti var ancak saat yok direkt kaçak. 32 tane kaçak bağlandığı için trafo patlıyor. Saati olan kimsenin elektriği kesilmedi. Burada kaçak olan saati olmayan konutlarda kesinti yaşandı. Bunların hepsinin cezai işlemleri ve faizleri silindi. Saati olmayanlarında saati bağlandı.  Birbirimizi siyaseten uyaracağız. Orada bir sorun yaşanmıştır. Oradaki sorunun şekli sizin yada bizim anlattığımız şekilde olmayabilir. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak biz faizi sildirip cezaları sildirdik. Şimdi başka bir sorunumuz var Ege Mahallesi'nde . Bölgede kentsel dönüşüm var. Kentsel dönüşümü önemseyen ve öne çıkan kimliksiz. Biz ne kadar eleştiri yapsak da oy birliği iradesini ortaya koyan bir meclisiz. 1970 yılında buralar Ege Mahallesi sakinlerin satılmış ve Büyükşehir Belediyesi alana ipotek koymuş. Geçtiğimiz yıl başı bir vergi barışı gibi bir af gelmiş, sonucunda 2020'nin başında zaman aşımı süreci başlatmış, Büyükşehir bürokratlarımız dava açmasalardı tüm bu roman vatandaşlarımız kanundan yararlanıp ipotekleri kalkacaktı. Fakat büyükşehir dava açıyor. Ancak 70'Li yıllarda 2 lira olan konu mahkeme kararı ile 15-20 bin TL olmuş. Roman vatandaşlarımız şimdi alanlarını verecek veremiyor, Büyükşehir ipotekli yeri almam diyor. Bu vatandaşlarımızın bu parayı ödeyebilme şansı yok. Mutlaka bunun bir düzen içerisinde halledilmesi gerekiyor. Şimdi icra işlemleri başlamış. Burada AK Parti meclisine siyaset yapıyor diyecek en son meclis Konak Meclisi'dir. Biz size hafta içi bu dosyaları ileteceğiz. Sizden ricamız Ege Mahallesi'nde bu dosyaların çözülmesidir. Bu mesele ciddi bir meseledir. Oradaki vatandaşlarımız tapularından olacak."

YAPABİLECEKLERİ BİR ŞEY VARSA YAPACAKLARINA İNANIYORUZ

Yıldız'ın çağrısı üzerine gereğinin yapılacağını belirten Başkan Batur, "Elektrik kesilmesi ile ilgili sayın Cemil Bekle'de beni aradı. Ödenmeyen borçlar için 12 ay taksit yapılacağı konusunda bizi bilgilendirdi. Asıl mesele kaçında başlayacak bu yapılandırma. O mahallelerde asıl sıkıntı yoksulluk ve issizlik. 6 ay sonra başlasanız ödemeye yine sıkıntı. Gerçek sorun bu değil. Gerçek sorun bu mahallelerdeki geçim sıkıntısını ortadan kaldıracak şeyleri yapmamız lazım. Kaç kişi yapılandırmayı ödeyebilecek. İnsanlar işini aşını kaybetti. Büyükşehir belediyesine iletilecek konuyla ilgili benim yeni bilgim oluyor. Başkanımız ile konuşuruz, başkanımızda bu konularda hassastır. Problemlerin çözülmesi konusunda da Konak Belediyesi ve Büyükşehir hep yan yana duruyor. Konu hakkında yetkisi dahilinde yapabilecekleri bir şey varsa yapacaklarına inanıyoruz" dedi.

 
Alsancak'ta 'Boğaziçi' gerginliği!
 
Kordon salgın öncesini aratmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den şehit ailesine taziye ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hakkari’de çığ düşmesi sonucu ...
Bornova'da TİS imzalandı: En düşük ücret 5 bin 890 lira
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ...
Çiğli Belediyesi öğrencileri iş yaşamına hazırlıyor
Çiğli Belediyesi öncülüğünde bölgedeki iş potansiyeline doğru yön vermek ...
 
Menemen Belediyesi'nde eylemler durmuyor!
Menemen Belediyesi'nde yaşanan yetki krizi sebebiyle maaşları ödenmeyen ...
Karabağlar'da borç yapılandırmaya yoğun başvuru
Kamuya olan borçların yapılandırılmasını öngören 7256 sayılı yasadan yararlanmak ...
İzmir’de bir mahallenin makûs talihi değişiyor: ‘Darağacı’ Girişimcilik Merkezi oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği ...
 
Buca'da sözleşme bayramı: En düşük maaş 5 bin TL!
Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası 5'nolu Şube arasında anlaşma ...
Bergama'nın kırsal mahallelerinde yağış sonrası yollara bakım
Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelerde aşırı ...
Karakılçık Buğday ekimi Seferihisar’da başladı
Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva